Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, january napisał(a):

Nie wiem, naprawdę nie wiem o co walczysz Alonzo. Twoja głębia została właśnie mega oceniona w 1T, bo skończyłeś z bilansem aż o 5W wyższym niż mający lepsze s5 od s5 Magic Knicks. To jest monstrualny sukces głębi Magic w 1T.

Po prostu pogódź się z tym, że Twój team naprawdę nie jest taki mocny i s5 Quickley-Mitchell-Gordon-Draymond-KAT jest gorsze, a czasem znacznie gorsze od sporej liczby s5 oponentów.

To podaj te lepsze piątki.

9 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Rozpisz rotacje Knicks w takim razie, że wyszło Ci 13 zwycięstw dla Knicks. Prosisz o argumenty, zrewanżuj się tym samym.

Przecież napisałem jak były dyskusje o bilansach, to to olaliście i przekornie dodaliście jeszcze Knicks.

..ale zrobię to dziś  - proszę bardzo - tylko odnieś się merytorycznie.

7 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

14 konkretnie. I co ma kontuzja w drugim trymestrze do oceny w pierwszej? Nie mógł grać Plumlee 20 minut? Czy mój Tate też nie mógł grać 20 minut?

Strasznie zmieniłeś podejście od czasów McKinnie... Pachnie tu niestety hipokryzją.

13

Ten 14 to już mecz przed kontuzją w 2T

McKinnie niczym Jezus w BeGM - wskrzesza zmarłych i przemienia wodę w wino. 

Poczytaj tamta serie Knicks z bańki Marcus a przekonasz się są jak dyskredytowałeś Granta Williamsa.

11 minut temu, january napisał(a):

Bycie jednym z tych nielicznych ratuje mi sezon po urazie Livelyego:)

Queta piękny kozak na C.

Queta to podobny casus co Ryan Rollins. Wyglądał bardzo dobrze na małych minutach i jak dostał większą rolę to potwierdził klasę i okazał się bardzo wartościowym starterem.

Tym bardziej dziwię się, że Celtics myślą o inwestowaniu assetów w Zubaca.

2 minuty temu, człowiek...morza napisał(a):

uznałem to za oczywiste dla logicznie myslacej przecietnej jednostki, a nie robienie z geby cholewy

ale jak uwazasz, ze ciebie jako looneya oszukałem, oczywiscie mozesz zrobic z tym co chcesz

Tu podejście januarego jest ok, tj. przy jakiś przyszłych głosowaniach raczej nie licz na korzystne głosowanie, nawet, jeśli będziesz miał wyraźne potrzeby na jakiejś pozycji.

Teraz, Braveheart22 napisał(a):

Tu podejście januarego jest ok, tj. przy jakiś przyszłych głosowaniach raczej nie licz na korzystne głosowanie, nawet, jeśli będziesz miał wyraźne potrzeby na jakiejś pozycji.

moim zdaniem uchybia to zdrowemu rozsadkowi, ale prawo jest prawem

looney i tak grał te minuty, ktore gra srednio w karirze czyli +/- 20 (bo jak slusznie zauwazyl alonao, ktos musial grac)

1 minutę temu, MarcusCamby napisał(a):

Bo skoro Plumlee czy Tate nie mogą grać 20 minut, bo w RL NBA grali 8 to przykładowo Wolves w pewnym momencie chyba grali w 4-5 chłopa.

Marcus, Plumlee grał średnio te 8min w połowie meczów, do tego w drużynie, która mocno ssała, a nazwałeś go wartościowym graczem. Szanujmy się :)

48 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

kogo?

https://www.pbpstats.com/wowy-combos/nba?TeamId=1610612761&Season=2025-26&SeasonType=Regular%2BSeason&PlayerIds=1642347

Wiem, że opisów u nas trochę było, ale naprawdę sądziłem że akurat Ty przejrzałeś przynajmniej opis Magic :( ja Nuggets czytałem uważnie. 

50 minut temu, ignazz napisał(a):

Nie myślałeś Zo zrobić własnej ligi gdzie byś sam ze sobą grał? Idziesz w zaparte wbrew nie tylko ocenie GM knicks ( co mogło być ok bo tu opinia może być subiektywna) ale już teraz wojujesz z całym światem BeGM i to z graczami o różnym odczuciu czy relacjach z naszymi knicks. Jedni mają po drodze z CzM inni nie ale wszyscy poza Tobą w jakimś stopniu doceniają ten zespół z T1. Tylko nie Ty. Więc co robisz? Zamiast się zastanowić że może racji nie masz ( będąc też mocno subiektywny) podważasz zdanie wszystkich innych. Wiesz że z boku to może wyglądać jak początki choroby. Robiłeś badania ostatnio? Pytam z troski a nie ze złośliwości. 

ja idę swoja drogą Iggy, a texty o chorobie pominę z sympatii do Ciebie.

Natomiast dając Knicks 18W pokazałeś tylko, że nie masz pojęcia o Knicks w 1T. Poproszę uzasadnienie tego bilansu. ja wieczorem jak mi nic nie wypadnie rozpisze wg rl stats i arkusza z rosterem a także terminarza na czym stali nasi Knicks i oznaczę GMów którzy dali 16 i więcej W Knicks licząc na jakąś merytoryczną odpowiedź. Nie chodzi o racje w internecie, a o jakieś uczciwe oceny. 

Teraz, Alonzo napisał(a):

https://www.pbpstats.com/wowy-combos/nba?TeamId=1610612761&Season=2025-26&SeasonType=Regular%2BSeason&PlayerIds=1642347

Wiem, że opisów u nas trochę było, ale naprawdę sądziłem że akurat Ty przejrzałeś przynajmniej opis Magic :( ja Nuggets czytałem uważnie. 

jakbyś nie zauważyłeś, że od momentu Twoich bilansów nie rozmawiam z Tobą na serio, to chyba najwyższy czas się zreflektować, smutno to się skończy zapewne, ale skoro nie pomogło 150 wskazówek w ciagu niespełna 2 tygodni i jakieś 1500 w ciągu 8 lat, to w sumie nie wiem czy warto cokolwiek tłumaczyć, szkoda tak po ludzku, bo ile można, a na koniec dnia nikt tu nikomu chyba źle nie życzy skoro i tak jest nas garstka niemal samych niedobitków

27 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

A coś po za ironią? 

Bo skoro Plumlee czy Tate nie mogą grać 20 minut, bo w RL NBA grali 8 to przykładowo Wolves w pewnym momencie chyba grali w 4-5 chłopa.

Marcus,

Chodzi o to, żeby uczciwie oceniać graczy. Ci co jednak grają powinni być adekwatnie lepiej oceniani względem tych, którzy nie grają - wydaje mi się to logiczne i racjonalne. Do tego inaczej przekłada się gra graczy w mocniejszych teamach, a inaczej w tych słabszych, gdzie czasami daje się pograć słabym graczom żeby zwiększyć szansę na wysoki pick.

Dałes 20W Magic w 1T przy 17W Knicks - co dla mnie jest zwyczajnie niepoważne (nie nazwe tego mocniej z szacunku do Ciebie). 

I teraz mi nie chodzi o to, żeby bronic jakiegoś stanowiska za wszelką cenę, a szukać w tych naszych dyskusjach złotego środka, który pomoże bardziej fair ocenić grę drużyny. 

7 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

jakbyś nie zauważyłeś, że od momentu Twoich bilansów nie rozmawiam z Tobą na serio, to chyba najwyższy czas się zreflektować, smutno to się skończy zapewne, ale skoro nie pomogło 150 wskazówek w ciagu niespełna 2 tygodni i jakieś 1500 w ciągu 8 lat, to w sumie nie wiem czy warto cokolwiek tłumaczyć, szkoda tak po ludzku, bo ile można, a na koniec dnia nikt tu nikomu chyba źle nie życzy skoro i tak jest nas garstka niemal samych niedobitków

Poznaliśmy się przez te lata w naszym wąskim światu całkiem nieźle, dlatego ja nie mam nic przeciwko ironizowaniu, czy tez nakręcaniu kogoś dla beki, ale na końcu przychodzi weryfikacja przez bilanse, czy awanse naszych drużyn i mi się po raz kolejny nie zgadza to co widzę z naszą BeGMową rzeczywistością. Ogólnie sam w pierwszych latach inicjowałem ocenę moich graczy i drużyny w dyskusjach, ale zaczęło się to bardzo szybko przeradzać w ciągłe ataki. Długo sie broniłem licząc na to, że merytoryczna argumentacja coś da, ale jednak u nas nie do końca to tak działa.. 

Sprawdzenie jaki skład mieli Knicks w 1T to nie jest dużo roboty i nie chodzi mi o umniejszanie Knicks, bo C_Ma uważam od dołączenia do BeGM za jednego z najlepszych GMów mimo iz czasami w pierwszym okresie Knicks nie było nam po drodze. Uważam też, że Knicks to u nas playoffowy team, choć w 1T sam ich nie miałem w top6. 

Godzinę temu, Braveheart22 napisał(a):

Marcus, Plumlee grał średnio te 8min w połowie meczów, do tego w drużynie, która mocno ssała, a nazwałeś go wartościowym graczem. Szanujmy się :)

Ale statystycznie lineupy z Nim wyglądały bardzo dobrze :)

A po za tym mówisz do największego fana Śliweczki na forum ❤️

6 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

ja tez bez ironii uwazam Cie za jednego z najlepszych gm-ow w begm

bedzie pieknie wrocic do serii knicks-magic w PO po latach 

Knicks mają bardzo dobry i mocny core. Ogranicza Ciebie w tym sezonie hard cap przez co masz związane ręce przy wzmocnieniach już teraz, ale jak dodasz do tego jeszcze w offseason kilku rotacyjnych graczy, to szykuje się w Knicks wreszcie mocny contender na następne lata. 

BeGM przyda się powrót  w przyszłości do zaciętych serii Magic - Knicks! ale trza już patrzeć po woli na Hawks z Wembym @24kobe8 i zapewne po wyczyszczeniu sobie salary z tych umów @Tecu z 76ers obuduje Maxeya, a aktualnie są już teraz mocni Bux z Edwardsem @nizina i trzeba się liczyć z Celtics @kuba2419 (a może @Principe zaliczy powrót - bo jak wiadomo człowiek może wyjść z BeGM, ale BeGM nie wyjdzie z człowieka :P ) są też spokojnie sie przebudowujący przez draft Nets @kolader+ kolejne teamy mają swoje mocne strony i tu też szybko może pojawić się ktoś jeszcze. 

3 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

A po za tym mówisz do największego fana Śliweczki na forum ❤️

Statystycznie Marcus to ja miałem być wysoką blondynka o wymiarach 90-60-90 :P 

Plumlee jest w jesieni swojej koszykarskiej kariery, a kontuzja na początku 2T nie wzięła się przecież z niczego.. Racjonalnie na to patrząc zwiększone minuty dla niego w 1T zakończyłyby się kontuzją dużo szybciej w 1T - stąd nie można wg mnie tak beztrosko traktować graczy niegrających lub grających na małych minutach a u nas dawać im ileś razy ważniejszą rolę. 

Adekwatnie jak drużyna ma dużą głębię, to tam by wypadało zinterpretować, że trwa walka o minuty na boisku i gracze powinni grać lepiej. ja praktycznie wyoutowałem z rotacji Terancea Manna w 1T, który grał w s5 rl Nets. 

2 godziny temu, MarcusCamby napisał(a):

14 konkretnie. I co ma kontuzja w drugim trymestrze do oceny w pierwszej? Nie mógł grać Plumlee 20 minut? Czy mój Tate też nie mógł grać 20 minut?

Strasznie zmieniłeś podejście od czasów McKinnie... Pachnie tu niestety hipokryzją.

No ofens Marcus, ale czasami odnoszę wrażenie, że ludzie używając pewnych zwrotów nie do końca rozumieją ich ciężar. 

Legenda McKinniego to zupełnie inny temat, natomiast tu by pasowała inna legenda Magic - Rodney McGruder. Dałem za niego fluberowi 2 2nd i grałem nim w s5 często bo mi pasował ze swoją grą defensywną przy kontuzji Kellego Oubre Jr. Traf chciał, że wypadł z czasem z łask rl Heat, trafił do rl Clippers, gdzie nie mieli dla niego regularnych minut (z czasem wyprzedził go w rotacji Terance Mann). BeGMowi Magic mają poprzeczkę zawieszoną na innej wysokości niż normalne drużyny i mi brak gry w rl McGrudera wytykano dając odpowiednio niższe bilanse, w związku z tym wycofałem się z gry graczami, którzy nie grali regularnie w rl. Później jeszcze McGruder miał dobre okresy w rl Pistons, ale to, że on grałby swoje - bo miał może i niską, ale bardzo solidną podłogę i jednak jak dostawał minuty, to z pewnego poziomu nie schodził, nikt za bardzo nie brał u nas pod uwagę. 

I jeszcze jeden przykład - W moim bodajże 3 sezonie przytrafiła mi się na początku kontuzja KATa i musiałem grać większe minuty w poważniejszej roli takimi graczami jak drugoroczniak wtedy Grant Williams (wystrzelił po 1 udanym sezonie w 3) i Khem Birch oraz na 2way musiałem podpisać jakichś podkoszowych zamiast Quickleya (tu się na mnie posypały gromy za nie podpisanie od razu Quickleya, gdzie przypomnę Jalen Brunson był w BeGM stashowany cały swój pierwszy sezon!!! a ja na gwałt potrzebowałem podkoszowych). Byłem grillowany wtedy niemiłosiernie za słabą ofensywę i nie pamiętam głosów, że Birch, czy Grant Williams w większych minutach zdobywaliby u mnie więcej niż 5pkt. grając obok Mitchella i Lowryego jeszcze w prime. Jak na ironię Grant w kolejnym sezonie się bardzo rozwinął, a Khem Birch grał w jakimś tankującym teamie, gdzie notował okolice double-double. 

Ogólnie przyjmuję założenie, że jeden dowolny (najbardziej  potrzebny gracz) grałby u każdego tak albo bardzo podobnie jak sobie GM życzy. Uważam, że to jest fair podejście. Ale nie będę interpretował po kilku graczy tylko dlatego, że ktoś ma lubianą na forum gwiazdę, bo to zwyczajnie nie fair. Po coś mamy te rotacje, FA, arkusze itp więc jak GM chce mieć dobry bilans, to musi mieć też dobry team. 

6 godzin temu, MarcusCamby napisał(a):

Ale, że w garbage time? ;)

Nie oszukujmy się, w tej chwili jego wartość to jest na salce treningowej jako przykład dla młodych.

6 godzin temu, Alonzo napisał(a):

Sprawdzenie jaki skład mieli Knicks w 1T to nie jest dużo roboty i nie chodzi mi o umniejszanie Knicks, bo C_Ma uważam od dołączenia do BeGM za jednego z najlepszych GMów mimo iz czasami w pierwszym okresie Knicks nie było nam po drodze. Uważam też, że Knicks to u nas playoffowy team, choć w 1T sam ich nie miałem w top6. 

6 godzin temu, człowiek...morza napisał(a):

ja tez bez ironii uwazam Cie za jednego z najlepszych gm-ow w begm

bedzie pieknie wrocic do serii knicks-magic w PO po latach 

W sumie jak tak sobie człowiek spojrzy to wiele Was łączy. Macie dobre zespoły, ale jesteście zakładnikami jednego zawodnika (Towns, Ball) i ciężko będzie coś finalnie ugrać.

kluczem jest tu średnia wieku core jednak, no i nie wszyscy tu oczekują alltime bilansów co trymestr, jak na to jaką opinie mieli Knicks przez ostatnie lata, to i tak bardzo ładnie z tego wyszli i tylko Pet Williams uwiera po oczach

wracając do rzeczy naprawdę istotnych

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

40 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

W sumie jak tak sobie człowiek spojrzy to wiele Was łączy. Macie dobre zespoły, ale jesteście zakładnikami jednego zawodnika (Towns, Ball) i ciężko będzie coś finalnie ugrać.

Knicks są tu raczej w sytuacji, gdzie Magic byli na początku mojej przygody z BeGM, gdzie słyszałem - najpierw niech KAT awansuje do playoffs. Aktualnie wiemy już, że KATa da się obudować - i to na różne sposoby, bo i Sota i Knicks byli z nim w dwóch ostatnich sezonach w Finale Konfy. My tu już mieliśmy w Finałach BeGM Simmonsa, Vucevicia, czy Embiida, a możliwe że i LaVinea (do sprawdzenia). Mistrzostwo też zdobyli za nazwiska LeBron z Currym (jeden odpadł w play inach w rl a drugi w I rundzie playoffs). Problemem nie jest KAT, tylko to z d.. postrzeganie go, że choćby się skały ze###ły.. 

Na końcu w koszykówce trzeba być po prostu lepszym od tych drugich - i tak warto na to spojrzeć. 

NY Knicks 1T moim okiem

@MarcusCamby @Sylvinho. @nizina @Szulim @LeweBiodroSmoka @Tecu @ignazz @LONGER01

Doświadczenie mnie nauczyło, że nic specjalnie nie osiągnę, ale nie byłbym sobą gdybym jednak nie podjął próby. Nie jest to żaden atak wymierzony w Knicks, czy jego GMa, ale po prostu żartobliwy ton C_Ma o potędze Knicks co poniektórzy biorą w tym sezonie zbyt poważnie. Jest to też ukazanie na przykładzie Knicks jak drużyny z różnego rodzaju problemami faktycznie się prezentują wg liczb z tego sezonu. 

Mamy konkretny kalendarz: 

Thu, Oct 23          
Sat, Oct 25          
Sun, Oct 26          
Wed, Oct 29          
Sat, Nov 1          
Mon, Nov 3          
Tue, Nov 4          
Thu, Nov 6          
Mon, Nov 10          
Wed, Nov 12          
Thu, Nov 13          
Sat, Nov 15          
Tue, Nov 18          
Thu, Nov 20          
Sat, Nov 22          
Tue, Nov 25          
Thu, Nov 27          
Sat, Nov 29          
Mon, Dec 1          
Wed, Dec 3          
Thu, Dec 4          
Sat, Dec 6          
Sun, Dec 7          
Wed, Dec 10          
Sat, Dec 13          
Wed, Dec 17          
Fri, Dec 19          
Sat, Dec 20          
Mon, Dec 22

Knicks grają u siebie 16 meczy, 12 na wyjeździe i mają 4 b2b

W poprzednim sezonie Knicks wygrali 51 meczy i odpadli w II rundzie playoffs z moimi Magic.

Po sezonie odeszli - Al Horford (Thunder), P. Pritchard, T. Camara, Z. Collins (wszyscy wymiana do Hawks), J. LaRavia (Heat)

Przyszli - D. White (wymiana z Wolves/Hawks), T. Kolek (Grizzlies), K. Looney (FA - obiecane s5) + gracze nie grający (Kam Jones, Shulga, Milicic)

Knicks sezon rozpoczęli z 13 graczami pod kontraktami i 2 2way przy czym Milicicia, Shulgi i Kama Jonesa nie ma co tu liczyć (dwaj pierwsi nadal nie zadebiutowali, a Kam Jones dopiero w 2T ale gra tak, że nie daje żadnego impactu). Do tego De'Anthony Melton wrócił pod koniec trymestru grając tylko w 5 meczach.

To daje w sumie 12 graczy przez większość trymestru (choć zawsze kogoś nie było) + Melton, który wskakuje na miejsce EJ Liddella, który wypadł z jakąś kontuzją pod koniec trymestru (od g22 Liddell był już cały czas Inactive).

Najpierw suche liczby wszystkich grających graczy naszych Knicks jeżeli chodzi o minuty i punkty:

Punkty - w sumie 13 grających  graczy Knicks zdobyło 3034pkt. w 28 meczach, co daje śr. 108,4pkt. - to wynik lepszy tylko nieznacznie od rl tankujących Brooklyn Nets i stawiałoby naszych Knicks na 29 miejscu w NBA.

Minuty - 5708 a potrzeba (28g x 48min.) 6720min. - zatem jak łatwo policzyć brakuje 1008min. czyli prawie tyle ile potrzeba na jedną pozycję w trymestrze (1344min) - a więc brakuje prawie 1/5 minut tak na to patrząc.

Nie będę tu pisał wszystkich możliwych rotacji (ale mam je rozpisane w zależności kiedy gracza nie było z powodu Inactive lub był po prostu DNP. Jednak wyszło mi patrząc racjonalnie, że Knicks mieliby 7 różnych s5 w 1T:

Ball/White/Robinson/Brown/Mobley - 13 meczy

McBride/White/Robinson/Brown/Mobley - 7 meczy

Kolek/White/Robinson/Brown/Mobley - 3 mecze

Ball/White/Robinson/Brown/Looney - 2 mecze

Ball/White/Williams/Mobley/Looney - 1 mecz

Ball/White/Williams/Brown/Mobley - 1 mecz

Ball/White/Robinson/Williams/Looney - 1 mecz

W 13 meczach mieli z ławki swojego jedynego poważnego rotacyjnego zmiennika - McBridea. Williams wchodziłby z ławki w 24 meczach. Ogólnie ławka jest największą achillesową piętą Knicks, gdyż nie bardzo mają tu kim grać, gdyż w meczach bez McBridea ciężko powiedzieć, czy ta ławka uzbierałaby 15pkt. (P. Williams śr. - 7pkt. ( w sumie - 188), Kolek - 4,2pkt. (w sumie - 100pkt.), Looney - 2,7pkt. (w sumie - 32), Plumlee - 1,6pkt. (w sumie - 21), Liddell - 2pkt. (w sumie - 14) i Melton - 7,6pkt. (w sumie - 38) - co daje 393 (czyli śr. 14pkt.), Looney 4 mecze,  a Williams i Kolek po 3 mecze grają jeszcze ws 5 dodatkowo osłabiając ławkę.

Rotacja (trochę uśredniłem i dodałem minut graczom żeby się to kleiło:

pg Ball 30 (553min. bo w g23 grał 23min.)/ McBride 30 (600)/ Kolek 6,8 (191)

sg White 34 (952)/ Kolek 10,7 (300)/ Melton 18,4 (92)

sf Robinson 32 (832)/ Williams 19 (512)/ ale tu by coś od Williamsa minut przejął Liddell

pf Brown 35 (910)/ Williams 14,8 (400)/ Liddell (34) - tu coś jeszcze Mobley, ale nie chcę się rozdrabniać

c Mobley 35 (875)/ Looney+Plumlee 16,75 (469)

Absencje:

Brown - 2 (g22, 28)

Mobley - 3 (g12, 27, 28)

Ball - 10 (g7-11, 13, 17, 24-26)

Robinson - 2 (g21, 22)

McBride - 8 (g 3, 4, 15, 24-28)

Williams - 1 (g16)

Looney - 5 (g1-5)

Liddell - 13 (g1, 6, 11, 14, 18, 21-28)

Melton - 23 (g1-21, 24)

Ogólnie mamy rotację 9-10 graczy, gdzie GM chce grać 

pg Ball/ Kolek

sg White/McBride

sf Robinson/ Williams

pf Brown/

c Mobley/ Looney albo Plumlee

Z reguły nie gra ktoś z dwójki Looney lub Plumlee + zawsze ktoś jest kontuzjowany/ nieobecny, co daje rotację 8 graczy, gdzie ławka to przeważnie Kolek/Williams/ Looney lub Plumlee.

Reasumując: 

Niski skład z ograniczeniami przy matchupach, praktycznie zawsze z 2 słabymi defensorami. Słabiutka ofensywa z ławki, a gracze s5 muszą grać na dużych minutach, co oznacza spore zmęczenie, a więc niedokładność. Brown to 3,7str. a Ball 3,5str. Brown to naturalnie lider z 29,3pkt. Drugie opcje to - Mobley 19,1pkt. Ball - 19,2pkt. White - 18,3pkt. - ale bardzo często jednego z tej czwórki nie ma. Ofensywę jeszcze wspierają - Robinson - 12pkt. i McBride - 11,6pkt. Ostatnim graczem, który coś daje w ataku jest  Williams - 7pkt. Reszty nie warto wymieniać. W defensywie wszelkie kombinacje Balla z Robinsonem (już w s5) i Williamsa na dużych minutach z ławki (gra tu pewnie ponad 30min. bo nie ma kto) kończą się fatalnie dla defensywy, której Mobley sam nie wybroni, czy Brownie grającym cały czas na czwórce, a jak nie ma Mobleya, to sypie się to jeszcze bardziej z Looneyem lub Plumleem.

Statsy graczy Knicks z 1T

s5

J. Brown 26g 33,8min. 29,3pkt. FG 50% 2,1 3P 36,5% 6,3zb. 5as. 1,1prz. 0,5bl. 3,7str.

L. Ball 18g 28,7min. 19,2pkt. FG 39% 2,7 3P 31,6% 5,6zb. 8,6as. 1,2prz. 3,5str.

E. Mobley 25g 34,2min. 19,1pkt. FG 49,6% 1,5 3P 35% 9,3zb. 4,1as. 1prz.1,6bl. 

D. White 28g 33,4min. 18,3pkt. FG 39,8% 3,4 3P 35,5% 4,2zb. 5,1as. 1,3prz. 1,3bl.

D. Robinson 26g 30min. 12pkt. FG 43,5% 2,9 3P 39,5% 2,9zb. 1,9as. 0,9prz. 

bench

M. McBride 20g 27min. 11,6pkt. FG 43,6% 2,8 3P 44,4% 2,6zb. 2,5as. 0,7prz.

P. Williams 27g 19,8min. 7pkt. FG 38% 1,4 3P 40,7% 3,1zb. 1,2as. 0,8prz.

T. Kolek 24g 11,5min. 4,2pkt. FG 48,8% 0,5 3P 28% 1,4zb. 2,4as.

K. Looney 12g 12,8min. 2,7pkt. FG 42% 3,9zb. 1,4as. 

M. Plumlee 13g 8,8min. 1,6pkt. 2,7zb. 1,2as. 

EJ Liddell 7g 4,6min. 2pkt. FG 42% 1,3zb.

D. Melton 5g 18,4min. 7,6pkt. FG 32,4% 0,6 3P 16,7% 1zb. 1,6as. 1,8prz. inj.

K. Jones - inj

M. Shulga - nie grał

I. Milicic - nie ma go (jeszcze) w NBA

Edytowane przez Alonzo

Bardzo dobra analiza szczegółowa która mnie bardzo zasmuciła. Dlaczego? Jako miłośnicy NBA powinniśmy wszyscy w tak rozbudowany sposób robić opisy i to jako minimum ale widzisz. Życie pisze różne scenariusze i tu najczęstszym jest że opis idzie u niektórych na kolanie aby cokolwiek było lub nie ma go wcale. Czasem z braku czasu bo już nie jesteśmy w liceum a czasem z lenistwa lub skrajnie z kunktatorstwa. 
Jeżeli miałbym mieć jakiś zarzut do knicks to głównym jest brak opisu. 

Zdajemy sobie sprawę z ograniczeń naszej gry ale zanim dokończysz opis pozwól że podzielę się moimi odczuciami: 

1. Wykazane minuty a raczej ich brak w 1/5 pozycji. 
Oczywistym jest że tak skonstruowane składy w naszej zabawie będą miały dziury z racji urazów ale także zwykłych dnp ( bo mamy rozjeżdżającą się rzeczywistość i dany gracz w RL nie grał a u nas mógłby). W naszej zabawie te minuty niestety są z gumy i każdy GM będzie się bronił i łatał rotację „szrotem”. I tu się zgodzę że ten szrot trzeba analizować a jego słabość piętnować. 

Ale ale 

spójrz na to z innej strony. 

sa pewnego typu gracze które potrafią z 3 linii przy kontuzjach i to masowych liderów pociągnąć wynik i nawet zaskakująco wygrywać mecze. Swego czasu przy masowych l4 spotykało to 76ers DEN POR HAX czy GRIZZ gdzie czasem co szokuje zespół wyglądał mocno podobnie w sile ( bez Moranta  np czy Younga). Cała hierarchia wtedy przesuwała się masowo w dół i tam znajdujesz czasem perełki krótkiego strzału ( ratujące te braki minut) lub dłuższego strzału ( taki młodzian z DEN) 

klopotem knicks jasne że jest to że tych nazwisk 3 linii brakuje ale rzeczywistość czy nam się podoba czy nie wykreowałaby jakiegoś Kółka z większymi minutami na taki przebłysk a’la Lin po prostu w NBA tak się zdarza 

2. mocna S5 

sam pokazałeś że w połowie spotkań grałaby i to w komplecie S5 która u knicks potrafię sobie wyobrazić robiłaby znaczącą przewagę tak aby ta słaba ławka w systemie pilnowania się 2 s5  zawsze na parkiecie i 3 z ławki w szybkim garbage time dowiozła przewagę. Co lepsze tu można snuć fantazje że to komfortowa sytuacja dla wykreowania jakiegoś szrotu bo minut więcej poprzez te przewagi wypracowane  S5 

3. inni 

uwierz nam że zależy nam na naszej grze, staramy się uczciwie podchodzić do głosowania i nie kierujemy się złośliwościami i małością w ocenie i MAGIC i KNICKS 

sugerowanue że jednym dajemy innym celowo zaniżamy bo mamy uraz czy coś tam jest niepoważne i tylko takie ciągłe wracanie do tego zarzutu męczy. Kiedyś zmęczysz tak bułę że rzeczywiście ktoś nie wytrzyma i dla jaj utnie Tobie wynik. 

Wracajac do meritum 

w naszej ocenie przy tak skrupulatnej rozpisce knicks wiekszosc głosujących zauważyli coś innego… że pozostałe ekipy wschodu poza MAGIC miały PO PROSTU JESZCZE WIĘKSZE PROBLEMY Z ROTACJĄ 

jeżeli masz czas i chcesz rozpisać tak rotacje ekip wschodu pozostałych „polując” na słabości gwarantuje że wyjdzie jeszcze słabszy wynik 

trochę zaufania do rozumu głosujących. 

4. możemy się śmiać ale opis ten wpadł już po głosowaniach i T1 więc tak z praktycznego punktu widzenia jest mocno spóźniony i mimo twojego wstępniaka rzeczywiście niby nic nie osiągniesz. Bo głosowania nie zmienimy. W tym momencie chcąc być maksymalnie delikatnym powiem o jednej kwestii. 

RESUME:

nasze bilanse jako część istotna gry wynikają z posiadanego składu, umiejętnych wymian, szczęścia w zdrowiu, dobrych opisów oraz ogólnej relacji pomiędzy GM co też przekłada się na wynik końcowy w głosowaniu. 

Musisz zrozumieć że nasza gra ma te dwa ostatnie elementy równie ważne jak te sportowe.  Możesz oczywiście kontrować że to nie powinno mieć wpływu, że tylko sportowo, statystycznie, że decyduje wyłącznie parkiet, że kliki są i że tupiesz nogą a opis zawsze będziesz zaczynał od przypomnienia jak to skrzywdzili Ciebie w Playoffs roku 1959. Działając w tym tonie oddajesz walkowerem 2 z 5 istotnych elementów tej gry. 
Serio @Alonzo twoje coraz mocniejsze zarzuty że coś robimy źle, że nie umiemy dać dobrych bilansów, nie znamy się lub co gorsza celowo psujemy grę ( w znaczeniu głosujemy złośliwie lub głupio lub niechlujnie) psuje atmosferę i relacje.  
Jak zrozumiesz czym jest ta gra poprzez docenienie tych dwóch ostatnich elementów naszej gry wrócisz na ziemię. I nie twierdzę że z automatu poprawia się wyniki ORL bo na razie nie widzę przejawów takiego wkurzenia innych abyś był zaniżany tylko wskazuje że takie ryzyko sam sobie kreujesz. 
W twojej ocenie na pewno uznajesz że robisz doskonałe opisy. I precyzyjne. Skrupulatne. Jasne.  Potwierdzam. Ale osłabiasz ich odbiór bo zawsze zaczynasz od jakiejś historycznej dawno zamkniętej kwestii. Po jaką cholerę to robisz nie wiem. 

i moim skromnym zdaniem widzę tu ukryty cel w tym mocno spóźnionym opisie knicks. Już szykujesz się na serię z knicks i zupełnie słusznie walczyć będziesz odnośnikami do tej analizy czasu gry bo tak wąska rotacja może sprawić że knicks nie dojadą kondycyjnie. 

tylko że tu wychodzi niestety główną wadą gry. Silnik naszej gry w niedostatecznym stopniu zajeżdża skład bo biega on gdzieś indziej w realu niestety. 

Wiele rzeczy które się wydarza w realu PO weźmiemy za główny wskaźnik oceny. Bo parkiet. I jestem przekonany że jakby stał się cud i RL knicks grali latając skład identycznym personelem to by ich to tak zmasakrowało że by na parkiet nie dali rady wyjść. Bo RS jest zbyt długi i widzi to nawet teraz liga. Na szczęście dla GM można u nas bezkarnie zajeżdżać graczy bo oni w RL „odpoczywają” w innych klubach. 
tylko że my tej wady naszej gry nie przeskoczymy. 

ostatecznie pamiętaj że w głosowaniu wygrałeś knicks mieli oczami głosujących lepszy trymestr niż tobie się wydawało i tyle. Częścią gry są bilanse. Bilans wynika z głosowania. Przyjmij wyniki do siebie i nie ty wywijaj szablą. Bo zawsze możesz spotkać Wołodyjowskiego w takim przypadku. 

pozdrawiam i doceniam nakład pracy. Może w PO to zaowocuje. 

Edit:

tip #1 

wywal cały pierwszy akapit i zostaw tylko ostatnie zdanie.

Wzmocnisz przekaz i unikniesz alonzowania do którego część GM już podchodzi nieufnie ;)

Piszesz przecież o knicks a nie o tym co życie Ciebie nauczyło ;)))

1 godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

jednej nocy przedwcześnie parkiet opuścili Giannis, Booker, Jalen Green i Gordon nie wiem nawet czy to wszystko

Zdrowie ważną rzecz. I rotacja aby chronić zdrowie. 

Te mocne ekipy powinny częściej sięgać do kieszeni wyborów w drafcie aby nie przepalić zdrowia liderom. Z resztą te picki patrząc na RL Golden do niczego nie prowadza dobrego. 

Zapraszam.