Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

@Reikai skoro odnosisz się do formy graczy

Last 10 game +-

Coby ma + 5,5 vs Banchero +6,3 (Coby 28ppg vs Paolo 29ppg)

Klay ma -8,8 vs Lavine -7,3 (Klay 12ppg vs Zach 22ppg)

Odnosisz się do formy graczy - proszę bardzo ;) 

Ziona nie sprawdzę bo nawet nie ma historii playoffs jeszcze żadnej ;) 

Także trochę mało logiki w tym ping-pongu zachowujesz :D a co do oglądania meczy - mój LP pokazuje mi, że oglądnąłem w tym sezonie na all-poss games blisko 300 meczy także nie oceniaj ludzi jak nie znasz ich zaangażowania w oglądanie NBA i zainteresowanie ;) mam LP od 5 sezonów i prawie codziennie oglądam po 1-2 mecze, czasem nawet ze 3, a w weekendy zdarza się również live ;) 

5 minut temu, Szulim napisał(a):

@Reikai skoro odnosisz się do formy graczy

Last 10 game +-

Coby ma + 5,5 vs Banchero +6,3 (Coby 28ppg vs Paolo 29ppg)

Klay ma -8,8 vs Lavine -7,3 (Klay 12ppg vs Zach 22ppg)

Nie wiem czy trollujesz z tymi last 10 jak z porownywaniem bezpośrednio meczu Pels Magic w RL, albo tego czy Zion gral w RL w PO(skoro jeden playin mecz vs Lakers > cale kariery Banchero i Lavine) czy jak, ale na pojedynek bedzie czas, jak bedzie pojedynek.

Tak czy siak, na pewno nie masz prawa na taka bragge i pewnosc wygranej po dodaniu Bruce Browna i Christiego do rotacji.

Sam zacząłeś oceniać formę graczy w RL NBA - więc myślę że last10 przed rozpoczęciem PO jest niezła próbka do oceny aktualnej dyspozycji ;) 

Ziom rozumiem zawężanie rotacji na PO ale nadal moje 7-8 zawodników gra lepiej niż twoja rotacja ;) 

tym bardziej że Ingrama może jeszcze obronisz, ale wiecznie kontuzjowanego Ziona to życzę powodzenia - nie takie zmartwychwstania się tu już działy 🤣

1 minutę temu, Szulim napisał(a):

Sam zacząłeś oceniać formę graczy w RL NBA - więc myślę że last10 przed rozpoczęciem PO jest niezła próbka do oceny aktualnej dyspozycji ;) 

Ziom rozumiem zawężanie rotacji na PO ale nadal moje 7-8 zawodników gra lepiej niż twoja rotacja ;) 

tym bardziej że Ingrama może jeszcze obronisz, ale wiecznie kontuzjowanego Ziona to życzę powodzenia - nie takie zmartwychwstania się tu już działy 🤣

Ale pierdolisz

Zion nie jest kontuzjowany, poszedl shutdown w tym samym momencie co CJ McCollum.

I Dobrze, ze taki Lavine czy Giddey to tygrysy playoffowe, lol.

Troche pokory, bo nie masz kart by byv tak pewnym wygranej :)

@Alonzo super że wrzuciłeś tematy pod dyskusję bo ożywiłeś temat. Graty. 

Może warto założyć temat osobny dotyczący dyskusji o dostępności graczy gdy wygaszono ich u tankera. Niby temat właściwy i opis to dobre miejsce ale wtedy opisy będą trochę zaśmiecone a tak może byłyby przymiarki w takim osobnym? 

Tylko panie - u mnie naprawdę jest wielu zawodników z doświadczeniem w PO

+ jak mamy ocenić formę ziona w tym momencie? Rozumiem że może to i shutdown - ale kiedy ostatnio był zdrowy na PO? 
Jedna sprawa to ocena 3 trymestru - inna to gra w play-in / playoffy. 

Życzę ci jak najlepiej i powodzenia w opisach - mogę założyć że głównie będzie to atakowanie moich zawodników żeby przykryć braki w całym zespole gsw ale damy radę ;) 

I tak na koniec ocena będzie należeć to reszty manago, więc mam nadzieję że stoczymy ciekawy bój :) 

Edit - a propo braku kontuzji Ziona:

19 marca 2025 r. Williamson doznał stłuczenia dolnej części kręgosłupa po upadku podczas meczu w Minnesocie. 

Pelicans poinformowali, że Williamson będzie nadal odpoczywał i leczył plecy.

Troche kontuzja, może i shutdown - historia ziona raczej nie napawa zdrowiem ;) 

Ale zostawie to juz na opisy ;) 

23 minuty temu, ignazz napisał(a):

@Alonzo super że wrzuciłeś tematy pod dyskusję bo ożywiłeś temat. Graty. 

Może warto założyć temat osobny dotyczący dyskusji o dostępności graczy gdy wygaszono ich u tankera. Niby temat właściwy i opis to dobre miejsce ale wtedy opisy będą trochę zaśmiecone a tak może byłyby przymiarki w takim osobnym? 

Zostawmy tutaj ;)

Mało się u nas ostatnio pisało, więc nie ma co tworzyć oddzielnych tematów. Za kilka dni zaczną się opisy, więc liczę na to, że dyskusja będzie się już toczyła z właściwą intensywnością.

13 godzin temu, january napisał(a):

Tbh jestem zmęczony kopaniem się z udowadnianiem jak mocne jest moje big3, wsparte zacnymi rolesami w tym RS. Powinno być HCA, ale nie chce mi się punktować jednocześnie na ostro słabości innych drużyn. Jak będzie #7 seed to trudno, grunt że odpukać na PO wszyscy zdrowi się szykują, a wtedy reszta ligi może mieć przejebane :D Tak więc na spokojnie, szat rejtanowo drzeć nie będę.

To rozumiem ze durant jest zdrowy wg ciebie ?

22 godziny temu, Reikai napisał(a):

Nie dam sobie wmowic, ze gdy cwel Dort podlozyl mu noge na poczatku grudnia I skrecil kostke, gdyby Raptors nie tankowali ,nie wrocilby do gry o wiele wczesniej niz w kwietniu.

Najdluzseze skrecenie kostki ever.

Z tym Ingramem to może nie być takie oczywiste:

Toronto Raptors poinformowali, że Brandon Ingram nie zgra już w tym sezonie. Co za niespodzianka. Ale wygląda na to, że nie trzymali go poza boiskiem tylko z przesadnej ostrożności, żeby pomóc sobie w tankowaniu. W zeszłym tygodniu przy okazji wizyty w Nowym Jorku, Ingram spotkał się ze specjalistą i otrzymał zastrzyk z osocza bogatopłytkowego. Przypomnijmy, że Igram już od grudnia leczy kontuzjowaną kostkę. Nieco niepokojące, że po tak długim czasie, potrzebuje dalszego leczenia. Na szczęście ma nadal dużo czasu, żeby przygotować się do następnego sezonu.

6G

1 minutę temu, Alonzo napisał(a):

Z tym Ingramem to może nie być takie oczywiste:

Toronto Raptors poinformowali, że Brandon Ingram nie zgra już w tym sezonie. Co za niespodzianka. Ale wygląda na to, że nie trzymali go poza boiskiem tylko z przesadnej ostrożności, żeby pomóc sobie w tankowaniu. W zeszłym tygodniu przy okazji wizyty w Nowym Jorku, Ingram spotkał się ze specjalistą i otrzymał zastrzyk z osocza bogatopłytkowego. Przypomnijmy, że Igram już od grudnia leczy kontuzjowaną kostkę. Nieco niepokojące, że po tak długim czasie, potrzebuje dalszego leczenia. Na szczęście ma nadal dużo czasu, żeby przygotować się do następnego sezonu.

6G

Yup, nawet zakladajac ze grajac o cos moglby grac mimo wszystko, ale nie bede rejtanowal o to, skoro dostal zastrzyk dzis. Nie mam zamiaru przekonywac, ze mogl poczekac do lata z zastrzykiem i grac mimo bolu.

No trudno, DFS bedzie musial zamknac Banchero, a patrzac na to co zrobil dzis z AD, ma na to duze szanse.

A Dortowi niech sie stary do zupy zesra. Najgorszy smiec w NBA, a konkurencje ma spora.

Hehe :) 

wychodzi na to, że bez ingrama i ziona jedyna legit opcja to Coby więc Dort będzie miał jedno zadanie :D 

A nawet jak DFS będzie męczyć Banchero to jest jeszcze Lavine w formie, Giddey w formie - ławka też o niebo lepsza - no argumenty się kończą Panie Reikai :D 

ale już już - będziemy walczyć na opisy w play-in :D 

jeszcze tylko musisz wygrać pierwszy mecz - bo nie trafisz od razu na mnie 😜

Edytowane przez Szulim

21 minut temu, Szulim napisał(a):

Hehe :) 

wychodzi na to, że bez ingrama i ziona jedyna legit opcja to Coby więc Dort będzie miał jedno zadanie :D 

A nawet jak DFS będzie męczyć Banchero to jest jeszcze Lavine w formie, Giddey w formie - ławka też o niebo lepsza - no argumenty się kończą Panie Reikai :D 

ale już już - będziemy walczyć na opisy w play-in :D 

jeszcze tylko musisz wygrać pierwszy mecz - bo nie trafisz od razu na mnie 😜

Pierdolisz z tym out Ziona strasznie, przy tej "kontuzji" Curry opuscil jeden mecz, a Zion dostal w tym samym czasie shutdown co Mccollum.

Oczywisty shutdown, zadna kontuzja.

Ta lepsza lawka to tez dobry reach.

Czekam na tych tygrysow PO twoich, Giddey ktory byl unplayable I zostal posadzony I Lavine z jedna c***owa seria xD

Przynajmniej grają w PO ;) suma doświadczeń też ma znaczenie i wiele zespołów już to pokazało w RL NBA - a u ciebie jest zdecydowanie cieniej z tym expem w PO

Ale tak jak mówię - najpierw wygraj swoją pierwszą serię bo PTB które pewnie wleci do play-in wcale źle się z robą nie matchupuje 

także zanim dotrzesz do mnie to jeszcze przygotuj grunt na pierwszy mecz, bo może się okazać że całe to malowanie trawy skończy się szybciej niż później ;)

Godzinę temu, Szulim napisał(a):

Przynajmniej grają w PO ;) suma doświadczeń też ma znaczenie i wiele zespołów już to pokazało w RL NBA - a u ciebie jest zdecydowanie cieniej z tym expem w PO

Ale tak jak mówię - najpierw wygraj swoją pierwszą serię bo PTB które pewnie wleci do play-in wcale źle się z robą nie matchupuje 

także zanim dotrzesz do mnie to jeszcze przygotuj grunt na pierwszy mecz, bo może się okazać że całe to malowanie trawy skończy się szybciej niż później ;)

Cos kiepsko to Nba ogladasz, bo chyba nie odnotowales, ze Murray i Suggs sa out, a lawki to tam za wiele nie ma.

Raczej zmierze sie z Mavs.

Dobra kończymy tę dyskusję

Chorwat - 10 EPM w lidze , 17 LEBRON w lidze , 0 opuszczonych spotkań w 3T

Randle - w EPM ma +1.3 , 67 LEBRON WAR w lidze ( tuż za Banchero a obaj mieli słaby początek RS) , 15 TS w lidze w 3T (63% TS) a Coby , który z tego co czytam jest najlepszym graczem w beGM w 3T ma 64%, 6 pauz

Tobias Harris - +1.0 w DEMP, drugi obok Cade najlepszy gracz pod względem PIE w swoim zespole, przyczynił się, że jego zespół w 3T ma 10 obronę w lidze

Khris Middleton - oczywisty shutdown bo tanker, ale nadal solidny poziom

Cole Anthony w 3T zdecydowanie lepiej niż wcześniej

Tyus Jones - czołówka AST/TO w lidze a jest w tym pierdolniku zwanym Phoenix

Steven Adams - jako backup rewelacja , zbierze , zastawi , poda

Carlton Carrington jako uzupełnienie składu

Ja bym napisał , że można odrobić stratę do 6 miejsca , ale wyjdzie walka o Play-In do samego końca.

Takie to beGM mamy ; }

Edytowane przez LAF

W dniu 10.04.2025 o 10:36, RonnieArtestics napisał(a):

To rozumiem ze durant jest zdrowy wg ciebie ?

Myślę, że tak. Ale nie będę walczył o to, że wróciłby na te ostatnie 3-4 mecze, gdzie Suns skończyli swą przygodę z walką o wynik. Niech sobie wróci na PO czy playin (jak mnie tam bezczelnie lud zrzuci :P), na całe szczęście akurat KD nigdy nie musiał zrzucać rdzy z swoim stylem gry.

2 godziny temu, LAF napisał(a):

Yup, Zubac wielki MIP tego sezonu :)

Szkoda, że kiedy walczyłeś o niego postami rok temu to jeszcze go nie zatrzymałeś w rosterze 😆 

2 godziny temu, LAF napisał(a):

Randle - w EPM ma +1.3 , 67 LEBRON WAR w lidze ( tuż za Banchero a obaj mieli słaby początek RS) , 15 TS w lidze w 3T (63% TS) a Coby , który z tego co czytam jest najlepszym graczem w beGM w 3T ma 64%, 6 pauz

Tobias Harris - +1.0 w DEMP, drugi obok Cade najlepszy gracz pod względem PIE w swoim zespole, przyczynił się, że jego zespół w 3T ma 10 obronę w lidze

Khris Middleton - oczywisty shutdown bo tanker, ale nadal solidny poziom

Cole Anthony w 3T zdecydowanie lepiej niż wcześniej

Tyus Jones - czołówka AST/TO w lidze a jest w tym pierdolniku zwanym Phoenix

Steven Adams - jako backup rewelacja , zbierze , zastawi , poda

Carlton Carrington jako uzupełnienie składu

Ja bym napisał , że można odrobić stratę do 6 miejsca , ale wyjdzie walka o Play-In do samego końca.

Takie to beGM mamy ; }

A to Ty teraz jeszcze za rzecznika prasowego Chicago Bulls robisz? :)

Zresztą ostatnio na discordzie mówiłeś o upadku tej gry, więc może chociaż nie psuj zabawy innym i trzymaj się swoich ustaleń, kiedy zdecydowałeś się opuścić zabawę :)

Edytowane przez MarcusCamby

W dniu 4.08.2017 o 23:21, MarcusCamby napisał(a):

Po tym wpisie, to ja odchodzę.

Czara goryczy się przelała.

To trzeba być chyba chorym, żeby po wpisie o obsranej nogawce robić ze mnie winnego. Już przełknąłem ripostę o obsranej mordzie i dałem like, by nie drażnić Palnika. Ale jak ktoś piszę takie rzeczy jak Tecu to ja pasuje.

W dniu 8.08.2019 o 22:44, MarcusCamby napisał(a):

Teraz to już za późno na kwiaty.

To koniec. Odchodzę!

W dniu 19.02.2020 o 12:06, MarcusCamby napisał(a):

Ja nigdy nie odchodzę z powodu wyników, tylko ewentualnie jak mnie ludzie wkurwiają.

A ostatnio to zostałem zaszczuty!

W dniu 9.05.2023 o 20:03, MarcusCamby napisał(a):

To nie jest trash talk jak na każdym kroku ktoś umniejsza oponenta i docinki lecą tylko w jedną stronę, przecież Ronnie dowala się do mnie od jakiś dwóch lat. Jak ty mi dopierdalasz to like za like leci, nie? ;) Szczerze to nawet nie pamiętam z czego ta niechęć do mnie się zrodziła u Niego, ale trwa już bardzo długo.

Jeszcze pół roku temu i rok temu graliśmy w sprawie Hardena do jednej bramki. Byłeś jego kibicem, rozmawialiśmy na jego temat czy na ogólnym czy w ATF, a teraz uruchamiasz się po słabych meczach. Harden zagrał dwa epickie występy, on te 2-2 przeciw mocno faworyzowanemu Bostonowi może przypisać w dużej większości sobie. Oba jego mecze już uznawane za jakiś TOP10 jego występów w karierze, a pamiętamy jaki był jego prime?

Tymczasem odnieść można wrażenie, że w sumie to tam nic specjalnego nie pokazał i więcej się pisze o jego gorszych występach w przegranej serii. Harden w koszulce Sixers nie rzucił jeszcze ani razu 40 punktów, teraz ma dwa takie mecze w serii, oba na prawdę genialne, zakończone game winnerami. Normalni kibice to się raczej podniecają tą historią z vintage Hardenem, nawet gdyby kolejne mecze były z poziomu Nets.

Tu nie chodzi o głosowaniu Clippers, a sposób prowadzenia narracji i umniejszania moim graczom na każdym kroku. A posty o TOP3 najgorszym GM w historii to już w ogóle wisienka na torcie. Oczywiście rzekomo podyktowana troską o dobre samopoczucie nowego GMa. Tego samego, który jakiś czas temu nagle zmienił totalnie front w ocenie Hardena i rzuca postem, że post się źle zestarzał. To kto tu prowokuje?

Ty słuchasz pochwał od Karpika o wykonanej dobrej robocie, ja po sprowadzeniu w lato Sabonisa i Hardena za jeden first pick, że jestem najgorszym GMem. I tak samo było jak odchodziłem ostatnio. Gra jest oparta o emocje, sympatie w coraz dalszym stopniu analizę i widząc wyraźną niechęć do siebie po prostu nie czuje się dobrze w tym środowisku.

Ja odchodzę z podniesioną głową. Udało się ściągnąć dwa topowe nazwiska, mam trochę młodego talentu, mam swoje picki i jakieś też konkurencji. Zostawiam klub w dobrej kondycji finansowej, gdzie nowy GM może pójść dowolną drogą. 

Także powodzenia i dzięki za grę.