Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Szulim napisał:

Bo patrzysz na przekrój całego sezonu - ja patrzę na ostatnie 20 meczy - był neutralnym, do plusowym lekko.

Ale dlatego tez sprowadzam Leverta który jest plusowy, aby jako 6th Man mógł grać z Dar i Goddeyem wymiennie wspomagając D

W T2 Russellowi spadl D EPM z -0.2 w T1 do -0.7. Wiadomo, zadna czarna dziura, ale no plusowym bym go nie nazwal :P.

@Reikai

Przy absencjach dla całej ligi jest tyle roboty, że January podaje łączną liczbę meczów, w których dany zawodnik nie zagrał bez sprawdzania już, czy ktoś był inactive, czy był dostępny, ale zaliczył po prostu DNP, więc trzeba sobie tam szczegółowo śledzić, pilnować własnych grajków i w opisie to uwzględniać. 

Ale akurat w przypadku Ingrama, którego sytuację wyjaśniasz w opisie, podał dobrą liczbę absencji. Tam sobie jeszcze sprawdź, że on po powrocie po kontuzji, jeszcze opuścił dodatkowe mecze, zagrał tylko w 5, DNP nie było, więc 22 nieobecności. 

Z innej beczki. Pozwolę sobie rozwinąć sytuację Looneya, otóż ciekawi mnie jeden aspekt. On w rl gra średnio 23mpg w tym sezonie, co jest jego rekordem kariery. Generalnie jest to typ gracza, którego minuty się raczej limituje, nie zajeżdża się go. W rl Dubs raczej bieda w rotacji pod koszem, a umówmy się, choć gra więcej niż wcześniej, te 23mpg to nie są wygórowane minuty, co podkreśla to o czym wyżej piszę. 

Przechodząc do sedna. U Ciebie drugi trymestr z rzędu jest rozpisany na 28mpg. Na przestrzeni tych ponad 50 spotkań to jest dość duża dawka już (ponad możliwości?). Ok, ktoś powie, że szczegół i się czepiam, ale po prostu uważam, że powinniśmy dążyć do jak najbardziej możliwie realnego odzwierciedlenia tego co się dzieje w NBA, szczególnie jeśli chodzi o przykład właśnie takich grajków jak Looney, o których wiemy, że on wielkich minut regularnie to raczej grać nie może, żeby się nie rozwalić

@ernie9005

Przy tylu absencjach akurat wśród najważniejszych grajków Twojego zespołu to myślę, że jednak zbyt optymistyczna prognoza zwycięstw. Szczególnie tu zaboli nieobecność Haliburtona, gdyż ciężko znaleźć gracza, który mógłby wejść w znaczącym stopniu w jego buty, jeśli chodzi o playmaking, kreowanie gry zespołu. A dochodzą przy okazji jeszcze wspólne absencje z DDR czy Smartem. Podsumowując, widzę raczej trochę słabszy trymestr niż ten pierwszy. 

@january

Co to za podwyższanie TS% Hartensteinom tej ligi? :P

Edytowane przez Braveheart22

@Braveheart22 wiadomo ze Looney ma łatkę łamliwego, ale trzeba zwrocic uwagę ze od 2 lat prowadzi się inaczej o czym są artykuły. Zmienił trenera, zaczal się odzywiac jak profesjonalista, pilnuje rozciągania itd. Od razu są efekty, drugi rok z rzędu jest zdrowy, w tym nie opuścił zadnego meczu. Do tego te mniejsze minuty w RL są spowodowane tym że Warriors lubią grac Greenem na C. Dziś w nocy gral np 31 min.

Ale spoko, jak ktoś uwaza to za nierealne ze u mnie gra z 4 min więcej niż w RL to można mu te 4 minuty zabrać i dać Williamsowi i Harrellowi, nie mam nic przeciwko.

Edytowane przez Reikai

@Reikai szacunek!

Josh Richardson wymiata. Drugi trymestr miał bardzo mocny, a przejście do Pelicans i takie mecze jak dzisiaj pozwolą mu jeszcze zyskać PRowo :)

Ogólnie zrobiłem podsumowanie już sobie za drugi trymestr i spodziewam się mocnego bilansu. Świetna forma liderów, a drugi trymestr oprócz Richardsona bardzo mocny miał też Okoro, który zanotował największy przeskok między pierwszym, a drugim trymestrem :)

Opis będzie robiony w czwartek. 

Niestety chyba nie będę mógł się pewnie odwdzięczyć tym samym przy głosowaniu. Warriors wstępnie zanotowali moim zdaniem największy regres, nie licząc Cavs i Clippers. Ale to jeszcze wrócimy do tematu :)

4 minuty temu, MarcusCamby napisał:

@Reikai szacunek!

Josh Richardson wymiata. Drugi trymestr miał bardzo mocny, a przejście do Pelicans i takie mecze jak dzisiaj pozwolą mu jeszcze zyskać PRowo :)

Ogólnie zrobiłem podsumowanie już sobie za drugi trymestr i spodziewam się mocnego bilansu. Świetna forma liderów, a drugi trymestr oprócz Richardsona bardzo mocny miał też Okoro, który zanotował największy przeskok między pierwszym, a drugim trymestrem :)

Opis będzie robiony w czwartek. 

Niestety chyba nie będę mógł się pewnie odwdzięczyć tym samym przy głosowaniu. Warriors wstępnie zanotowali moim zdaniem największy regres, nie licząc Cavs i Clippers. Ale to jeszcze wrócimy do tematu :)

No niestety, kontuzja Ingrama na pewno mnie oslabila, a i brak Tyusa nie pomaga(chociaz w T1 Tyus byl bardzo kiepski TBH). Ale mysle, ze dramatu nie ma bo raz, Lavine byl o wiele lepszy, bylem w miare zdrowy no i mialem 10 ludzi do rotacji a nawet 12, a nie 8 jak w T1.

Ale wiadomo, brak Ingrama mnie oslabia i raczej nie licze na lepszy bilans niz w T1.

W dniu 14.02.2023 o 07:20, january napisał:

Aż sprawdziłem o co chodzi, widzę że zazanczyłem 30-55, a nie 29-55, dziękuję za czujność (miło, że ktoś czyta tak dokładnie) :) 

Z szacunku do innych wypada te opisy dokładnie czytać. 

Ale tak szczerze powiedziawszy to tak się trafiło, że jak spisywałem staty swoich grajków to akurat Hartenstein widniał obok McBride'a i rzuciło się w oczy, a że pamięć jeszcze dobra to i w opisie mi się coś nie zgadzało ;)

W dniu 14.02.2023 o 07:32, Reikai napisał:

Z tym Ingramem dalej nie jestem przekonany jak jest w koncu, bo on wrocil wtedy kiedy pisalem, a potem opuscil tylko jeden mecz - B2B jako rest. Ale nie bede kruszyl kopii o ten jeden mecz, wazne ze wrocil i nakurwia jak zly :P

No taki właśnie minus naszej gry z perspektywy GM'a, że nieobecności idą 1 do 1 z rl, i można sobie mówić, że np. u mnie b2b, by grał (czy np. jak w rl ma zwykły rest, gsw takie zabiegi lubi stosować), bo jakiś ważny mecz czy ważny etap sezonu, ale niestety ma nieobecność i musimy z tym żyć :)

Btw, nie o jeden mecz, bo różnica między 22 a 19 to nie 1 ;)