Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a):

@Alonzo jak już oglądacie  tak namietnie z jasiem warriors to wspomnijcie chociaż slowen kto tam niesie ten zespół w tej chwili pod nieobecnosc curryego. Oglądałes draymonda tunelowo ale nie wierzę ze takie sprawne oko jak twoje nie wylapalo zajebistego wystepu Podziemskiego przeciwko Rockets! 

22 godziny temu, Alonzo napisał(a):

(...)

W ogóle Dray bronił w tym meczu Duranta i robił to bardzo dobrze. Może ze dwa razy Durant zdobył przeciwko niemu punkty. Draymond zaczynał na obwodzie na Durancie, a Horford na Sengunie jako obrońca kosza. W połowie drugiej qwarty jak wrócił na boisko grał bardziej jako rim protector. Tak, Draymond gra naturalnie jako rim protector. Ogólnie w ofensywie poza stawianiem zasłon, zabierał razem ze sobą jakiegoś obrońcę Houston dając czy to Meltonowi, czy Podziemskiemu możliwość gry 1:1 (nawiasem mówiąc Podziemski znajduje - świetnie korytarze wchodząc pod kosz, a Melton był naprawdę rewelacyjny). Dray ze swoim rozumieniem gry jest po prostu geniuszem i po raz kolejny napiszę - jedno to jest to co się dzieje w jego głowie jak robi głupie rzeczy, a inna sprawa jak gra po porstu to co potrafi najlepiej - a jest to naprawdę wiele małych rzeczy.

(...)

Również on był inicjatorem akcji w decydujących minutach 4qw. oraz w dogrywce. To Draymond wymusił na Amenie Thomsponie (przesunął go tak, że Amen nie miał wyboru) na swicz w wyniku którego Melton grał w ostatniej akcji 1:1 z Durantem - na początku sędziowie odgwizdali faul na Meltonie przy rzucie Duranta, ale po sprawdzeniu był jumpball. Podobnie było w dogrywce, gdzie pięknie podał chociażby Podziemskiemu wchodzącemu w korytarz na łatwy layup. Naturalnie również Dray rozgrywał ostatnia akcję z Horfordem po profesorsku w ostatnich 5sek. żeby nie dać się sfaulować. Sędziowie dopatrzyli się jeszcze 0,3sek. do końca i tu również Dray w swoim stylu nabił kompletnie się tego nie spodziewającego Duranta. Chwilę wcześniej trzeba docenić piękną asyste Duranta do Shepparda, gdzie Dray odcinał jego wejście pod kosz i nakierowywał chyba na Posta, czy Santosa. Przy tych osobistych Duranta bronił go chyba Melton faulując - Dray był pod koszem. Durant miał chyba 36 kolejnych trafionych FT. Po faulu Meltina trafił 2 pierwsze i spudłował trzeci, a później po znów przytomnym faulu Draya, żeby Durant nie doprowadził do dogrywki rzutem za 3P, Durant spudłował swój drugi kolejny rzut, a następnie niechcący trafił drugi z osobistych, bo chyba planowali iść na zbiórkę, żeby mieć jeszcze możliwość oddania rzutu. 

(...)

6 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Alonzo wszystkich swoich graczy ogląda tunelowo, z tego względu widzi niewiele więcej

Z postu Alonzo jasno wynika że Gdyby PROFESOR Draymond nie dał Pod-ziemskiemu możliwości gry jeden na jeden swoim świetnym ustawianiem się na boisku, to by była lipa. Mimo patrzenia tunelowego to on widzi wszystko i idealne wnioski wyciąga.  

Edytowane przez RonnieArtestics

ja się tam dziwię, że nie ma od rana żadnych raportów o kapitalnej grze graczy Magic i kolejnej weryfikacji wszystkiego, ciekawego dlaczego

25 minut temu, ignazz napisał(a):

Zasadne jest też stwierdzenie że RL knicks mają ten problem że nie mają Greena. Myślę że może to być główny powód że nie zdobędą mistrzostwa. Wspomnicie moje słowa w PO. 

To by nawet tłumaczyło sięgnięcie po Sochana który w niektórych elementach chce przypominać Greena. 

a mogłeś wysłać Jeramiasza w pakiecie z Stewem, uratowałbyś chłopu karierę, w tydzień byłby nowym Artestem

Żarty na bok. Bo totalnie nie wiem co z Polakiem Rodakiem zrobić. Największy wgląd w jego umiejętności mają ci co go po prostu wywalili. Z drugiej strony nie chce tak drastycznie zakończyć jego kariery. Dawać kontrakt na 4 lata też na dziś trudno nazwać to rozsądnym ruchem. Tu nie ma dobrego rozwiązania. 

Półtora roku temu był on szacowany na 40-60 mln i tyle od czasu kontuzji w poprzednim sezonie lekko mu wyparowało. 

Czysto ludzko szkoda. 

48 minut temu, ignazz napisał(a):

Żarty na bok. Bo totalnie nie wiem co z Polakiem Rodakiem zrobić. Największy wgląd w jego umiejętności mają ci co go po prostu wywalili. Z drugiej strony nie chce tak drastycznie zakończyć jego kariery. Dawać kontrakt na 4 lata też na dziś trudno nazwać to rozsądnym ruchem. Tu nie ma dobrego rozwiązania. 

Półtora roku temu był on szacowany na 40-60 mln i tyle od czasu kontuzji w poprzednim sezonie lekko mu wyparowało. 

Czysto ludzko szkoda. 

Powiedz Jeremiaszowi że masz kontakty w Polski Cukier Toruń więc niech się nie martwi. 

W dniu 7.03.2026 o 17:10, Tecu napisał(a):

Przypomnę pytanie.

Na podstawie swojej własnej definicji kreatora, wyjaśnij w jaki sposób J. Shead jest lepszym kreatorem niż Edwards.

Tak, mnie też meczy wciąż zadawanie tego jednego, bardzo konkretnego pytania, ale przypomnę jeszcze raz.

Ja nawet staram się nie zadawać już dodatkowych pytań byś mógł mi odpowiedzieć na to jedno, konkretnie zadane pytanie.

Ja nawet specjalnie nie odpowiadam na Twoje pytania (odpowiem na spokojnie jak odpowiesz na moje jedno i cały czas to samo pytanie), bo nie chcę rozrzedzać dyskusji.

W moim pytaniu, rozłożę Ci je na czynniki pierwsze, choć naprawdę jest bardzo konkretne, chodzi o to

- dlaczego twierdzisz, że Shead jest lepszym kreatorem niż Edwards

- odpowiedź oprzyj na Twojej własnej definicji kreatora, którą tu przytaczałem.

Twoje odpowiedzi:

- nie zawierają słowa o Sheadzie, 

- nie zawierają porównania Sheada z Edwardsem

- nie odnoszą się zupełnie do Twojej własnej definicji kreatora

Dlatego też twierdzę, że nie jest to odpowiedź, bo do żadnego z punktów zawartych w pytaniu nawet się nie odnoszą.

Twoje odpowiedzi są na zupełnie inne pytania, których nie zadawałem!

Nie zadawałem pytania co to jest asysta.

Nie zadawałem pytania czy drużyna gra dobrze bez kreatora.

Nie zadawałem pytania czy bez Freda Houston gra gorzej.

Nie zadawałem pytania czy Edwards może walnąć 50 pts.

Na koniec tylko napiszę, że ja nawet do Twojej odpowiedzi, jak będzie wreszcie na temat, nie pragnę się odnosić, bo to jest strasznie męczące tłumaczyć dlaczego Twoje odpowiedzi są nie na temat, choć gołym okiem widać, że zupełnie się do pytania nie odnoszą.

Pozdrawiam i mam nadzieję, że się doczekam.

W razie czego jeszcze raz przytoczę proste, konkretne pytanie:

Na podstawie swojej własnej definicji kreatora, wyjaśnij w jaki sposób J. Shead jest lepszym kreatorem niż Edwards.

Przypomnę tylko, że Twoja definicja kreatora to:

W dniu 27.02.2026 o 15:52, Alonzo napisał(a):

Ktoś kto powoduje swoją grą, że gra całego zespołu jest lepsza, kreuje rzut dla siebie, dla kolegów, wjeżdża pod kosz. Krótko mówiąc ma bardzo istotny wpływ na grę całej drużyny a nie tylko siebie.

8 godzin temu, Tecu napisał(a):

Tak, mnie też meczy wciąż zadawanie tego jednego, bardzo konkretnego pytania, ale przypomnę jeszcze raz.

Ja nawet staram się nie zadawać już dodatkowych pytań byś mógł mi odpowiedzieć na to jedno, konkretnie zadane pytanie.

Ja nawet specjalnie nie odpowiadam na Twoje pytania (odpowiem na spokojnie jak odpowiesz na moje jedno i cały czas to samo pytanie), bo nie chcę rozrzedzać dyskusji.

W moim pytaniu, rozłożę Ci je na czynniki pierwsze, choć naprawdę jest bardzo konkretne, chodzi o to

- dlaczego twierdzisz, że Shead jest lepszym kreatorem niż Edwards

- odpowiedź oprzyj na Twojej własnej definicji kreatora, którą tu przytaczałem.

Twoje odpowiedzi:

Dlatego też twierdzę, że nie jest to odpowiedź, bo do żadnego z punktów zawartych w pytaniu nawet się nie odnoszą.

Twoje odpowiedzi są na zupełnie inne pytania, których nie zadawałem!

Nie zadawałem pytania co to jest asysta.

Nie zadawałem pytania czy drużyna gra dobrze bez kreatora.

Nie zadawałem pytania czy bez Freda Houston gra gorzej.

Nie zadawałem pytania czy Edwards może walnąć 50 pts.

Na koniec tylko napiszę, że ja nawet do Twojej odpowiedzi, jak będzie wreszcie na temat, nie pragnę się odnosić, bo to jest strasznie męczące tłumaczyć dlaczego Twoje odpowiedzi są nie na temat, choć gołym okiem widać, że zupełnie się do pytania nie odnoszą.

Pozdrawiam i mam nadzieję, że się doczekam.

W razie czego jeszcze raz przytoczę proste, konkretne pytanie:

Przypomnę tylko, że Twoja definicja kreatora to:

Wygląda na to, że Ty faktycznie nie żartujesz, tylko wierzysz w to co piszesz;) 

Dobrze Tecu. Jak moje odpowiedzi do Ciebie nie trafiły, to spróbujemy innym sposobem:

Ile punktów zdobędzie w meczu Edwards swoją indywidualną grą? 

Ile punktów z jego grą zdobędą jego koledzy na boisku?

Jakich graczy potrzebuje Edwards obok siebie na boisku? 

Edytowane przez Alonzo

37 minut temu, Alonzo napisał(a):

Jaka rolę ma Sheed? Odpowiedź sobie jakiego obrońcę rzucą się na Edwardsa a jakiego na ziutka z ławki który gra głównie jako backup, niech Jamal zacznie grac w s5 i dostanie jakiegoś ogarniętego obrońcę przeciwko sobie to możemy wtedy pogadać kto jest lepszym kreatorem. Trochę odleciałeś z tym porównaniem 1 opcji do kogos kto wchodzi na średnio 20min z ławki jak pewnie najlepsi sobie odpoczywają.

54 minuty temu, kuba2419 napisał(a):

Jaka rolę ma Sheed? Odpowiedź sobie jakiego obrońcę rzucą się na Edwardsa a jakiego na ziutka z ławki który gra głównie jako backup, niech Jamal zacznie grac w s5 i dostanie jakiegoś ogarniętego obrońcę przeciwko sobie to możemy wtedy pogadać kto jest lepszym kreatorem. Trochę odleciałeś z tym porównaniem 1 opcji do kogos kto wchodzi na średnio 20min z ławki jak pewnie najlepsi sobie odpoczywają.

Nie rozdrabniaj Kuba dyskusji, bo tu w ogóle nie o to chodzi o czym piszesz 

Edytowane przez Alonzo

4 godziny temu, Alonzo napisał(a):

Wygląda na to, że Ty faktycznie nie żartujesz, tylko wierzysz w to co piszesz;) 

Dobrze Tecu. Jak moje odpowiedzi do Ciebie nie trafiły, to spróbujemy innym sposobem:

Nie żartuję.

Twoje odpowiedzi:

Piszesz o zupełnie innych sprawach, zupełnie olewając pytanie.

Przeczytaj je jeszcze raz, na spokojnie i postaraj się na nie odpowiedzieć.

To nie jest pytanie o asysty, to nie jest pytanie o punkty. To nawet nie jest pytanie o Edwardsa.

Przeczytaj co napisałeś o Sheedzie vs Edwards, przeczytaj swoją definicję kreatora, przeczytaj jeszcze raz bardzo konkretne pytanie moje i odpowiedz na nie. Nie na inne, na to konkretne, na miłość boską!

22 minuty temu, Tecu napisał(a):

Nie żartuję.

Twoje odpowiedzi:

Piszesz o zupełnie innych sprawach, zupełnie olewając pytanie.

Przeczytaj je jeszcze raz, na spokojnie i postaraj się na nie odpowiedzieć.

To nie jest pytanie o asysty, to nie jest pytanie o punkty. To nawet nie jest pytanie o Edwardsa.

Przeczytaj co napisałeś o Sheedzie vs Edwards, przeczytaj swoją definicję kreatora, przeczytaj jeszcze raz bardzo konkretne pytanie moje i odpowiedz na nie. Nie na inne, na to konkretne, na miłość boską!

Nie, nie mój drogi..

To Ty w swoim stylu próbujesz mnie tu wmanewrować w sytuację w której napisze, że Shead ma większy wpływ na grę niż Edwards. 

Bux maja u nas fatalną kreację bez JDuba - i o tym jest ta dyskusja. Mitchell, Quickley, Jaquez i Shead to gracze u u mnie, którzy zajmują się w mniejszym lub większym stopniu kreowaniem kolegów z drużyny - i wszyscy robią to w większym stopniu niż Edwards. 

O tym jest ta dyskusja.

A z tego kim jest kreator wybrałeś sobie to co Tobie pasuje do tej z d## teorii która sobie najwyraźniej założyłeś. 

Więc zacząłeś dyskusję nie rozumiejąc kontextu mojej wypowiedzi i teraz próbujesz z tego wybrnąć.. choć w sumie nie wiem jak - bo piszesz zwyczajnie głupoty. 

Odpowiedz na moje pytania pomocnicze (mojego uzasadnienia nie zrozumiałeś, albo grasz głupa udając że nie zrozumiałeś - w sumie nie wiem.. ) i wtedy zadam Tobie kolejne pytania pomocnicze, gdzie po nitce do kłębka dojdziemy do clue, chyba że chcesz pitolić bez sensu bo przecież nie przyznasz się że najwyraźniej źle zrozumiałeś kontext mojej wypowiedzi - to nie trać wtedy mojego czasu, bo już z LBSem go wystarczająco dużo straciłem. 

Same punkty Edwardsa nic nie dają jak gra sam a nie z drużyną - Nizina próbował ściągnąć jakiegoś kreatora, w rl sprowadzili z powrotem Conleya, który dobry jest nawet na te 15-20min. prowadząc grę rl Wolves i sprowadzili też Dosunmu oraz dają większe minuty nie bez powodu Hylandowi. 

I kimś takim mógłby być w naszych Bux przysłowiowy Jamal Shead - taka prawda. Jednak w krytyke naszych Bux mnie nie wciągniesz - będę z nimi grał w playoffs, to wtedy możliwe że ta kwestia sama wyjdzie. 

Coś tam sobie źle zinterpretowałeś więc jak chcesz sobie dalej w to brnąć, to proszę bardzo - ale beze mnie. 

Edytowane przez Alonzo

1 godzinę temu, Alonzo napisał(a):

której napisze, że Shead ma większy wpływ na grę niż Edwards. 

Ale ja nie chcę się tego dowiedzieć. 

Ja chcę się dowiedzieć, na podstawie Twojej własnej definicji, że Shead jest lepszym kreatorem niż Edwards, bo tak napisałeś.

To wszystko.

tego kim jest kreator wybrałeś sobie to co Tobie pasuje do tej z d## teorii która sobie najwyraźniej założyłeś.

Ja nic nie założyłem, nawet nie podałem swojej definicji kreatora, odnieś się do Twojej definicji.

Nic nie narzucam, nie ma drugiego dna, po prostu napisałeś, że Shead jest lepszym kreatorem niż Edwards, podałeś definicję kreatora z której mi bezpośrednio nie wychodzi, że jest lepszy, więc zwyczajnie chciałem się dowiedzieć jak to poskładałeś.

To wszystko.

mojego uzasadnienia nie zrozumiałeś, albo grasz głupa udając że nie zrozumiałeś - w sumie nie wiem

Nie zrozumiałem, może dlatego, że w odpowiedzi zupełnie nie ma Sheada i nie ma odniesienia do Twojej definicji kreatora.

Piszesz o zupełnie innych sprawach, nie odnosisz się zupełnie do pytania.

Ja nawet nie mam swojej teorii, nic nie piszę o Bucks, nic o Houston, nic, nic, nic.

To jest zwyczajne proste pytanie, bez podtekstów.

4 minuty temu, Tecu napisał(a):

Ale ja nie chcę się tego dowiedzieć. 

Ja chcę się dowiedzieć, na podstawie Twojej własnej definicji, że Shead jest lepszym kreatorem niż Edwards, bo tak napisałeś.

To wszystko.

Ja nic nie założyłem, nawet nie podałem swojej definicji kreatora, odnieś się do Twojej definicji.

Nic nie narzucam, nie ma drugiego dna, po prostu napisałeś, że Shead jest lepszym kreatorem niż Edwards, podałeś definicję kreatora z której mi bezpośrednio nie wychodzi, że jest lepszy, więc zwyczajnie chciałem się dowiedzieć jak to poskładałeś.

To wszystko.

Udanej zabawy w piaskownicy