Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, człowiek...morza napisał(a):

polecam statsy browna bez tatuma, a skonczy sie biadolenie o zlej grze na pilce i stratach, ktorych mitchell notuje wiecej :))))

i tak, mtichell ma lepszy rzut, wiec przyjmujac twoje wytyczne, ze o wartosci gracza decyduje jedynie rzut, mozna przyjac, ze mitchell jest lepszy. poki co jednak na jego rzucie i hero-ball nikt nigdzie daleko nie zajechal 

Spoko, mi chodzi o coś innego. Nie wiem kompletnie po co chcesz robić z elitarnego forwarda, który znany jest z bycia c***owym ballhandlerem (naciskany gubi piłkę w koźle notorycznie! ) elitarnego playmakera. Mitchell nawet przy  swoich skłonnościach do hero-ball jest po prostu lepszym guardem, point guardem, playmakerem, zwał jak zwał. 

Edytowane przez RonnieArtestics

2 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a):

Spoko, mi chodzi o coś innego. Nie wiem kompletnie po co chcesz robić z elitarnego forwarda, który znany jest z bycia c***owym ballhandlerem (naciskany gubi piłkę w koźle notorycznie! ) elitarnego playmakera. Mitchell nawet przy  swoich skłonnościach do hero-ball jest po prostu lepszym guardem, point guardem, playmakerem, zwał jak zwał. 

ale ja nie robie z niego elite playmekara. wyczarowales to sobie skads xd

pisze po prostu kogo bym wolal w druzynie i kto jest ovrl lepszy (choc gwoli scislosci polka gracz ta sama).

23 godziny temu, january napisał(a):

Problem to Hawks zgarniający skapiradlom z Suns JJJa z FA, to popsuło mi strasznie szyki i bylo nie do przewidzenia (najlepszy gracz zmieniajacy u nas klub na FA od czasow offseason 2019).

Dawałem bdb ofertę za Jarena, ale Tecu się nie zdecydował. A jeszcze chyba z dzień przed FA pisaliśmy, że jak mu da maxa, to raczej powinien zostać, po czym nie dostał Jaren maxa od Suns :)

Powiem krótko, Tecu w porządku gość, zawsze pełna kultura, ale tu zadziałał zdecydowanie na szkodę klubu. Tak to jest najczęściej z tymi zespołami z tymczasowymi sterami, inne priorytety. Jestem wręcz prwny, że w Sixers, by nie dopuścił do takiej sytuacji. 

Edytowane przez Braveheart22

13 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

Powiem krótko, Tecu w porządku gość, zawsze pełna kultura, ale tu zadziałał zdecydowanie na szkodę klubu. Tak to jest najczęściej z tymi zespołami z tymczasowymi sterami, inne priorytety. Jestem wręcz prwnyz że w Sixers, by nie dopuścił do takiej sytuacji. 

niestety.

mavs tez zaraz skoncza z oddaniem ziona, younga i davisa za mizerie

takie miami tera z georgem zamiast duranta xd

W dniu 30.10.2025 o 11:13, january napisał(a):

To nie jest prawda, to nie był lotto pick, już 4 raz Ci TK prostuję, mógłbyś zapamiętać:)

To mogłeś nie wykasowywać draftów jak miałeś gorszy okres, bo jest problem z szukaniem, gdzie post z kolejnością powinien być zawsze na początku. Nawiasem mówiąc dobrze by to było uzupełnić.

Nie wiem, czy czwarty, ale pamiętam że ten pick był na granicy loterii i play in. Kogo tam ostatecznie z nim wybrałeś? 

W dniu 30.10.2025 o 11:29, ignazz napisał(a):

January miał zawsze dobre drafty i to oceniając z dłuższej perspektywy niż pierwszy sezon. 

Zainspirowałeś mnie do sprawdzenia moich wyborów w drafcie od 2019 - który był moim pierwszym draftem. Grant Williams z #22 💪

Ogólnie wybrałem do teraz 18 graczy w drafcie BeGM ( 5 w I rundzie i 13 w II rundzie).

23 godziny temu, ignazz napisał(a):

Jasne ze byl przez rok przymierzany jako czołowy prospekt mocnego draftu ale mi chodzi o to ze obecnie jest najlepszy. I tego akurat nikt nie przewidział. U nas zdania były podzielone co do #3 a tu czytam wpisy jakby każdy wiedział ze taki kozak jak się pokazał.

Flagg i Harper to byli pewniacy do dwóch pierwszych picków, choć oczywiście ktoś mógł mieć gracza X wyżej niż Harpera, ale raczej gdyby to napisał zostałoby to uznane za zasłone dymną ( i do tego słabą :P ). Edgecombe awansował w mockach i jestem w stanie sobie wyobrazić, że część z nas miała go na #3 - wybór @Sylvinho. mnie nie zaskoczył jakoś, ale pamiętajmy też, że Bailey przez sabotaż swojego ex agenta tracił w mockach. Ciężko tez było ocenić, czy jednak Tre Johnson nie wskoczy na trójkę. Osobiście nie wykluczałem też z #3 Kona Knueppela.

Ogólnie trójka była bardzo ciężka do przewidzenia. 

Jak Edgecombe będzie Gwiazdą, to January będzie sobie mógł pluć w brodę, bo gracz był w jego zasięgu, ale jeszcze poczekajmy z diagnozami;) 

Inna sprawa, że Lakers posiadając LeBrona, Currego i Duranta w rl nie mieliby tak wysokiego picku i mówiąc prosto z mostu świadczy to o fantastycznym GMowaniu Januarego i gów##nym GMów którzy mu oddali te picki (kimkolwiek byli). I bawiło mnie tu podczas draftu oburzenie Januarego że śmiałem pozyskać #29 pick - to tak jakby złodziej krzyczał pokazując na kogoś ( w tym przypadku na mnie) - łapać złodzieja! :P 

21 godzin temu, człowiek...morza napisał(a):

pisze po prostu kogo bym wolal w druzynie i kto jest ovrl lepszy (choc gwoli scislosci polka gracz ta sama).

xD

Nawet mi się tego komentować nie chce, bo ktoś mógłby jeszcze założyć, że jest nad czym dyskutować. Nawiasem mówiąc lubię Browna i to znakomita druga opcja - jeden z nielicznych All Starów, którego chętnie sprowadziłbym do Magic. I tak - wolałbym jego niż Tatuma.

A z innej beczki - wiesz, że Patrick Williams po tym jak rl Bulls są 4-0 jest tam minusowym graczem? 🤣

2 godziny temu, Braveheart22 napisał(a):

Dawałem bdb ofertę za Jarena, ale Tecu się nie zdecydował. 

Przecież się wycofałeś 🤷

2 godziny temu, Braveheart22 napisał(a):

Powiem krótko, Tecu w porządku gość, zawsze pełna kultura, ale tu zadziałał zdecydowanie na szkodę klubu. Tak to jest najczęściej z tymi zespołami z tymczasowymi sterami, inne priorytety. Jestem wręcz prwny, że w Sixers, by nie dopuścił do takiej sytuacji. 

Oczywiście rozumiem ocenę, nie mam z nią problemu, ale:

Sixers po pierwsze mają zupełnie inną sytuację.

Po drugie to nie jest tak, że straciłem JJJa za darmo. Zyskałem cap space z którego już trochę uzyskałem a mogę podobne rzeczy zrobić za rok lub spróbować podpisać dobrego gracza. Zyskałem legitymizację sprzedaży Bane oraz, prawdopodobnie, zwiększyłem swoje szanse na top3 pick za rok a to z JJJem i Banem byłoby bardzo trudne.

Oczywiście nie tłumaczę się, ale nie można mieć wszystkiego i czasem trzeba wybrać i ja wybrałem szansę na wybranie gwiazdy, która z kolei ma szansę być kimś więcej niż JJJ i stworzyć młody zespół z aspiracjami. Może nic z tego nie wyjdzie, bo sporo jest niewiadomych, tak może być, trudno.

Przy okazji, zrobiłem plot twist który urealnia naszą grę.

Życzę powodzenia JJJowi, powodzenia @24kobe8 niech się cieszy, bo fajnie buduje zespół i cieszę się, że komuś takiemu trafił się JJJ. Tylko proszę powsciagnij trochę te cieszenie się 😉

Czy mogłem to lepiej rozegrać? Oczywiście, że tak.

39 minut temu, Tecu napisał(a):

Oczywiście nie tłumaczę się, ale nie można mieć wszystkiego i czasem trzeba wybrać i ja wybrałem szansę na wybranie gwiazdy, która z kolei ma szansę być kimś więcej niż JJJ i stworzyć młody zespół z aspiracjami. Może nic z tego nie wyjdzie, bo sporo jest niewiadomych, tak może być, trudno.

tu nie ma zadnej niewiadomej.

nie masz najmniejszej szansy sciagnac z fa kogos porownywalnego do jjj

twoje dzialanie w suns to istna katastrofa

inaczej sie tego nie da ujac

6 godzin temu, Reikai napisał(a):

To jest chyba najpiekniejsze w beGM. Szukanie 2nd roundowcow/two way graczy na pograniczu out of league, obserwowanie ich i radosc, gdy wystrzela.

Ale akurat w jego przypadku to nic takiego nie miało miejsca :)

On już zeszły sezon miał mocny w adv stats i rozmawialiśmy o Nim na PW.

A piszesz jakbyś go wynalazł dużo wcześniej ;) Było trochę inaczej :)

28 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Ale akurat w jego przypadku to nic takiego nie miało miejsca :)

On już zeszły sezon miał mocny w adv stats i rozmawialiśmy o Nim na PW.

A piszesz jakbyś go wynalazł dużo wcześniej ;) Było trochę inaczej :)

Rozmawialiamy po tym, jak zaczal grac jako two way w Bucks. Ja mu dalem 1y min, potem rl Bucks zrobili to samo, reszta jest historia.

No I jednak grac niezle na malych minutach na malej probce, a grac w s5 Bucks i radzic sobie tak, to uwazam spora roznica. Pieknie sie rozwija chlopak, a ma bodajze 23 lata.

3 minuty temu, Reikai napisał(a):

Rozmawialiamy po tym, jak zaczal grac jako two way w Bucks. Ja mu dalem 1y min, potem rl Bucks zrobili to samo, reszta jest historia.

No I jednak grac niezle na malych minutach na malej probce, a grac w s5 Bucks i radzic sobie tak, to uwazam spora roznica. Pieknie sie rozwija chlopak, a ma bodajze 23 lata.

Gratulacje, Przyjacielu :)

Ta próbka bardzo mocnych adv stats na małych minutach nie okazała się fluke i chłop potwierdza ogromną jakość, także w dużo większej roli :)

18 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Gratulacje, Przyjacielu :)

Ta próbka bardzo mocnych adv stats na małych minutach nie okazała się fluke i chłop potwierdza ogromną jakość, także w dużo większej roli :)

W ogole popierdolone jest to, jak bardzo jest to inny grajek w porownaniu do zeszlego sezonu. Mowie o pewnosci siebie.

Rok temu byl glownie 3&D, czasem zaatakowal obrecz.

W tym wchodzi na kosz regularnie ze 100x lepszym kozlem, a do tego wali w clutch jumperki sprzed ryja na kozle.

6.10 wingspan? Do tego pomylilem sie z tym, ze ma 23 lata, bo:

Ryan Rollins is younger than thirteen 2025 NBA draft selections

7 godzin temu, Braveheart22 napisał(a):

Dawałem bdb ofertę za Jarena, ale Tecu się nie zdecydował. A jeszcze chyba z dzień przed FA pisaliśmy, że jak mu da maxa, to raczej powinien zostać, po czym nie dostał Jaren maxa od Suns :)

No ogólnie powiedziałbym, że jak rok wcześniej Tecu fantastyczne ruchy wykonał w Suns (oddanie D.Murraya za taki monstrualny pakiet) tak tu zawalił z JJJ. Powiedziałbym patrząc z boku, że przez to Suns wyszli na zero, ale przebudowa będzie dłuższa. Poszkodowanym niestety trochę jestem też ja :P 

9 godzin temu, Reikai napisał(a):

To jest chyba najpiekniejsze w beGM. Szukanie 2nd roundowcow/two way graczy na pograniczu out of league, obserwowanie ich i radosc, gdy wystrzela.

No ba :) Hartenstein, Claxton, Reaves, Hauser, Ellis sprawiali mi większą radość grą jednak niż Bron, Butler czy Curry. Choć tu od razu powiem, że akurat Jimmyego i Stefka bardzo lubię, więc było blisko:)

6 godzin temu, Alonzo napisał(a):

Nawiasem mówiąc dobrze by to było uzupełnić.

Nie wiem, czy czwarty, ale pamiętam że ten pick był na granicy loterii i play in. Kogo tam ostatecznie z nim wybrałeś?

Masz historię draftów piękną w temacie: 

To był chyba #17 pick draftu '21, oddałem go przed draftem w dealu po Stefka :) Ale nie wiem czy pamiętasz historię -> tam się wszyscy rzucili do Elda z ofertami dealu co byli na forum, a jak wybrał moją (cash+2x2nd bodajże) to dopiero oburzenie z strony kontrahentów, którym nie wyszło ;]

34 minuty temu, Tecu napisał(a):

Ze swoich graczy, bo w za dużej ilości to już nie cieszenie się, ale chwalenie i zaczyna denerwować 😉

Ty tak serio? 

Rozumiem, że wolałbyś w grze wiecej Regisów i Ashigarów (Panowie z całym szacunkiem, chodzi mi o brak aktywności) ??? 

Jestem zdumiony tym wpisem, serio myślałem, że chodzi Ci o JJJa...

Po roku niczego w Hawks, następnie mojej ciężkiej pracy przy drafcie i offseason,  po 5 meczach sezonu mam powody do zadowolenia, i komuś to przeszkadza, no niebywałe.

Życzę Tobie, abyś w Arizonie za kilka lat mógł również "denerwować" społeczność, choć niestety na to sie nie zanosi.

10 minut temu, 24kobe8 napisał(a):

Ty tak serio? 

Rozumiem, że wolałbyś w grze wiecej Regisów i Ashigarów (Panowie z całym szacunkiem, chodzi mi o brak aktywności) ??? 

Jestem zdumiony tym wpisem, serio myślałem, że chodzi Ci o JJJa...

Po roku niczego w Hawks, następnie mojej ciężkiej pracy przy drafcie i offseason,  po 5 meczach sezonu mam powody do zadowolenia, i komuś to przeszkadza, no niebywałe.

Życzę Tobie, abyś w Arizonie za kilka lat mógł również "denerwować" społeczność, choć niestety na to sie nie zanosi.

Wszystko spoko, ale miałeś być silny dopiero za rok :( :( 

Napinaj muskuły jest czym po takim starcie sezonu :) 

10 godzin temu, Reikai napisał(a):

To mój wybor z 2nd RD ale brakło mi cierpliwości a i tak pewnie miałby się ciężko przebić przy mojej (zdrowej) rotacji. Niemniej cieszę się że odpalił. Chyba też muszę częściej ufac moim 2nd RD.

Godzinę temu, 24kobe8 napisał(a):

Dziękuję za szczere życzenia. Z pewnością nie będę tego robił z jakiegokolwiek powodu.

Zwróciłem tylko moją indywidualną uwagę rodzaju ogólnego, że jest czasami jakaś linia między cieszeniem się a chwaleniem się a także między chwaleniem się a nadmiernym chwaleniem się.

No offens, nie twierdzę, że je przekroczyłeś, to była taka ogólna uwaga, życzę Ci jak najlepiej, nie mam żadnego problemu z JJJem, cieszę się, że dobrze trafił i cieszę się, że gra zyskała aktywnego gracza.

Peace.

Godzinę temu, 24kobe8 napisał(a):
1 godzinę temu, Tecu napisał(a):

Ze swoich graczy, bo w za dużej ilości to już nie cieszenie się, ale chwalenie i zaczyna denerwować 😉

Ty tak serio? 

A tak na serio to tam była taka emotka 😉

Co znaczy, że to było zartobliwe, nie na serio 🙂

I chyba całe Twoje obrażenie/zdumienie wynika z innego niż ja odczytywania takiej oto emotki 😉

Więc jeżeli to moja wina to najmocniej przepraszam za niezrozumienie moich wpisów z mrugnięciem okiem.

A za życzenia zawszę dziękuję 😉

Edytowane przez Tecu