Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, Tecu napisał:

Ci którym wydaje się, że są lepsi niż te cyferki będą tupać. Klasyka.

A gdyby coś z tym zestawieniem było nie w porządku merytorycznie to by konstruktywnie krytykowali zamiast tupać. 

Niezwykle wartościową analiza uwzgledniajaca topowe Advanced stats, trudno się przyczepić. 

8 minut temu, fluber napisał:

A gdyby coś z tym zestawieniem było nie w porządku merytorycznie to by konstruktywnie krytykowali zamiast tupać. 

Niezwykle wartościową analiza uwzgledniajaca topowe Advanced stats, trudno się przyczepić. 

Bilans 16-12 dla Hornets z piątką:

Alvarado - Konchar - Allen - Kuzma - Londale jest jednak mocną abstrakcją. 

Ogólnie po tym sprawdzeniu na przykładzie Hornets widać jak można manipulować statystykami. Londale tutaj wygląda na TOP grajka, a gość jest od dawna po za rotacją Suns.

13 minut temu, fluber napisał:

Ja się nie czepiam, dałem lajka za pracę nad tym poświęconą, ale zawsze jest tak, że jak ktoś dobrze wypada w adv stats to pieje z zachwytu jakie to dobre są staty a jak ten sam gm wypada w nich słabo to je kwestionuje. Taka klasyka.

A to tylko cyferki. Dobre, ale tylko cyferki.

5 minut temu, MarcusCamby napisał:

Bilans 16-12 dla Hornets z piątką:

Alvarado - Konchar - Allen - Kuzma - Londale jest jednak mocną abstrakcją. 

Ogólnie po tym sprawdzeniu na przykładzie Hornets widać jak można manipulować statystykami. Londale tutaj wygląda na TOP grajka, a gość jest od dawna po za rotacją Suns.

Dlatego cieszę się że zostały przywołane wartościowe i obiektywne Advanced stats które mam nadzieję że pozwolą niektórym zejść że swoich niepopartych żadnymi liczbami przekonań. 

Mnie pozycJa Hornets nie dziwi bo budując skład na ten sezon mocno kierowałem się Advanced stats

2 minuty temu, Sylvinho. napisał:

Wiadomo, że Hornets w zaawansowanych statystykach to duża aberracja. Szczególnie, że tam praktycznie poza Kuzmą nie ma kto zdobywać punktów ( nie licząc jakiś pojedynczych występów ).

Zależy od okoliczności. Przecież to że kennard czy grayson w topowych teamach nie są graczami na 20ppg to nie znaczy że nie potrafią tego robić. 

Advanced stats zawsze wyplaszcza potem takie sytuację jak przywołane 5 ostatnich meczów poola, suche staty spoko, Advanced stats tragiczne bo to tylko nabijanie cyferek. Moi gracze to zupełnie przeciwieństwo takiego schematu. 

4 minuty temu, fluber napisał:

Dlatego cieszę się że zostały przywołane wartościowe i obiektywne Advanced stats które mam nadzieję że pozwolą niektórym zejść że swoich niepopartych żadnymi liczbami przekonań. 

Mnie pozycJa Hornets nie dziwi bo budując skład na ten sezon mocno kierowałem się Advanced stats

Zależy od okoliczności. Przecież to że kennard czy grayson w topowych teamach nie są graczami na 20ppg to nie znaczy że nie potrafią tego robić. 

Advanced stats zawsze wyplaszcza potem takie sytuację jak przywołane 5 ostatnich meczów poola, suche staty spoko, Advanced stats tragiczne bo to tylko nabijanie cyferek. Moi gracze to zupełnie przeciwieństwo takiego schematu. 

Czlowieku przecież te EPM nie uwzględniają vs komu i w jakim czasie robi się ich wielkosc. Ergo rezerwowi, ktorzy graja vs innym rezerwowym na malej probce czasu moga je miec wysokie. Hornets swietny przyklad :)

13 minut temu, Pablo81 napisał:

Czlowieku przecież te EPM nie uwzględniają vs komu i w jakim czasie robi się ich wielkosc. Ergo rezerwowi, ktorzy graja vs innym rezerwowym na malej probce czasu moga je miec wysokie. Hornets swietny przyklad :)

Poza landalem to moi gracze rotacji albo grali w s5 wszystko albo przynajmniej czesc spotkań, więc nie sadze by to mnie dotyczyło. 

Mnie to nawet bawi, bo i tak się na wysoki pick w drafcie nie obrażę, ale jeżeli wy serio myślicie że te moje wszystkie wyciagane spoza draftu alvarady, konchary, aldamy i landale to fart, a nie umiejętności to gratuluję wyparcia. 

19 minut temu, LAF napisał:

Te zdanie ma taki sam sens jakbym napisał, że skoro Blake kiedyś robił 20 PPG to u mnie też by tyle robił. 

Blake nie jest 2 sezon z rzędu graczem z najwyższą skutecznością z dystansu który właśnie wszedł w swój prime. W Clippers nie ma tylu minut co w Pistons. 

No i pewnie by nie robił tych 20ppg na 70 TS tylko na jakichś 62.

12 minut temu, fluber napisał:

Poza landalem to moi gracze rotacji albo grali w s5 wszystko albo przynajmniej czesc spotkań, więc nie sadze by to mnie dotyczyło. 

Mnie to nawet bawi, bo i tak się na wysoki pick w drafcie nie obrażę, ale jeżeli wy serio myślicie że te moje wszystkie wyciagane spoza draftu alvarady, konchary, aldamy i landale to fart, a nie umiejętności to gratuluję wyparcia. 

Alvarado 6/31

Konchar 20/30

Landale 0/28

Allen   28/30

Kuzma 33/33

87 / 152

Wcale to nie dotyczy Hornets :)

Plus wyciaganie sredniej s5 czy lawki to tez bzdura. Koles moze grac 35mpg w 33 mwczach s5, drugi 10mpg w 15 meczach i bierzemy srednia z ich EPM :)

40 minut temu, fluber napisał:

Ja tam ogólnie uważam, że masz dość dobrze dopasowany zespół i powinieneś zrobić dość solidny bilans jak na możliwości zespołu jaki posiadasz, szczególnie, że grasz na mocnym wschodzie. Niemniej jednak według mnie będzie Ci ciężko przekroczyć pułap 50 % zwycięstw.

5 minut temu, Pablo81 napisał:

Alvarado 6/31

Konchar 20/30

Landale 0/28

Allen   28/30

Kuzma 33/33

87 / 152

Wcale to nie dotyczy Hornets :)

Plus wyciaganie sredniej s5 czy lawki to tez bzdura. Koles moze grac 35mpg w 33 mwczach s5, drugi 10mpg w 15 meczach i bierzemy srednia z ich EPM :)

Zobacz jak mi epm zaniża wynik w rankingu Jaśka. 

Plus trochę nieuczciwie nie podawać ile w s5 grali moi rezerwowi, co mocno wyrównuje ostateczny rezultat. 

28 meczów razy 5 starterow daje 120 meczów w s5. Moi gracze zagrali w s5 w El NBA tych meczów 101. To nie jest wynik wskazujący na to że moi grają głównie z ławki

Teraz, fluber napisał:

Zobacz jak mi epm zaniża wynik w rankingu Jaśka. 

Plus trochę nieuczciwie nie podawać ile w s5 grali moi rezerwowi, co mocno wyrównuje ostateczny rezultat. 

28 meczów razy 5 starterow daje 120 meczów w s5. Moi gracze zagrali w s5 w El NBA tych meczów 101. To nie jest wynik wskazujący na to że moi grają głównie z ławki

Wg formuly Srednia s5 = 2x Srednia lawki. Bez bajery proszę ;)

34 minuty temu, fluber napisał:

Ale klaskać Ci mamy czy co?

Chyba już Ci wielu chłopaków tu gratulowało Ci, a ty dalej czujesz się niedopieszczony.

Teraz, MarcusCamby napisał:

Chrześcijanin fluber w formie podczas świąt :)

Nawet lekki trash talking w grze internetowej i już zaczyna się wjezdzanie na religię, nie wiem czemu wszyscy tacy spięci. 

8 minut temu, Pablo81 napisał:

Wg formuly Srednia s5 = 2x Srednia lawki. Bez bajery proszę ;)

Biorąc pod uwagę Twoja historię wymian to krytykę z Twojej strony mogę odbierać wyłącznie jako komplement. Szykuj opis lepiej! 

3 minuty temu, fluber napisał:

Nawet lekki trash talking w grze internetowej i już zaczyna się wjezdzanie na religię, nie wiem czemu wszyscy tacy spięci. 

Biorąc pod uwagę Twoja historię wymian to krytykę z Twojej strony mogę odbierać wyłącznie jako komplement. Szykuj opis lepiej! 

W temacie dyskisji brak argumentow, to piszemy o wszystkim innym (jak rzutuje moj opis czy moje wymiany na to o czym piszemy?). Nowe nie znalem. Dyskusja z Toba jest jak zawsze strata czasu.