Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

to w lato oczywiscie odchodzi.

xD

Niee, no..

Kuba przecież poszedł all in w LeBrona, ale LeBron nie chciał grać ze swoim synem i z Antkiem :P

Właśnie najbliższe offseason będzie wg mnie decydujące dla Memphis. GM Grizzlies zrobił wszystko co sie dało w offseason 2024.

5 godzin temu, Alonzo napisał(a):

GM Grizzlies zrobił wszystko co sie dało w offseason 2024.

finalnie ruch po OG okazał się całkiem niezły, bo póki co gra wybitny sezon, ale pisanie, że GM zrobił wszystko mija się z prawdą, nie walczył na przykład o LaMelo

sytuacja Bronny'go, który póki co robił za maskotkę w kilku meczach i teraz nawet nie chce na wyjazdach w GL grać, dobitnie pokazuje jak, absurdalne byłoby z jego strony porzucanie Duranta i Curry 

14 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

finalnie ruch po OG okazał się całkiem niezły, bo póki co gra wybitny sezon, ale pisanie, że GM zrobił wszystko mija się z prawdą, nie walczył na przykład o LaMelo

sytuacja Bronny'go, który póki co robił za maskotkę w kilku meczach i teraz nawet nie chce na wyjazdach w GL grać, dobitnie pokazuje jak, absurdalne byłoby z jego strony porzucanie Duranta i Curry 

Odnośnie LaMelo - masz rację.

Odnośnie gry z Bronnym - to u nas LeBron to g## nie rodzic i każdy normalny rodzic wie o tym doskonale. I tu jak dla mnie ( i uważam dla każdego rodzica to oczywistość) nie ma o czym dyskutować.

4 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Odnośnie gry z Bronnym - to u nas LeBron to g## nie rodzic

no ta, gówno nie rodzić, tracić okno na kolejny tytuł obok dwóch hofow, a mógł przeprowadzić się na zadupie by z synem dwa razy zagrać oczywiście nie ma absolutnie zadnego znaczenia ze w realu wszystkie kluby dżentelmeńsko zostawili Bronny'go Lakers, u nas musimy tworzyć alternatywną rzeczywistość, bo ktoś przepalił wysoki wybór w piecu

żelazna logika

Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a):

no ta, gówno nie rodzić, tracić okno na kolejny tytuł obok dwóch hofow, a mógł przeprowadzić się na zadupie by z synem dwa razy zagrać oczywiście nie ma absolutnie zadnego znaczenia ze w realu wszystkie kluby dżentelmeńsko zostawili Bronny'go Lakers, u nas musimy tworzyć alternatywną rzeczywistość, bo ktoś przepalił wysoki wybór w piecu

żelazna logika

U nas Bronny poszedł w I rundzie draftu :P no i grałby z prime Antkiem - więc szanse na tytuł takie same jak w Lakers z Durantem i Currym, a do tego grałby z synem, co jest tu kluczowe.

Żeby nie było, że rzucam słowa na wiatr - przekładając to na mój mały januszowaty światek - drugi rok prowadzę charytatywnie dla mojej córki kółko szachowe w jej podstawówce (Mała jest w 3 klasie) i właśnie awansowaliśmy dzięki grze dzieciaków (i nieskromnie powiem mojej pracy z nimi) na mistrzostwa wojewódzkie które będą w grudniu w Poznaniu. To największy sukces w historii szkoły. Mała jest przeszczęśliwa - a o to właśnie chodzi. ;)

2 minuty temu, Alonzo napisał(a):

U nas Bronny poszedł w I rundzie draftu

Kuba poniósł ryzyko, które nie było tego warte, gdyby sytuacja  była zerojedynkowa, to by się Lebron do Grizzlies przeniósł, na jego nieszczęście Lakers pozyskali Duranta

4 minuty temu, Alonzo napisał(a):

więc szanse na tytuł takie same jak w Lakers z Durantem i Currym, a do tego grałby z synem, co jest tu kluczowe.

ostre banialuki opowiadasz, Antek nie był zdrowy podczas dwóch ostatnich PO, poza tym rosterów LAL i Mem nie da się w żaden sposób przyrównać, choćbyś zrobił jeszcze piećdziesiąt fikołków logicznych

6 minut temu, Alonzo napisał(a):

Żeby nie było, że rzucam słowa na wiatr - przekładając to na mój mały januszowaty światek - drugi rok prowadzę charytatywnie dla mojej córki kółko szachowe w jej podstawówce (Mała jest w 3 klasie) i właśnie awansowaliśmy dzięki grze dzieciaków (i nieskromnie powiem mojej pracy z nimi) na mistrzostwa wojewódzkie które będą w grudniu w Poznaniu. To największy sukces w historii szkoły. Mała jest przeszczęśliwa - a o to właśnie chodzi.

świetne porównanie, wolontariatu do kariery sportowego Goata naszych czasów wartego miliardy dolarów, niemniej oczywiście gratuluje Ci sukcesu, nie mam zamiaru tego umniejszać, ale warto czasem popatrzeć na skalę, a przede wszystkim porównać okoliczności, bo do podpitolenia Bronnego Lakers jakoś się nie odniosłeś, a było to ewidentne, myślę, że gdyby stało się to chociaż pod koniec pierwszej rundy, ci głosujący przeciw być może w jakiejś tam liczbie spojrzeliby na to przychylniej, a tak to wygląda na to, że nawet z pickiem top5 ludzie by tu się doszukiwali przewag ojcowskiej miłości nad zdrowym rozsądkiem i podprogowo próbowali komuś umniejszać, że skoro tak, to pewnie z takiego typa to c*** nie ojciec xd

no błagam

2 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Kuba poniósł ryzyko, które nie było tego warte, gdyby sytuacja  była zerojedynkowa, to by się Lebron do Grizzlies przeniósł, na jego nieszczęście Lakers pozyskali Duranta

ostre banialuki opowiadasz, Antek nie był zdrowy podczas dwóch ostatnich PO, poza tym rosterów LAL i Mem nie da się w żaden sposób przyrównać, choćbyś zrobił jeszcze piećdziesiąt fikołków logicznych

świetne porównanie, wolontariatu do kariery sportowego Goata naszych czasów wartego miliardy dolarów, niemniej oczywiście gratuluje Ci sukcesu, nie mam zamiaru tego umniejszać, ale warto czasem popatrzeć na skalę, a przede wszystkim porównać okoliczności, bo do podpitolenia Bronnego Lakers jakoś się nie odniosłeś, a było to ewidentne, myślę, że gdyby stało się to chociaż pod koniec pierwszej rundy, ci głosujący przeciw być może w jakiejś tam liczbie spojrzeliby na to przychylniej, a tak to wygląda na to, że nawet z pickiem top5 ludzie by tu się doszukiwali przewag ojcowskiej miłości nad zdrowym rozsądkiem i podprogowo próbowali komuś umniejszać, że skoro tak, to pewnie z takiego typa to c*** nie ojciec xd

no błagam

Przekładasz LBS chłodną kalkulację sportową nad grę i możliwe że wywalczenie tytułu z synem - nie chcę w to wchodzić, bo już w poście powyżej dość jednoznacznie wyraziłem swoją opinię.

ja jestem skłonny kupić narrację, że LeBron chce spróbować wywalczyć w tym sezonie tytuł u nas z Currym i Durantem (naciągane niemiłosiernie - ale niech tak będzie), a później deal.. nie wiem.. OG Anunoby za LeBrona 1:1. Chyba, że January odda jeszcze jakieś dobre assety podczas tego sezonu Kubie za Bronnyego i się dogadają.

Tak, czy inaczej gra LeBrona w jednym teamie, a Bronnyego w drugim u nas bardzo mocno odbiega od rzeczywistości.

6 minut temu, Alonzo napisał(a):

a później deal.. nie wiem.. OG Anunoby za LeBrona 1:1. Chyba, że January odda jeszcze jakieś dobre assety podczas tego sezonu Kubie za Bronnyego i się dogadają.

nie no, Chłopie, Ty się zastanów...

jak ja robię chłodną kalkulacje, to to jest jakaś alternatywna czasoprzestrzeń, Lebron już podjął decyzje, nie wiem co tu w ogóle poruszać, jedyne co może Kuba próbować to odsprzedanie młodego do LAL, ale na pewno nie próbowałbym windować ceny

5 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

i dlatego chcesz robić wymianę za OG 1:1?

s&t

..ale to tylko mój pomysł. Pytanie jak to widzą January i Kuba.

9 minut temu, january napisał(a):

Zawsze SnT Antka za Brona może wpaść jakoś:]

Tak czy inaczej ciekawie się ten temat może u nas rozwinąć ;)

4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Grizz nie ma picków by wyrównać value w takiej wymianie

LeBron zwyczajnie zawsze może odejść jako FA do Grizzlies choć tylko za MLE pewnie. Sytuacja jest tu dość patowa i pewnie za pół roku będziemy szukać w dyskusji jakiegoś rozsądnego rozwiązania.

3 minuty temu, Alonzo napisał(a):

LeBron zwyczajnie zawsze może odejść jako FA do Grizzlies choć tylko za MLE pewnie. Sytuacja jest tu dość patowa i pewnie za pół roku będziemy szukać w dyskusji jakiegoś rozsądnego rozwiązania.

Bronny został brutalnie zweryfikowany pod kątem sportowym, jeśli Grizz jakimś cudem nie złożą znacznie lepszego rosteru, to nie będzie o czym gadać, dlatego pisałem, że decyzja została podjęta, Lebron uznał, że nie podda się szantażowi, choć na pewno bardzo by chciał zagrać z synem, no, ale nie za wszelką cenę

15 minut temu, Alonzo napisał(a):

Patowa chyba tylko dla Grizz.

Ktokolwiek widział na IO wspólną grę tercetu Curry-Durant-LJ to raczej nie widzi pola do dyskusji.

Do lata daleko, Bron ma 40 lat, Curry i Durant też są 40 minus jak chodzi o wiek.

Ale Grizz nie mają argumentów pod ściągnięcie z FA Brona, chyba że machnie ten wymarzony 7 tytuł I pójdzie na emeryturę do Memphis? Inaczej tego nie widzę.

Tylko żeby się nie skończyło Giannisem w LAL jak Grizz pójdą na pełnej znów po LJ x)

2 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Z tego co pamiętam to dałem maksymalna liczbę ofert i dla LaMelo nie miałem miejsca w w I turze podpisał już OG :)

Co do sytuacji LBJa to po prostu zaryzykowałem i było blisko 😁

Co do wymiany młodego do Lakers? To jeżeli January będzie chciał to się pewnie dogadamy 😉