Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Alonzo napisał(a):

.. i jeszcze Tobie powiem jedno January - już pomijając kontuzje i zmiany w Hawks - Wemby rozegrał qurwa 9 meczy mniej niż Mitchel (!!!) - trzeba mieć niezły tupet żeby takie bzdury wypisywać. 

W 3T, o którym piszemy? Ty nie widzisz jak bzdurzysz? 

Teraz, january napisał(a):

Zsumuj sezon ..

Litości.. bo nie kontrolujesz tego co wypisujesz.. 

A w Bux jakos nieobecności Edwardsa, czy JDuba Tobie nie przeszkadzają.. 

Naprawdę ściągnij klapki z oczu i zobacz co Ty wypisujesz.. 

3 minuty temu, january napisał(a):

2 godziny temu, january napisał(a):

chyba mijanka na 1 seedzie już jest za nami. 

5 minut temu, Alonzo napisał(a):

Zsumuj sezon ..

Chłopie, piszemy o Hawks i Magic w 3T, a Ty nagle wyskakujesz z absencjami Wembyego z poprzednich trymestrów. Nie da się tak prowadzić dyskusji.

Masz przed 3T niecałe 2W przewagi nad Hawks (byś nie pultał - od razu sprawdziłem, ode mnie Hawks 37W, Magic 38W po 2T), imo mijanka (2W na korzyść Hawks) co napisałem już w tej połówce trymestru nastąpiła i nie wiem gdzie tu jest niby jakaś kontrowersja?

Edytowane przez january

48 minut temu, january napisał(a):

Chłopie, piszemy o Hawks i Magic w 3T, a Ty nagle wyskakujesz z absencjami Wembyego z poprzednich trymestrów. Nie da się tak prowadzić dyskusji.

Masz przed 3T niecałe 2W przewagi nad Hawks (byś nie pultał - od razu sprawdziłem, ode mnie Hawks 37W, Magic 38W po 2T), imo mijanka (2W na korzyść Hawks) co napisałem już w tej połówce trymestru nastąpiła i nie wiem gdzie tu jest niby jakaś kontrowersja?

To widzisz sam że coś tu nie gra z tymi bilansami.. 

..bo Wemby teraz w 3T opuścił tylko 1 mecz, a Mitchell - 4. W sumie na teraz po 68 meczach obu graczy Mitchell zagrał w 7 (nie 9) meczach więcej, czyli po 2T ta różnica wynosiła 10 meczy. To ja tu w takim nowym teamie tylko 2W różnicy? ja rozumiem, że u nas na świeżości drużyny dostaje się często bonusy, a stare jest nudne i się nie docenia - ale coś tu chyba jest nie tak. Magic dostali w 1T o 2W za mało, albo w dwóch dotychczasowych trymestrach przeszacowało się Hawks - do wyboru. 

Hawks są super i faktycznie powinni mieć czołowy bilans, ale moi Magic poza kontuzją Gordona są wyjątkowo zdrowi w tym sezonie, a nie wymaga to zbyt wiele wyobraźni, żeby po prostu docenić grę Champagnie za Gordona - co jak wiadomo w naturalny sposób miało już miejsce w poprzednim sezonie i to na sporej u nas próbce. Za to na Hawks nie działa u nas nic - to, że większości grają w zupełnie nowym składzie, role graczy w drużynie, kontuzje, ciągłe zmiany - podczas gdy rl Spurs grają w swoim składzie bardzo ostrożnie uzupełniając poszczególne elementy drużyny. 

Hawks to u nas team w tym sezonie na spokojnie +50W i z Wembym będą zapewne coraz lepsi, ale nie ma podstawa - jak w poprzednim sezonie z Bux do tej narracji, którą tu tworzysz na tu i teraz. 

Ogólnie znów się wszystko sprowadza do Magic - a mi się nie chce tego cały czas wałkować. Po prostu przestań zaniżać Magic. Tylko to i aż to. 

Edytowane przez Alonzo

38 minut temu, Alonzo napisał(a):

Ogólnie znów się wszystko sprowadza do Magic - a mi się nie chce tego cały czas wałkować. Po prostu przestań zaniżać Magic. Tylko to i aż to. 

Nikomu się nie chce, ale to Ty robisz jak zawsze wielką rozprawkę o Magic do prostego posta, gdzie z porównania pierwszej połowy 3T już rozpisujesz cały sezon, wdupcasz jakiś przedsezonowy PR sprzed dwóch lat etc.

Przyjmij do wiadomości, że nikt Ci nic nie zaniża, tylko że nie masz teamu na 70W. EoT.

Umówmy się, że jak chcesz komentować moje rankingi to albo rób to merytorycznie, albo pomijaj całkiem kwestię Magic. Ba, ja też mogę zacząć dawać przy Orlando same suche bilanse bez słowa, jeśli to pomoże w zakończeniu Twych histerycznych postów o skrzywdzonych Orlando.

2 godziny temu, january napisał(a):

Nikomu się nie chce, ale to Ty robisz jak zawsze wielką rozprawkę o Magic do prostego posta, gdzie z porównania pierwszej połowy 3T już rozpisujesz cały sezon, wdupcasz jakiś przedsezonowy PR sprzed dwóch lat etc.

Przyjmij do wiadomości, że nikt Ci nic nie zaniża, tylko że nie masz teamu na 70W. EoT.

Umówmy się, że jak chcesz komentować moje rankingi to albo rób to merytorycznie, albo pomijaj całkiem kwestię Magic. Ba, ja też mogę zacząć dawać przy Orlando same suche bilanse bez słowa, jeśli to pomoże w zakończeniu Twych histerycznych postów o skrzywdzonych Orlando.

To pisz uczciwie, albo chociaż w miarę uczciwie.

Jak przytoczenie Tobie konkretnych rzeczy to nie jest merytoryka, to nie wiem co nią jest.

2 godziny temu, 24kobe8 napisał(a):

Rozwiniesz "ciągłe zmiany" ? 

Nie zrozum mnie źle Kobe - masz już teraz jeden z najmocniejszych teamów na Wschodzie z Wembym i Twoim warsztatem do budowania świetnego teamu jaki do tej pory już pokazałeś potrafisz świetnie stworzyć w jeden sezon, ale to pierwszy mocny sezon Twoich Hawks i tak jak Tobie napisał powyżej C_M - masz poza Wembym i Murrayem, którzy oczywiście są szkieletem Twojego core - zupełnie nowy team do tego w trakcie sezonu dokonałeś kilku istotnych zmian - czy to z powodu kontuzji, czy też wymian - ale jednak.  

W tak prowadzonych Hawks z Wembym widzę jeden z najlepszych teamów w BeGM na najbliższą dekadę (a może i dłużej), ale jeszcze nie w tym sezonie. Twoi Hawks po prostu na pstryknięcie przeszli z teamu 22-60 na czołowy team Wschodu. To tak nie działa jednak, a January bardzo nie chce Magic na 1 seedzie, a poza tym chodzi mu też o wywołanie dyskusji. I o ile dyskusje w BeGM są wskazane, to mnie się nie chce ciągle w nich brać udziału - niech robią to mniej aktywni GMowie. Natomiast to co napisał o moich Magic, to ewidentne prowo i niestety nie dało się tu uniknąć nawiązania do Twoich Hawks - którzy wg mnie powinni być na 2 lub 3 seedzie na Wschodzie przed playoffs - tu jeszcze nie zabieram stanowiska. Przykładowo rl Oklahoma po tanku na kolejno - 22W i na 24W, miała sezon na 40W, a dopiero później na 57W i poprzedni na 68W. Natomiast rl Spurs - do których można porównać Twoich Hawks przez Wembyego, budują głównie na drafcie + ściągnięcie Foxa, natomiast Ty mając co prawda świetnego i głodnego wreszcie gry w mocnym teamie Murraya, ale reszta to gracze pozyskani w drafcie, przez FA i wymiany w offseason, a do tego kluczowe kontuzje JJJa i Adamsa sporo u Ciebie zmieniają - a tu January beztroską narracje, że przenosimy wszystko 1:1 i do tego malujemy jeszcze na różowo wypycha Ciebie siłą na 1 seed kosztem moich Magic z jakiegoś z d.. powodu. On nawet nie sprawdził co poniektórych Twoich graczy jak grają w 3T po prostu wpisując ich jako atuty, natomiast przy moich Magic podał argumenty wprowadzające ewidentnie czytającego w błąd - co mu zresztą wytknąłem. 

Krótko mówiąc zostałeś wmanewrowany z nie swojej winy w moją wymuszoną obronę Magic :) Ogólnie staram się nie reagować, ale przeczytaj jeszcze raz na spokojnie fragment napisany przez Januarego o Magic - widzisz tam coś pozytywnego o mojej drużynie? - a to jednak team, który dodatkowo wzmocnił się Stewartem i właściwie nic poza Dru Smithem nie oddał (za Dru minuty przejmują Mann i Watkins).

.. no właśnie :) I na tej samej zasadzie wrzuciłem Ranking Januarego z poprzedniego sezonu - gdzie moim umniejsza z regularnością szwajcarskiego zegarka. 

Ogólnie moi Magic są właśnie na swojej górce (Gwiazdy w prime w contenderach, a praktycznie wszyscy moi rotacyjni gracze w playoffowych teamach) - January w swoim stylu moim umniejsza. Z czasem Wemby będzie dominatorem, więc prostuję goebelsizmy dopóki to ma dla mnie sens. 

Edytowane przez Alonzo

6 godzin temu, january napisał(a):

To z takim kryteriami to Neemias Queta, dziękuję dobranoc :D 

Połowa ostatniego trymestru za nami, taką mam wenę, że coś tam z tej okazji skubnę o naszej lidze, zwłaszcza, że robi się bardzo ciekawie w kilku miejscach.

TANKATHON – zaczynam od tankujących teamów, bo tu najłatwiej.

10. Raptors 25,2W
9. Wizards 25,06 W
8. Rockets 24,18 W
7. Sixers 22,0 W
6. Pistons 19,75 W
5. Spurs 16,2 W
4. Hornets 15,53 W
3. Suns 15,06 W
2. Mavericks 14,6 W
1. Kings 10,46 W

W tej odwróconej walce o jak najgorszy bilans bezkonkurencyjni wydają się Kings. Po powrocie McCaina z Isaakiem czy Dosunmu, może, może jest jakaś szansa, że nie będą mieli najgorszego bilansu w 3T, ale wybudowali sobie tak solidną przewagę, że spokojnie skończą na #1 przed loterią, co gwarantuje im wybór w top5. Oczywiście w Sacramento liczą zapewne na wybór w top2 i wybór franchise playera.

Ciekawie robi się jeśli chodzi o rozstawienie na miejscach 2-4 przed lotto. Pikujący wcześniej dramatycznie Mavs dostali psikusa z okazjonalną grą Younga i lepszą formą Jonesa. Przy zawsze zacnymi wychowankami scoutingu Lakers Ellisie i Diabate obrona drugiego miejsca przed lotto nie jest już taka oczywista, gdyż liczy się tu każda porażka. Powalczą tu z nimi nieopierzeni gracze z Suns oparci na Knueppelu, Ausarze, Ware i przebłyskach pozostałych młokosów (Dillinhgam, Queen, GG Jackson) oraz Hornets. W Charlotte wciąż jest kilku fajnych graczy i o ile Scoot nie wygląda na dobrego primary ballhandlera, to WCJ, Hachimura i Cam Johnson wraz z Mamu oraz Scheiermanem mogą zapewnić odrobinę zbyt dużo W, mimo wielu absencji Porzingisa.

Piąte miejsce przed loterią obronić powinni Spurs po oddaniu Stewarta. Duren wsparty Sextonem, Mathurinem, Keldonem i Tre Johnsonem wykręcił jak dotąd zaskakująco niski bilans. Team raczej mocniejszy od poprzednio wymienianych mimo nadziei GMa, ale za to z solidną przewagą porażek nad 6 seedem loteryjnym – Pistons. W Detroit jakaś szansa na dogonienie San Antonio jest bez Markkanena i Moranta, z fatalnie grającym Easonem czy Tyusem Jonesem jako rozgrywającym. Pojedyncze przebłyski da Silvy, Raynauda czy nawet ostatnio Cody Williamsa to zdecydowanie za mało na lepszy wynik niż 6 seed od końca. Ale tankujących ostro Spurs dogonić będzie bardzo ciężko.

Detroit za to powinni utrzymać przewagę nad Sixers i to mimo gigantycznych problemów Sixers. Po wylocie Maxeya i Embiida tam roster to coś w rodzaju Harper-Carter-Highsmith-McDaniels-Hansen, czyli dramat. W sumie jak to piszę, to jednak może podgonią do bilansów Spurs i Pistons, gdyż jest tu totalny dramat. Zależy od terminu powrotów Embiida i Maxeya, natomiast na pewno nie spadną poniżej 7 seedu przed loterią.

Taka słabość wyżej wskazanych ekip nie może radować drużyn, które podczas trade deadline próbowały ostrzej przytankować. Raptors próbują grać bez rozgrywającego, Wizards bez centra. Ale tam dalej w Toronto jest Zion, Vassell, Miles Bridges i mocny frountcourt, a w Wizz przecież mają Amena, Bane’a, Ingrama i Edgecombe. Raczej faworytem do 8 miejsca przed lotto wydają się być Raps, a Wizz powinni skończyć na 9 seedzie i będzie drżenie przed wynikami lotto (pick top9 protected), ale jest tu między tymi ekipami bardzo blisko. Na pewno na 10 seed podskoczą Rockets, którym bliżej do walki o playin, ale problemy George’a raczej nie pozwolą na wyprzedzenie mających około 3W więcej innych drużyn, więc pewnie Rox skończą na 10 seedzie przed lotto i 11 miejscu w konferencji zachodniej.

TOP EAST

1. Magic 39,33 W
2. Hawks 37,66 W
3. Celtics 36,72 W
4. Bucks 35,42 W
5. Knicks 34,0 W

Mitchell opuścił już 4, Gordon 9, a Stewart 5 spotkań, Draymond wygląda bardzo źle. Przy tym jak wymiatają Hawks (Wemby, Jamal i solidne wsparcie od Camary, NAWa, Prticharda, Beya) chyba mijanka na 1 seedzie już jest za nami. Celtom te kilka absencji Murphye’go może pokrzyżować szyki w pogoni za liderującym duetem, ale na pewno wciąż są w walce o jeszcze wyższy seed w związku z kłopotami Orlando. Bucks mają duże problemy – brak JDuba, fatalny Mikal i absencje Powella, więc z walki o top3 się wypisali i muszą odpierać ataki Knicks, którzy wciąż mają kłopoty pod koszem, wstrzymujące im świetną grę obwodu. Tu o HCA będzie ostra walka między ekipami, które niemal na pewno zagrają z sobą w 1 rundzie.

TOP WEST

1. Nuggets 37,46
2. Lakers 36,86

Szczerze to absencje Kury to troszkę gorszy kłopot niż absencje Watsona:) Gdyby Lakers byli całkiem zdrowi to byliby po ściągnięciu Reavesa może i faworytem w walce o 1 seed, ale bez Kury ponad pół trymestru to się rozstrzygnęło samo. Nuggets pewna #1 i tylko korespondencyjna walka o jak najlepszy bilans z wschodem, a Lakers mają bardzo spokojny trymestr (prawie 5W przewagi nad grupą pościgową z zachodu) i spokojnie sobie pykają mając właściwie pewne #2 miejsce na zachodzie.

PO/Playin battle EAST

6. Pacers 29,43 W
7. Nets 28,85 W
8. Heat 28,5 W
9. Bulls 27,12 W
10. Cavaliers 26,93 W

W Nets wrócili do zdrowia Herro oraz Jrue, bardzo fajnie gra rookie Clifford czy Mo Wagner z ławki, ale problemy ich nie opuszczają – wylot Keegana, Brooksa, forma i teraz uraz Senguna, uraz Blacka… Tu niemal na pewno zobaczymy Nets w playinach, co jest dużym rozczarowaniem, ale tak się sezon z urazami potoczył. Po odejściu Beya, urazach LaVine’a oraz Zubaca ciężko to wygląda dla Bulls. Coby i Randle będą robić wszystko, by zająć jak najwyższe miejsce, ale konkurencja nie śpi. Nieoczekiwanie atakować próbują Cavs, mimo braku Haliburtona Jalen Johnson, Clingan wsparci Barrettem, Smartem, Grimesem, McConnellem i utalentowaną młodzieżą powalczą o wyższe rostawienie w playin, a może, może jeszcze uderzą pod 6 seed, choć z stratą w bilansie i dobrą grą bezpośrednich rywali nie będzie łatwo. Wszystko wskazuje na to, że walka o 6 miejsce rozstrzygnie się między Pacers, a Heat. Mocno przerzedzeni przez urazy Heat mają jednak genialnego Lukę Doncicia z zacnym sidekickiem Rollinsem i pytanie jak tu finalnie będzie wyglądać z absencjami (Oubre, PG13), bo BroLo, Bona, LaRavia, Goodwin, Strawther i Okogie jako wsparcie Luki i Rollinsa to może być ciut za mało by wyprzedzić Pacers. Indiana dość stabilnie walczy o bilans, starając się wyciągać maxa z solidnego rosteru. Jest szansa na bezpośredni awans do PO dzięki problemom rywali i chyba na chwilę obecną wydają się być do tego faworytem, co uznać by było można za wielki sukces. Ale tu jeszcze pewnie będzie gorąco

PO/Playin battle WEST

3. Pelicans 32,2 W
4. Warriors 32,05 W
5. Clippers 31,26 W
6. Thunder 31,0 W
7. Jazz 29,06 W
8. Wolves 28,93 W
9. Grizzlies 27,2 W
10. Blazers 27,12 W

Ułaaa, tu się będzie działo. Chyba jedyny pewnik to Grizzlies w playinach, bo bez pełnego trymestru Giannisa dogonić innych teamów się jednak nie uda. Ale sytuacja na zachodzie jest arcyciekawa, bo fantastycznie 3T zaczęły ekipy będące poza top6. W Wolves 83 punkty Bama to ciekawostka miła, ale tam szybciej niż zakładano wrócili Booker i przede wszystkim Tatum, a to totalny gamechanger. Dodając solidną obudowę (Smith, Hauser, Kennard,Hayes, Shamet) rolesami Minnesota szykuje się na bardzo mocny bilans. A jak o niespodziewanych powrotach mowa – Dejounte Murray wymiata wręcz po wielu miesiącach absencji i takiego grajka wymarzył sobie Ashigaru jak go ściągał. Dodając świetnych Buzelisa oraz Holmgrena, wsparcie Suggsa, Jalena Greena, wracającego Avdiję Blazers mają szansę na kapitalny bilans i ostry marsz w górę tabeli z dotychczasowego 10 seedu. Apetyt na walkę o top6 mają także dzięki formie Banchero i powrocie Giddeya w Jazz, ale szyki może tu znacznie pokrzyżować uraz Allena.

Duże kłopoty mają Thunder. Kilka absencji MVP Shaia, kilka Wigginsa, teraz uraz Horforda i całkowity brak jak dotąd Franza oraz Simonsa w 3T. To jedna z ekip, której ciężko się będzie bronić przed atakującymi z niższych seedów oponentami. W Warriors podobne problemy - 10 absencji Ajaya, 6 Flagga i wylot Marka Williamsa. Wrócili w większości do zdrowia, ale łatwo utrzymać się w top6, mimo genialnego Kawhiego łatwo nie będzie. Kilka drobnych absencji dopadło także Pelicans (Harden, Monk, MPJ), dla których obecny bilans dający HCA jest gigantycznym sukcesem, ale utrzymać 3 seed będzie bardzo ciężko. Niezmiennie piąć się do góry próbują Clippers i niezmiennie mają problemy zdrowotne (Garland, Grayson, IHart, Richard, Cardwell) lub z formą (Sarr, Jenkins). Czy świetny sezon Cade’a wystarczy?

Podsumowując – na zachodzie na miejscach 3-9 jest krew, pot i rzeź.

Poza klasycznym pluciem Januarego na Magic bardzo dobre podsumowanie sytuacji w połowie 3T. 

Właściwie tak samo bym podzielił drużyny na tiery. Pomijając kwestię mojego teamu, na Wschodzie walka pomiędzy Hawks i Celtics może jeszcze być arcyciekawa - bo tu stawką jest rozstawienie w II rundzie playoffs. Para Bux - Knicks może być faktyczną zapowiedzią I rundy na Wschodzie. 

Miejsca 6-10 również są znane - choć kolejność na ten moment nie do przewidzenia. straca zapewne Bulls, a awansują Cavs, ponadto Nets przez kontuzje mogą mieć problem ze znalezieniem się w top6 - tu faktycznie dużo pecha, a Pacers i Heat powalczą o ten 6 seed. Gdzie w tym wszystkim będą goniący ich Cavs i ciężcy do oceny Nets - jeszcze to wróżenie z fusów. 

Reszta poza play inami - zarówno Wizards, jak i Raptors, 76ers, Pistons, Hornets rzucili już rękawice.

Na Zachodzie znane jest raczej top2 - Nuggets i Lakers, gdzie kolejność faktycznie też wydaje się być juz ustalona po kontuzji Currego, ale miejsca 3-10 to totalne wariactwo i tu będzie zgrzyt zębów kogoś, kto na końcu będzie poza playoffs. 1 lub 2 dobre teamy, które mogłyby się przebić na Wschodzie, tu będą musiały obejść się smakiem. ja tylko chciałbym zauważyć, że @bogans2 mając możliwe, że MVP tego sezonu powinien trochę powalczyć, bo źle na tej absencji może wyjść. Pels i Warriors przez bilanse po 2T wydają się mieć najlepsze sytuacje w walce o top6 i przy okazji rozstawienie, ale tu faktycznie pomiędzy 3 Pels, a 10 Blazers jest niecałe 5W różnicy i zmiennych jest sporo. A jak @LukaszKopys którego nie ma na forum od miesiąca się nie odnajdzie, to również powrót Tatuma, czy gra Adebayo i Bookera może nie pomóc by przebić się do top6. 

Tu również podobnie jak i na Wschodzie można oddzielić kreską drużyny playoffowe i playinowe od tych, które po 3T kończą sezon i naprawdę są minimalne szanse, że Rockets nadgonią te 3W do kogoś z dwójki Blazers lub Grizzlies - i właściwie to jedyna teoretyczna niewiadoma odnośnie drużyn z miejsc 21-30. Jednak Houston powinno wyprzedzić Raptors i Wizards i skończyć faktycznie na 21 seedzie. Pozostała 4 - Spurs, Suns, Mavs i Kings ma już po sezonie i może szykować się do scoutingu w drafcie. 

Reasumując:

Jest 9 teamów, które nie kryją się z tankingiem, 1 chcący powalczyć, ale nie na siłę bo jeszcze jeden wysoki pick nie zaszkodzi. Całą grupę kilkunastu teamów walczących o playoffs i chcących uniknąć playinów oraz mniej niż 10 drużyn, które faktycznie playoffs mają już raczej zagwarantowane, ale chcące albo utrzymać swoje pozycje, albo starające się je poprawić. 

Chętnie poczytałbym opinie GMów, którzy niezbyt wiele się wypowiadają, bo później przy opisach te wszystkie informacje często zlewają się ze sobą, a teraz jest jeszcze sporo czasu na dyskusje przed końcem 3T - gdzie chociażby przy playinach często fakt gry na własnym parkiecie w pojedynczym meczu jest dość istotnym atutem.  

4 godziny temu, Alonzo napisał(a):

ale moi Magic poza kontuzją Gordona są wyjątkowo zdrowi w tym sezonie, a nie wymaga to zbyt wiele wyobraźni, żeby po prostu docenić grę Champagnie za Gordona

najpierw to trzeba w twarde używki zainwestować, wyobraźnia przyjdzie z czasem

Nuggets cały sezon cierpią na braku AG, od obrony w top2 spadli do ostatniej dziesiątki bez niego, są też jedną z najgorszych drużyn w clutch

no, ale nie Magic, im wystarczy Champagnie i Draymond by atakować top5 bilans ever z Mitchellem i Townsem

chciałbym napisać, że "to się nie dzieje" i sprawę olać, ale potem czytam przerzucanie się ile spotkań opuścił Wemby, a ile Mitchell co chyba ma sugerować, że Donovan jest graczem porównywalnym impactowo... i tak w sumie to przestaje już dziwić cokolwiek

3 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

najpierw to trzeba w twarde używki zainwestować, wyobraźnia przyjdzie z czasem

Nuggets cały sezon cierpią na braku AG, od obrony w top2 spadli do ostatniej dziesiątki bez niego, są też jedną z najgorszych drużyn w clutch

no, ale nie Magic, im wystarczy Champagnie i Draymond by atakować top5 bilans ever z Mitchellem i Townsem

chciałbym napisać, że "to się nie dzieje" i sprawę olać, ale potem czytam przerzucanie się ile spotkań opuścił Wemby, a ile Mitchell co chyba ma sugerować, że Donovan jest graczem porównywalnym impactowo... i tak w sumie to przestaje już dziwić cokolwiek

Podyskutowałbym z Tobą gdyby to do czegokolwiek prowadziło, ale Ty co dopiero zorientowałeś się, że ja od zawsze staram się grać dwoma wingami obok KATa mogącymi switchować i bronić pod koszem, a przy Josh Green > Jaquez wywiesiłem białą flagę LBS. 

Mitchell w poprzednim sezonie miał 64W w rl. 

Ten Champagnie do którego tak beztrosko podchodzisz rozegrał najwięcej minut w tym sezonie w rl Spurs - ale wiadomo w Magic jest stanowczy zakaz pisania czegokolwiek, co mogłoby się nie daj boże na coś pozytywnego przełożyć.

Zdziadzienie Draya to też bull shit - on nie ma motywacji grając w rl z no nameami, ale po co ja to Tobie piszę - jak Ty wiesz lepiej, bo tak Tobie statsy mówią. 

Moja drużyna w którymś momencie raczej też by już rozegrała jakiś sezon na 60W gdyby nie coroczny hejt tych samych osób - wystarczy tylko fair podejście. Ten sezon mam zresztą nadal wyjątkowo zdrowy - ale co ciekawe taka oczywistość nigdy czy u Ciebie, czy u Januarego nie przełoży się w Magic na nic.  

Ostatnio z tydzień temu o tych EPMach miałem już post prawie gotowy - ale wykasowałem go jak parę innych swojego czasu, bo dyskusje z Tobą o Magic nigdy do niczego nie prowadzą. 

edit. 

I żeby była jasność - zdaję sobie sprawę z tego że czas dopada Draya i on gra słabiej, ale robienie z niego dziada to bull shit. 

Racjonalne jest założenie, że w środowisku, gdzie walczyłby o mistrzostwo na minutach około 25-27 byłby nadal dobry.

Zresztą w poprzednim sezonie forsowaliście Chrisa Paula na niewiarygodnych minutach w contenderze, gdzie grał sobie spokojnie z młodzieżą w rl Spurs - co pokazuje wyraźnie Wasz tzw. obiektywizm. 

3 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Zdziadzienie Draya to też bull shit - on nie ma motywacji grając w rl z no nameami, ale po co ja to Tobie piszę - jak Ty wiesz lepiej, bo tak Tobie statsy mówią. 

jesteś mistrzem wykładania się o własne nogi, powtarzanie tego bzdetu, to ostatnia rzecz, którą powinieneś teraz robić

5 minut temu, Alonzo napisał(a):

Ten Champagnie do którego tak beztrosko podchodzisz rozegrał najwięcej minut w tym sezonie w rl Spurs - ale wiadomo w Magic jest stanowczy zakaz pisania czegokolwiek, co mogłoby się nie daj boże na coś pozytywnego przełożyć.

dostajesz od tych wstrętnych hejterów średnio jakieś 3W na sezon mniej od średniej, serio i to co roku, jeden GM potrafi mi o tyle bilans w trymestrze obniżyć, ja modlę się o takich hejterów, których Ty wyklinasz

8 minut temu, Alonzo napisał(a):

Ostatnio z tydzień temu o tych EPMach miałem już post prawie gotowy - ale wykasowałem go jak parę innych swojego czasu, bo dyskusje z Tobą o Magic nigdy do niczego nie prowadzą. 

ale w czym problem? przecież jakbyś napisał coś mądrego i zasadnego, to moje pitolenie nie miałoby znaczenia, co nie? no, ale ostatnio dostałeś tak lirycznie po japie, że lepiej się nie wychylać z kolejnymi autorskimi wynurzeniami nt. adv stats, to słuszna droga, zrobiłeś mądrze

1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ale ostatnio dostałeś tak lirycznie po japie, że lepiej się nie wychylać z kolejnymi autorskimi wynurzeniami nt. adv stats, to słuszna droga, zrobiłeś mądrze

..chyba w Twoim uniwersum..

LBS,

Ty więcej piszesz obelg o moich graczach niż pochwał swoich. 

Potrafisz coś pozytywnego o Magic napisać?

Obaj znamy odpowiedź - więc to raczej zamyka sens mojej dyskusji z Tobą.