Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, kuba2419 napisał:

Podobnie można powiedzieć o Lambie w Bucks, w zeszłym sezonie jakieś tam wsparcie z ławki dawał a teraz go już nie ma w lidze.

Lamb po kontuzji był wrakiem zawodnika, który utrzymywał się w lidze tylko ze względu na podpisany lata temu kontrakt.

Szkoda swoją drogą gościa, bo w Hornets wyglądał w pewnym momencie bardzo dobrze.

4 minuty temu, Reikai napisał:

Lamb gra teraz w Warriors, fani go absolutnie nienawidzą w przeciwieństwie do Kerra.

Nie ten lamb😉🤫

14 minut temu, MarcusCamby napisał:

Lamb po kontuzji był wrakiem zawodnika, który utrzymywał się w lidze tylko ze względu na podpisany lata temu kontrakt.

Szkoda swoją drogą gościa, bo w Hornets wyglądał w pewnym momencie bardzo dobrze.

I jakiś był powód że obaj wylecieli z ligi w tym sezonie.

od 0,50 liczyliśmy zwykle w górę, aczkolwiek przy ustalaniu kolejności na koniec sezonu bierzemy pod uwagę wyniki cząstkowe do dwóch miejsc po przecinku

więc jak ktoś będzie miał 35,44 a kolejny 35,43 to mimo że bilans będzie ten sam, to powiedzmy że to 0,01 mniej w średniej głosów jest traktowane jako tie-breaker

2 godziny temu, january napisał:

18-9 to raczej max :P 

Ten LaMelo w Wolves jest paskudnym fitem tbh (jeden z najgorszych obrońców ligi, monopolizuje piłkę etc).

Co tam teraz biega na ławce w Socie btw?

lol, a jak ma w takich Hornets nie mo poluzować piłki jak obok biegają same kasztany xd mam zajebistych offballowo Georga, Bookera i Tatuma, wiec skończ gadać takie głupoty, bo nie ma tutaj żadnych przesłanek na bilans poniżej 21 W co byłoby dolna granica ;) a na ławce mógłbym biegać ja z Maciem a i tak skład byłby lepszy niż Twój :)

22 minuty temu, january napisał:

LaMelo jako 1 opcja do piłki w Socie ❤️ 

xddd

chyba wielkiej różnicy nie ma xDDD

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Tak półeczkę niżej na samym s5 stoisz lekko licząc, a co dopiero doliczając ławki i legendarne chokePO Twoich grajków;)

no wcześnie zacząłeś walkę w 1 rundzie, nawet jak na siebie.

Chociaz dobrze se zaczynasz fantazjować tak wcześnie zważywszy na to, ze jest spora szansa ze nie zobaczymy żadnego Twojego gracza z s5 w playoffach w realu w tym sezonie i będziesz musiał wrzucać statystyki sprzed roku, jak Człowiek Morza hl Simmonsa z 76ers

13 minut temu, january napisał:

To Ty zacząłeś się do Mistrzów porównywać, co skwitować można pobłażliwym uśmiechem;)

Nie wiem czy wskoczysz do playin, czy nie, tam 6 najlepszym graczem u Ciebie są chyba zwłoki Blake'a Griffina, w takim składzie personalnym to 18-9 brzmi serio optymistycznie, zakładając całkowity brak absencji.

ja się do Ciebie nie porównuje w ogóle, bo Minnesota jest lepszym zespołem od Lakers.

W pełnym zdrowiu rywalizujemy na Zachodzie tylko z Dallas, Ty jesteś bieda contenderem w PO na poziomie Nuggets, o czym świadczą dokonania Twoich graczy w realu :) może i graczy od 6 do 10 masz lepszych, ale na każdej pozycji poza PG ja mam lepszych starterów, a w PO jak doskonale wiesz ławka ma marginalne znaczenie :) 

1 godzinę temu, Qcin_69 napisał:

lol, a jak ma w takich Hornets nie mo poluzować piłki jak obok biegają same kasztany xd mam zajebistych offballowo Georga, Bookera i Tatuma, wiec skończ gadać takie głupoty, bo nie ma tutaj żadnych przesłanek na bilans poniżej 21 W co byłoby dolna granica ;) a na ławce mógłbym biegać ja z Maciem a i tak skład byłby lepszy niż Twój :)

58 minut temu, LAF napisał:

Biorąc pod uwagę, że w realu Phoenix zagra w finale to raczej ten kto ma zawodników BIG THREE tego zespołu jest na uprzywilejowanej pozycji 😀

jak rozpatrujemy Sotę z punktu widzenia roto (czy simki) - pełna zgoda. Minnesota w s5 ma mega pakę.

Natomiast, jak gra ma zakładać odwzorowywanie realiow w rl to Tatuma po takim zajeżdżaniu w dwóch trymestrach reanimują właśnie na oiomie, a George siedzi właśnie u psychiatry po tym jak wyrwał się z piekła Soty i Slave Tradera, załamany, że znów go tam odesłali.. 

Podobno tak wyglądał George na wieść o powrocie do Soty:

Run Away Donald Glover GIF by Childish Gambino

ja mogę być jedynym, w tej grze kierującym się realiami NBA. 

Nawet nikt się nie zająknął i przeszło 8W od GMa Soty dla Magic, co może mieć kluczowe znaczenie przy końcowych bilansach - dzięki chłopaki :) 

Gra uczciwa w ch##j 👍

1 minutę temu, Alonzo napisał:

jak rozpatrujemy Sotę z punktu widzenia roto (czy simki) - pełna zgoda. Minnesota w s5 ma mega pakę.

Natomiast, jak gra ma zakładać odwzorowywanie realiow w rl to Tatuma po takim zajeżdżaniu w dwóch trymestrach reanimują właśnie na oiomie, a George siedzi właśnie u psychiatry po tym jak wyrwał się z piekła Soty i Slave Tradera, załamany, że znów go tam odesłali.. 

Nawet nikt się nie zająknął i przeszło 8W od GMa Soty dla Magic, co może mieć kluczowe znaczenie przy końcowych bilansach - dzięki chłopaki :) 

Gra uczciwa w ch##j 👍

a to George nie płakał rok temu ze go Minnesota oddała po tym jak zdobył tytuł? 

Zostalem posadzony ze nie chce mu płacić, a tu proszę, wrócił na maksymalnym kontrakcie, do tego zna doskonale wszystkich chłopaków z ktorymi zdobył już jeden tytuł, teraz celuje w drugi :) 

Jedyna zmiana to zamiast Conleya jest Lamelo Ball, a przypomnę ze jedynym zarzutem do mistrzowskich Wilków był brak kreatora- chyba nikt tutaj Lamelo takich zdolności nie odejmie? 

Do tego Tatum wskoczył na najwyższy możliwy level i jest teraz w top3 ligi, Booker ustabilizował formę i udowodnił ze aie rozwinął w defensywie,  a zdrowy Robert Williams to najlepszy kontrakt w begm :) 

Wiec nie wiem co Ty tu roto nazywasz, bo chyba za bardzo mylisz pojęcia, Minnesota ma wszystko aktualnie w s5 i jest doskonale zbalansowanym zespołem, czego zupełnie nie można powiedzieć np. o Magic

Teraz, january napisał:

xD

EPM

Lakers
#4 Curry
#7 Butler
#8 LeBron
#27 Claxton
#171 Batum

Wolves
#11 Tatum
#23 George
#24 Booker
#66 Williams
#72 Ball

LEBRON

Lakers
#7 LeBron
#9 Butler
#14 Claxton
#15 Curry
#113 Batum

Wolves
#5 Tatum
#19 George
#21 Booker
#49 Williams
#68 Ball

Czyli 3-1/4-0 dla Lakers, a Twoja jedyna przewaga to Ball>Batum (nie neguję jak chodzi o ovr poziom), tylko Twój problem jest taki, że każdy woli do roli 3D z 5 rzutami w meczu Batuma od noD Balla w contenderze;)

Ogólnie ode mnie i tak będziesz miał farta z bilansem, bo nie patrzę na terminarze. Zerknąłem myśląc, że może masz jakiś banał i dlatego liczysz na świetny bilans, a tam masz w 3T jakiś koszmar (17 wyjazdów) :) 

Także ciężko będziesz miał w walce o playin, zobaczymy, czy się wczołgasz;)

Ty widzisz Lebrony i EPM a ja widzę, ze poza Batumem (4 mecze na 0 w ostatnich 10 spotkaniach, średnio grający po 22 minuty przeciętny w tym roku rols) i Claxtonem (ale to się jeszcze pewnie zmieni) to żaden z Twoich graczy może nie zagrać w PO, co jest zaskakujące skoro Cyrry ma do pomocy Draymonda Greena, Klaya Thompsona, Jordana Poola czy Andrew Wigginsa z czego każdy jest tu sprzedawany jako super rols/gwiazda), Lebron ma Davisa, a Butler Adebayo :) 

Czy jakikolwiek Twój gracz w realu przejdzie w ogóle 1 rundę? imo tylko Batum ma na to szanse :) 

Lecisz na magii nazwisk w tym roku, choć masz graczy którzy wyjątkowo maja bardzo słaby (względem renomy) impact na grę :) ale to się będziemy kłócić podczas PO, choć cieszę się bardzo ze wiesz, ze jesteś gorszy personalnie i już zaczynasz pyskówki, bo w mistrzowskim sezonie robiłeś dokładnie to samo

53 minuty temu, Alonzo napisał:

Gra uczciwa w ch##j 👍

Tez dałeś Minnesocie 8:19 wiec teraz nie miej pretensji akurat o to..

@Qcin_69 nie pisz głupot z tym ze ktoś tu coś zaczął czy Ciebie zaatakował (jak to blednie piszesz w stronę lakers i ze to january zaczyna wcześniej walkę 1R)  skoro jako pierwszy już piszesz o bilansie T3 gdy mamy dopiero trymestr się zaczął. Rozumiem ze sztucznie i zupełnie bez korelacji z nasza beGM rzeczywistością starasz się wpasować bilansem w wynik końcowy. Jeżeli komuś tu można zarzucić manipulacje to tylko Tobie. 
@LAF tez się już z tymi suns uspokój bo właśnie sprowadzając Duranta wcale nie widzę tu obowiązku propsowania Bookera. 

trymestr się zaczął a tu niektórzy już nagrody końcowe rozdają. 

powagi panowie. 

Wrzucenie swojego bilansu już teraz jako tematu do dyskusji nawet tak niby przypadkiem to bezczelność. 

muszę zobaczyć ten kalendarz i te wyjazdy bo ja akurat mocno to biorę pod uwagę 

Myśle ze znajdzie się mocna zależność pomiędzy ilością wrzutek i manipulacji a skrupulatnością oceny gry na wyjazdach niektórych ekip. 

Coś za coś. 

19 minut temu, RonnieArtestics napisał:

Tez dałeś Minnesocie 8:19 wiec teraz nie miej pretensji akurat o to..

Ponieważ ja gram wg zasad, że musisz mieć 5 graczy na boisku + zawsze 3-4 rezerwowych - wiesz.. tak jest w rl więc myślałem, że tu też inni takie zasady będą stosować. Okazuje się, że takie niuanse tu nie mają znaczenia, także tego.. demokracja Ronnie :) 

To przecież Wolves grają swoimi wynalazkami tak jak RL Heat gra jakimś Highsmithem. 

Równie dobrze ktoś może mieć w rotacji Ponitkę czy Hrycaniuka i naszą rolą jest ocenić ich impact na grę, a tu niektórzy wychodzą z założenia, że Ci podpisani zawodnicy to znikają jak nie mają klubu w NBA. 

3 minuty temu, MarcusCamby napisał:

To przecież Wolves grają swoimi wynalazkami tak jak RL Heat gra jakimś Highsmithem. 

Równie dobrze ktoś może mieć w rotacji Ponitkę czy Hrycaniuka i naszą rolą jest ocenić ich impact na grę, a tu niektórzy wychodzą z założenia, że Ci podpisani zawodnicy to znikają jak nie mają klubu w NBA. 

Jak chcesz ocenić kogoś impuct w meczu NBA jak w tej lidze nie gra?

Idziemy w domysły?

Nie zapominajmy ze gramy mimo wszystko w managera czyli rozliczani jesteśmy z naszych decyzji personalnych. Bardzo bym nie chciał aby ta gra zamieniła się w system mam 3xSS a reszta graczy może i słaba ale możecie sobie wyobrazić ze przy boku gwiazd mimo ze ich nie ma w lidze grają dosyć dobrze bo ja tak chce. 

I słabość rezerw nie może „ratować” karier gościom których wywalili z ligi 

Poprzez domysły.