Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

Czas rozkręcić głosowanie, na razie wstępny wschód ode mnie:

EAST 2T

1-3. Hawks 20-7
Trochę ten Bailey w s5 mi nie pasuje. Ale jest świetny Murray i Wemby (choć na limicie minut o czym warto pamiętać) i to daje im przy legitnym wsparciu na obwodzie (Pritchard, NAW, Coward i wracający do formy Camara) topowy bilans. Byłoby może jeszcze lepiej, gdyby nie urazy Adamsa i JJJ. Ale nawet po out of season tego duetu Hawks powalczą pewnie w 3T nawet o 1 seed na wschodzie. Co za tępak oddał im zeszłoroczną #12 za tegoroczny pick…

1-3. Celtics 20-7
Zdrowsi na obwodzie (Fox) i pod koszem niż w 1T. Scottie-Murphy-Fox to świetne two-way core, są dodatkowo dobrzy rolesi pod koszem (Mitch, Gafford) i nieźli na obwodzie (Sharpe, Naji, Santos, Barnes, Sheppard). Dodatkowo to był najbardziej zdrowy team z czołówki wschodu. Doceniam defensywę opartą na Barnesie i bez słabszych punktów.

1-3. Bucks 20-7
Szkoda, że finalnie czas dopadł fajnego jeszcze roku temu CP3. Ale wymiana go na Powella w s5 wzmocniła ekipę z Milwaukee. Martwią absencje J-Duba i przez to Bux nie wybijają się z czołówki wschodu mimo świetnego czasu Edwardsa, Goberta i spółki. Hugo Gonzalez ładnie odnalazł się w rotacji, podobnie rezerwowi wysocy (Portis, Reed, Huff) dają radę. Contender pełną gębą.

4. Knicks 19-8
Zdecydowana poprawa względem poprzedniego trymestru. Kapitalny i zdrowy obwód zarówno w s5 jak i na ławce – Brown, White, LaMelo, fantastyczny Melton, Robinson… Szkoda urazów McBride’a, Mobleya i Bitadze, bo była szansa na najlepszy bilans ligi. Ale Knicks nie składają broni w walce o HCA, choć brak wzmocnienia frountcourtu podczas trade-deadline rozczarował. 

5. Magic 18-9
Piękna głębia ratuje Magic, gdyż multum absencji Gordona oraz zjazdy Townsa oraz przede wszystkim Draymonda powodują, iż s5 znacząco odstaje pod kątem siły od najlepszych na wschodzie. Świetny w roli lidera Mitchell z chimerycznym Quickleyem i wspomnianymi wyżej problemami to za mało na topkę ligi. Niemniej mocna ławka z fajnie znajdywanymi przez GMa miłymi niespodziankami pozwoli się utrzymać w walce o #1 seed na koniec sezonu, w mojej opinii z pozycji lidera.

6-9. Heat 14-13
Ależ pecha ma Doncić do długoterminowych absencji swoich najlepszych graczy z drużyny. Bolą te wyloty Sabonisa i PG13, zwłaszcza że kilku rolesów ładnie dowozi. Przede wszystkim Brolo wciąż coś potrafi w basket jako stretch5, a Rollins niezmiennie jest fajnym scorerem na obwodzie. Dokładając do tego przeciętność od kilku innych byłoby naprawdę nieźle, gdyby nie ten Domantas i Paul George. A tak, to Heat czeka mimo genialnego Luki ciężka walka o top6.

6-9. Nets 14-13
Ciężki sezon dla drużyny z Brooklynu. Gdy wydawało się, iż ustabilizowali się w czołówce wschodu i będą myśleć o kolejnych kroczkach do przodu to obecnie zmagają się z plagą urazów, przede wszystkim na obwodzie. Szczęśliwie mają solidną głębię, a fantastyczny progres zaliczył Black. Niemniej trochę boleć musi, iż zamiast o HCA walczyć muszą o top6, ale prawie całe trymestry opuszczone przez Herro i Keegana muszą boleć. Niestety dla Nets i kolejny okres zaczną od złej wieści – dłuższej absencji świetnego w tym sezonie Brooksa.

6-9. Pacers 14-13
Odrobinę gorszy trymestr niż ten pierwszy. Przede wszystkim nie było już takiej przewagi zdrowotnej nad resztą wschodu jak w 1T, ale też Ayton jednak jest Aytonem i team mający go na centrze pewnego pułapu nie przeskoczy (w starciach z lepszymi ekipami to jest bezlitośnie eksponowane). Świetnie wygląda Gillespie, bardzo dobrze fituje do duetu Siakam-DeRozan. Chimeryczność pozostałych graczy w rosterze utrudni Indianie walkę o top6.

6-9. Wizards 14-13
Nie do końca mnie przekonują te triple-double Nurkicia, ale mimo so-so Amena, VJ czy Bane’a to z liderującym im Ingramem Wizz stworzyli razem naprawdę niezłą i zdrową s5. Była tu też całkiem przyzwoita głębia i decyzja o pójściu w tank troszkę mnie zaskoczyła. Zwłaszcza, gdy chętnych do tanku jest naprawdę sporo. Nie będzie to łatwa walka dla mających ledwie top9 protected pick Wizards...

10-12. Bulls 13-14
Spora liczba graczy, za którymi za bardzo nie przepadam pod kątem gry o zacny wynik (Kuzma, LaVine, Schroeder). Randle jako lider ma tu dość ciężkie zadanie, zwłaszcza iż przy brakach Bulls zmuszany będzie do częstej gry jako center w smallballu. Ładne strzały z Maxem Christie i Beyem jak chodzi o zawsze ważne wsparcie 3&D, ale przy problemach Zubaca defensywa frountcourtu naprawdę bardzo kuleje. I radosna koszykówka obwodowych może tego nie nadrobić wystarczająco.

10-12. Cavaliers 13-14
Sierotki po Haliburtonie to ekipa poniżej przeciętnej ligowej. Bilans zaniżają absencje RJ, ale to młode core oparte na Jalenie Johnsonie i Clinganie ładnie się rozwija i spokojnie czeka na kolejny sezon, gdy już wróci ich lider. Trochę brak poweru w ataku na obwodzie, by lepiej wesprzeć JJ i Barretta, ale za to defensywa i intensywność młodych (Walsh, Tyson, Carter Bryant) powinna wciąż dawać nadzieję Cavs na playiny. Zwłaszcza, iż aż tyle ekip chce tankować.

10-12. Sixers 13-14
Duży dylemat z tym teamem mam – od lata i tworzenia PR przedsezonowego. Maxey-Harper-McDaniels-Embiid to naprawdę bardzo mocny zestaw i przy wsparciu trochę lepszymi rolesami byłby chyba obecnie faworytem do top6 wschodu. Niemniej reszta rosteru już szału nie robi, zwłaszcza w frountcourcie i te smallballe przy absencjach Embiida się zemszczą nie pozwalając finalnie na pozytywny bilans.

13. Raptors 11-16
Ten team mimo oddania Kawhiego i fatalnego zjazdu Vassella nie jest aż tak zły jak chciałby tego GM. Zion w roli point forwarda, świetna forma Reida, Moodyego czy Okongwu, przebłyski Hylanda i coś tam od Milesa. Szału nie ma, dopiero trzynasty team na wschodzie w tym trymestrze z jasnym celem, ale silniejsi od najsłabszych w lidze, choćby ze względu na defensywę i spacing od wysokich.

14. Pistons 7-20
Całe szczęście dla teamu z Detroit, iż mają swój pick. Pół trymestru opuścił Lauri, właściwie cały Poeltl oraz Morant, a że Tyus Jones jest w tragicznej formie oraz Drummond zjechał poziomem (i dostępnością do gry) to tu się posypała ekipa i pod koszem i na rozegraniu totalnie. Zwłaszcza, że pozostali szału też nie robią, dając co najwyżej solidność i nie wyróżniając się na plus. Fatalny trymestr Pistons.

15. Hornets 4-23
Strasznie się tu popsuło w 2T. 20+ gier odpuściło 4 arguable najlepszych graczy drużyny (+out of season Beala). Kiedy 6manem drużyny jest Trendon Watford, a o miana lidera ofensywy walczą Hachimura z Brandonem Williamsem to jest naprawdę źle.

@january robisz sobie jaja jakieś odnośnie Magic.

Nie mam warunków do prowadzenia dyskusji, ale uważam tylko że to regularne zaniżanie mi bilansów ma na celu chyba tylko ożywienie dyskusji BeGM bo nie widzę tu innej logiki.

Kompletny brak kompetencji pomieszany że zwykłą złośliwoscią.

Godzinę temu, january napisał(a):

Piękna głębia ratuje Magic

pierwsza 11ka graczy wymienionych przez GMa w opisie trafia średnio na 33.08% za 3,tam problemem jest przekroczenie 37%, dodajcie do tego absencje najlepszego obrońcy w tym gronie Gordona i mamy to co mamy, tzn mamy to co zwykle, bo dla GMa to żaden problem i dalej daje sobie pace na najlepszy bilans w lidze

jeszcze tylko mały pzykład

T1 vs T2

Cytat

Immanuel Quickley 27g 32min. 16,2pkt. 4,3zb. 6,3as. 1,2prz. FG 46,5% 2,4 3P 37,1%

Wreszcie był zdrowy i grał w normalnej rotacji rl Raptors, którzy są w walce o playoffs w tym sezonie. Gra falami - po słabszym początku rozkręcił się, by ostatnio mieć znów nieco słabszy okres pod kątem skuteczności. Pokazuje, że spokojnie może pełnić rolę 3/4 opcji ofensywnej grając obok Mitchella i KATa. 

Cytat

Immanuel Quickley

25g 32,8min. 17,9pkt. 4,4zb. 5,8as. 1,3prz. FG 42,6% 2,9 3P 38,8%

Gra nierówno, ale poprawił statsy względem 1T. Bardzo solidny partner Mitchella w startującym backcourt i w tym sezonie moja trzecia opcja ofensywna. Pokazywał nie raz, że w decydujących momentach meczu również można na niego liczyć.

bardzo poprawił, dziwne, że go do ASG nie rozważano

4procentowy spadek w fg% to wg. Alonzo poprawa, ale pamięitajcie - jak nie zrobicie opisów, to nie macie prawa dyskutować z Wielmożnym Panem, on się z plebsem nie brata

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Godzinę temu, Alonzo napisał(a):

@january robisz sobie jaja jakieś odnośnie Magic.

Nie mam warunków do prowadzenia dyskusji, ale uważam tylko że to regularne zaniżanie mi bilansów ma na celu chyba tylko ożywienie dyskusji BeGM bo nie widzę tu innej logiki.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

4. Knicks 19-8
Zdecydowana poprawa względem poprzedniego trymestru. Kapitalny i zdrowy obwód zarówno w s5 jak i na ławce – Brown, White, LaMelo, fantastyczny Melton, Robinson… Szkoda urazów McBride’a, Mobleya i Bitadze, bo była szansa na najlepszy bilans ligi. Ale Knicks nie składają broni w walce o HCA, choć brak wzmocnienia frountcourtu podczas trade-deadline rozczarował. 

przeciez bitadze miał kontuzje tylko na 3 spotkania.

takze moze jednak bilans troche w gore?

choć brak wzmocnienia frountcourtu podczas trade-deadline rozczarował. 

a co do tego, to cóż. 

myślę, że wszyscy znamy bitadze i wiemy jaki poziom prezentuje. zawsze gdy startował, dostaje te 25 minut, dostajemy dobrą rim protekcje  i te 8 pkt 8 zb 2 bloki. wiec ja sie tego trzymam. jest zakładnikiem magic aktualnie, gdzie mamy po prostu trzech centrów o mega zbliżonym poziomie, ale no mamy swój rozum, od tego jest begm, żeby dokonywac odpowiedniej intepretacji oraz korekcji.

Looney na te 10 minut tez mysle ok. jak zagrał w paru spotkaniach to wygladał normalnie. pelikany nie mają po co nim grac.

no a pozostałe minuty mobley wypełnia, co robi tez w cavs. no i jedynie na marginesie bylbym fanem line-upu ball-white-robinson-brown-mobley (lub melton za robinsona). nie zdziwiloby mnie totalnie jakby byla to najefektywniejsza statystycznie piątka w lidze. 

, fantastyczny Melton

co do tego racja.

nie wiem czy ludzie są świadomi, że jego gra jest warta 20-25 mln za sezon 

Edytowane przez człowiek...morza

@january

Już kolejny rok czekam na te legendarne duety lepsze od Magic - ale tradycyjnie stać Ciebie tylko na puste frazesy.

@LeweBiodroSmoka

Tradycyjne ataki na Magic z jakimiś wybranymi statsami mającymi niby obnażyc słabości Magic są zwyczajnie tendencyjne i słabe.

Wynika z nich tylko że statsy graczy Magic są mniej warte niż statsy moich konkurentów.

Większość gra tu dosć długo i mam nadzieję że GMowie nie nabiorą się na te bujdy.

Twoja fobia Magic jest ogólnie znana i nie oczekuję uczciwości. Natomiast ciekawi mnie to co robi Jasiek - bo niby wiedzę ma, NBA ogląda, a nie przeszkadza mu brak opisów, brak kreatorów przy wysokich bilansach,kontuzje istotnych graczy, brak zbiórki, problemy z rotacjami, że już nie wspomnę o terminarzu. Tu raczej chodzi o prowokację, a nie uczciwą ocenę.

Wieloletnie dyskusje nauczyły mnie, że merytoryka nie popłaca, więc odpuszczam jałowe dyskusje. Ze spokojem poczekam na bilanse licząc na uczciwe oceny głosujących, a nie kierowanie się stronniczym głosem nie popartym jakąs rzetelną argumentacją.

Przypominam tylko, że w NBA każdy punkt graczy Magic nadal jest wart tyle samo co graczy z innych drużyn. Nic mi nie wiadomo, żeby specjalnie dla mnie wprowadzono jakieś zmiany.

Edytowane przez Alonzo

4 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Tradycyjne ataki na Magic z jakimiś wybranymi statsami

no tak, % rzutów za trzy na próbce 11 gaczy przy 27 spotkaniach, to jest wybiórczy stat w lidze gdzie trójki są tak istotne

no, ale wiadomo - to tylko fobia

powiedz jeszcze o co chodzi z tą poprawą Quickleya, dlaczego wciskasz ludziom taki kit? jak to się ma do tego co innym zarzucasz?

1 godzinę temu, Alonzo napisał(a):

3 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Już kolejny rok czekam na te legendarne duety lepsze od Magic - ale tradycyjnie stać Ciebie tylko na puste frazesy.

Trochę ciężko merytorycznie odpowiadać na takie teksty ;)

Ale po kolei:

1. W mojej opinii piątki czołówki wschodu:

Fox-Sharpe-Murphy-Scottie-Robinson 
Jamal-NAW-Camara-JJJ-Wembaynyama 
Edwards-Powell-JDub-Mikal-Gobert
LaMelo-White-Brown-Mobley-Bitadze

uważam za mocniejsze, a absolutnie najlepszym dla Orlando przypadku równe w porównaniu do Twojej s5:

Quickley-Mitchell-Gordon-Draymond-Towns.

A z tych piątek najwięcej absencji masz właśnie Ty w tym trymestrze.

2. W mojej opinii kluczowi rezerwowi czołówki wschodu:

Sheppard/Naji/H.Barnes/Gafford
Pritchard/Coward/Bailey/Adams*(Niederhauser)
Hield/Gonzalez/Portis/Huff(Reed)
McBride/Melton/Robinson/nieszczęsny Pat Williams

w porównaniu z Magic

Shead/Jaquez/Champagnie/Missi

nie wypadają wcale gorzej (a czasem nawet lepiej). Tu masz mało absencji, więc w połączeniu z przewagą nad niektórymi teamami dalszych graczy 10+ w rotacji (Tomlin, Dru, Mann) i tak doceniałem dość głębię Magic

3. Myślę, że najbardziej różnimy się w ocenie Draymonda Greena. Ja tych Warriors oglądam bardzo dużo i teksty o tym, że przy Mitchellu i KATcie byłby zmotywowany, a przy Currym i Butlerze nie był/ nie jest i to jego jedyny problem do mnie nie przemawia. Niestety Draymond straszliwie obniżył loty w defensywie w tym sezonie, a ofensywnie przecież wiemy, że jest dużą słabością. 

4. Pewien problem 3pt% Twoich graczy został już wskazany, poza Champagnie z ławki nikt nie jest pewną opcją zza łuku. Nie uważam tego za jakiś dramat, bo 3pt% to nie wszystko i trzeba patrzeć szerzej, ale jednak często powoduje to u Ciebie grę, gdzie zza łuku legit rzutem grozi 2 graczy na parkiecie. A nie rekompensuje tego na przykład elite midrange czyjś, albo żelazna defensywa (bo z Townsem w frountcourcie z zasady takowej nie masz).

5. Dziwi (albo nie?) mnie znów Twoja reakcja, mogę powiedzieć tylko, że bliżej byłem dania Magic 17W, niż 19W, skończyło się na 18. Naprawdę ciężko mi za każdym razem Ci tłumaczyć, że nie masz tak silnej podstawy rosteru jak Ci się wydaje.

Ale po raz kolejny spróbowałem :) A ode mnie masz po 2T bilans 38-17, nie mam pojęcia jak możesz mieć o to jakiekolwiek pretensje, a takie by zarzucać mi brak kompetencji/złośliwość? Tego już w ogóle nie rozumiem.

Pozdro!

13 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

no tak, % rzutów za trzy na próbce 11 gaczy przy 27 spotkaniach, to jest wybiórczy stat w lidze gdzie trójki są tak istotne

no, ale wiadomo - to tylko fobia

powiedz jeszcze o co chodzi z tą poprawą Quickleya, dlaczego wciskasz ludziom taki kit? jak to się ma do tego co innym zarzucasz?

Jest w opisie.

Ciekawi mnie tylko jak to sobie tłumaczysz, że Quickley ma parę % niższe, a w innych teamach to Tobie nie przeszkadza.

Ciekawi mnie też że tradycyjnie przy graczach Magic wyszukuje się jakieś dziwne problemy z d.. wg zasady w Magic przeszkasza źdźbło, a u innych belki nie stanowią problemu..

Wybacz LBS, ale mi naprawdę szkoda czasu ( a po paru postach netwów) jak mojego rozmówcy nie interesuje rzeczywistość, bo jest na jakiejś krucjacie..

W łikend już że sprawdzonymi statsami wrzucę swoje typy z opisami. Jak uważasz, że Twoja ocena jest rzetelna i uczciwą to looz.

31 minut temu, Alonzo napisał(a):

Ciekawi mnie tylko jak to sobie tłumaczysz, że Quickley ma parę % niższe, a w innych teamach to Tobie nie przeszkadza

o czym Ty piszesz? co ma do tego inna drużyna czy inny gracz, walisz w ciula, kłamiesz w żywe oczy i zamiast choć przyznać się do błędu to szukasz złych intencji i wskazujesz na innych?

dojrzale

Wybacz LBS, ale mi naprawdę szkoda czasu ( a po paru postach netwów) jak mojego rozmówcy nie interesuje rzeczywistość, bo jest na jakiejś krucjacie..

ohh, no napisałem opis, mieliśmy sobie pogadać, czyli nie ma znaczenia czy napiszę czy nie? rozmawiamy tylko wtedy gdy mi dyskusja pasuje?

W łikend już że sprawdzonymi statsami wrzucę swoje typy z opisami. Jak uważasz, że Twoja ocena jest rzetelna i uczciwą to looz.

dostałeśpraktycznie identyczny bilans w T1 jaki ja Tobie dałem, a teraz porównaj to sobie z Twoimi bilansami dla Nuggets czy Knicks

@january

przecież trójka Champagnie w T2 to 36,7%, uznajesz to za stabilny wskaźnik i pewną opcję?

@january

Własnie mi zniknął cały post który pisałem odpowiadając na Twój :(

Nie mam możliwości w tych warunkach posiłkowania się statsami.

Stawiasz mnie też w kłopotliwej sytuacji, gdyż musiałbym tu krytykować moich konkurentów ze Wschodu czego nie chcę (choć pewnie po to to robisz, żeby rozkręcić dyskusję), jednak szkoda mi na to czasu, bo i tak czesć GMów tego nie przeczyta, kilku  nie interesuje uczciwą ocena Magic, a paru odpuści w gąszczu powtarzania tego samego. Natomiast mnie szkoda czasu na pisanie dla samego siebie (zrobiłem opisy).

Oczywiście każdy z moich konkurentów na swoje problemy i rzetelnie oglądając NBA, czy nawet uzupełniając absencję powinieneś to wiedzieć.

Doceniam, że piszesz o głębi - ale tylko piszesz, bo później dając takie, a nie inne bilanse wychodzi jak na dłoni Twoje bajdurzenie. Oddzielny drużyny z poważną rotacją od tych zdekompletowany CH. Rozumiem magię nazwisk, ale zachowajmy jakieś podstawy logiki i matematyki..

Pomijasz kalendarz - co jest fatalne bo ucieka Tobie jeden z uczciwych i racjonalnych wyznaczników oceny drużyn.

Przy Magic widać, że nie masz pojęcia jak gra Dru Smith, który jest elitarnym defensorem. Niestety nie mam kontraktów pod wymiany, a przy sprowadzeniu Isaiah Stewarta pozostanie poniżej luxury tax było dla mnie absolutnie kluczowe.

Raczej nie oglądasz też Cavs i niestety przyzwyczaiłem się już do zaniżania impactu Mitchella, który jest fantastyczny w tym sezonie i do tego zdrowy. Cavs są jedną z najlepszych drużyn w 2T i to właśnie dzięki Mitchellowi, który jest moim absolutnym liderem. Smutne jest to co robisz..

Gdzie tu kontuzjowany Garland, a gdzie Quickley? - naprawdę to jest parszywe co tu patę osób wyprawia..

Nie oglądając Cavs nie wiesz też jak wszechstronnym graczem jest Tomlin rozwijając się pięknie w tym sezonie. Wtedy nie pisał byś tych bzdur o mojej obronie..

Ocenę Draya pozostawiam każdemu oczywiście wedle uznania, ale też bawi mnie to co się dzieje teraz przy jego ocenie i nas, bo tak samo brzydko robiono w playoffs z Bux. Warto przypomnieć, że on u mnie ma pod koszem obok siebie KATa - szkoda że tu nie bierze się jakiejś uczciwej i racjonalnej oceny takich rzeczy. Warto by było może porównac rolę graczy w Warriors i  mnie - a nie tworzyć te banialuki. U mnie nie gra obok Quintana Posta, GUI Santosa i Kumingi - własnie takie zakłamywanie jest przykre bo najbardziej obnaża złośliwości i niekompetencję krytykujących Magic i bezczelnie zanizajacych mi bilanse..

No i 3P..

Serio? Ktoś tu naprawdę chce się bawić w statsy z różnych warunków tych graczy w rl?  Przecież poza Missim w Magic cały czas mam graczy bombardujących za 3P - ilość ich trójek jest w opisie. Serio ktoś tu chce zostawiać któregs z graczy Magic wideo open bo ma akurat 33% a nie 38%?

Znam ogólne statsy części graczy moich oponentów i powiem tylko, że jak ktoś wyskakuje z taką argumentacją to chyba sobie robi jaja..

January,

Twoja argumentacją jest tak niedorzeczna i stronnicza, że z pewnoscią to jest prowo.. bo zwyczajnie nie wierzę że Ty to piszesz na poważnie..

Tak więc nie złapałem się na Twoją prowokację i również pozdrawiam.

52 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

co ma do tego inna drużyna czy inny gracz

To, że nie oceniasz Magic obiektywnie.

Lwia część Twojej krytyki koncentruje się na Magic.

Pozytywów brak

Czemu nie poświecasz tyle czasu innym drużynom?

54 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ohh, no napisałem opis, mieliśmy sobie pogadać, czyli nie ma znaczenia czy napiszę czy nie? rozmawiamy tylko wtedy gdy mi dyskusja pasuje?

Chętnie, ale w łikend.

34 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Ocenę Draya pozostawiam każdemu oczywiście wedle uznania, ale też bawi mnie to co się dzieje teraz przy jego ocenie i nas, bo tak samo brzydko robiono w playoffs z Bux. Warto przypomnieć, że on u mnie ma pod koszem obok siebie KATa - szkoda że tu nie bierze się jakiejś uczciwej i racjonalnej oceny takich rzeczy.

no tak, posiadanie obok siebie nieefektywnego strzelca z podejrzaną przynajmniej obroną, chwiejną psychiką, co chwilę łapiącym durne faule  na pewno pomaga Drayowi

dray.png

trzy ostatnie miesiące Greena czyli próbka niemal 30 spotkań, to jest istna katastrofa

a tu jego gra w clutch (ostatnie 5 minut)

https://www.nba.com/stats/players/clutch-traditional?TeamID=1610612744

https://www.nba.com/stats/players/clutch-advanced?TeamID=1610612744

0.4 FGA na mecz w clutch

0.1 3PA na mecz

0.6 ast na mecz

-14.9NET

132.4 drtg

Towns jest nielepszy, ostatnio to zresztą pokazywałem w temacie Knicks, no, ale to znowu wybrane staty (ciul, że praktycznie wszystkie najistotniejsze Ciebie pogrążają) więc tam na refleksje większą nie liczę, myślę, że i tak powinieneś być bardzo zadowolony z tych 17W które dostaniesz, ale na pewno tak jak pisał Jasiek, konkurencja na tą chwilę jest silniejsza i raczej słusznie zajmiesz miejsce za ich plecami w T2

Serio ktoś tu chce zostawiać któregs z graczy Magic wideo open bo ma akurat 33% a nie 38%?

coraz lepsze te historie z baśni tysiąca i jednej pindy

To, że nie oceniasz Magic obiektywnie.

Lwia część Twojej krytyki koncentruje się na Magic.

Pozytywów brak.

jak na moje to 20W w T1 jest podaniem ręki w geście dobrej woli, trymestr drugi udowadnia, że absolutnie na to nie zasługiwałeś

Czemu nie poświecasz tyle czasu innym drużynom?

bo nikt przez tyle lat tyle razy nie manipulował a przy tym nie przyjmował żadnej krytyki? bo nikt nie jest tak małostkowy w swoim zacietrzewieniu?

36 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

no tak, posiadanie obok siebie nieefektywnego strzelca z podejrzaną przynajmniej obroną, chwiejną psychiką, co chwilę łapiącym durne faule  na pewno pomaga Drayowi

dray.png

trzy ostatnie miesiące Greena czyli próbka niemal 30 spotkań, to jest istna katastrofa

a tu jego gra w clutch (ostatnie 5 minut)

https://www.nba.com/stats/players/clutch-traditional?TeamID=1610612744

https://www.nba.com/stats/players/clutch-advanced?TeamID=1610612744

0.4 FGA na mecz w clutch

0.1 3PA na mecz

0.6 ast na mecz

-14.9NET

132.4 drtg

Towns jest nielepszy, ostatnio to zresztą pokazywałem w temacie Knicks, no, ale to znowu wybrane staty (ciul, że praktycznie wszystkie najistotniejsze Ciebie pogrążają) więc tam na refleksje większą nie liczę, myślę, że i tak powinieneś być bardzo zadowolony z tych 17W które dostaniesz, ale na pewno tak jak pisał Jasiek, konkurencja na tą chwilę jest silniejsza i raczej słusznie zajmiesz miejsce za ich plecami w T2

Oczywiście, że są stronnicze xD

W łikend mogę zrobić dwie rzeczy:

1. Albo skoncentrować się na dyskusji z Tobą - gdzie przecież obaj wiemy jak to się skończy

2. Albo poswięcic ten czas na obiektywne zrobienie bilansów 

Postawię na bilanse, a my sobie później pogadamy chyba że dam radę - ale przy robieniu stats będzie cięzko), bo w świecie w którym gracze moich Magic są dwa razy gorsi niż w rl i lepiej grać w 3 lub 4 niż grać graczami Magic mówi samo za siebie.

Statsy które wrzuciłeś nie mam czasu teraz czytać. Wrócimy do tego jak będziesz chciał.

I kto jest tym nieefektywnym strzelcem (pewnie jest w statsach w Twoim poście, sorki, ale nie mam warunków by to sprawdzać) - pewnie Dray.

Tu chętnie bym porozmawiał o efektywnych strzelcach - bo ciągle czytam o graczach z pogranicza rotacji w rl którzy wg moich adwersarzy byliby efektywniejsze od moich graczy z rl grających w mocnych teamach spore minuty..

Zauważasz prawidlowosć?

Jak chcesz krytykować moich, to pokaż mi przeciwnika?

LBS ja bardzo chętnie będę kontynuował dyskusję jak tylko będę miał ku temu warunki, ale zwyczajnie glupieję jak słyszę że gracze z pogranicza rotacji, albo ze słabych teamów są lepsi od istotnych graczy rotacji silnych teamów w rl 

Drayowi można dużo zarzucić, ale ja tu właśnie czytam, że gracz wybrany do 1st Defensive Team w zeszłym sezonie, jeden z najlepiej czytających defensywę w historii graczy w NBA nie ma pojęcia o obronie grając u nas po tulaniu się po różnych teamach wreszcie w contenderze.. gdzie ma obok siebie jednego z najlepszych ofensywnych centrów..

Oczywiście fakt interpretacji tego jak obaj graliby razem pominę.. Spokojnie można porównać z kim gra Dray w rl a z kim u nas.. oraz jaką by była jego motywacja do gry w tych warunkach.

Oczywiście pomijasz też faktyczną rolę KATa w moich Magic a w rl Knicks - z czego wynikały problemy 

Kryzys Knicks (pozdro @january) został tu zamknięty do KATa i oczywiście ignorujemy problemy innych graczy Knicks.

Zresztą w Lakers również pomijamy niewygodne rzeczy  + koncentrujmy się na Drayu). - a pomijamy defensywę Currego xD

W łikend chętnie o tym napiszę.

Smutne jest tylko to, że czesc GMów tak bezrefleksyjnie kupuje te Wasze gierki..

Sorki za literówki i czasami jakieś z d.. wyrazy (jebany słownik)

Edytowane przez Alonzo

54 minuty temu, Alonzo napisał(a):

czywiście, że są stronnicze xD

wystarczy porównać je ze statami z poprzedniego sezonu by wyszło, że nie są, nie potrafisz jakkolwiek tego obronić, bo nie ma czego bronić, ten trymestr jest po prostu słabszy od ostatniego i to widać gołym okiem chociażby na podstawie tych trójek, ale już Draymond to jest gracz, którego eksponowanie w s5 jako coś pozytywnego nie jest strzałem w kolano tylko już celowaniem w głowie

ale nie chce mi się już tego wałkować, jest jak jest, wyjdzie jak wyjdzie

jeszcze tylko małe info dla wszystkich:

Jasiek mi zwrócił uwagę, że Jok pauzował o 3 gry więcej niż wykazałem w opisie, zmieniłem więc swój oczekiwany bilans na 16-15W

2 godziny temu, Alonzo napisał(a):

@january

wychodzi jak na dłoni Twoje bajdurzenie.
zachowajmy jakieś podstawy logiki i matematyki.
widać, że nie masz pojęcia jak gra Dru Smith
Raczej nie oglądasz też Cavs
Smutne jest to co robisz..
naprawdę to jest parszywe co tu patę osób wyprawia..
Nie oglądając Cavs nie wiesz też...
Wtedy nie pisał byś tych bzdur o mojej obronie..
a nie tworzyć te banialuki.
własnie takie zakłamywanie jest przykre
bo najbardziej obnaża złośliwości i niekompetencję krytykujących Magic bezczelnie zanizajacych mi bilanse..
Znam ogólne statsy części graczy moich oponentów i powiem tylko, że jak ktoś wyskakuje z taką argumentacją to chyba sobie robi jaja..
January, Twoja argumentacją jest tak niedorzeczna i stronnicza, że z pewnoscią to jest prowo.. bo zwyczajnie nie wierzę że Ty to piszesz na poważnie..
Tak więc nie złapałem się na Twoją prowokację i również pozdrawiam.

Byku, to są Twoje teksty do mnie z Twojej jednej odpowiedzi na moją merytoryczną próbę wytłumaczenia Ci czemu Magic dostają taki, a nie inny bilans :D 

Nie ma tu nic praktycznie pod kątem merytorycznej argumentacji, same takie wstawki pejoratywne. Po mnie to tam spływa, ale serio nie pisz do mnie w przyszłości bym Ci tłumaczył czemu dałem Ci taki, a nie inny bilans, bo ja się rozpisuję krok po kroku, poświęcam jeszcze czas, a w zamian takie coś z właściwie kompletnym brakiem jakichś faktów dostaję, tylko same pejoratywy. Wahałem się między 17 i 18 W, bliżej mi było ciut do 18-9 to taki bilans Magic dałem i z mojej strony koniec pisania o Orlando. Trudno, będę widocznie niekompetentnym i złośliwym w Twoich oczach, miłego wieczoru :) 

@Alonzo

Musisz czasem przyznać że jesteś zakładnikiem swojej narracji o naszej grze. Zainwestowałeś w stabilny skład, gdzie znajomość setów, roli każdego gracza na boisku, zgranie i współpracę wieloletnią mocno akcentujesz. I chyba z tego rodzi się niezrozumienie wyników i rozbieżność w ocenie. Czy się Tobie to podoba czy nie nasza gra jest hybrydą gry RPG, symulacji klubu, gra towarzyska z budowaniem wzajemnych relacji i szacunku, pojedynkiem krasomówstwa ze sztuką milczenia i odpuszczeniem czy to dyskusji czy taktycznym uciekaniem od opisu, i co ważne swoistym roto gdzie kupujesz na giełdzie NBA graczy by lepiej zespół zestroić ale i trafić gorące nazwiska. Czy to z draftu czy z wymian.
Mimo Twoich chęci szczerych ograniczenia gry do symulacji klubu NBA  i robienia narracji 100% stabilność nie zauważyłeś że my bardziej idziemy w roto gdzie ceni się bardziej dobre ściągnięcie Tatuma do klubu niż okopanie się tym samym składem przez 5 lat. 
W twojej metodologii prowadzenia klubu jesteś zakładnikiem swoich graczy i moim zdaniem to trzymanie się tych samych nazwisk szkodzi. Bo musisz się bronić z krytyką danego gracza który w RL NBA ma inną ścieżkę i czasem dostarczy Tobie gorszych statystyk. Bo tylko u Ciebie ma stabilizację. I nieskutecznie próbujesz się scash’owac. 
Jezeli w cieplarnianych warunkach stabilizacji jakiś gracz dostarcza Cyfry typu 32% za trzy to mając obowiązek publikowania danych z RL zawsze przegrasz. Bo nikt Tobie tych 5% nie doda za tekst kultura organizacji. 

To niezrozumienie pewnych aspektów gry ( jako zabawy gdzie wymiany są na porządku dziennym właśnie w ramach szukania lepszych nazwisk ) sprawia że przegrasz. Dlaczego? Bo w NBA też tych wymian jest rekordowo dużo i ten mit o niewzruszalnym składzie jak stare spurs niezwyciężonym wielokrotnie upadło. 

czas po męsku przemyśleć to czy metodologia twoja którą chcesz zarazić resztę 27 GM jest prawidłowa. 

stad myślę że ludzie widzą staty Kata a Ty katujesz nas zgraniem i oczekiwaniami moim zdaniem ponad stan. 

co gorsza tym takim nachalnym atakiem vs każdy sprawiasz że w tę miłą grę gra się gorzej. 

jako dobry GM masz prawo iść w zaparte i zostać składem jaki masz kolejne 4-5 lat pisząc o zgraniu. Tylko trafisz kulą w płot. 
Nie widzisz kto tu i jak buduje tytuły? Mamy skład co rok przemeblowany w 1/3 zespołów. Co dobre gwiazdy w RL też latają hurtowo. 

możesz iść w zaparte. Nie polecam. 

ps. Na nieszczęście gracza którego dodałeś czyli Greena akurat można czuć jak Ty to czujesz. On zyskuje ze tyle lat jest w Golden. No ale Ty akurat go dodałeś do nowego klubu ;) moim zdaniem on w każdym innym RL klubie byłby gorszy. 

nie idź tą drogą. 

zmień trochę podejście do budowy składu bo i tak tych 32% za trzy nie przeskoczyć. I wygląda jakbyś chcąc robić czystego hardcorowego symulatora klubu dodawał elementy fantasy. 

wygląda to z boku komicznie. 

Powtórzę. To nie jest niechęć innych GM przeciw Tobie tylko raczej lekkie zniecierpliwienie że nas pouczasz czym ta gra powinna być. A uwierz mi że tym nie jest. 

Idź na spacer, pokarm labedzie, rzuc kamieniem do jeziora i choć trochę zmień podejście do tej gry.  Bo mylisz się czym ta gra jest. 

Na koniec rzecz najsmutniejsza. Wątpię czy dasz się wogole przekonać do tych moich odczuć. W swoim stylu napiszesz że wiesz lepiej. 

@ignazz

..ale do czego chcesz mnie przekonać tym wpisem?

Przeciez ja o roto pisałem tu w swoim pierwszym sezonie - to byłem wysmiewany. Kiedyś nawet podałem parę przykladów jak gracze latają po klubach, gdzie przecież wiemy że nie zawsze to wypala.

Serio nie widzisz tej manipulacji, czy tylko żartujesz sobie ze mnie?

Ataki na KATa przy pomijaniu całego kontextu, ignorowanie gry rl Cavs z Mitchellem, krytyka Draya w innych okolicznościach przyrody przy pomijaniu gry Jaqueza, bezmyślne pisanie o % 3P przy pomijaniu prawdziwej roli Sheada, czy Dru Smitha a jednocześnie pisanie o mojej słabej obronie - przecież to jest niepoważne.. Missi nawet w fatalnych Pels w 2T potrafił być plusowy w def. a ja muszę czytać jakieś bzdury o słabej obronie..

Jasiek sobie z d.. ustawia narrację pod playoffs, a tu widzę ludzie to łykają jak indory.

Przecież ja mam na ławce dwóch lepszych kreatorów niż jeden z teamów który ma przede mną po tym jak im wypadł na jakieś 10 meczy ich jedyny kreator!!! -  szanujmy się.. 

Inny team przede mną  ( tu krytyka KATa jest szczególnie przezabawna) ma zdziesiątkowany skład przez kontuzje i stracił na jakieś połowę trymestru swojego rim protectora mając zawsze na boisku 2-3 słabych defensorów xD

Ciekawe że LBS się tutaj na % 3P nie skoncentrował. xD - no ale tamten team nie wiemy czy w ogóle Play Iny przejdzie;)

Inny team mimo silnego s5 ma chyba Jaśka i LBSa jako swoich podstawowych graczy na ławce.. bo w sumie nie wiem kogo.. xD

Czwarty nie ma na ten moment lidera, który by im pozwolił tak grać..

..ale masz rację - chodzi o odzywanie się. O odpowiednią narrację i politykę BeGM a nie o to kto faktycznie ma dobry team. 

To są jaja Ignaś i jak dajesz się na te sztuczki nabierać to nie wiem co Tobie napisać.. bo wychodzi że są wsród nas osoby, które nie bardzo rozumieją na co glosują. 

Nie mam pod ręką stats żeby się nimi posilkować, ale spróbuj kiedyś dla odmiany zrobić bilanse samodzielnie, to zaskoczy Cię jak pewnie narrację będą się różniły od tego co Tobie przy uczciwym rozpisaniu wyjdzie.

edit.

A te kilka info o klubach ze Wschodu które napisałem powyżej, które dotyczą problemów tych teamów,  są widoczne na pierwszy rzut oka i GMowie przecież ich nie ukrywają - i pokazuję tu tylko zakłamanie Januarego przy argumentacji.

Normalnie możnaby to było faktycznie uznać za punkt wyjścia do dyskusji, gdyby nie niewiarygodna konsekwencją przy tych manipulacjach trwająca regularnie od lat (polecam Rankingi przedsezonowe rok rocznie weryfikowane zresztą przez faktyczne bilanse).

Edytowane przez Alonzo