Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, january napisał(a):

@MarcusCamby odliczałeś głosy na siebie co nie?

zawsze myślałem, że odliczamy, ale Alonzo chyba pisał, że jak on sam sobie nie da to coś tam coś tam, więc uznałem, że liczymy

skrajne też mieliśmy odrzucać czy to nie przeszło ostatecznie?

10 minut temu, Alonzo napisał(a):

Brawo @MarcusCamby @Tecu

..spuściliście yorka ze smyczy.. 

Yorkshire terier • Charakterystyka, wady i zalety • Dla kogo york?

Ej, sam mam Yorka, w sumie ten nawet podobny 😉

Ma już prawie 16 lat 😐 16 lat już prawie jest ze mną. Serce mi pęknie 😥

Dzięki niemu często oglądam mecze na żywo poranne, bo piszczy, że chce wyjść już koło 4tej 😉

W dniu 8.01.2026 o 15:08, człowiek...morza napisał(a):

swoją drogą jak się spojrzy na historię BEGM od początku i oczekiwania po core'ach, to niesamowicie źle potoczyły się ostatecznie losy Mavs @karpik i Pistons @ozzy110

Markkanen jest spoko :)

Ale core karpikowych Mavs? Dramat totalny, wiedział karp kiedy się zawinąć (fatalny roster w fatalnych finansach zostawiony), bo Young-Zion-Davis na maxach to szkoda gadać :) 

12 godzin temu, january napisał(a):

Ale core karpikowych Mavs? Dramat totalny, wiedział karp kiedy się zawinąć (fatalny roster w fatalnych finansach zostawiony), bo Young-Zion-Davis na maxach to szkoda gadać :) 

W Mavs franchise playerem był Karpik bo przykładowo Trea Young w sezonie w którym Mavs Karpika wygrali 62W miał .. 36W bodajże.. 

8 minut temu, Alonzo napisał(a):

W Mavs franchise playerem był Karpik bo przykładowo Trea Young w sezonie w którym Mavs Karpika wygrali 62W miał .. 36W bodajże.. 

czy to byl sezon gdy young wszedl do ecf? :)

wiadomo, ze z perspektywy czasu to wyglada zle.

ale te pare lat temu prognozy byly zupelnie inne. zion mial dominowac lige i na to poczatkowo sie zapwwoiadalo

Edytowane przez człowiek...morza

Teraz to latwo powiedzieć i krytykowac, a wtedy każdy sie jaral. 

też nie rozumiem tych zachwytow nad blazers i nets, obie drużyny były dobre 4-5 lat w tank mode i nazbieraly w końcu dobrych rookies, ale to nic nadzwyczajnego, ot zwyczajny proces przebudowy 5letniej. 
Na zachwyty to zdecydowanie zasługuje @24kobe8, w jedno lato nazbieral monster rolesów I z całkiem nagiego składu + wembanyama-Murray zrobił sobie instant contendera. 

Teraz, człowiek...morza napisał(a):

czy to byl sezon gdy young wszedl do ecf? :)

Z tego co widzę, to w Finale Konfy Mavs u nas byli w '21. Natomiast 62W mieli w '24

Drużyny, które wygrały w BeGM przynajmniej 58 meczy w sezonie regularnym, jest ich 21:

1. Warriors'17 - 68W

2. Spurs'17 - 64W

3. Bucks'19 - 64W

4. Warriors'18 -63W

5. Warriors'19 - 62W

6. Mavs'24 - 62W

7. 76ers'18 - 61W

8. Nuggets'24 - 61W

9. Raptors'18 - 60W

10. Nuggets'19 - 60W

11. Lakers'22 - 60W

12. Knicks'19 - 59W

13. Nuggets'19 - 59W

14. Raptors'24 - 59W

15. Rockets'18 - 58W

16. Celtics'19 - 58W

17. 76ers'19 - 58W

18. 76ers'22 - 58W

19. Magic'22 - 58W

20. Nuggets'22 - 58W

21. Wolves'25 - 58W

Czyli mamy:

4 - Nuggets

3 - 76ers i Warriors

2 - Raptors

1 - Celtics, Knicks, Bucks, Magic, Mavs, Rockets, Spurs, Wolves i Lakers

Teraz, Alonzo napisał(a):

Rzuć okiem na mój post powyżej - dodałem drużyny 58+ u nas w historii BeGM

Lakers zawsze w RS dostawali po dupie bilansami:) W '23 może to kosztowało tytuł (HCA vs Denver mogłoby zmienić wynik). Ale w '24 bogowie kosza to oddali, bo kluczowi gracze rywali się łamali.

Plus tam w 2020 trza by adjustments zrobić w wyliczeniach że względu na krótszy sezon.

Dzisiaj przeglądałem sobie właśnie historię BeGM. Mało kto pamięta, ale to ja zapoczątkowałem ten temat. Bardzo dobra robota Jaśka i LAFa później kontynuowana.

Chociaż widzę, że poprzedni sezon nie jest już wpisany. Jak @january ma moda to może będzie miał możliwość poprawić, bo LAF już formatkę zrobił pod sezon 24/25

Teraz, MarcusCamby napisał(a):

Dzisiaj przeglądałem sobie właśnie historię BeGM. Mało kto pamięta, ale to ja zapoczątkowałem ten temat. Bardzo dobra robota Jaśka i LAFa później kontynuowana.

Chociaż widzę, że poprzedni sezon nie jest już wpisany. Jak @january ma moda to może będzie miał możliwość poprawić, bo LAF już formatkę zrobił pod sezon 24/25

Tam milion wymian FA etc do wprowadzenia jest, dużo czasu trza by poswiecic:)