Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Tecu napisał(a):

Czy zwrócenie uwagi, że pisze się i mówi meczów a nie meczy, to atak personalny?

Nie, wiem o tym ale ja mówię meczów celowo od zawsze :) 

A tak odnośnie tych kreatorów - polecam Tobie reflexje nad rl Houston bez Van Vleeta - co nie powinno wg tergo co piszesz mieć znaczenia, bo przecież mają Duranta który sam siebie świetnie kreuje podobnie jak Edwards;) 

5 minut temu, Alonzo napisał(a):

Nie, wiem o tym ale ja mówię meczów celowo od zawsze :)

To jeszcze pisz meczów i będzie git 🙂

6 minut temu, Alonzo napisał(a):

tak odnośnie tych kreatorów - polecam Tobie reflexje nad rl Houston bez Van Vleeta - co nie powinno wg tergo co piszesz mieć znaczenia, bo przecież mają Duranta który sam siebie świetnie kreuje podobnie jak Edwards;) 

Spokojnie, poczekam do przyszłego tygodnia na odpowiedzi na moje pytania 🙂

7 godzin temu, człowiek...morza napisał(a):

Z paru przyczyn uważam, że Knicks są wyjątkową drużyną w naszej lidze i żadna podobną cechą pochwalić się nie może. 

Z jednej strony mogą mieć najlepszą ofensywę w lidze. A z drugiej najlepszą defensywę. Nie zrozumcie mnie źle - nie twierdzę ofc że tak by było, ale chodzi o sam potencjał

analizuje sobie teraz druzyny i w sumie chciałbym przeprosic @24kobe8, bo jest jeszcze jedna taka druzyna i jest to atlanta w zdrowiu

choc no po kontuzjach brak wzmocnienia pod koszem na PO bedzie fatalny w skutkach 

bardzo krotka posciel, lawka z rookasow. to bedzie bolec

Edytowane przez człowiek...morza

1 godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Nuggets mieli 10-6 w okresie gry bez Joka

uważasz, że piątka Brunson/Hardaway/O'Neale/Watson/S. Jones/Williams

jest gorsza od tego czym w tym czasie grali Nuggets?

Skrót myślowy. Wziąłem pod uwagę bilans Nuggets w trymestrze 14-13 

4-7 z Jokicem.

Przemyślę ten jeden win, bo dla mnie jest 15/16-12/11

7 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

GRUBO XD

Wiesz.. to że Tobie część GMówe z jakiegoś powodu zawyża nie oznacza że mam robić to samo.

Knicks grają m.in. 10 meczy bez Mobleya, 12 bez McBridea, a do tego Ball na limitowanych minutach + Ty grasz chyba kilka razy więcej minut Bitadze niż grał w rzeczywistości - w rl jakieś 240min. a u Ciebie pewnie z 800!!! Brown gra słabiej - lineupy z nim grają gorzej niż te bez niego - w ogóle u nas nie patrzy się na to, że MVP rl Celtics jest w tym sezonie Mazzulla. No i masz fatalną obronę. Terminarza Knicks też pewnie nawet nie widziałeś;) 

2 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Wiesz.. to że Tobie część GMówe z jakiegoś powodu zawyża nie oznacza że mam robić to samo.

Knicks grają m.in. 10 meczy bez Mobleya, 12 bez McBridea, a do tego Ball na limitowanych minutach + Ty grasz chyba kilka razy więcej minut Bitadze niż grał w rzeczywistości - w rl jakieś 240min. a u Ciebie pewnie z 800!!! Brown gra słabiej - lineupy z nim grają gorzej niż te bez niego - w ogóle u nas nie patrzy się na to, że MVP rl Celtics jest w tym sezonie Mazzulla. No i masz fatalną obronę. Terminarza Knicks też pewnie nawet nie widziałeś;) 

ostro lecisz i totalnie z czapy

ale no don kichotem nie jestem. w opisie i moich postach było wyjasnianie odnosnie poruszanych przez ciebie tematow wystarczajaco

gracz grrajacy slabiej z nagroda miesiaca 

fatalna obrona rotfl

Edytowane przez człowiek...morza

2 minuty temu, człowiek...morza napisał(a):

ostro lecisz i totalnie z czapy

ale no don kichotem nie jestem. w opisie i moich postach było wyjasnianie odnosnie poruszanych przez ciebie tematow wystarczajaco

gracz grrajacy slabiej z nagroda miesiaca 

fatalna obrona rotfl

Bajdurzenie Przyjacielu to nie do mnie;)

Musisz mieć rotację na 1296min. (27g x 48min.) na każdej pozycji - a pod uwagę bierzemy tylko graczy z arkusza zakładając realnie jakie minuty by grali i jaki impact by dawali. Oczywiście temu Bitadze trzeba było założyć olbrzymie minuty. A jak by się połamał? Ale jednego gracza mogę traktować wedle Twojego uznania - tak zawsze robię u każdego. 

2 godziny temu, Alonzo napisał(a):

Bajdurzenie Przyjacielu to nie do mnie;)

Musisz mieć rotację na 1296min. (27g x 48min.) na każdej pozycji - a pod uwagę bierzemy tylko graczy z arkusza zakładając realnie jakie minuty by grali i jaki impact by dawali. Oczywiście temu Bitadze trzeba było założyć olbrzymie minuty. A jak by się połamał? Ale jednego gracza mogę traktować wedle Twojego uznania - tak zawsze robię u każdego. 

dziwnym trafem moi zawodnicy są w tych teamach

pewnie zasługa złotych rybek 

kompromitujesz sie 

6 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

dziwnym trafem moi zawodnicy są w tych teamach

pewnie zasługa złotych rybek 

kompromitujesz sie 

..żonglerka adv. stats mnie nie interesuje bo to zwykła manipulacja. 

Kolejność jest taka, że najpierw podstawowe liczby się muszą zgadzać, dopiero później możemy mówić o innych etapach liczenia.

Musisz mieć 5 graczy na boisku po 48min. w 27 meczach.

W ogóle mamy zderzenie dwóch różnych rzeczywistości - KAT gra w ASG i jest drugą opcją czołowego teamu Wschodu, ale przegrywa z 3 centrem (Bitadze) z drużyny z okolic play inów (rl Magic) grając śr. 14min. w 16 meczach - jak ktos to bierze na poważnie, to mogę tylko zasugerować wizytę u odpowiedniego specjalisty. Bez Mobleya w 10 meczach grasz jeszcze pod koszem rotacyjnie trójką Brown/Patrick Williams/Bitadze + Looney. A pisze to tylko dlatego, żeby obiektywni GMowie widzieli z jakim roadzjem urojeń tu rozmawiamy..

tu wchodzi mem z Spidermana z okularami, gdzie Kon Knueppel zamienia się w Duncana Robinsona, albo Maxa Shulge xD 

@człowiek...morza

Knicks z KATem na pierwszym miejscu? 

xD 

żonglowanie statsami, to chyba mój ulubiony Alojzowy idiom, dajesz k**** jeden stat, jeden i to ten, który w zasadzie jest używany najczęściej przez wszystkich

z drugiej strony masz pisanie o Towsnie allstarze, gdzie miał zdecydowanie najsłabsze wskaźniki ze wszystkich graczy, a jako druga opcja robi po 18ppg na słabych %, ale to manipalacją już nie jest

tu wchodzi mem z Spidermana z okularami, gdzie Kon Knueppel zamienia się w Duncana Robinsona, albo Maxa Shulge xD 

ale to, że Draymond zmienia się w Mitcha Robinsona a Jaquez w OG, to już problemu nie ma

..żonglerka adv. stats mnie nie interesuje bo to zwykła manipulacja. 

Kolejność jest taka, że najpierw podstawowe liczby się muszą zgadzać, dopiero później możemy mówić o innych etapach liczenia.

na czym polega manipulacja w podawanych przeze mnie adv stats i podaniu jasno sformułowanego stanowiska, że bitadze bedzie grał więcej niż w realu (tak jak to miało miejsce z pozytywnym skutkiem w przezlosci)?

podchodzisz do tematu minut zero-jedynkowo, co w realiach naszej gry mija sie z celem.

i jezeli ktos podchodzi do tej gry jak do roto, to jestes to własnie Ty (co budzi politowanie, bo jest to jeden z twoich głownych zarzutów wobec innych) w sposob jak powyzej czy podajac sume rzucanych trojek całej druzyny etc 

22 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

żonglowanie statsami, to chyba mój ulubiony Alojzowy idiom, dajesz k**** jeden stat, jeden i to ten, który w zasadzie jest używany najczęściej przez wszystkich

z drugiej strony masz pisanie o Towsnie allstarze, gdzie miał zdecydowanie najsłabsze wskaźniki ze wszystkich graczy, a jako druga opcja robi po 18ppg na słabych %, ale to manipalacją już nie jest

ale to, że Draymond zmienia się w Mitcha Robinsona a Jaquez w OG, to już problemu nie ma

Dlaczego prowadzimy dyskusję jak każdy z nas i tak wie swoje?

Draymond może jest już tak słaby, a może po prostu oszczędza się, bo Warriors i tak są w play inach i do top6 już nie awansują - nie wiemy tego ani Ty, ani ja. Warriors na ten moment graja tylko o lepsze rozstawienie w tych play inach. 

Za to wiesz na pewno, że Bitadze grałby jako czołowy center, nie połamał się w tych meczach i robił różnice przy Patricku Williamsie.

Właśnie tu jest clue problemu - wszystko o Magic interpretujesz in minus, a wszystko o innych in plus. W ogóle nie rusza Ciebie coś takiego, że pasowałoby zachować trochę obiektywizmu i interpretacje na korzyść drużyn dzielić jakoś 50/50.

Czemu pomijasz Missiego, Koloko? - obaj to rim protectorzy, którzy gdyby grali w Knicks, Lakers, czy Twoich Nuggets byliby wymiataczami godnymi Bitadze. Pomijasz fakt gry w 8 meczach swoich Nuggets z trio Spencer Jones/Wade/Watson jako pf/c a ogólnie większość 2T ktos z nich był Twoim backup centrem.

Patrzysz bardzo jednostronnie atakując mnie. 

Ta dyskusja do niczego nie prowadzi.. bo nie masz przełącznika dającego Tobie jakieś obiektywne spojrzenie. Nie wiem co i komu chcesz udowodnić.. Notorycznie odrzucasz wszystko co jest sprzeczne z Twoim dziwnym postrzeganiem Magic.. Najgorsze jest to, że odrzucasz też fakty niezaprzeczalne.. to co sie w rzeczywistości dzieje w NBA. 

Czegokolwiek bym nie napisał - nic do Ciebie nie trafia. 

ja kończę już z Tobą dyskusję o Magic. 

Będą kwestie proceduralne i organizacyjne z BeGM - pogadamy.

O Magic już z Tobą nie rozmawiam w 3T. 

Pozdrawiam i zdrowia i formy Twoim graczom życzę w 3T i playoffs.

Edytowane przez Alonzo

10 minut temu, LONGER01 napisał(a):

Duet Wemby & Murray też zacnie wygląda.

Nie wiem, na którym miejscu są LBJ i Durant, ale w Lakers to już chyba trochę za dużo grzybów w barszczu. 😄

@24kobe8 szybko wskoczył do czołówki Wschodu;) Też myślałem, że to jeszcze chwilę naszym Hawks zajmie, ale już w drugim sezonie Kobego mamy chyba najmocniejszych Hawks odkąd istnieje BeGM. Brawo dla GMa! 👏