Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, january napisał(a):

huh, srogo :P 

nom

27 minut temu, Alonzo napisał(a):

o tego chyba nigdzie piękniej u nas piłka nie krąży pomiędzy graczami jak u mnie w Magic patrząc nawet na zwykłe średnie asyst.

mi się to bardziej podoba, bo jednak bez ćwierć ponaprzeciętnego kreatora takie coś wykluć, to trzeba mieć talent

11 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

człowieniu jak tu bez opisu powinienem robić max 3L na ten moment. Ty do Finału masz mniej więcej tyle co Grant Williams do bycia w kimś tej lidze - no, nie za blisko, przewagę parkietu to ja mam nad Tobą od zawsze, kiedyś w chipsach znalazłem

jakiej narracji, robię sobie beczkę, bo się zniesmaczyłem jakie rzygi lajkujesz, a do tego się dowiedziałem, że negujesz zasadność moich trzech wygranych, a to nie wszystko czym zdołałeś się wykazać w przeciągu dwóch tygodni

no tak nikt nie uwierzy, a w rankingu przed sezonem napisałeś, że nikt Twojego duetu nie docenia, jesteś mistrzem wypierania faktów, ale oczywiście możemy sprawdzić, kto ma racje na koniec, ostatecznie to nie ja zagłosowałem jako jedyny na Twoją porażkę z Bux jak i w wielu innych seriach

Dray jest już po prostu stary i nie dowozi na przestrzeni całych spotkań

to są statystyki z całego sezonu:

https://www.nba.com/stats/player/203110/traditional

typ w ostatnich 8 grach rzuca na 38TS, to k**** bez przesady, GSW z nim na parkiecie mają bardzo przeciętny atak, kim chcesz to łatać samym Mitchellem, bo chyba nie KATem na carrier low wskaźnikach

poza tym Green gra po 28 minut, mam nadzieję, że to weźmiesz pod uwagę w opisach i ładnie to tam pouzupełniasz swoją szaloną pokaźną głębią podkoszową

pozdrawiam

Widzę, że czas na powrót do rzeczywistości:

rl Nuggets przeważnie odpadają w II rundach playoffs. Nabijasz się z KATa, który dokładnie ma rozegranych tyle samo Finałów Konferencji co Jokic - czyli dwa. Różnica jest oczywista - Nuggets raz zagrali z Heat w Finale i zdobyli mistrzostwo. U nas Nuggets mają dwa mistrzostwa.

Natomiast o texty z minutami Greena to nawet nie podejrzewałem, że możesz tak nisko upaść - i to zawyżając o srogie minuty Caruso rok w rok u Ciebie w Nuggets, czy gimnastykowanie się przez kilka sezonów, gdzie nie miałeś rotacji.

Do tego jestem świeżo po 3 ostatnich meczach Knicks - i albo z jakiegoś powodu masz coś do mnie prywatnie, albo masz komplex KATa, bo tego co wypisujesz nie da się inaczej wytłumaczyć. 

8 minut temu, january napisał(a):

huh, srogo :P 

Chodzi o wiek

13 minut temu, Alonzo napisał(a):

rl Nuggets

rl Nuggets to najbardziej zwycięski klub dekady na równi z Celtics, zejdź już z tej chmurki, rzeczywistość, to akurat nie mnie co roku sprowadza na ziemię

13 minut temu, Alonzo napisał(a):

Do tego jestem świeżo po 3 ostatnich meczach Knicks - i albo z jakiegoś powodu masz coś do mnie prywatnie, albo masz komplex KATa, bo tego co wypisujesz nie da się inaczej wytłumaczyć. 

tak mam kompleks KATa, to już wszyscy wiedzą, jestem onieśmielony jego talentem i impactem, po prostu nie mogę tego przeboleć, zawsze chciałem go mieć u siebie, ale wstydziłem się zagadać

a tych meczów, to może lepiej nie oglądaj, bo nie umiesz

KAT w drugich połowach w ostatnich trzech meczach

https://www.nba.com/stats/player/1626157/advanced?LastNGames=3&GameSegment=Second+Half

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

No i to właśnie jest tak jak się patrzy na statsy

W pierwszym meczu z Heat miał 30pkt. w I połowie, bo w drugiej Shamet grał kosmos, natomiast w dwóch następnych z Heat i Mavs miał właśnie dużo lepsze drugie połowy. Z Mavs Brunson po powrocie warto odnotować w 4qw nie trafiłby kamieniem w ocean. Zresztą z Mavs przynajmniej po dwie asysty miałKAT do Twoich Brunsona i Harta (miałby więcej gdyby Hart trafiał wide open nie tylko w 4qw w której uczciwie przyznaję był najlepszym graczem Knicks i to mimo tych dwóch 3P Shameta w końcówce). KAT fantastycznie zbiera - a te niecelne biorą się też m.in. z jego walki na ofensywnej tablicy o zbiórki i dobitek. Natomiast ma słabszy start sezonu jak mowa o 3P.

O Magic nie musisz się martwić - mam 11/12 rotacyjnych graczy. Doceniam, że Nuggets ostatnimi laty mają wreszcie solidną głębię o co swojego czasu miałem do Twojego teamu zastrzeżenia. Cieszymy się koszykówką, bo raczej obu nam zależy na jak najszybszym powrocie do zdrowia Gordona. 

Edytowane przez Alonzo

6 minut temu, Alonzo napisał(a):

No i to właśnie jest tak jak się patrzy na statsy

ja to wklejam dla innych, przecież jako matematyka (?) staty Cb nie obchodzą, natomiast ja nie chce czytać i przyswajać zsumowanych asyst, bo to jest zabawa jak z dzieckiem, które poznaje pierwsze cyferki

8 minut temu, Alonzo napisał(a):

W pierwszym meczu z Heat miał 30pkt. w I połowie, bo w drugiej Shamet grał kosmos

po pierwszej połowie miał 32 punkty, po przerwie był katastrofalny, a w praktyce cali Knicks z nim na parkiecie co pokazuje -16NET na 37TS, zdobył w niej 7 punktów, Shamet za to był fenomenalny, dostał nawet chanty z trybun, a tamten po prostu nie dowiózł, miał momenty gdy był po prostu żałosny, jak wtedy gdy przy rozstrzygniętym wyniku chciał koniecznie zdobyć 40 punktów i... dostał bloka jak pet

17 minut temu, Alonzo napisał(a):

Natomiast ma słabszy start sezonu jak mowa o 3P.

to trwa już bardzo długo, bo od pierwszej połowy maja rzuca poniżej 34.5%, jest to próbka bliska 45 spotkań lub coś koło tego, nie chce mi się teraz szukać, bo do Cb i tak to nie trafi

19 minut temu, Alonzo napisał(a):

Cieszymy się koszykówką

a tam ciesz się czym chcesz, dla mnie to jest strata czasu, nie mogę na to patrzeć mając dwóch graczy NYK w składzie - ale Ty jak najbardziej możesz się tym nacierać skoro takie to dobre

Mnie jeszcze ciekawi jak pogodzisz przetrzymywanie piłki przez Brunsona przy Joku. Ostatniego Finału BeGM nie czytałem (nawet tam nie wchodziłem po tym co odwaliliście z Bux) więc nie wiem, czy ktoś tam w ogóle ten problem poruszał, czy zwyczajnie świętych krów się nie rusza. Mam prośbę - nie obrzydzaj mi Joka i Brunsona. W temacie Knicks nikt nie chce już czytać tych Twoich światłych tez. 

To podsumowując - KAT jest słaby w ofensywie, a Draymond jest słaby w obronie - bo takie kwiatki tworzysz. Tak to może ostawię, bo naprawdę nie mam czasu na to, co Ty wypisujesz. Czekam jeszcze na zażalenie do NBA że punkty KATa powinny być liczone tylko co drugi, a gracze moich Magic z automatu powinni grać u nas przynajmniej o połowę gorzej.

Miłego dnia. 

12 minut temu, Alonzo napisał(a):

Mnie jeszcze ciekawi jak pogodzisz przetrzymywanie piłki przez Brunsona przy Joku.

nie ma czegoś takiego, to, że Brunson nie chce podawać Townsowi, to nie mój problem

Mam prośbę - nie obrzydzaj mi Joka i Brunsona. W temacie Knicks nikt nie chce już czytać tych Twoich światłych tez. 

XD

a co mi zrobisz? zwyzywasz jak oni?  to jest Twój koronny argument, Mayor z Chomikiekm i Panem Anusem? 

KAT jest słaby w ofensywie, a Draymond jest słaby w obronie - bo takie kwiatki tworzysz.

nie, obaj są słabi w ofensywie, Dray po prostu nie daje już impactu na poziomie all-def, nic w tym szokującego w tym wieku, to znaczy KAT tragiczny nie jest, ale strasznie zprzeciętniał

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

2 godziny temu, Alonzo napisał(a):

Chodzi o wiek

Tylko nie rozumiem co wpis miał znaczyć, bo jeśli zasugerowałeś, że Draymond by lepiej wyglądał przy Mitchellu i Townsie zamiast przy Currym i Butlerze to się nie zgadzam.

Warriors są starzy (liderzy+Draymond, Horford) i stracili po prostu kolejny procent z kolejnym rokiem pod kątem talentu w lidze, młodsi nie donoszą, a GSW mocno się oszczędzają bym powiedział pod kątem dystrybucji minut. Rok temu nie rozbili banku dla Butlera, ale czuję, że dzięki temu rozbiją w tym roku assetami bank za jakiegoś Lauriego :) 

Duo Porter + Claxton ogrywa Boston Celtics

Claxton notuje triple double z 12 asystami! - Ogólnie Nic tak świetnie rozwinął się w ataku, że za chwilę zapomnimy o Sabonisie. 

Porter niesamowita lekkość w ataku. Bardzo dużo mu dało, że wreszcie ma większą rolę. Na to liczyłem. Fani Nets porównują go do Duranta.

A i Edey wraca w bardzo dobrej formie Grizzlies z Nim na parkiecie mają drugą defensywę ligi, chociaż próbka jest w tym momencie śmiesznie niska to widać ogromną jakość.

Oj dobrze to wygląda.

Edytowane przez MarcusCamby

1 godzinę temu, january napisał(a):

Tylko nie rozumiem co wpis miał znaczyć, bo jeśli zasugerowałeś, że Draymond by lepiej wyglądał przy Mitchellu i Townsie zamiast przy Currym i Butlerze to się nie zgadzam.

Warriors są starzy (liderzy+Draymond, Horford) i stracili po prostu kolejny procent z kolejnym rokiem pod kątem talentu w lidze, młodsi nie donoszą, a GSW mocno się oszczędzają bym powiedział pod kątem dystrybucji minut. Rok temu nie rozbili banku dla Butlera, ale czuję, że dzięki temu rozbiją w tym roku assetami bank za jakiegoś Lauriego :) 

Dwie różne rzeczywistości.

rl Warriors wg mnie muszą się oszczędzać na playoffs, bo tam kołderka jest króciutka i poza problemami z głębią (rano kończyłem mecz Heat z rezerwami Warriors) jest też problem Kumingi. Tam nie uniknie się load management przy wieku liderów.

U mnie Dray po tułaniu się w BeGM po takich sobie - jeżeli chodzi o siłę - teamach i po trafieniu do Magic z tankujących u nas w poprzednim sezonie Wizards, z pewnością grałby na maxa bo tych tytułów ma jednak mniej niż w rl i byłby głodny sukcesu (śmiem twierdzić, że w poprzednim sezonie dałby mi spokojnie Finał, gdzie do gry wróciłby już pewnie Gordon - ale wyszło jak wyszło u nas). Dray to ogień, a KAT to woda - lepszego uzupełnienia nie da się wymyślić. A ja mam jeszcze Gordona obok nich i na skrzydle minuty dla Jaqueza i Champagnie. Przy tylu głupich błędach jakie widzę u Ware jak grał szczególnie pod nieobecność Adebayo, mogę tu spokojnie rotować energicznym Missim jeszcze, gdzie również Jaqueza mogę ustawiać na czwórce jak jest taka potrzeba - ciężko go przypasować w Heat do konkretnej pozycji. Zatem Dray tu pasuje idealnie ze swoim doświadczeniem i geniuszem defensywnym - bo mimo że jest irytujący i wiele osób go nie lubi - mało kto w koszykówce wie tak dobrze gdzie i kiedy ma być w danym miejscu na boisku i co robić. Właśnie takiego gracza mi brakowało i teraz liczę po prostu na zdrowie moich, żeby wreszcie spokojnie mieć sezon na 60+W co już w poprzednim sezonie powinno się wydarzyć - ale o tym mam nadzieję sobie w playoffs pogadamy. :) 

2 godziny temu, MarcusCamby napisał(a):

Duo Porter + Claxton ogrywa Boston Celtics

Claxton notuje triple double z 12 asystami! - Ogólnie Nic tak świetnie rozwinął się w ataku, że za chwilę zapomnimy o Sabonisie. 

Porter niesamowita lekkość w ataku. Bardzo dużo mu dało, że wreszcie ma większą rolę. Na to liczyłem. Fani Nets porównują go do Duranta.

A i Edey wraca w bardzo dobrej formie Grizzlies z Nim na parkiecie mają drugą defensywę ligi, chociaż próbka jest w tym momencie śmiesznie niska to widać ogromną jakość.

Oj dobrze to wygląda.

No, niech zejdą na ziemię bo ten pick Pelicans nie będzie aż taki dobry jak zapowiadali niektórzy :( 

oglądałem IV kwartę nets - celtics na żywo, MPJ trafiał ko-smi-czne rzuty. Ze dwa, trzy były na oko naprawdę strasznie głupie… ale wpadły czyściutko wszystkie. Polecam zobaczyć. 

Edytowane przez RonnieArtestics

2 minuty temu, january napisał(a):

Raczej nikt nie ujmuje Magic, bo przy problemach innych teamów idą na razie pewnie po #1 na wschodzie, ale Alonzowanie z tym wpisem o swoich allstarach w kontrze do Kury i Butlera zaczęło Ci się włączać ostro także nie przeginaj 😛

Czemu alonzowanie? Curry i Butler to wiadomo - profesura, ale szczególnie przy Butlerze wiem jak to wygląda. On raczej znowu opuści ze 20 meczy (Curry nie wiem), tam ławka jest dość uboga jeżeli chodzi o talent i ciężko powiedzieć czy da to top6 czy rozstawienie w I rundzie, czy skończy się jednak play inami. U mnie przy prime liderów i uważam, że solidnej głębi mogę sobie pozwolić na intensywniejszą grę rolesów. To już są te sezony Jasiu, gdzie Magic są na swojej absolutnej górce - zaraz ja będę musiał ściskać kciuki, żeby mi się liderzy nie łamali. KAT tydzień temu skończył 30, a Mitchell 30 będzie miał za rok we wrześniu przed kolejnym sezonem. Natomiast Gordonowi 30 stuknęła 2 miesiące temu i problemy zdrowotne niestety będą u niego coraz częstsze.