Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, january napisał:

Głębia. Trzeci center Lakers dziś 5 blk w niecałe 20 minut i taka perełka;) 

Williams i Richards dzis w nocy lacznie 10 blokow. Poskakali Spurs po glowie troche obaj.
*9, tego ostatniego nie zaliczyli Markowi jednak nie wiedzac czemu.

Edytowane przez Reikai

@LeweBiodroSmoka kolejny raz opisujesz tylko swoje żelazne core, ale wobec kontuzji swoich graczy, to jest niemożliwe, żebyś całe T2 korzystał tylko z 9 graczy, zwłaszcza, że oni łącznie opuścili 40 meczów wg Twojego opisu. Czy mógłbyś nam przedstawić swoich zawodników z dalszej rotacji? Bo mam wrażenie, że trochę malujesz trawę na zielono i starasz się przemilczeć niewygodny temat.

46 minut temu, karpik napisał:

@LeweBiodroSmoka kolejny raz opisujesz tylko swoje żelazne core, ale wobec kontuzji swoich graczy, to jest niemożliwe, żebyś całe T2 korzystał tylko z 9 graczy, zwłaszcza, że oni łącznie opuścili 40 meczów wg Twojego opisu. Czy mógłbyś nam przedstawić swoich zawodników z dalszej rotacji? Bo mam wrażenie, że trochę malujesz trawę na zielono i starasz się przemilczeć niewygodny temat.

Pisałem, że Bamba grał najprawdopodobniej z bruku minut dla niego. Być może powinienem powiedzieć, że w obwodzie są też Reed i Williams na centrze, ale uznałem, to za  zbyt oczywiste, gdyż liczbą absencji w moim mniemaniu nie odbiegała znacząco od T1, oczywiście o ile policzymy grającego Bambę.

jeszcze odnośnie tego co napisał @karpik

różnica pomiędzy moją ekipą grającą shorthanded od początku sezonu, (co ciężko jest ukrywać po prostu zdrowie dopisuje) jest taka, że nawet w zdrowych Nuggets 6-7-8 gracz rotacji, to maksymalnie Brown-Green/Braun-Hyland a u mnie biegają BrogdonAnderson/Caruso, którzy i tak grają mniejszą liczbę minut w mojej rotacji niż w rzeczywistości, nie wspominając o tym, że dopiero na 3T, rl Nuggs zaklepali sobie rotacyjnego centra, nie jestem przekonany, że mając co mecz 7 świetnych graczy powinienem jakoś specjalnie przejmować się tym, że Davon Reed w trzech meczach zagra kilkanaście minut albo, że rookas dostanie swoją szansę w kilku spotkaniach

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Niewielkie różnice mamy @january, ale dwa wyniki mocno mi się rzucają w oczy czyli przegrani w T1 dalej słabo.

Bulls - Powrót Kawhi Leonarda, który był pewnie TOP5 tego trymestru, a opuścił wcale nie tak wiele. Mimo wszystko Westbrook był lepszy niż w pierwszym trymestrze, swoje zrobiła inna rola w drużynie. Na plus, też TJ McConnell. Ja dałem 16-11

Bucks - Tam kontuzje głównie zabiły zespół w T1, a teraz do rotacji wskakują Delon Wright i Markelle Fultz, którzy opuścili 90% pierwszego trymestru i zero poprawy? Plus mamy wystrzał formy Josh Okogie o którym w ogóle nie wspominasz. Tu też u mnie skok na 16-11. 

No ja sie nie zgodze z kilkoma wynikami @january

Tak jak pisal @MarcusCamby , Bulls za nisko przy tym co gral Kawhi w T2 i to tak 2-3W imo. Nawet pomimo szczerej nienawisci do Bricka, to jednak te 7 osob do grania mieli powaznych, mocno sa niedoszacowani imo.  Bucks tez dalbym wiecej za progres, powrot Fultza, swietnego w D Delona. Cavs tez za wysoko, bo tam Haliburton byl koniem pociagowym, Smart troche nie gral. Nie rozumiem skad az taki bilans. No i Pelicans tez przegiecie, mimo szczerej sympatii do Hardena i Sabonisa, fajnego Richardsona i coraz lepszego Okoro, to jednak badzmy powazni z argumentowaniem 16:11 Dario Sariciem, tam gracze od 4 w dol notuja okropny zjazd jakosci w porownaniu do 1-4, no ten Sumner moze sie broni. 1W mniej niz takie OKC to przegiecie imo.Dlatego bardzo, bardzo, bardzo dobry ruch z Muscala Pelicans, on tam pewnie dostanie fajne minuty w RL w Celtics i powinien swietnie pasowac.

Swoim Warriors tez dalbym ten 1W wiecej, skoro mam w miare zdrowy zespol w T2 i ludzi ktorzy ciagna mi i atak i obrone jak sam wspomniales, do tego mam 10 ludzi do grania, ale nie bede sie o 1W specjalnie wyklocal, w T3 mam nadzieje na sztorm po 6 seed jak Ingram ma zamiar tak wygladac, jak wygladal po powrocie, a i playin za specjalnie sie nie boimy.

Edytowane przez Reikai

@january cóż, też nie wypada mi się zgodzić w 100% z oceną

dałeś mi dokładnie tyle samo W co w T1 a w porównaniu do T1 moje T2 wypada o niebo lepiej (ale chyba nie czytałeś z uwagą opisu ;) )

- zdrowszy zespół (jeden z najzdrowszych w lidze - przede wszystkim mało absencji S5)

- poprawa rzutowa Dorta i Russela

- stabilna forma Giddeya i Lopeza 

- lekki zjazd Banchero jaki opisujesz to zejście z 22pkt na 19pkt, spadek FG% ale zwyżka w 3pt FG% i def rating lekko w górę 

- lepsza ławka rezerwowych - to też ominąłeś, że w T2 mam lepszą ławkę niż w T1 - Murphy poszedł w górę, Cam również, Bogdan wrócił do regularnej gry, Joe ustabilizował minuty, Zubac spadł w ofensywie ale w D nadal trzyma, dodatkowo na koniec T2 wrócił Isaac który już na limicie pokazuje bardzo skuteczną defensywę i ballIQ

No powiem ci, że ten 1-2W myślę, że z czystym sumieniem powinienem mieć więcej ;)

Aaa no i Nuggets to dla mnie juggernaut poki co na zachodzie, zdrowi, Jokic niszczy, Caruso jest w tym sezonie chory w D, Brogdon Brunson wygladaja bardzo dobrze, Bamba powinien dostac fajne minuty w RL Lakers teraz, Conley trafil do zespolu gdzie lepiej fituje, no @LeweBiodroSmoka ma piekne okienko na mistrzostwo w tym sezonie, a latem kilka trudnych decyzji jesli chodzi o finanse - nowe kontrakty dla Caruso i Brunsona.

8 minut temu, MarcusCamby napisał:

@Szulim adv stats mówią, że Banchero zanotował ogromny spadek w grze, a nie lekki. U mnie w Excelu był na czerwono :P

pan wybaczy, ale jestem za bardzo zakochany w jego grze żeby widzieć mankamenty :P 

a tak na serio - nie robiłem turbo szczegółowej analizy tego trymestru z braku czasu - oglądam sporo meczy Magic i Banchero owszem, stał się mniej efektywny w ataku bo zdecydowanie lepiej go bronią niż na początku sezonu, ale też zdecydowanie on lepiej broni - ma lepsze odruchy, lepiej się ustawia i mniej traci piłek. 

Na pewno jest to swoiste rookie wall, ale i tak jest to jeden z lepszych debiutantów ostatnich lat (w mojej ocenie - choć eksperci też na to wskazują)

Jednakże, Utah to nie tylko Banchero - po to zbudowałem szeroki skład, aby wspomagał się wzajemnie jak komuś idzie gorzej - sama zwyżka formy Russela, Dorta czy Murphy z nawiązką wystarczą na tą gorszą formę Paolo ;) 

1 minutę temu, Reikai napisał:

Z ciekawosci, wrzucilbys screena takiego pliku?

o też bym chętnie zobaczył :D 

W dyskusji o ROTY tak byłem mocno zaskoczony co robi Banchero zza łuku porównując to do WestB:

T1

0,9/3,5 na 24,3%

wiec co robi chłop? Oczywiście znacząco zwiększa liczbę oddanych rzutów z sektora który mu nie idzie 

T2

1,3/4,4 na 29,3%

nie wiem czy można nazwać to poprawa gry za trzy 

22 minuty temu, MarcusCamby napisał:

@Szulim adv stats mówią, że Banchero zanotował ogromny spadek w grze, a nie lekki. U mnie w Excelu był na czerwono :P

O to to to 

Generalnie ciekaw jestem skąd statystyki T2 bo na bbref wygląda to inaczej ;) 

T1 zgoda

0,9 / 3,6 = 25,3%

T2 this:

1,5 / 4,8 = 31,5%

okey - zgodzę się ze to nie jest wzrost z 25% na 45% - ale to jednak 0,6 trafione trójki na mecz więcej przy ok. 1 próbie więcej, na lepszym procencie.

Super by było, jakby trafiał 1,5 przy 3,5 próby nadal - ale powiedzmy sobie szczerze, to wciąż jest rookie który zdobywa doświadczenie - niech za chwilę dociągnie do 35+% za 3 to będę bardzo szczęśliwy, bo przede wszystkim on ma grać pod koszem, a nie latać po obwodzie

3 godziny temu, Reikai napisał:

Cavs tez za wysoko, bo tam Haliburton byl koniem pociagowym, Smart troche nie gral. Nie rozumiem skad az taki bilans.

W 5 meczach trymestru nie grali zarówno Haliburton jak i Smart. W 4 spośród tych 5 meczów przyznałem sobie L. Jedynie w meczu z Clippers u siebie przyznałem sobie zwycięstwo wychodząc składem Milton, Barrett, DeRozan, Porzingis i Poeltl. W Clippers grała wtedy 6 zawodników a u mnie 11, więc uznałem, że na spokojnie to wygrywam. W pozostałych meczach rozgrywaja Haliburton albo Smart, DeRozan, Barrett i Porzingis zdobywają swoje punkty, Poeltl broni obręczy, mam solidnych zmienników.

Więc to ja nie rozumiem Twojego braku zrozumienia dla mojego wysokiego bilansu.

W dniu 27.12.2022 o 23:38, january napisał:

Wstępne bilanse ode mnie (sorry, że 20 min przed czasem, idę spać:) ), ale nie chce mi się teamów dokładnie opisywać jak to czasem robiłem:

Magic    17    11

10 godzin temu, january napisał:

Orlando Magic 15-12
Są duże problemy z INJ - strata KATa na cały trymestr, Mitchella na 6g, Gordona na 4g. Jakiś dziwny pomysł z przejściem Granta Williamsa na full-time C. RL Celtics się bronią przed każdą możliwą taką minutą i wystawiali w tym sezonie 7 (Al, Rob, Kornet, Griffin, Vonleh, Kabengele, Muscala) centrów już, ale nie Granta pod koszem. No takiej nagłej zmiany pozycji Granta nie kupuję - typ broni postup najgorzej w lidze, nie jest rimprotectorem, wyjątkowo dziwna decyzja. Duże problemy z size i z łataniem rotacji (grały całkiem sporo z konieczności takie ananasy jak Branham, Nunn czy Highsmith). Doceniam poprawę Beva, dobrą grę Quickleya i świetne trymestry Mitchella oraz Gordona, ale problemów jest za dużo, by bilans powalał. Bo tu braknie zarówno obrony obręczy jak i powera w ataku w tym trymestrze. Dobry ruch z ściągnięciem Gafforda przed 3T.

Właśnie dlatego napisałem na końcu opisu, że będzie śmiesznie, bo mój team z 1T to drużyna na spokojnie 20W (może nawet wyżej) - grał KAT (mimo że wypadł na ostatnie 7 meczy 1T), wszyscy byli zdrowi, a Grant Williams i Caleb Marton grali na chorych %. Warto pamiętać, że bez Lowrego grałem w poprzednim regularze sporo i radziłem sobie tez bez niego w playoffs - a Bev bardzo u mnie pasuje, jak u mało kogo.

W 2T brak KATa, nieobecności Mitchella, czy innych graczy dają zdecydowanie słabszy bilans.

Sam sobie dam chyba16-11 (ale dodaję 1W pierwszym, którzy wrzucili opisy odejmując 1W za brak opisów + odwrotnie robie przy tankerach dodając im L za opis i odejmujac L za brak opisu, by zwiększyć ich szanse na wyższy pick) dlatego może sobie dam 17-11.

To pierwsza kwestia.

I druga to Grant Williams na centrze.

Zrobiłem to celowo - choć pewnie przy czytaniu Boucher, czy nawet Birch na małych minutach wyglądaliby lepiej.  Tu prosiłbym głosujących na szersze spojrzenie na to. oczywisty jest brak rim protectora, ale Grant gra obok Aarona gordona, gdzie obaj by się super uzupełniali , a razem z nimi mam walecznego Beva i kogoś z dwójki Mann/Martin, co powinno zniwelować nieco moje problemy z rim protection. Później wchodzi Boucher, który spokojnie może grać jako center i od biedy jest Birch. Grant Williams bronił w ostatnich playoffs grając przeciwko Embiidowi, czy Antkowi, zatem poradzi sobie zastawiając te łatwe teoretycznie wjazdy. Mam cholernie dużo dobrych w defensywie skrzydłowych i jak mało kto jestem w stanie bronić obwodowych, czy graczy na piłce. Nie, żeby mi to dawało jakis super bilans, ale wybroniłbym sie tu mocna defensywą, co zniwelowałoby te braki KATa, który umówmy sie rim protectorem tez nie jest.

Problemem jest bardziej brak KATa w ofensywie, niz brak tego rim protectora. Tu jadę na Mitchellu oraz wsparciu tych moich 7-8 graczy, którzy swoje jednak w ofensywie zrobią. Idę tu bardziej na ilość, a nie jakość.

Nie zgadzam się tez z dewaluowaniem tu Nunna (który gra lepiej po słabym starcie) i Branhama - któremu można zarzucić sporo (obrone, głupie błedy debiutanta), ale ofensywnie to talent czystej wody. Widze tu drużyny January z lepszym bialnsem od mojego, gdzie Nunn, czy Branham byliby spokojnie 4-5 opcją.

I tu ostatnia kwestia - opisy są piękne, ale ludzie chyba nie zdają sobie sprawy jakie problemy z rotacją ma sporo drużyn.

Samego bilansu - tak jak napisałem - nie kwestionuję. +/-2 W/L to normalna sprawa przy ocenie. Zwracam tylko uwage na dysproporcje przy ocenie moich Magic w 1T, gdzie raczej powinienem prowadzić na Wschodzie po 1T a z pewnością nie powinienem mieć do nikogo więcej niz 2W różnicy. Tego może zabraknąć niestety przy bilansie końcowym..

Zwracam tez uwagę na morderczy maraton sezonu.. Nie można grać 7-8 graczami, bo zajechałoby się zawodników. U nas nie ma jak za to dawać kontuzji, ale ta głębia jest cholernie ważna.. a u nas niestety patrzy sie tylko na Gwiazdy, a nie na to, kto gra obok nich..

pozdrawiam i fajny opis bilansów (choć z niektórymi sie nie zgadzam, ale może opiszę krótko przy swoich bilansach. ja wrzuce za parę dni, bo teraz sobie będe analizował opisy z tymi bilansami, które mi wyszły (a robie mecz do meczu wg terminarza i z nieobecnościami).

Pozdrawiam

22 minuty temu, ernie9005 napisał:

W 5 meczach trymestru nie grali zarówno Haliburton jak i Smart. W 4 spośród tych 5 meczów przyznałem sobie L. Jedynie w meczu z Clippers u siebie przyznałem sobie zwycięstwo wychodząc składem Milton, Barrett, DeRozan, Porzingis i Poeltl. W Clippers grała wtedy 6 zawodników a u mnie 11, więc uznałem, że na spokojnie to wygrywam. W pozostałych meczach rozgrywaja Haliburton albo Smart, DeRozan, Barrett i Porzingis zdobywają swoje punkty, Poeltl broni obręczy, mam solidnych zmienników.

Więc to ja nie rozumiem Twojego braku zrozumienia dla mojego wysokiego bilansu.

My bad, utkwilo mi twoje 18-9 proponowane w opisie co jest jakims kosmosem jak juz wczesniej ktos zauwazyl, te 16:11 Januarego jest juz bardziej akceptowalne, ale jakos zasugerowalem sie ze dostales to 18:9.

No i to co napisales swiadczyloby o tym, ze zrobiles 15:7 w pozostalych meczach, a jednak kontuzji troche bylo i nie tylko Haliburton siedzial, Porzingins opuscil kilka meczow, Barrett, Derozan tez cos tam siedzial.  Dla mnie troche nierealne, ale nie moja konferencja wiec nie bede sie wyklocal :P

3 minuty temu, Reikai napisał:

My bad, utkwilo mi twoje 18-9 proponowane w opisie co jest jakims kosmosem jak juz wczesniej ktos zauwazyl, te 16:11 Januarego jest juz bardziej akceptowalne, ale jakos zasugerowalem sie ze dostales to 18:9.

No i to co napisales swiadczyloby o tym, ze zrobiles 15:7 w pozostalych meczach, a jednak kontuzji troche bylo i nie tylko Haliburton siedzial, Porzingins opuscil kilka meczow, Barrett, Derozan tez cos tam siedzial.  Dla mnie troche nierealne, ale nie moja konferencja wiec nie bede sie wyklocal :P

Analizowałem składy i absencje w każdym meczu tego trymestru, aby w miarę możliwości zobiektywizować bilans. Nie ukrywam też swoich absencji, a wręcz przeciwnie - w opisie na czerwono zaznaczyłem kontuzje, żeby rzucały się w oczy. 

Trudno też, żebym zaniżał swój bilans, biorąc pod uwagę formę moich zawodników oraz problemy kadrowe większości rywali przy braku głębi składu. 

Co istotne, nie grałem też z kilkoma kontenderami jak LAL, DET, PHI i ORL, więc to też miało duży wpływ na mój wysoki bilans. Z opisu to wynika.