LeweBiodroSmoka Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu od tego sezonu, stąd nie wiem właśnie, po co w ogóle ktoś się zastanawia czy to się kiedyś wydarzyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): od tego sezonu, stąd nie wiem właśnie, po co w ogóle ktoś się zastanawia czy to się kiedyś wydarzyło No nigdy się nie wydarzyło więc Hax mają wyjątkowego gracza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 18 minut temu, ignazz napisał(a): No nigdy się nie wydarzyło więc Hax mają wyjątkowego gracza ale nie potrzebowaliśmy do tego tych nagród żeby dojść do takich wniosków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
24kobe8 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 45 minut temu, RonnieArtestics napisał(a): Od kiedy jest coś takiego jak dpotm? NBA przyznaje nagrodę Defensive Player of the Month (Obrońca Miesiąca) od sezonu 2024/2025. Jest to jedna z najnowszych nagród w lidze, wprowadzona, aby regularnie wyróżniać wybitne osiągnięcia defensywne, podobnie jak od lat robi się to w przypadku ogólnej nagrody dla najlepszego gracza (Player of the Month) czy debiutanta (Rookie of the Month). Kluczowe fakty: Pierwszy sezon: 2024/2025. Pierwsi laureaci (listopad 2024): Wschód: Dyson Daniels (Atlanta Hawks) Zachód: Victor Wembanyama (San Antonio Spurs) Kontekst: Wcześniej jedynym cyklicznym wyróżnieniem stricte defensywnym była coroczna nagroda Defensive Player of the Year (przyznawana od sezonu 1982/83). Co ciekawe, Victor Wembanyama przeszedł do historii jako pierwszy zawodnik, który w tym samym miesiącu (luty 2026) zdobył zarówno tytuł Player of the Month, jak i Defensive Player of the Month. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): nie, ja tylko powiedziałem, że na tle Jaqueza na tle całego trymstru wygląda znacznie lepiej, zarówno pod względem stastycznym jak i w bilansach drużyn, jak zaraz Hornets wyprzedzą Heat, to co tym razem napiszesz? ile jeszcze dasz dowodów na to, że nie poważasz swoich konkurentów, tak jak tym poniżej na jakiej podstawie to stwierdzasz? na tej samej na której Ci wyszło, że Royce gra bardzo słabo i musi się z czegoś odbijać? od poczatku roku Hornets z Greenem w składzie mają bilans 20-8, to też jest fluke? czy to, że Green na tych małych minutach rzuca wtedy 47% za 3 czyli na takich procentach, o których Twoi podstawowi gracze mogą tylko pomarzyć, ale tak jak stwierdziłem na początku - Ty nie potrafisz powiedzieć, co doceniłeś w moim składzie, bo nie doceniłeś nic zamiast tego - puściłeś oczywisty farmazon, że mój roster w okresie gry bez Joka jest porównywalny z tym reala, brak dowodów - zasugerowałeś, że rl Nuggets mieli lepszą głębię składu niż moja w analogicznym okresie, brak dowodów - skłamałeś, że w rotacji Green miał zastępować tylko Caruso, teraz to jeszcze powtórzyłeś, choć powiększyłem fragment gdzie jest mowa o reszcie niskich graczy, tak samo jak wcześniej skłamełeś, że nie napisałem kto gra za Joka na centrze, ale przyflexować się tym jaką to świetną analize zrobiłeś, nie omieszkałeś chyba z 10 razy - zmanipulowałeś mi bardzo istotną cegiełkę w osobie Royca, pisząc absolutną bzdurę, że gra słabo w momencie gdy to Ty masz dwie mega dziury w s5 i jeszcze sugerujesz, że ma się w czymś poprawiać - udajesz głupiego, że gra w 8miu meczach Jonesem na centrze jest jakimś wielkim problemem, choć takie rzeczy dzieją się już regularnie i nie przesądza to w żadnym stopniu o automatycznej przegranej i na koniec to też oczywista nieprawda, na garbage byli Halle, THT i inni, drużyny często grają w 9ciu czy 8miu jak muszą, ale u mnie nie było tak, żebym miał problem z tym przez jakiś dłuższy czas podsumowując zaniżyłeś mi bilans, bo jasno widać, że mało o mojej drużynie wiesz, może byłoby lepiej gdybyś rozumiał adv stats, ale no Ty jeszcze podstaw nie rozumiesz po 9 latach, więc nie będę specjalnie się łudzić, że to się szybko zmieni Reasumując: 1. Wyszło Tobie, że Josh Green grający w 2T 27g. śr. 16,4min. na 4,6pkt. FG 46,1% 1,1 3P na 46% 1,9zb. 1as. jest lepszy od Jaime Jaquez Jr. w 2T 23g. śr. 28min. 14,7pkt.4,9zb. 4,7as.0,9prz. FG 50% 0,7 3P 32% .. yhmm.. A wiesz, że jak Jaquezowi zabierze się całe śr. 10pkt. to i tak będzie miał wyższą średnią niż Green? jbc ja w tej dyskusji o wyższości Greena nad Jaquezem nie uczestniczę i nie uczestniczyłem - oceniałem tylko trudność tego przypadku klinicznego i powiem Tobie, że jest grubo.. Rzuć to co bierzesz.. bo to tylko przez chwilę było zabawne, ale nie nie będę kopał leżącego. 2. Odnośnie Roycea: Przecież podałem Tobie statsy. Je też kwestionujesz? Z nim mają 117 DefRtg bez niego 108 DefRtg Statsy na stronce pbpstats.com też zmanipulowałem? Nawiasem mówiąc ofensywę z nim też mają o 2pkt gorszą. Lubie Roycea od czasów Jazz, więc to nie jest tak, że mi krytykowanie go sprawia frajdę, ale w grudniu był minusowy, w styczniu masz rację - miał plusowy okres gry pod nieobecność u Ciebie akurat Joka, a później w drugiej połowie stycznia zaczął mu się zjazd i trwa to cały czas i on jest ogólnie minusowym graczem. FG mu spadło poniżej 40% ale fakt faktem, że to efekt tego, że on rzuca głównie za 3P ..a jak już o tym, to bez Joka Twoi Nuggets mają słabą zbiórkę tym small ballem - i oczywiście, że wziąłbys Draya, czy KATa pod nieobecność Joka z pocałowaniem ręki. Hart - 7,2zb. (ale nie grał w 10 meczach), Williams - 5,4zb. Watson - 5,1zb. reszta poniżej 5zb. Wade też nie grał w częsci meczy bez Jokicia - masz mecze, gdzie pod koszem zmieniają się Tobie Watson, Spencer Jones i Hall obsadzając pozycję 4/5. A ten Hall był w paru meczach w ogóle w rl bez kontraktu, więc liczyłem go Tobie tak z dobrej woli cały trymestr;) ale pogłaskaj yorka - to cię upierd#li xD Edytowane 2 godziny temu przez Alonzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 20 minut temu, 24kobe8 napisał(a): Co ciekawe, Victor Wembanyama przeszedł do historii jako pierwszy zawodnik, który w tym samym miesiącu (luty 2026) zdobył zarówno tytuł Player of the Month, jak i Defensive Player of the Month. u nas nie zdobyl, bo white zdobył na wschodzie Defensive Player of the Month. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 14 minut temu, człowiek...morza napisał(a): u nas nie zdobyl, bo white zdobył na wschodzie Defensive Player of the Month. Wemby jest lepszy. Więc to DW nie zdobył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
24kobe8 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 14 minut temu, człowiek...morza napisał(a): u nas nie zdobyl, bo white zdobył na wschodzie Defensive Player of the Month. Gratulacje Derrick, świetna robota Cade i Wemby x2 sie nie liczą w lutym bo graja w innych konferencjach w rl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 59 minut temu, Alonzo napisał(a): 1. Wyszło Tobie, że Josh Green grający w 2T 27g. śr. 16,4min. na 4,6pkt. FG 46,1% 1,1 3P na 46% 1,9zb. 1as. jest lepszy od Jaime Jaquez Jr. w 2T 23g. śr. 28min. 14,7pkt.4,9zb. 4,7as.0,9prz. FG 50% 0,7 3P 32% .. yhmm.. nie to Tobie wyszło, bo użyłeś suchych boxscorowych statów jak Ci pasowało, JJ wygląda tutaj tak nieźle bo miał bdb pierwsze 1/3 trymestru, reszte miał już fatalną, w czym problem, jak to podważysz, Ty możesz wyciągać staty Royca za cały sezon a ja już nie mogę cząstkowych z trymsteru? clue jest takie, że zarówno Royce, Wade czy Green grają bardzo równo cały ten okres, a JJ z Draymondem są fatalni od dłuźszego czasu, zresztą dalej nie jest najlepiej delikatnie mówiąc Dray w T3 4/6 spotkań 5.5ppg na 29%FG, 34.5TS 85ortg 125 drtg - czyli ostro zjazd trwa dalej, to już bedzie próbka prawie całego trymestru i ja przynajmniej opieram się na konkretnym okresie 59 minut temu, Alonzo napisał(a): Przecież podałem Tobie statsy. Je też kwestionujesz? Z nim mają 117 DefRtg bez niego 108 DefRtg Statsy na stronce pbpstats.com też zmanipulowałem? a nie jak tutaj gdy myślisz, że znalazłeś jedną stronę, gdzie potrafisz cokolwiek wyczytać i już możesz ludziom taki kit wciskać, adv stats Royca za 2T są całkiem w porządku, zresztą je przytoczyłem, ale Ty wolisz grać głupa i dalej powtarzasz to samo, tylko potem nie zarzucaj innym manipulacji statami pod tezę, perfidny hipokryto bo wiesz, jak się odpali PBP za cały sezon, to widać na przykład, że: z Quickleyem na parkiecie Raptors rzucają na 34,74% za 3 z Jaquezem Heat na 34,01% z Draymondem Dubs na 34,5% i to są właśnie Twoi główni kreatorzy, którzy mają cudownie poprawią Twój i tak marny rzut za trzy, który w T2 ledwo wyszedł z 33% więc nie dość, że zmanipulowałeś przedstawiając nieprawdziwe wartości w kontekście T2 Royca, to jeszcze napisałeś, że gra słąbo choć wygląda lepiej od lwiej części Twojej pierwszej piątki 59 minut temu, Alonzo napisał(a): .a jak już o tym, to bez Joka Twoi Nuggets mają słabą zbiórkę tym small ballem - i oczywiście, że wziąłbys Draya, czy KATa pod nieobecność Joka z pocałowaniem ręki. Hart - 7,2zb. (ale nie grał w 10 meczach), Williams - 5,4zb. Watson - 5,1zb. reszta poniżej 5zb. domowe przedszkole odcinek 17 weź podaj stastyki zbiórek nie biorąc pod uwagę średniej minut - napisz, że team słabo zbiera 59 minut temu, Alonzo napisał(a): oceniałem tylko trudność tego przypadku klinicznego i powiem Tobie, że jest grubo.. Rzuć to co bierzesz.. bo to tylko przez chwilę było zabawne, ale nie nie będę kopał leżącego. i co mi jeszcze powiesz, nie mając żadnych argumentów? to nie ja robię z siebie głupka cały Boży dzień, raz po raz udowadniając, że nie tyle nie ogrniasz pewnych kwestii, co po prostu jesteś patalogicznym ściemniaczem i tylko dalej się dziwię, że ludzie tak to kupili, ale może Jasiek miał racje, zrobili, to byś im nie srał do buta o każdy jeden W mniej, to faktycznie nic ciekawego, a w PO i tak przyjdzie weryfikacja jeśli nic się nie zmieni w temacie gry Twoich gwiazd Edytowane 1 godzinę temu przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 6 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): i co mi jeszcze powiesz, nie mając żadnych argumentów? to nie ja robię z siebie głupka cały Boży dzień, raz po raz udowadniając, że nie tyle nie ogrniam pewnych kwestii, co po prostu jesteś patalogicznym ściemniaczem i tylko dalej się dziwię, że ludzie tak to kupili, ale może Jasiek miał racje, zrobili, to byś im nie srał do buta o każdy jeden W mniej, to faktycznie nic ciekawego, a w PO i tak przyjdzie weryfikacja jeśli nic się nie zmieni w temacie gry Twoich gwiazd Masz rację. Twoi są zajebi#ci Moi są ch#jowi Te ćwoki w NBA też się nie znają, bo zamiast grać Twoimi duże minuty, to grają jakimiś Jaquezami, czy Draymondami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 6 minut temu, Alonzo napisał(a): Te ćwoki w NBA też się nie znają, bo zamiast grać Twoimi duże minuty, to grają jakimiś Jaquezami, czy Draymondami. no myślę, że w Oakland są wniebowzięci mając takiego lidera boiskowego jak Green w tym momencie, a gdy sobie uświadomią, że jest spora szansa na wzięcie przez niego PO za 27M i powtórkę takiego sezonu, to już w ogóle marzenie, ale najbardziej to chyba cieszy się Stefek z takich perspektyw na ostatnie sezony gry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 29 minut temu Udostępnij Opublikowano 29 minut temu (edytowane) 53 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): no myślę, że w Oakland są wniebowzięci mając takiego lidera boiskowego jak Green w tym momencie, a gdy sobie uświadomią, że jest spora szansa na wzięcie przez niego PO za 27M i powtórkę takiego sezonu, to już w ogóle marzenie, ale najbardziej to chyba cieszy się Stefek z takich perspektyw na ostatnie sezony gry Draymond to legenda Warriors - co byś nie napisał o nim. Gdybyś miał go u siebie w Nuggets zachwytom nie byłoby końca, ale jest w Magic - więc jest jak jest. Tak jak Tobie pisałem - obaj g##wno wiemy o tym, czy on jest w słabszej formie, czy po prostu aktualna sytuacja nie motywuje go do odpowiednio dobrej gry. Mówimy jednak o graczu wybranym w poprzednim sezonie do All Defensive Team i graczu, który był o krok od wygrania DPOTY - zatem ja bym tak nie szarżował z tym, że nagle zapomniał jak się broni.. - ale Ty obstawiasz wszelkie najczarniejsze nawet nierealistyczne scenariusze dla graczy Magic - dlatego ciężko w takiej sytuacji brać to co piszesz na poważnie. Naprawdę nie chce mi się punktować tego co tutaj tworzysz, bardziej mnie ciekawi skąd w Tobie tyle jadu i pogardy. Nawiasem mówiąc Jaquez ma chyba najwięcej rozegranych meczy z ławki w tym sezonie na 20+ pkt (za nim są Naz Reid i Twój Hardaway). Naturalnie Jaquez i tak jest lepszy od Hardawaya, ale jak chociaż z nim byś go porównywał - to miałoby to jeszcze jakiś sens, ale z fuckin' Joshem Greenem (z całym szacunkiem dla Josha Greena) - to ja tego stanu umysłu nawet nie będę próbował zrozumieć;) Jaquez w tym sezonie razem z Adebayo i Powellem to trzej najważniejsi gracze Heat. I nawet nie wiem, czy czwarty tu byłby Wiggins, czy Davion Mitchell.. ..a jak piszesz o słabszym okresie jakichś graczy (Jaquez dyktował od samego początku tempo kreując ofensywę Heat), to może warto dopuścić taką oczywistą - by się mogło wydawać - myśl, że przy grze na dużej intensywności gracze mają prawo i nawet to robią - mają słabsze okresy, bo też są tylko ludźmi i przed ASW dotyczyło to większości teramów. Natomiast Ty od zawsze grasz bardzo wąskimi rotacjami, a teraz jeszcze kontuzje Ciebie dopadły. A u Roycea - dopiero jak robiłem Twój opis, zobaczyłem jak on jest fatalny w tych statsach +/-. Z rotacyjnych graczy rl Suns jest najgorszy i do tego bardzo rażąco odstaje. Nawet na bbref w OnCourt ma -3,3, a w On-Of tragiczne -11,6 !!! To jest po prostu dramat.. Porównaj sobie jakie Ty dałeś graczom minuty w rotacji z tym co ja próbowałem stworzyć na bazie tego robiąc rotację Nuggets - i sam wyciągnij wnioski kto z nas podszedł rzetelniej do stworzenia rotacji Nuggets w 2T.. A Twoich ataków personalnych nawet nie będę komentował. Edytowane 9 minut temu przez Alonzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi