Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

@Alonzo ja siądę do bilansów dokładnie dopiero na koniec trymestru. Liczę, że do tego momentu ogarnę skrypty z AI by mi pobierał różne staty, absencje, etc wszystkich teamów, w końcu z rozwoju technologii trza korzystać :)

Niemniej jak oceniasz dokładnie na pół trymestru (przykład Blazers) to Lakers na ten momeny z top4 nie wypadają z 5 absencjami KD i 3 Kury, bo za dobrze sobie moi SS radzili.

W skrócie Zachód:

T1

Z #1 to ja mam obecnie Nuggets, w Wolves (#2) to Bam tak sobie wszedł w sezon,  Booker bez Durexa robi 1-6, a też są wąscy strasznie, za mało na #1 seed.

T2

Thunder może i są #3, ale overhyped się tu mam wrażenie zrobili - SGA i Franz kokszą, Wiggins wrócił do bycia dobrym graczem, ale poza tym to ja tam widzę biedę straszną w rosterze wszędzie (Simons, Dinwiddie, Capela). Lakers  (z niestety tendencją spadkową, bo KD pewnie jeszcze sporo opuści, więc zaraz zlecą do niżej tieru)

T3

W Grizz Clarkson i Conley grają koszmarnie pod kątem efektywności, a Turner jest przez basic stats przeceniany jak całe s5 (poza Siakamem) rl Pacers, oni nie bez powodu tak źle zaczęli sezon. W Clipps jak najbardziej powiew optymizmu z rozwojem Cade-Garland, ale absencje frountcourtu (Butler, Hartenstein, PJ) ubijały bilans, zwłaszcza że mimo teraz hot Knechta to z Sarrem mieli złe wejście w ligę. Nie wiem czy nie mam wyżej od Grizz/Clipps Jazz (mimo uraz Paolo, bo tam dobrych grajków multum, ale konsolidacja wymianą konieczna) i Pels, którzy fajnie weszli w sezon.

T4 Tu wszystko na razie jest bliżej niż się wydaje, bo zawodów sporo, więc kolejność dość losowa

Blazers mają połamanego Dejounte, już absencje Holmgrena, są po wymianie po Murraya okrutnie wąscy, słaby start Avdiji.
Mavs jednak trochę gier od trio Zion-Herb-Vassell złapali i zgadzam się, że karpik w fatalnym stanie ich zostawił i może już teraz powinni sprzedawać kogoś z 3 Zion-Trae-AD, ale jednak Young z Davisem mając Dosunmu i trochę powyższego tria nie będa imo 14 na zachodzie. GSW mają problemy z zdrowiem centrów, ale Ingram ma tu lepsze wsparcie niż w rl Pels. Suns nie są aż tacy fatalni, Gradey Dick wymiata, a o Joviciu sam wiesz, kandydaci do sporego podskoku po powrocie JJJ, Bane'a i może kolejnych jeszcze nieobecnych graczy. O Spurs nie chcę pisać za dużo, bo mam swap, ale rozwój graczy imo to max wyrównał odejście OG, a bricka uważam za cancera. Kings może miałbym na 10 miejscu jakby nie oddali Barnesa za Kuzmę ;] Rox pewnie Regis zaraz będzie sprzedawał grajków, by walczyć o 1 przed lotto, ale zaczęli naprawdę lepiej niż myśleli.

2 godziny temu, january napisał(a):

Thunder może i są #3, ale overhyped się tu mam wrażenie zrobili - SGA i Franz kokszą, Wiggins wrócił do bycia dobrym graczem, ale poza tym to ja tam widzę biedę straszną w rosterze wszędzie (Simons, Dinwiddie, Capela). Lakers  (z niestety tendencją spadkową, bo KD pewnie jeszcze sporo opuści, więc zaraz zlecą do niżej tieru)

W jakim sensie overhyped? Brak większych absencji. Ci co mają dobrze grać to graja, albo nawet lepiej także taka jest rzeczywistość na chwilę obecna.

Przedsezonowy ranking plasował mnie około 15 miejsca hmm Play iny? Na szczęście Thunder swoją dobra gra i nie najgorszym FA obalają rankingi i będą walczyć o top 4 Zachodu