Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, Alonzo napisał(a):

A czemu znowu 16 czy tam 17 spotkań? 

bo od tego czasu są w slumpie nie tylko ofensywnym, ale nawet obrona słabo z nimi funkcjonuje? gdyby to była próbka 5 spotkań to bym sobie dał spokój raczej

A z kim grali?

co?

Mogę tak mnożyć pytania

proszę nie xd

Chętnie jeszcze z pociągu poczytam Twoja ekwilbrystyke statystyczna ( szybciej podróż mija), a ze statsami odniose się z całą pewnością  - tylko że istotniejsze są dla mnie bilanse ( a przy okazji faktycznie statsy pod dyskusję).

to akurat - i tu może być shoker dla Cb - nie Ty decydujesz o tym co jest istotne, ja nie posługuję się tymi rzeczami od wczoraj, nie zawsze oczywiście mam racje, ale generalnie mogę z cała pewnością stwierdzić, że takie uprawianie dyskusji przyniosło mi tu pewne rezultaty, teraz Ty mi możesz powiedzieć co przynoszę Tobie te puste frazesy, którymi tak strzelasz na oślep?

I jak Tobie wyszło 17W Magic jak raczej nie masz pojecia jak wygląda gra innych teamów? xD

no tak, ja nie mam pojęcia o niczym, Jaśkowi brak kompetencji, a CM to nawet playinów nie zrobi, no i jeszcze Ronnie c***ek (to akurat prawda)

Wybierz sobie dowolny team że Wschodu, który masz wyżej od Magic i dawaj porównanie - wtedy najlepiej pokażesz swój też o iektywizm.

to Ty zrób, może być z pociągu, nie trać czasu Ziom

A o Twoich Nuggets obiecuje napisać w łikend, bo z tel z trasy moja się to z celem.

no czekam, czekam, napisz w końcu choć raz coś ciekawego pls

Wytłumacz też jak możesz różnice po ad 5pkt NetRaitingu tego ciula KATA i króla Brunsona - żeby była jasność Brunson to lider i absolutnie lepszy gracz, ale ciekawi mnie Twoja gimnastyka dlaczego jte same statsy maj lub nie znaczenie jak mówimy o właściwych i niewłaściwych graczach?

Brunson ma średni okres, ostatnio nawet słaby, ale ogólnie fit Townsa i ustawienia Browna nie zdają rezultatu, nie bez kozery Knicks wyglądali najlepiej z jednym Brunsonem otoczonym rolsami, tylko widzisz u mnie ma Joka, świetnego sotatnio Watsona, masę strzelców walących tróje na 40%+, Ty masz tylko Mitchellla i urojenia

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

27 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

bo od tego czasu są w slumpie nie tylko ofensywnym, ale nawet obrona słabo z nimi funkcjonuje? gdyby to była próbka 5 spotkań to bym sobie dał spokój raczej

co?

proszę nie xd

to akurat - i tu może być shoker dla Cb - nie Ty decydujesz o tym co jest istotne, ja nie posługuję się tymi rzeczami od wczoraj, nie zawsze oczywiście mam racje, ale generalnie mogę z cała pewnością stwierdzić, że takie uprawianie dyskusji przyniosło mi tu pewne rezultaty, teraz Ty mi możesz powiedzieć co przynoszę Tobie te puste frazesy, którymi tak strzelasz na oślep?

no tak, ja nie mam pojęcia o niczym, Jaśkowi brak kompetencji, a CM to nawet playinów nie zrobi, no i jeszcze Ronnie c***ek (to akurat prawda)

to Ty zrób, może być z pociągu, nie trać czasu Ziom

no czekam, czekam, napisz w końcu choć raz coś ciekawego pls

Brunson ma średni okres, ostatnio nawet słaby, ale ogólnie fit Townsa i ustawienia Browna nie zdają rezultatu, nie bez kozery Knicks wyglądali najlepiej z jednym Brunsonem otoczonym rolsami, tylko widzisz u mnie ma Joka, świetnego sotatnio Watsona, masę strzelców walących tróje na 40%+, Ty masz tylko Mitchellla i urojenia

Czasami poza tym ewidentnym dązeniem do obranej narracji napiszesz coś szczerego ( doceniam za fragment z Brunsonem), a w Heat widzisz siadło tempo - nie można na pełnych obrotach tak ciągnąć cały sezon (pozdro zeszłoroczni Bux, czy tegoroczni Knicks) i Jaquez nieco też przystopował, ale ogólnie gra swoje i trzeba naprawdę dużo złej woli wykazać, żeby sobie nie wyobrazić jego wbijania się pod kosz ,- co robi cały czas-  i pięknego szukania graczy na obwodzie - i tu sobie wybierz moich shooterow - Mitchell, KAT, Quickley, Champagnie, czy inni.

Mamy piękne wide open albo Jaquez idzie 1:1 z tym kto tam jest akurat pod koszem.

..a mamy jeszcze wjazdy Mitchella, czy sporo grającego pod koszem KATa.

Mamy bardzo głęboka rotację - co zauwazyl January, ale nie jest to żadna tajemnica, więc umniejszając w ten sposób moim tylko coraz bardziej tracisz wiarygodność.

Wystarczy odrobina dobrej woli i rozumienia koszykówki żeby wiedzieć jak taki kreator jak Jaquez pięknie by współpracował z KATem, bo widzisz.. Knicks takiego winga nie mają co jest moja naturalna przewaga która tu oczywiscie pomijasz bo prędzej by Tobie ręka uschła niż miałbyś coś pozytywnego napisać o Magic.

Ten krytykowany przez Ciebie Draymond również robi wiele małych rzeczy, ale BeGM to świat w którym grający sr 14min w kilkunastu meczach Bitadze jest super bo z d.. pasuje do narracji, która oczywiście te, jest z d..

Trzeba wykazać wyjątkowo dużo złej woli i liczyć na to, że GMowie tego nie będą czytali żeby tworzy narrację że z Bitadze (Sr 14min( bez Mobleya  w 10 meczach z ustawieniami fatalnych w obronie 2 lub 3 - Ball/ Duncan/Patrick Williams można mieć choć przybliżony bilans do tego co napisał Jasiek xD

Edytowane przez Alonzo

15 minut temu, Alonzo napisał(a):

Jaquez nieco też przystopował, ale ogólnie gra swoje i trzeba naprawdę dużo złej woli wykazać, żeby sobie nie wyobrazić jego wbijania się pod kosz ,- co robi cały czas-  i pięknego szukania graczy na obwodzie - i tu sobie wybierz moich shooterow - Mitchell, KAT, Quickley, Champagnie

ale to jak oni wtedy będą rzucać, to nimi padem sterujesz? bo z tego grona nikt nie ma naprawdę dobrej trójki w T2, Townsa to już w ogóle wszyscy odpuszczają, no ale jak się miał 20meczowy okres na 32% to nic dziwnego chyba

17 minut temu, Alonzo napisał(a):

Mamy bardzo głęboka rotację - co zauwazyl January, ale nie jest to żadna tajemnica, więc umniejszając w ten sposób moim tylko coraz bardziej tracisz wiarygodność.

no ja tu się nie zgadzam z zasadnością tych zachwytów nad Twoją głębią, to, że masz sporo dostępnych graczy nie oznacza z klucza, że jest to bardzo mocna głębia i jak widać po chociażby procentach za 3 - no nie jest

19 minut temu, Alonzo napisał(a):

Wystarczy odrobina dobrej woli i rozumienia koszykówki żeby wiedzieć jak taki kreator jak Jaquez pięknie by współpracował z KATem

gość jest w 2/3 trymestru nieefektywnym ceglarzem, kręcącym żenujący atak, więc no powiedzmy, że to ja nie rozumiem koszykówki, bo imo to nie jest złoty środek na bolączki Townsa

21 minut temu, Alonzo napisał(a):

Ten krytykowany przez Ciebie Draymond również robi wiele małych rzeczy

pranie, prasowanie, zakupy, psa wyprowadza no i podcasty nagrywa, a na parkiecie co takiego robi? już miałeś tupet by powiedzieć Jaśkowi, że c***a wie o Dubs, to może powiedz co takiego robi, jak to się przekłada na wygrywanie ostatnio?

23 minuty temu, Alonzo napisał(a):

rzeba wykazać wyjątkowo dużo złej woli i liczyć na to, że GMowie tego nie będą czytali żeby tworzy narrację że z Bitadze (Sr 14min( bez Mobleya  w 10 meczach z ustawieniami fatalnych w obronie 2 lub 3 - Ball/ Duncan/Patrick Williams można mieć choć przybliżony bilans do tego co napisał Jasiek xD

najważniejsze, że Ty do każdego podchodzisz z szacunkiem i odpowiednim uznaniem, to zawsze zaprocentuje na przyszłość!

14 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

gość jest w 2/3 trymestru nieefektywnym ceglarzem, kręcącym żenujący atak, więc no powiedzmy, że to ja nie rozumiem koszykówki, bo imo to nie jest złoty środek na bolączki Townsa

w czym jaquez jest lepszy od harta, że tak zapytam? 

że przy pierwszym miód malina by była, a przy drugim jest bryndza xd

Czyli w końcu interpretujesz coś pod fit drużyny, czy jest jak w rl? - bo nie wiem czy będziesz, liczył przykładowego Bitadze na 14min czy jako czołowego rim protectora?

Nie męczy Ciebie takie zakłamywanie gry? Czy sobie dyskutujemy kto ma dłuzszego?

Nie oglądam za bardzo Warriors, tak jak Ty nie wiesz nic poza statsami które nie odzwierciedlają gry i Heat, czy Raptors - inaczej byś nie pisał takich rzeczy o Jaquezie i nie pomijał Sheada, czy Dru Smitha. Nie bardzo też możesz coś powiedzieć o Missim, który jako rezerwowy był bardzo fajnym rim protectorem w tym trymestrze.

Przeszkadza To od nierówny Quickley, ale już nie przeszkadza nierówny Edwards, gdzie Mitchell gra naprawdę stabilnie i miałby wyższe statsy gdyby nie to, że w co poniektórych meczach nie musiał już wstawać z ławki. - ale to trzeba Cavs oglądać. I mieli piękny bilans mimo nieobecności Mobleya.

LBS

Bardzo chcesz na siłę umniejszyć moim Magic, którzy grają spokojnie sezon na 60W. Jak sprawia Tobie radość zakłamywanie rzeczywistości to Twoja sprawa.

Ciekawi mnie taknaprawdę ocena tej większosciowej części naszych GMów, bo mam w tym sezonie zdecydowanie najlepszy team odkąd gram i pytanie tylko czy GMowie ulegną tvnowskiej narracji, czy doczekamy się wreszcie 1 seedy po regularne,bo przez kontuzje Jola oraz urazy Harta, Caruso, czy Granta - co skrzętnie pomijasz Nuggets mieliby naprawdę słaby trymestr, a Lakers w regularne też mają swoje problemy.

A co do stats - spokojnie, bedą;)

13 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

w czym jaquez jest lepszy od harta, że tak zapytam? 

że przy pierwszym miód malina by była, a przy drugim jest bryndza xd

Hart to bardzo dobry kreator

Chodzi o Bridgesa i Anunobyego

Edytowane przez Alonzo

Czyli w końcu interpretujesz coś pod fit drużyny, czy jest jak w rl? - bo nie wiem czy będziesz, liczył przykładowego Bitadze na 14min czy jako czołowego rim protectora?

ale na c*** ty hiperobolizujesz i przechodzisz w skrajnosci. nikt nie mowi, ze jest czołowym rim protectorem. ale tak, jest dobrym - w tym sezonie choćby o 7.7 % gorzej rzucaja przy nim pod koszem.

nie wiesz kim jest bitadze? czy to jak grał przez ostatnie 2 lata nie jest dla Ciebie wystarczajaca dla Ciebie próbką? 

- w tym robi dosłownie to samo, jeżeli przełozyć per36 i nic kompletnie nie mowi, zeby w jego grze cokolwiek sie zmienilo.
- to są wręcz bliźniaczo podobne statystyki do tych ktore robi wspomniany wczesniej queta
- 98 spotkań jest zaś wystarczająca próbka by nawet nie stawiać domniemywań, tylko stwierdzic z pewnością jak by było. 

86d2b16d085e3.png

Nie oglądam za bardzo Warriors,

to co pieprzysz jakies farmazony na temat greena?

ja sobie regularnie lookam ze wzgledu na meltona i gość zaliczył spory zjazd do bazy w tym sezonie i to widać gołym okiem. i nie jest to kwestia warunków do gry, tylko prawdopodobnie metryka. 

z tego co wiem Orlando Magic nie dysponują teleporterem czasu, choć takie argumenty padają, że i taki mnie nie zdziwi

Edytowane przez człowiek...morza

12 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

ale na c*** ty hiperobolizujesz i przechodzisz w skrajnosci. nikt nie mowi, ze jest czołowym rim protectorem. ale tak, jest dobrym - w tym sezonie choćby o 7.7 % gorzej rzucaja przy nim pod koszem.

nie wiesz kim jest bitadze? czy to jak grał przez ostatnie 2 lata nie jest dla Ciebie wystarczajaca dla Ciebie próbką?  w tym robi dosłownie to samo, jeżeli przełozyć per36 i nic kompletnie nie mowi, zeby w jego grze cokolwiek sie zmienilo.

to naprawdę jest wystarczająca próbka by nawet nie stawiać domniemywań, tylko stwierdzic z pewnością jak by było. 

86d2b16d085e3.png

Ok backup

Tylko liczę na konsekwentne interpretację i w teamie X i w teamie Magic żeby to miało ręce i nogi a przy bilansach Januarego tego ewidentnie nie dostrzegam.

Edytowane przez Alonzo

9 minut temu, Alonzo napisał(a):

Ok backup

to też nie jest tak, bo od centra wymaga się w jakimś sensie dużo mniej niż na reszcie pozycji (ewentualnie podobne założenie możemy dać do piątego startera)

dlatego taki bitadze czy queta mogą być formalnie starterami w liczących się ekipach przy odpowiednim ułożeniu.

oczywiście jest jeden warunek. musi być dobrym obronca.

dlatego w przeszłości mieliśmy mistrzowskie drużyny z takimi graczami jak splitter, looney, joel anthony, javale mcgee, tristan thompson

Edytowane przez człowiek...morza

4 minuty temu, człowiek...morza napisał(a):

to też nie jest tak, bo od centra wymaga się w jakimś sensie dużo mniej niż na reszcie pozycji.

dlatego taki bitadze czy queta mogą być formalnie starterami w liczących się ekipach przy odpowiednim ułożeniu.

oczywiście jest jeden warunek. musi być dobrym obronca.

dlatego w przeszłości mieliśmy mistrzowskie drużyny z takimi graczami jak splitter, looney, joel anthony, javale mcgee

Nie ma opisu Knicks więc nie gadam z Tobą xD

W łikend sam zrobię;)

2 minuty temu, człowiek...morza napisał(a):

przeczytałeś tyle moich postów na temat knicks, że mozesz sobie łatwo wszystko wydedukować :P

Wstępnie tym razem na lekkim plusie;)

A tak poważnie to zrobię statsy to będę wiedział, jednak opis niewątpliwie by się przydał.

24 minuty temu, człowiek...morza napisał(a):

możliwe, że się jeszcze pojawi 

Poproszę. 

59 minut temu, Alonzo napisał(a):

Czyli w LBS

Bardzo chcesz na siłę umniejszyć moim Magic, którzy grają spokojnie sezon na 60W. Jak sprawia Tobie radość zakłamywanie rzeczywistości to Twoja sprawa.

Sorry. Ale elitarne kluby RL NBA nigdy nie miały grania spokojnie na 60 Winów. A jeżeli nawet jakiś bym znalazł to od takich legendarnych wyników twój zespół z na prawdę gorzej grającym KaT ( jako odpowiednik prime Duncana w spurs w tych sezonach 60W?) czy mający ciężkie chwile Green jako jakiś joker Manu ma to ci załatwić. 
przecież to koszmarne i buńczuczne samozadowolenie się.  Gdzie serio wyleciał Ci świetny obrońca a nazwiska mimo że głębokie nie są jeszcze zbytnio zweryfikowane. I na deser przestało za 3 wpadać. Serio luzakiem 60 W? 

Dobrze grający DM robi ci na razie robotę jakiegoś Wilkinsa z hawks. 

Od tamtych hawks niestety dzieli Ciebie mądrość Lenny Wilkensa 

Potrafiłem przyznać się do błędów. Fatalnych wymian. Głupiego bilansu w T1 który poprawiłem na bazie oczywistego oburzenia innych GM. Gdzie zrozumiałem że przesadziłem. W twoim przypadku zamiast refleksji jest coraz gorzej. Prywatnie chciałbym zapytać. Jesteś nauczycielem że tak nie przyjmujesz potencjalnego scenariusza że się mylisz? 

Tak czysto ludzko. Że się zayebales w tej grze tak bardzo ze nie ma takiej opcji byśmy cokolwiek wytłumaczyli w naszą stronę? 

Dziwisz się że jesteś atakowany? Historycznie dużo lepsze zespoły nie były wychwalane pod niebiosa przez swoich GM. Ba. Nawet istniała pewna zależność że im bardziej team był mocny tym mniej GM starał się naskakiwać. 

A miał być spacer. Oddechy. Rzut kamieniem. Karmienie łabędzi. 

Wojujesz jakby twoich uznawano za leszczy. A nikt tak nie twierdzi. PO prostu lud nie kupuje twojej dominacji. Nie z tym personelem. 

14 minut temu, ignazz napisał(a):

Poproszę. 

Sorry. Ale elitarne kluby RL NBA nigdy nie miały grania spokojnie na 60 Winów. A jeżeli nawet jakiś bym znalazł to od takich legendarnych wyników twój zespół z na prawdę gorzej grającym KaT ( jako odpowiednik prime Duncana w spurs w tych sezonach 60W?) czy mający ciężkie chwile Green jako jakiś joker Manu ma to ci załatwić. 
przecież to koszmarne i buńczuczne samozadowolenie się.  Gdzie serio wyleciał Ci świetny obrońca a nazwiska mimo że głębokie nie są jeszcze zbytnio zweryfikowane. I na deser przestało za 3 wpadać. Serio luzakiem 60 W? 

Dobrze grający DM robi ci na razie robotę jakiegoś Wilkinsa z hawks. 

To sobie sprawdź jakim składem Mitchell zrobił 64W w poprzednim sezonie, a teraz gra jeszcze lepiej, bo do przyjścia Hardena w pojedynkę ciagnał Cavs.

Tak naprawdę gram sporą część tego sezonu  ( ponad 1T) tylko bez Gordona ze zdrowa reszta składu.

Mankamenty ofensywne KATa w tym sezonie można różnie rozpatrywać, ale Mitchell ma o niebo lepsze wsparcie niż w Cavs w ofensywie (Harden dopiero przyszedł).

Nic na to nie poradzę, ,w od lat tu trwa kampania antymagicowa bo jak miałbym wcześniej sezon na 60W to by mi tak już nie zależało, ale to zwyczajnie dyletanckie z Twojej strony że w stylu roto oceniasz najbardziej zgrany core w naszej grze i to jeszcze przy takim zdrowiu..

Jestem nie tylko dyletantem ale też słabym GM. Musze z tym żyć. Ale oglądam więcej NBA od Ciebie więc się uspokój. Ktoś w tej grze musi przegrywać aby ktoś wygrywał. Układ sił u nas moim zdaniem nie daje Tobie pozycji hegemona. Niestety przez tego miekiszona którego cenię najbardziej na forum. 

Mankamentów ofensywnych Kata nie można różnorako rozpatrywać. To gwóźdź do trumny przy twoim składzie. 

Bo niestety się trafiło że trójkami nie nadgonisz. 

I cofnij się do lat Jazz i poczytaj jak ceniłem DM. Więc tu nie jest problem we mnie. 

I uważaj z tym Cavs bo tam Garland Allen i Mobley DPOTY dali ogień. 

Hunter i Jerome byli w top 4 rezerwowych sezonu. Struś też dał wsparcie jak trzeba. 

Oni dali takie wsparcie jakie piszesz że twoi „niby” dają.  

PRowo chyba byś więcej zyskał pisząc tylko o SpeeDa 

A szarpiesz się z całym światem. 

Idąc na wojnę z KaTem. A pisałem. Spacer. Kamienie. Łabędzie. 

Brakuje niewiele. Podmień KaTa na Markanena. Sprowadź mentora w zdrowiu w stylu Cp3 aby też inaczej robić zagrywki pod zespół i aby Speeda nie biegał ciągle na koźle i twój skład z marszu jest lepszy. 

Tracisz energię tam gdzie nie trzeba. 

Na twoje nieszczęście takim łącznikiem świetnie mógłby być hiszpańska bródka ale gra straszny sezon. 

Nie będę nawet wytykał tych 25% za trzy bo Sochan ….. ma 29% kariery. 

A to jest kolejny gracz którego cenię. 

Cavs rl to zauważyli i dali Hardena. 

Ty nie pójdziesz w ryzyko bo jak pisałem jesteś zakładnikiem teorii o zgraniu. 

W tym składzie po prostu potrzebujesz KaTa rozpierdalatora w ataku. 

Takiego co przejmie dwie serie i nie odda więcej w obronie. 

Ale jako dyletant raczej bym radził go „sprzedać”.  Tylko po takiej dyskusji może być trudniej. 

Tymczasem konkurencja która się nie zna sprowadza Austina Reavesa na rewelacyjnym kosztorysie. 

Edytowane przez ignazz

Czas na obiecany zachód :) 

1. Lakers 20-7
Piękni, zdrowi i tylko troszkę szpakowaci:) Ogólnie to brakowało mi 1L, więc by nikogo nie krzywdzić to dałem Lakers 20-7, bo się na 20,5W sam oceniałem.

2. Warriors 17-10
Bardzo współczuję GSW kontuzji jednego z mych ulubieńców i prawdziwej legendy beGM Lakers czyli Jimmy’ego Butlera. Jego uraz niweluje praktycznie do zera szanse na tytuł zarówno rl Warriors jak i naszych. Ale jednak pół trymestru zagrał, a najważniejsze że Dubs mieli kosmicznego w tym czasie Kawhiego oraz Flagga. Tak wybitna gra tego duetu wsparta (niestety również mającym absencje) Ajayem Mitchellem i grupką solidnych rolesów pozwala na wysoki bilans. Niemniej wszystko wskazuje na cięższe czasy dla GSW w kolejnym trymestrze.

3-4. Clippers 16-11
Są tutaj rzeczy świetne – kapitalny Cade, jakiś absurdalnie mocny króciutki okres po powrocie Ty Jerome’a, fantastyczna robota GMa jak chodzi o uzupełnienia składu znikąd (Jenkins, Cardwell, Richard). Są też jednak duże problemy – przede wszystkim te 2/3 trymestru out zacnego Hartensteina, 13 absencji Garlanda, 10 Graysona i sporo innych. Nie da się też nie zauważyć zjazdu PJ Washingtona, obniżki KPJ i przede wszystkim Finney-Smitha (jojgs). Ciężki w związku z tym team do oceny, bo jednak negatywów jest sporo, a bez IHarta ten frountcourt mocno chybocze. Finalnie daję tylko minimalnie lepszy bilans niż w 1T, ale GM może mieć powody do optymizmu na trzeci trymestr, bo wyrasta na faworyta do top3 zachodu.

3-4. Pelicans 16-11
Uśmiechnąłem się widząc nagłe przebudzenie Jarretta Allena w rl Cavs. Harden jako organizator gry to dalej świetny gracz i wiem jak wyglądałby przy niż Nic Claxton. A Claxton i MPJ w Nets w momentach, w których ta ekipa nie tankowała wyglądali bardzo dobrze. Dodając do tego znacznie lepszego niż w 1T Monka z ławki oraz kilku nieźle sobie radzących rolesów (Caleb, DJJ – z absencjami, Larsson) nawet przy braku Edeya Pels powinni wyciągnąć znów bardzo fajny dla siebie bilans – patrząc pod kątem znacznie wyższego potencjału kilku innych drużyn na zachodzie, które miały po prostu bardzo duże problemy.

5. Nuggets 15-12
Tak jak pierwszy trymestr Nuggets mieli wręcz historyczny – udawało się wszystko, tak w drugim spadły ciężary z urazami. Przede wszystkim Jokić, ale dwucyfrową liczbę absencji mieli też Caruso, Hart, Grant, Wade i Jaylin Williams. Nieobecność tego ostatniego ze względu na wypad Jokicia i niedoszły przed 2T deal z Capelą była szczególnie bolesna, bo na C nie bardzo miał kto grać. Wylot tylu kluczowych graczy musi się znacząco odbić na bilansie, ale wciąż jest Brunson, niemal cały trymestr eksplozji Watsona i szeroka kadra zacnych i kapitalnie rzucających za 3 rolesów pozwalająca (poza pozycją C) łatać dziury. Klasę zespołu pokazuje fakt, iż mimo opuszczenia 16 spotkań przez MVP level grajka, tylu urazów i gigantycznych problemów pod koszem to wciąż drużyna z pozytywnym bilansem. Ale Nuggets nie będą mieli przed 3T już aż takiej przewagi nad resztą stawki jak po 1T.

6-7. Thunder 14-13
5 absencji SGA i przede wszystkim 23 Franza Wagnera muszą się mocno odbić na bilansie OKC. Tam jest przy tych nieobecnościach bardzo duży problem z perimeterD (de facto broni tylko Wiggins) i ciężko to łatać. Shai swoje wygrane finalnie wyrobi, wspierany przez fajny spacing, ale brakuje bez Franza obrony na obwodzie, a Simons jako 2 opcja to też troszkę za duże buty na pewnym poziomie. Troszkę przespane trade-deadline, bo pod koszem nadmiar podobnych, całkiem niezłych grajków, ale właściwie żadnego 3D na obwodzie nie ma. 

6-7. Rockets 14-13
Zdecydowanie największa pozytywna niespodzianka. Ale trzeba docenić fantastycznego Keyonte wspartego znamienitymi Castlem i Brandonem Millerem. Dodając do tego defensywnych rolesów Danielsa oraz Wellsa, mięcho pod koszem (RW, Capela), a nawet pobudkę Jakucionisa to nieoczekiwanie Rockets włączają się już do walki o playiny. Naprawdę mocarnie wygląda ta przebudowa w Houston i tu ukłony za nią dla GMa.

8-11. Jazz 13-14
Wylot Giddeya to jest duże osłabienie Jazz, bo jednak bez niego w Utah tracą bardzo dużo – bez tego głównego kreatora będzie o zwycięstwa trudniej, gdyż Jose to roles, a Cam to jednak indywidualista w raczej złym znaczeniu tego słowa – ale może w 3T w rl Bucks pokaże się w lepszej roli. Lider, czyli Banchero też szału nie robi i kilku solidnych rolesów (Allen, Dort, Aldama, Joe) to za mało, by dać tym razem pozytywny bilans Jazz.

8-11. Grizzlies 13-14
Połowę trymestru opuścił Giannis, co z marszu powoduje gigantyczne problemy w Memphis. Nie ma co ukrywać, iż Westbrook i McCollum jako liderzy ofensywy to nie bardzo w 2026. Brakuje także ławki w frountcourcie i Anunoby z Mylesem będą mieć ciężko przy takim obciążeniu. Na plus świetny Merrill, ale nie wiadomo czy team Greka nawet wejdzie do playoffów w tym sezonie.

8-11. Wolves 13-14
Nie ma co ukrywać, iż niedawnym potentatom ligi piekielnie brakuje Jaysona Tatuma. W roli lidera całkiem dobrze spisuje się Booker, wspierany niezłym frountcourtem (Bam-Jabari), ale poza Hauserem brak tu podskoczenia ponad przeciętność. Iveyowi daleko od bycia legit PG, a i ławka niezbyt daje radę. Przy 9 absencjach Bookera nie udaje się finalnie mieć pozytywnego wyniku.

8-11. Blazers 13-14
Brak szczęścia w Portland co do zdrowia guardów jest już niemal przysłowiowy – w 3T wrócić ma wreszcie Murray, ale w 2T go nie było, a Suggs i Jalen opuścili masę spotkań. Problemy dopadły też trochę lidera Blazers Avdiję i PTB z konieczności będą chyba musieli iść w totalne bigballe. Szczęśliwie pod koszem jest znacznie lepiej i Holmgren, Vucević czy Jarace Walker dają solidne minuty. Tylko brakuje tu mocy na obwodzie przy tylu absencjach, gdy grać poza Buzelisem i Avdiją muszą Clayton, Dick i Kispert. Finalnie Blazers wciąż w walce o playin i w modlitwach o zdrowie i formę swych guardów.

12. Spurs 9-18
Kolejny team, który chciałby być troszkę gorszy niż jest. Spurs po latach tanku doczekali się all-stara (takiego, którego nie oddali!) i Duren z Stewartem zapewniają świetną postawę pod koszem. Dodatkowo jest trochę solidności na skrzydłach (Keldon!) i scoring na obwodzie też z rozwojem Tre Johnsona oaz Mathurina jakiś jest. Nie ma tu jeszcze teamu na walkę o wynik, ale to lepszy zespół niż najgorsi tankerzy w lidze. Mimo tego, iż Sexton jest bardzo meh jako podstawowy rozgrywający.

13-15. Suns 6-21
Młodzi, gniewni, ale jeszcze dość słabi. Poza jednym wyjątkiem, czyli Konem Knueppelem, który jest już piękny. Są tu dopiero trybiki pod przyszły zespół, wciąż trwa ewaluacja graczy, ale świetny Kon wsparty przebłyskami pozostałej młodzieży (Collier, Ausar, Queen, Ky, GG, Ware) kilka W zdobędzie, zwłaszcza że Suns byli zaskakująco zdrowi. Jeden z 3 najgorszych teamów na zachodzie.

13-15. Mavericks 6-21
Połamali się ostatecznie Mavs i od duetu liderów dostali łącznie ledwie 12 gier w tym trymestrze (i już nie zagrają do końca sezonu). Niepokoi długoterminowo poziom gry Herba Jonesa, ale są też już powoli przesłanki do optymizmu na przyszłość. Pewien GM z zachodu dalej gryzie się w tyłek za odpuszczenie latem 2024 swojego steala z draftu – Diabate, który zacnie hasa pod obręczą. Rozwija się powoli Demin, a Ellis z Collinsem zapewnią trochę odpowiedniego poziomu. Kilku mniej znanych grajków też się nieźle pokazało (Oso, Cissoko) w ostatnich tygodniach, ale koniec końców to jak dla mnie jeden z 3 najgorszych teamów na zachodzie.

13-15.Kings 6-21
Naczelny hardtanker z Sacramento miał bardzo zdrowy team. Ale samo zdrowie to nie wszystko, przydałby się jeszcze jakiś poziom. McCain dopiero pod koniec trymestru zaczął grać tak jak powinien, wcześniej miał straszny okres dochodzenia do siebie po urazie. Fears to longterm prospect nie gotowy na ligę. A ileż można liczyć na scoring 74 letniego Middletona czy jednak bardziej rolesów rodzaju Huntera i Dosunmu. Poza Isaaciem w frountcourcie to też bardziej potencjał niż obecna forma i dlatego najgorsi razem z rywalami do loterii na zachodzie -ale już nie w całej lidze, bo Hornets przejęli to zaszczytne miano w 2T.

Świetny opis ale chyba jednak drabinkę ustawiasz pod siebie. Jesteś geniuszem zła. Umiejętnie manipulujesz tłumem. Myślałeś o polityce? Są tam w Bytomiu miejsca na listach jeszcze? ;)))

Denver mimo wszystko za nisko. 

Ale rozumiem intencje autora wpisu. I tak. Ja nie ufam Brunsonowi. 

Wysoko dajesz Golden bo nie stanowi już zagrożenia. Nieładnie. 

Moim zdaniem taki uraz JB może rozbić zespół od środka a nie że zagrają lepiej niż hegemon Orlando Magik 

Kl2 to dopiero się rozkręca. 

Cena za zrzut JB była sroga zapewne ale czemu to nie nastąpiło? 

GM chyba przespał akcję ze Leonard może pojedzie grubo. 

Edytowane przez ignazz

Godzinę temu, ignazz napisał(a):

Jestem nie tylko dyletantem ale też słabym GM. Musze z tym żyć. Ale oglądam więcej NBA od Ciebie więc się uspokój. Ktoś w tej grze musi przegrywać aby ktoś wygrywał. Układ sił u nas moim zdaniem nie daje Tobie pozycji hegemona. Niestety przez tego miekiszona którego cenię najbardziej na forum. 

Mankamentów ofensywnych Kata nie można różnorako rozpatrywać. To gwóźdź do trumny przy twoim składzie. 

Bo niestety się trafiło że trójkami nie nadgonisz. 

I cofnij się do lat Jazz i poczytaj jak ceniłem DM. Więc tu nie jest problem we mnie. 

I uważaj z tym Cavs bo tam Garland Allen i Mobley DPOTY dali ogień. 

Hunter i Jerome byli w top 4 rezerwowych sezonu. Struś też dał wsparcie jak trzeba. 

Oni dali takie wsparcie jakie piszesz że twoi „niby” dają.  

PRowo chyba byś więcej zyskał pisząc tylko o SpeeDa 

A szarpiesz się z całym światem. 

Idąc na wojnę z KaTem. A pisałem. Spacer. Kamienie. Łabędzie. 

Brakuje niewiele. Podmień KaTa na Markanena. Sprowadź mentora w zdrowiu w stylu Cp3 aby też inaczej robić zagrywki pod zespół i aby Speeda nie biegał ciągle na koźle i twój skład z marszu jest lepszy. 

Tracisz energię tam gdzie nie trzeba. 

Na twoje nieszczęście takim łącznikiem świetnie mógłby być hiszpańska bródka ale gra straszny sezon. 

Nie będę nawet wytykał tych 25% za trzy bo Sochan ….. ma 29% kariery. 

A to jest kolejny gracz którego cenię. 

Cavs rl to zauważyli i dali Hardena. 

Ty nie pójdziesz w ryzyko bo jak pisałem jesteś zakładnikiem teorii o zgraniu. 

W tym składzie po prostu potrzebujesz KaTa rozpierdalatora w ataku. 

Takiego co przejmie dwie serie i nie odda więcej w obronie. 

Ale jako dyletant raczej bym radził go „sprzedać”.  Tylko po takiej dyskusji może być trudniej. 

Tymczasem konkurencja która się nie zna sprowadza Austina Reavesa na rewelacyjnym kosztorysie. 

Players On Players Off Minutes NetRtg OffRtg DefRtg 2pt FG% 3pt FG% Opp. 2pt FG% Opp. 3pt FG%
Karl-Anthony Towns, Jalen Brunson

1044
8.00
123.39
115.38
55.44%
39.71%
56.67%
34.70%
Jalen Brunson
Karl-Anthony Towns
830
2.94
121.11
118.17
54.84%
36.28%
55.11%
35.63%
Karl-Anthony Towns
Jalen Brunson
679
8.94
119.70
110.76
54.71%
36.77%
50.45%
37.81%

Karl-Anthony Towns, Jalen Brunson
294
-3.34
100.86
104.19
49.82%
29.29%
48.21%
32.23%

..albo tu epm KATa:

https://dunksandthrees.com/epm/actual

plusowe

Skoro jest tak źle, to dlaczego jest tak dobrze?

A może jednak hejt jest przesadzony? 

image.png.374c3c6aa09506b1727c782fbd8713f4.png

4 godziny temu, Alonzo napisał(a):

Atakuje się z reguły tych najbardziej aktywnych

28 minut temu, ignazz napisał(a):

Świetny opis ale chyba jednak drabinkę ustawiasz pod siebie. Jesteś geniuszem zła. Umiejętnie manipulujesz tłumem

Ehh Ignaś, Ignaś, żywe potwierdzenie :)

Co ciekawe, akurat o bilansach sobie na priv z innym userem zacnym, który zawsze też robi sam od zera dyskutowałem i wyszły nam z dokładnością do +-1W identyczne.

Także cóż..., ale bez tego nie będzie dyskusji w naszej grze, więc ja tam wolę wrzucać i wysłuchiwać takich tekstów niż by była cisza:)