Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, ignazz napisał(a):

Odpisze za kolegę. 

Nasz wspaniały GM jest na przestrzeni 10 lat drugim najlepiej punktującym userem całego forum w typowaniu wyników w PO.  Można powiedzieć że ma talent czutke i dryg do tego. 

Możliwe że głosujący w tym ja z większą różnicą głosów po prostu się mylą. Ja taki scenariusz spokojnie zakładam. 

Bez przesady, zwyczajnie brałem udział w dużej ilości edycji i to wszystko 🙂

Ale dziękuję oczywiście za miłe słowa 😉

3 godziny temu, Alonzo napisał(a):

@Tecu

Poproszę jak mogę o jakieś logiczne i merytoryczne uzasadnienie bilansu 17-10 dla Nuggets przy 18-9 dla Magic.

Przeanalizuję jeszcze Nuggets, bo możliwe, że faktycznie trochę przesadziłem. Dzięki za zwrócenie uwagi.

2 minuty temu, Tecu napisał(a):

Przeanalizuję jeszcze Nuggets, bo możliwe, że faktycznie trochę przesadziłem. Dzięki za zwrócenie uwagi.

Polecam Tecu mój opis Nuggets w temacie w którym właśnie piszemy. Liczby brałem z bbref. Moje wnioski naturalnie możesz pominąć, ale liczby są właściwe. Rotacja raczej też - jedyne różnice, to czy Watson na centrze i kto obok niego w s5 - Spencer Jones, czy Dean Wade w tym small ballu w tych 9 meczach gdy nie ma ani Jokicia, ani Williamsa. 

@człowiek...morza człowiek...GOAT is back!

Aczkolwiek został pominięty ważny wątek o absencjach Bitadze, który technicznie opuścił jeszcze więcej niż Mobley. Aczkolwiek czy tam były kontuzja czy po prostu zmiany w rotacji? Pod koniec grudnia miał kontuzje, ale brakuje informacji na ile poważną. Powrót Moritza Wagnera też zabrał mu minuty.

W pierwszym trymestrze dałem Ci największy bilans, tutaj też myślałem o 19-8, ale sprawa podkoszowych (a jeszcze oddałeś Plumdoga! :( ) spowodowała zmianę na minus jeden.

Pomyślę wieczorem o jeszcze ewentualnej korekcie :)

5 godzin temu, MarcusCamby napisał(a):

@człowiek...morza człowiek...GOAT is back!

Aczkolwiek został pominięty ważny wątek o absencjach Bitadze, który technicznie opuścił jeszcze więcej niż Mobley. Aczkolwiek czy tam były kontuzja czy po prostu zmiany w rotacji? Pod koniec grudnia miał kontuzje, ale brakuje informacji na ile poważną. Powrót Moritza Wagnera też zabrał mu minuty.

po prostu wypadl z rotacji po powrocie wagnera

chyba każdy sie zgodzi, że cała trójka carter jr, wagner, bitadze to w zasadzie ten sam tier grajka. nie oglądam magic na tyle by zrozumiec ich podejscie wiec idk, ale no domniemanie mam takie, że najwyrazniej coach potrzebuje bardziej rozciagniecia gry przez cartera i wagnera. czy to dobrze? nie wiem. ale no wiem kim jest bitadze i w tym sezonie rowniez jak dostał normalne minuty to robił dokładnie to samo, co wczesniej.

z innych rzeczy których nie napisałem, a które wg mnie działają pozytywnie, to że u mnie jest jasna i naturalna hierarchia. nie ma wchodzenia w nieswoje role (jak np. bucks)
- mamy browna 1 opcje,
- balla jako architekta druga, choc w jakims sensnie mozna go nazwac pierwsza, bo to on nadane ton
- 3/4 mobley/white.
- jest impact z ławki meltona, robinsona i przez wiekszoc trymestru mcbride'a (ktokolwiek może czyms takim sie pochwalic u nas w lidze?) - to jest realny kop dla druzyny po wejsciu rezerwowych i brak obniżenia poziomu teamu jako całości;

macie ballhenderów i kreujących. 1. lamelo (absolutny top), secondary white, third brown, do tego mobley passing big, grajacy na pilce melton, z boku mcbride, ktory łamie 1 linie, przeprowadzi pilke

robinson gravity, skupiajacy na sobie obrone (ale zeby nie bylo, on nie jest tylko rzucajacym. on dlatego utrzymał sie w nba i robi to efektywnie i jest mocno kluczowy dla pistons, bo po prostu w kazdym innym aspekcie kosztykowki zrobił postep, co zrobiło z niego użyteczny element). rowniez nie pozostane gołoslowny:

white'owi poleciały procenty, bo gdzies ta rola sie zwiekszyła, pozycje trudniejsze (on oddaje 2x wiecej pull-upow niz w zeszłym sezonie!. to jest ogromna roznica), natomiast u mnie dalej gra w swej naturalnej ofensywnej roli i te pozycje przy lamelo po prostu by były, wiec znow - poprawa skutecznosc white'a wydaje mi sie dosc logicznym wnioskiem, popartym argumentami. 

można się czepiać looney'a, ale no 6 gier i to w różnych odstępach czasowych to mimo wszystko jest realna próbka z ktorej mozna równiez wyprowadzić wnioski - a ten jest taki, ze w jego grze nie doszło do redukcji poziomu. a ktos taki tez w mojej ekipie jest potrzebny i stanowi dobry fit.

to z czego był zawsze znany - zasłony. per36 screen assist 5.0, screen asist pts. 12.3. lider ligi gobert robi odpowiednio 4.3 i 10.7.

d2e388a50d820.png

mam high-iq team, a taki aspekt ma realne przelozenie na wynik 

Edytowane przez człowiek...morza

W dniu 28.02.2026 o 11:55, Alonzo napisał(a):

Polecam Tecu mój opis Nuggets w temacie w którym właśnie piszemy. Liczby brałem z bbref. Moje wnioski naturalnie możesz pominąć, ale liczby są właściwe. Rotacja raczej też - jedyne różnice, to czy Watson na centrze i kto obok niego w s5 - Spencer Jones, czy Dean Wade w tym small ballu w tych 9 meczach gdy nie ma ani Jokicia, ani Williamsa. 

być może ta moja ofensywa wynikająca z frustracjii i straconej dawno cierpliwości przyniosła w końcu odwrotny skutek

Magic z Gordonem grającym w 40% procent spotkań do tej pory, ze słabym Greenem i średnim Townsem dostają póki co pace na 62W, to już kwestia sumienia głosujących, być może rzeczywiście zdrowi Magic to team pod 68W, dla mnie absolutnie nie

a bilans Nuggets sam sobie dałem niski, te 14W biorą z pokorą

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

8 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Magic z Gordonem grającym w 40% procent spotkań do tej pory, ze słabym Greenem i średnim Townsem dostają póki co pace na 62W, to już kwestia sumienia głosujących, być może rzeczywiście zdrowi Magic to team pod 68W,

looooool serio?

16 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

no w większośći dostają 20W,czyli Magic w T2 wg tych głosów byli w zasadzie tak samo mocni jak w T1

A nie bierzesz pod uwagę wariantu, że za mocno zafiksowałeś się na hejcie na Magic - do tego stopnia że sam uwierzyłeś że w przypadku moich graczy wszystko jest zawyżone? 

Patrząc na liczby Magic 2+2 wychodzi Tobie 3

Patrząc przykładowo na Knicks 2+2 wychodzi Tobie 5, a nawet 6 dla pewności gdyby ktoś nie daj Boże walnął błąd i przy Magic wyszło mu 4.

Serio, ja już od dawna nie rozpatruję tego, że mi zaniżasz po złości. Robi to January, który gra tu na kilku instrumentach równocześnie. Natomiast Ty wg mnie patrzysz tylko na graczy pierwszego rzędu ignorując drugi, trzeci i pozostałe.. Nie interesuje Ciebie całość składników. Prosty przykład z Twojego podwórka - sam zauważyłeś dopiero na początku tego sezonu, że ktoś taki jak Spencer Jones gra w rl Nuggets już drugi sezon. ja już w poprzednim sezonie brałem pod uwagę, że weźmiesz go na 2way do siebie. 

Knicks czy Bux nie mają rotacji z ławki żeby być przede mną w 2T. A i tak muszą łatać braki w s5. Bux natomiast są dużo mocniejsi od Knicks, ale nie będę już punktował C_Ma. Natomiast ubawiłem się czytając o jego defensywie którą tworzą m.in. Ball, Duncan, Patrick Williams, czy Bitadze w rl 3 podkoszowy Magic, który grał w 16 meczach po 14min. xD W ogóle pisanie o Looneyu, który nie gra mimo że przecież rl Pels nie tankują, a przed nim w rotacji są Queen, mój Missi, czy Matkovic.. nawet DeAndre Jordanem wolą grać.. a Ty się nie zająkniesz o takich rzeczach.. nie wiem co powiedzieć.. 

Może skrzywdziłem kiedyś gdzieś we wszechświecie Ciebie, czy jakąś Tobie bliską osobę, że masz taki stosunek.. ale to co robisz nie ma nic wspólnego ze sportem. 

Rób jak uważasz.. 

ja muszę jeszcze zrobić statsy Zachodu i dopiero wtedy bilanse, zatem miłego wieczoru. Jak w jakimś wcześniejszym życiu Ciebie skrzywdziłem to przepraszam.

13 minut temu, Alonzo napisał(a):

W ogóle pisanie o Looneyu, który nie gra mimo że przecież rl Pels nie tankują, a przed nim w rotacji są Queen, mój Missi, czy Matkovic.. nawet DeAndre Jordanem wolą grać.. a Ty się nie zająkniesz o takich rzeczach.. nie wiem co powiedzieć.. 

bo tak czy inaczej grać lepiej młodymi, ktorzy sa przyszloscia tej druzyny.

yyyy to chyba oczywiste?

deandre zagrał w tym sezonie w całych 6 spotkaniach

12 minut temu, Alonzo napisał(a):

może skrzywdziłem kiedyś gdzieś we wszechświecie Ciebie, czy jakąś Tobie bliską osobę, że masz taki stosunek.. ale to co robisz nie ma nic wspólnego ze sportem. 

nie rób z siebie świętoszka Alojz, bo potem wypisujesz do innych na PM, że moi gracze to gówniani obrońcy/kretorzy etc. a tu się biczujesz jakbym Ci matulę wyzywał co godzinę

dyskusja jest bez wazeliny, ale na myślę znośnym poziomie, a Magic bym zostawił w spokoju gdyby nie to, że gra Townsa w PO ma bardzo duże znaczenie dla mojego końcowego wyniku, no, a wg mnie ostatnie PO miał słabe, licząc od drugiej rundy i teraz ten sam Towns w najsłabszym ofensywnie sezonie jest składową teamu, który zdrowy wg tych bilansów robiłby z 68W, stąd też potem nagle jest takie oburzenie gdy w PO Mgic odpadają ze średniej klasy rywalem, ale to już wina po części zbyt dużego kredytu jakie Orlando dostaje w rs, nie ma w tym większej logiki,a tym bardziej konsewkencji

17 minut temu, Alonzo napisał(a):

Looney w 2T w 5

no i git. ja podałem dane, ktore bronia mojej tezy. nawet straciłem poltorej godziny zycia żeby zobaczyc te minuty looney'a - nie jest spowolniony w ruchach etc

niech wyborcy zadecyduja co z tym fantem zrobic

12 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

nie rób z siebie świętoszka Alojz, bo potem wypisujesz do innych na PM, że moi gracze to gówniani obrońcy/kretorzy etc. a tu się biczujesz jakbym Ci matulę wyzywał co godzinę

dyskusja jest bez wazeliny, ale na myślę znośnym poziomie, a Magic bym zostawił w spokoju gdyby nie to, że gra Townsa w PO ma bardzo duże znaczenie dla mojego końcowego wyniku, no, a wg mnie ostatnie PO miał słabe, licząc od drugiej rundy i teraz ten sam Towns w najsłabszym ofensywnie sezonie jest składową teamu, który zdrowy wg tych bilansów robiłby z 68W, stąd też potem nagle jest takie oburzenie gdy w PO Mgic odpadają ze średniej klasy rywalem, ale to już wina po części zbyt dużego kredytu jakie Orlando dostaje w rs, nie ma w tym większej logiki,a tym bardziej konsewkencji

Jak zrobię bilanse, to w przyszłym tyg. możemy podjąć jakąś próbę dyskusji, ale Ty konsekwentnie piszesz swoje ignorując większość rzeczy, która Tobie do zakładanej teorii nie pasuje. 

Playoffs od kwietnia dopiero - u nas pewnie od maja, a KAT grał w dwóch ostatnich Finałach Konfy gdzie miał i lepsze i słabsze chwile. 

Ignorujesz rzeczywistość. Knicks z KATem, a bez Brunsona mają +10,o1 NetRtg.

https://www.pbpstats.com/wowy-combos/nba?TeamId=1610612752&Season=2025-26&SeasonType=Regular%2BSeason&PlayerIds=1626157,1628973

A poza tym, liderem Magic jest Mitchell - a KAT jest od dawna drugą opcją. Jak od lat nie dociera do Ciebie, że cały system jest zbudowany pod nich, to są niewielkie szanse że któryś z moich kolejnych postów to zmieni. 

ja robię bilanse Zachodu - właśnie wróciłem z pracy.

Miłego wieczoru

Edytowane przez Alonzo

18 minut temu, Alonzo napisał(a):

grał w dwóch ostatnich Finałach Konfy gdzie miał i lepsze i słabsze chwile. 

jakie dobre momenty miał KAT w serii z Mavs, seria na 38%fg 22% za 3 i 8.5 zbiórki, to jest wg Cb przeplatanie meczy dobrych ze słabszymi

w serii z Pacers katastrofalny G6, wcześniej przynajmniej też jeden bardzo słaby mecz w tej serii

Mitchell w ogóle gra katastrofę w dwóch ostatnich meczach, ale o tym, że Magic zostali okradzeni, słyszymy aż do startu następnego sezonu później, taka to jest ta rzeczywistość, której nie dostrzegam?

18 minut temu, Alonzo napisał(a):

Ignorujesz rzeczywistość. Knicks z KATem, a bez Brunsona mają +10,o1 NetRtg.

nie rozumiesz, że Ty nie masz w obronie takich grazy jak rl Knicks, Twój najlepszy obrońca Jaquez ma bardzo słaby okres pod koniec T2, Green w ogóle jest fatalny, a Ty przyrównujesz te staty podpasowując ich do Townsa, jedynie dziwne, że ludzie to kupili, tak samo jak sumowanie trójek mając 33% całego rosteru za trzy w T2

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Godzinę temu, Alonzo napisał(a):

Serio, ja już od dawna nie rozpatruję tego, że mi zaniżasz po złości. Robi to January, który gra tu na kilku instrumentach równocześnie.

Strasznie mi się nie podoba to co odwalasz Alonzo.

Tutaj część ludu już się zastanawiała jaka jest Twoja taktyka, że sypiesz grubymi tekstami z niczego (co pokazałem w pewnym poście, gdzie na merytorykę odpowiedziałeś stekiem ataków w moją stronę).

Ja się obawiam, że jest prosta - jedziesz po bandzie z totalnymi atakami na każdego, kto nie da Ci Twoich wyśnionych bilansów z czapy i zyskujesz na tym, bo wielu userów chyba chce mieć święty spokój z takimi akcjami i daje Ci 1-2W więcej niżby normalnie dali. Dla mnie żenujące jest takie coś, ale jak Ci sprawia przyjemność...

Oceniać dalej będę tak jak uważam nie przejmując się Twoimi histeriami, po 2T 38-17 ode mnie dla Magic to absolutny max jaki mogłem dać, na pewno bliżej do 37 niż do 39W. Strach się bać co będzie po 3T jak dojdzie do jakiejś dyskusji o Draymondzie.

Przyjmij do wiadomości, że nie zjadłeś wszystkich rozumów, jeśli nie umiesz przyjąć, że ktoś się zna lepiej od Ciebie ogólnie na NBA, to przynajmniej ogarnij, że może znać się lepiej na pewnych teamach. Bo szczytem było jak mi zarzuciłeś, że niekompetentnie oceniam Draymonda i się nie znam na GSW, a sam potem napisałeś, że ich w sumie nie oglądasz.

I przypominam, że to Ty kiedyś publicznie się przyznałeś, że komuś obniżyłeś bilans w ramach jakiegoś rewanżu, więc naprawdę nie życzę sobie byś takie coś jak w zacytowanym powyżej poście insynuował w moją stronę.

4 minuty temu, january napisał(a):

I przypominam, że to Ty kiedyś publicznie się przyznałeś, że komuś obniżyłeś bilans w ramach jakiegoś rewanżu, więc naprawdę nie życzę sobie byś takie coś jak w zacytowanym powyżej poście insynuował w moją stronę.

🤟🤟🤟🤟🤟🤟🤟🤟🤟🤟🤟

kolejny przykład dlaczego jestem BeGm..Goat

nieczyste zagrywki moich rywali wobec mnie traktuje jako komplement

3 minuty temu, january napisał(a):

Strasznie mi się nie podoba to co odwalasz Alonzo.

Tutaj część ludu już się zastanawiała jaka jest Twoja taktyka, że sypiesz grubymi tekstami z niczego (co pokazałem w pewnym poście, gdzie na merytorykę odpowiedziałeś stekiem ataków w moją stronę).

Ja się obawiam, że jest prosta - jedziesz po bandzie z totalnymi atakami na każdego, kto nie da Ci Twoich wyśnionych bilansów z czapy i zyskujesz na tym, bo wielu userów chyba chce mieć święty spokój z takimi akcjami i daje Ci 1-2W więcej niżby normalnie dali. Dla mnie żenujące jest takie coś, ale jak Ci sprawia przyjemność...

Oceniać dalej będę tak jak uważam nie przejmując się Twoimi histeriami, po 2T 38-17 ode mnie dla Magic to absolutny max jaki mogłem dać, na pewno bliżej do 37 niż do 39W. Strach się bać co będzie po 3T jak dojdzie do jakiejś dyskusji o Draymondzie.

Przyjmij do wiadomości, że nie zjadłeś wszystkich rozumów, jeśli nie umiesz przyjąć, że ktoś się zna lepiej od Ciebie ogólnie na NBA, to przynajmniej ogarnij, że może znać się lepiej na pewnych teamach. Bo szczytem było jak mi zarzuciłeś, że niekompetentnie oceniam Draymonda i się nie znam na GSW, a sam potem napisałeś, że ich w sumie nie oglądasz.

Same ataki personalne - zresztą głównie pomówienia.

Konkretnie - poproszę o informacje z kim przegrałem 10 meczy i jak do tego doszło, że 4 teamy są ode mnie lepsze na Wschodzie oraz jak Lakers bez spaceeingu i Currego w 7 meczach robią wg Ciebie 20W? 

..ale napisz konkretnie, bo Wschód już mam cały ze statsami i widzę przecież co odwalasz.

40 minut temu, Alonzo napisał(a):

Same ataki personalne - zresztą głównie pomówienia.

Konkretnie - poproszę o informacje z kim przegrałem 10 meczy i jak do tego doszło, że 4 teamy są ode mnie lepsze na Wschodzie oraz jak Lakers bez spaceeingu i Currego w 7 meczach robią wg Ciebie 20W? 

..ale napisz konkretnie, bo Wschód już mam cały ze statsami i widzę przecież co odwalasz.

Czy zwrócenie uwagi, że pisze się i mówi meczów a nie meczy, to atak personalny?