Gość Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 W dniu 1.09.2019 o 10:15, MarcusCamby napisał(a): Sezon pokaże. Może Hayward wróci tak jak wrócił Paul George. Rozwiń dokładnie, jak nie to dostanie skrócone minuty, bo jak mówiłem na problemy swoich wingmanów ze zdrowiem jestem przygotowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 W dniu 1.09.2019 o 10:10, MarcusCamby napisał(a): Pisałem dużą rozpiskę kilka stron wcześniej, kilka nazwisk się wyjaśniło już. Więcej nie pomogę, bo weekend spędzam po za domem, a z telefonu nie podziałam Rozwiń Cytat Boston Celtics Patty Mills w Celtics, chyba że Bucks nie wygrają żadnego z trójki Ed Davis, Len, Matthews Emanuel Mudiday w Celtics, jeśli Patty Mills w Bucks Charlotte Hornets Serge Ibaka, Isaiah Thomas, Dwight Howard w Hornets Wesley Matthews skłania się ku Bucks, ale Hornets traktuje jako drugą opcje wyboru. Chicago Bulls Reggie Bullock w Bulls Austin Rivers może trafić do Byków, gdyby doszło do fiaska rozmów z Knicks. Cleveland Cavaliers Tremont Waters i Kyle Guy w Cavs Dallas Mavericks Delon Wright, Willie Cauley-Stein w Mavs Fred VanVleet w Mavs, Raptors mogą wyrównać Cody Martin w Mavs, jeśli Raptors wyrównają Denver Nuggets Alex Len raczej w Spurs, ale Nuggets zachowują szanse Nuggets w ciężkiej walce o Looneya. Tylko gdy przegrają Lena. Ed Davis nie wyklucza przeprowadzi do Denver, ale zależy od Lena i Looneya. Jeśli cała trójka wybierze inaczej Aaron Baynes zawita do Nuggets Detroit Pistons Alex Caruso i Vince Carter w Pistons Golden State Warriors Walczą o Looneya Zachowują szanse do James Ennisa Houston Rockets Elfrid Payton w Rockets Prawdopodobnie Marvin Williams, jeśli nie dogada się z Blazers Aaron Baynes w Rockets, jeśli nie podpisze z Nuggets Indiana Pacers Derrick Rose, Justin Holiday, Ersan Ilyasova, Daniel Theis w Pacers Los Angeles Clippers Guduric w Clippers Los Angeles Lakers Walczą o Looneya Gdyby się nie udało, to planem B jest Ed Davis, ale i tu pewności sukcesu nie ma. Przy porażce Looneya i Ed Davisa na pociechę zostaje Robin Lopez. I Lakers tym Robinem Lopezem otwierają oczy niedowiarkom i pokazują, że to nie jest ich ostatnie słowo! Memphis Grizzlies @kungfubestia wyrówna Zubaca. Brakuje jednego głosu, by mógł zrobić to oficjalnie Miami Heat Terrence Ross, Markieff Morris, Richaun Holmes w Heat. Milwaukee Bucks Iguodala w Bucks Na jakieś 80% Matthews w Bucks. Minnesota Timberwolves Christian Wood, Justin Robinson, Miye Oni w Wolves. Kluby D-League jadą z ławką Wolves jak z furą gnoju. New Orleans Pelicans Alec Burks, Matt Thomas w Pels New York Knicks Z niewielkimi szansami na Bazemore, ale wciąż w grze Toczą irracjonalny pojedynek o Tylera. Prawdopodobnie mafia z Blazers przetrzymuje rodzinę Johnsona. Rivers jest zdecydowany na Knicks, ale liga ma wątpliwości co do legalności oferty. Oklahoma City Thunder Wygrają Zubaca, którego GM Grizzlies wyrówna. Wygrają Nance, a Celtics będą mogli wyrównać Jeśli obaj gracze zostaną wyrównani zapropronują umowę Hartowi, którą Warriors będą mogli wyrównać. Hart nie wyklucza w jakimś stopniu wzięcia QO Orlando Magic Rodney McGruder, Udonis Haslem, Cory Joseph w Magic Phoenix Suns Shabazz Napier i Vincent Poirier w Suns Portland Trail Blazers Walczą mocno o Tylera Jeśli nie wygrają Tylera, Bazemore niemal zdecydowany na podpis w Blazers Mike Scott w Blazers Walczą o Willy Birch podpisuje z Blazers, jeśli Willy wybierze ofertę Bulls Sacramento Kings DeMarre Carroll w Kings Robin Lopez w Kings, jeśli nie podpisze z Lakers Jeśli nie Robin Lopez to Kings biorą Enes Kanter San Antonio Spurs Alex Len w Spurs Toronto Raptors Walczą o James Ennisa Utah Jazz Ish Smith i Raul Neto w Jazz Washington Wizards Torrey Craig, Rondae Hollis-Jefferson w Wizards Walczą o Jeff Greena w dziwnym głosowaniu Atlanta Hawks, Brooklyn Nets, Philladelphia 76ers - nic się nie wydarzy Rozwiń Coś byś uaktualnił?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Matthews jest już w Bucks co oznacza, że Patty Mills w Celtics. A dalej to nie wiem, trzeba by liczyć. Knicks dostali trochę głosów odnośnie Tylera, więc pewnie go wezmą z Rivers, a Bazemore trafi do Blazers. Nie wiem jak sytuacja z Looney i Ed Davis wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Melli do czwartej tury idzie jak wygram Thomasa, a przewagę mam ogromną. Chyba głosowanie tam jest zamknięte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Payton płacze jak to widzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 W dniu 1.09.2019 o 10:34, january napisał(a): Reszta się jeszcze toczy ;> No ale dziś szybko po zakończeniu głosowań to wrzucę. Rozwiń Popraw Melli i Steina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 W dniu 1.09.2019 o 10:34, january napisał(a): Reszta się jeszcze toczy ;> No ale dziś szybko po zakończeniu głosowań to wrzucę. Rozwiń Coś jeszcze wisi poz Looneyem, Davisem i Lopezem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Jeff Green też źle. On był warunkowy od Paytona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 W dniu 1.09.2019 o 10:36, january napisał(a): ? Thomasa masz z BiA, Melli nie jest od niego w żaden sposób zależny w ofertach/KO, coś przegapiłem? Rozwiń Zerknij na swój wpis podsumowujacy turę. Biorę dwóch graczy i tylko Sumner niezależny od niczego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 1 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Hart? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 To się nie zrozumieliśmy przez ten głupi regulamin. To nie zmieniajcie głosy u Matt Thomasa, bo go zwolnię inaczej w ostatni dzień okienka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 1 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 W dniu 1.09.2019 o 10:48, january napisał(a): No wygrało OKC, ale nie wiadomo (Nance) czy dojdzie do skutku, między QO, a ofertą GS jest bardzo blisko. Ja wrzucałem to co jest done deal. Rozwiń Jak Nance trafi jednak do mnie ( choć po Millis i Mudiay moze być różnie ) to Hart w GSW za 17/4 będzie skandalem. Easy QO powinno być i out za rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 W dniu 1.09.2019 o 10:48, january napisał(a): No wygrało OKC, ale nie wiadomo (Nance) czy dojdzie do skutku, między QO, a ofertą GS jest bardzo blisko. Ja wrzucałem to co jest done deal. Rozwiń Bazemore jeszcze nie wiadomo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wooden Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 W dniu 1.09.2019 o 10:53, Eld napisał(a): Jak Nance trafi jednak do mnie ( choć po Millis i Mudiay moze być różnie ) to Hart w GSW za 17/4 będzie skandalem. Easy QO powinno być i out za rok. Rozwiń Z ciekawości czemu skandalem? Bo dostał dwie oferty kontraktów, wcale nie taka wysoką od Ciebie i w sumie nie rozumiem skąd ten skandal i parcie na QO skoro oferta wisi od fazy ofert i gracz ani jego agent nie zgłaszali zastrzeżeń i chęci podjęcia QO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Zrobię taki power ranking jeszcze po 4 turze, ale myślę, że wiele drużyn chciałaby wiedzieć w jakim jest miejscu i w którą stronę powinna iść, a więc prezentuję ranking zespołów po 3 turze FA. Ranking uwzględnia podpisy w 3 turze + informacje o wyrównaniu graczy + wszelkie wymiany, stretche i zwolnienia które nie zostały podane do wiadomości publicznej, ale zostaną podane ( w związku z tym nie podaję wyników cząstkowych, podam je dopiero po 4 lub 5 turze FA, prawdopodobnie w udostępnionym arkuszu). Uwzględniłem w rankingu kontuzje topowych graczy, czyli opuszczenie sezonu przez Walla i Duranta oraz kontuzje Klaya, George'a, Oladipo oraz Nurkića. Nie uwzględniałem poza wyżej wymienionymi żadnych innych urazów. Nie uwzględniałem również kalendarza. Do oceny brałem pod uwagę 10 najlepszych graczy z każdej drużyny wg rankingu graczy NBA. W przypadku ich braku (pojedyncze przypadki) uwzględniałem zastępczą ocenę w oparciu o średnią ocenę pozostałych graczy + liczbę wolnych miejsc w składach Każdy z graczy miał oprócz wagi wynikającej z jego poziomu ( z rankingu graczy NBA) przypisaną wagę w zależności od jego udziału w grze na parkiecie. Współczynnik ten został wyznaczony na podstawie 3 zmiennych: stosunku minut s5 do ławki, średniego usage kolejnych 30-stek graczy za nba.com oraz stosunku minut 1 opcji do 2 do 3 itd. W efekcie jeżeli najlepszy gracz miał wagę 10, to kolejny 8, kolejny 6 coś itd. itd. Generalnie namordowałem się z tymi współczynnikami strasznie, ale jako że GM-owie zwrócili uwagę na to, że to powinno być, no to uwzględniłem. Ranking nie bierze pod uwagę terminarza, ja go nie uwzględniam w tym sezonie w głosowaniach, więc nie uwzględniłem go również tutaj w rankingu. Wyniki siły poszczególnych drużyn zostały znormalizowane w taki sposób, aby przełożyć je na bilanse. Jeżeli 2 lub więcej drużyn mają takie same bilanse to ich kolejność jest zgodna z siłą zespołu ( zespół o wyższym wskaźniku jest wyżej). Ranking naturalnie nie uwzględnia fitu, podziału na pozycje ( brałem 10 najlepszych graczy niezależnie od pozycji, czy rozpisanych rotacji), zgrania, czy co Wy tam jeszcze przy głosowaniu opowiadacie:) Ranking uwzględnia WYŁĄCZNIE sezon regularny i nie dotyczy play-offs, dlatego że ranking graczy NBA na forum dotyczył wyłącznie sezonu regularnego. A oto rezultaty po normalizacji ( ranking punktowy wrzucę po 4 turze FA najwcześniej) KONFERENCJA ZACHODNIA 1. Lakers 60 - 22 2. Nuggets 55 -27 3. Rockets 54 - 28 4. Warriors 53 - 29 5. Suns 46 - 36 6. Wolves 46 - 36 7. Spurs 45 - 37 8. Kings 45 - 37 9. Jazz 40 - 42 10. Mavericks 39 - 43 11. Pelicans 33 - 49 12. Thunder 25 - 57 13. Blazers 22 - 60 14. Grizzlies 17 - 65 15. Clippers 13 - 69 KONFERENCJA WSCHODNIA 1. Raptors 61 - 21 2. Magic 54 - 28 3. Knicks 52 - 30 4. Bucks 52 - 30 5. 76ers 49 - 33 6. Hornets 46 - 36 7. Celtics 45 - 37 8. Heat 45 - 37 9. Pacers 44 - 38 10. Bulls 42 - 40 11. Hawks 38 - 44 12. Wizards 33 - 49 13. Cavs 31 - 51 14. Pistons 24 - 58 15. Nets 21 - 61 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 co tak słabo Pels? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 W dniu 1.09.2019 o 20:36, january napisał(a): #Lakersstrong Rozwiń Generalnie to 3 dni się pierdzieliłem jakby policzyć razem z częścią w której tworzyłem arkusze do zbierania głosów na forum, żeby wyszło, że Lakers są zdecydowanie najlepsi na Zachodzie:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 W dniu 1.09.2019 o 20:37, MarcusCamby napisał(a): co tak słabo Pels? Rozwiń No wg rankingu Twoja 1 opcja to numer 18, 2 opcja to numer 77, a Twoja 3 opcja to numer 163. Czyli generalnie baaaardzo słabo wśród tych najważniejszych graczy. Innymi słowy, w wg forumowiczów masz w składzie dwóch graczy, którzy nadają się na startera w tej lidze. To się musiało odbić na bilansie, bo ja tam nic od siebie nie dodaję, tylko liczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylvinho. Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 W dniu 1.09.2019 o 20:44, january napisał(a): Słabo Harden ciągnie do góry Wizz Ale już widać, że według przewidywań na wschodzie będzie rzeź, a zachód się bardzo ciekawie podzielił ^.^ Rozwiń Ja tam ogólnie wiedziałem, że w tym rankingu mój zespół nie będzie zbytnio "promowany" No i ogólnie traktuję to po prostu jako ciekawostkę bo po co się denerwować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 1 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Ojej, ale Wizz nisko. Dobrze, że mają swój pick przynajmniej. Oh wait... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi