Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

Ja nie wiem, czy tak trudno sobie wyobrazić to, że skoro taka trójka jak Beal - Brown - Bam gra że sobą czwarty kolejny sezon (co jest ewenementem w skali ligi, chyba tylko u  @Alonzo  jest podobnie), a do tego otoczeni są grającymi z nimi chyba trzeci sezon Hartem i Nancem to powinna być wartość dodana do bilansu. Sporo się tutaj mówiło o braku realizmu, o przerzucaniu graczy, ale nie ma to żadnego wpływu na bilans czy na fa. Ja po wymianie Hardena odrzuciłem dziesiątki świetnych ofert za Beala, Browna czy Bama, a wcześniej Porzingisa ale widzę że to bez sensu. Bo potem taki @january wrzuca jakieś gówno staty, gdzie Reaves jest trzy razy lepszym graczem od Browna, a Claxon od Bama i na tej podstawie tworzy bilanse. 

Wiem, że czasem ciężko ten balans między drużynami uchwycić, sam jak je rozpisałem to mi 10 winów brakowało i gdzieś to musiałem dodać, przez co te różnice pomiędzy poszczególnymi drużynami gdzieś tam zostały naruszone. Ale są granice. 

Jak ktoś uważa, że został źle oceniony dajcie znać, ten +/- 1 win jest do edycji, bo kilka razy było na styku, a brak opisów nie pomaga:) 

9 minut temu, ernie9005 napisał:

Dla mnie Houston należy do czołówki konferencji i całej ligi.

Też dziwią mnie te niskie bilanse porównywalne do Pacers czy Bucks.

Popieram Rockets są moim zdaniem najbardziej zaniżanym teamem pierwszego trymestru. 

Spokojnie kosztem takich Heat można im dorzucić jeden win więcej. 

Teraz, MarcusCamby napisał:

Popieram Rockets są moim zdaniem najbardziej zaniżanym teamem pierwszego trymestru. 

Mam wrażenie, że już nie pierwszy raz to czytam:) nie pamiętam czy Ty, ale już kiedyś ktoś tak samo pisał. Jak widać taki mój los:). 

@Regis

Przydałoby się chociaż czasami bardziej przyłożyć do opisu i trochę rzeczy wyjaśnić. Na przykład jak łatasz dziury, kiedy nie ma Beala i Walla (zdarzają się takie mecze w tym trymestrze). Ogólnie Beal to sporo opuścił jednak w tym trymestrze, a na obwodzie brakuje głębi (ci co są to w rl na Twoją niekorzyść są praktycznie poza rotacją swoich zespołów). 

Ale kończąc, ja chyba zweryfikuję swój głos i dodam Houston +1, natomiast zabiorę 1W Toronto, bo jednak Lillard i Siakam po 10 meczów out to duży problem i zrobiłem raczej błąd w tym przypadku z bilansami. 

Nawiasem mówiąc, wkurzające jest to, że wiele osób nie wpisuje absencji swoich graczy, kiedy pauzują (i jakie zmiany wtedy w rotacji), tylko człowiek sam musi wszystko ogarniać. Naprawdę nikt nie wymaga pisania jakiś długich opisów, ale pewne informacje to jest po prostu obowiązek. 

@Braveheart22

Oczywiście, zawsze sobie mówię że następnym razem zrobię opis jak się należy, a potem wygląda to jak na załączonym obrazku. Teraz też obiecuję, że to ostatni raz:) 

Beal opuścił 10 meczy, Wall 6 ale takich kiedy nie było ich obu to max 2-3 pewnie.  Ja nie oczekuję bilansu na poziomie Mavs czy Heat, ale stawianie na równi czy nawet poniżej kilku innych ekip z większymi problemami i słabszym tosterem y to trochę przesada. każdy ma problemy, jakby tak rozpisywać każdy mecz w każdej drużynie pewnie u większości w pojedynczych meczach  graliby gracze spoza rotacji czy nawet z g-league. 

9 godzin temu, january napisał:

Ja powiem tak - odstąpiłem w tym trymestrze od uzasadniania opisowego swoich głosów, bo jak tworzącym opisy w przerażającej większości nie chciało się machnąć totalnych podstaw (basic stats, absencje, rotacja - uwzględniająca absencje) to co się mam wysilać.

I nie, nie tworzy na tej podstawie bilansów. W przeciwieństwie do większości się do tego zawsze przykładam. Eye-test (wątpię, czy ktoś tu może ze mną konkurować pod kątem volume obejrzanych spotkań w tym sezonie, na ten moment 180), adv stats, ofk box, analiza fitu i absencji.

Pokrótce Rox - Wall jest niestety fatalny, Beal od wielu miesięcy jest kiepskawy i każdy fan Wizz się modli o jego szybki transfer, Bam miał gorszy trymestr (yup, akurat w tym sezonie Claxton jest lepszy od niego, ale jak Cię to pocieszy to żadna ujma, bo Clax nie licząc ścisłego topu gwiazd jest czołowym centrem ligi), ławka backcourtu ssie dramatycznie, krótka kołdra, rzutowo chyba tylko Spurs byli gorsi na zachodzie.

Było 16-12, ale obniżyłem na 15-13 i podwyższyłem Spurs na 11-17, bo Ignaś dał (waflowy ale dał) opis zawierający dane.

trochę mnie dziwi, ze January jeszcze do regulaminu nie wprowadziłeś zasady, ze bilanse końcowe ustalasz Ty, bo reszta się nie zna (za bardzo) 

@Regis ja Ci dałem 16:12 i mysle ze to sprawiedliwy wynik, Brown jest w tym sezonie przekozakiem ale Beal i Bam jak narazie troszkę zawodzili. Jesteś zbyt cicho zdecydowanie i przez to ludzie trochę może deprecjonują :) Teraz się odezwałeś dopiero na kilka godzin przed deadline na głosy, po prostu pisz coś od czasu do czasu bo ja osobiście często się zgadzam z Tobą. A Harta to próbuje wyciągnąć już od dwóch lat od Ciebie, świetny roles ale musisz to czasem sprzedać. 

Edytowane przez RonnieArtestics

43 na 15/20 fg, w grudniu 25/4/4 na 53fg% i 3 trójki na mecz na 43%.  Tak jak przewidywałem,  wygląda to coraz lepiej i sam po tym alley upie stwierdził, że zauważył iż może coraz więcej ruchów wykonywać po tej operacji. Dobrze, że wzial się za napierdalanie bo Ingrama cały czas  brak...