Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, january napisał(a):

Tbh jestem zmęczony kopaniem się z udowadnianiem jak mocne jest moje big3, wsparte zacnymi rolesami w tym RS. Powinno być HCA, ale nie chce mi się punktować jednocześnie na ostro słabości innych drużyn. Jak będzie #7 seed to trudno, grunt że odpukać na PO wszyscy zdrowi się szykują, a wtedy reszta ligi może mieć przejebane :D Tak więc na spokojnie, szat rejtanowo drzeć nie będę.

Duranta to już dawno nie widziałem na parkiecie. 

Rozumiem m, że jak gra to kozak? 

Do reszty się nie odnosisz? 

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

bo w loteri może być 76ers którzy u nas zawsze walczyli.

I to jest akurat fajne, że Tecu po problemach z Embiidem będzie mógł się wzmocnić, byle nie iść właśnie w skrajność z tymi bilansami. :) GM 76ers zawsze miał bardzo przemyślane decyzje odnośnie swoich draftowskich wyborów i ja osobiście bym wolał, żeby miał największy steal draftu, ale bez naciągania na wyższy pick w loterii przez zaniżanie ewentualnego bilansu.

ja w Kings zakładam 3 albo 4 seed w odwróconej tabeli, gdyż Hawks naprawdę przytankowali ostro i mimo, że Kings wcale nie są za dobrzy, a z Rozierem to chyba moja najgorsza decyzja w BeGM odkąd gram, ale uczciwie mogę nie utrzymać tego 1W różnicy z Atlantą.

5 godzin temu, ignazz napisał(a):

Eh co dodać? niestety kibice spurs już nie pamiętają za co oddany był ten  niekorzystny swap. Kalkulacje były zapewne takie, że liderzy lakers szybciej dopadnie dziadek czas i gdyby taki LBJ i Curry się złożyli zgodnie z normalnym rozkładem jazdy  to taki swap byłby martwy. Liderzy zespołu okazali się długowieczni i kalkulacja okazała się błędna. Ale czy z ręką na sercu parę lat temu ktoś by stawiał na dziadka aż tak bardzo? Raczej mega zaskoczenie i to w skali all time. Raz na milion. I mnie to spotkało. 

Oddałeś lata temu (sezon 19/20) unprotected 1st za Camerona Reddisha do Pelicans w multiway.
Camby oddał potem do mnie ten pick Huertera (sezon 20/21), ja kiedyś spyliłem LAL/SAS '25 worse komuś i potem ten ktoś Tobie :) 

Także pozwiedzały te picki trochę :) 

Godzinę temu, MarcusCamby napisał(a):

@january wołają Cię :)

Wiele mam zarzutów do Jaśka, ale jednego mu nie odmówię. Zawsze gardził tankerami. 

I bardzo, k**** dobrze! :)

Tecu ma chyba fart, bo w RL Maxey sporo nie gra także :)

U nas nie można robić extra dodatkowych shutdownów, ale jak czyjś gracz w RL nie gra to się zyskuje tankując (jak teraz Tecu z Maxeyem).

Oddałeś lata temu (sezon 19/20) unprotected 1st za Camerona Reddisha do Pelicans w multiway.
Camby oddał potem do mnie ten pick Huertera (sezon 20/21), ja kiedyś spyliłem LAL/SAS '25 worse komuś i potem ten ktoś Tobie :) 

Także pozwiedzały te picki trochę :) 

Coś Ci się miesza. Ja ten pick dostałem od Braveheart22 i na pewno nie za c***ograjca Reddisha. 

Widzę polityka "czyste papcie" wjeżdża przed T3 na pełnej :)

6 minut temu, january napisał(a):

Tbh jestem zmęczony kopaniem się z udowadnianiem jak mocne jest moje big3, wsparte zacnymi rolesami w tym RS. Powinno być HCA, ale nie chce mi się punktować jednocześnie na ostro słabości innych drużyn. Jak będzie #7 seed to trudno, grunt że odpukać na PO wszyscy zdrowi się szykują, a wtedy reszta ligi może mieć przejebane :D Tak więc na spokojnie, szat rejtanowo drzeć nie będę.

Mnie u Ciebie najbardziej pech z pozycją centra nurtuje, natomiast Twoje Gwiazdy cenię i poza nimi masz bardzo fajną głębię na obwodzie - Wallace, DiVincenzo, Payton (choć też coś tam opuścił). Lakers będą groźni w playoffs niewątpliwie.

4 minuty temu, january napisał(a):

Jedna z luk których nie zasypiemy jest to że opis końcówki RS „daje odpocząć liderom” aby zdrowi weszli w PO nic nie daje bo jak się gracz w RL złoży to i tak nie zyska GM na świeżości. Szkoda bo tu ekipa weteranów zyskała by dodatkowe punkty w PO. Ale chyba nic nie wymyślimy. 

5 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Duranta to już dawno nie widziałem na parkiecie. 

Rozumiem m, że jak gra to kozak? 

Do reszty się nie odnosisz? 

Tyle dziś piszecie, że nie wyrabiam :P 

No, na szczęście KD miał już wrócić na koniec RS dopóki Suns całkiem nie odpadli teraz. Tak jak piszę - niezbyt mi się chce już spinać o RS, zobaczymy jak moje gwiazdy dalej pograją :) 

A co do KD to ja to wszystko zaplanowałem, ileż można czytać że Durant przegrywa 0-4 w PO. Nie zagra w PO to się nikt tego nie czepi ;]

Poważniej natomiast - Durant jako 3 opcja to jest przemonster, te łamagi bez niego chyba 2-15 nie bez powodu mają w RL...

6 minut temu, january napisał(a):

U nas nie można robić extra dodatkowych shutdownów, ale jak czyjś gracz w RL nie gra to się zyskuje tankując (jak teraz Tecu z Maxeyem).

No, a jak teraz ocenisz np takiego Oubre, który jest w podobnej sytuacji do Maxeya? Reikai wolałby, żeby grał raczej :P 

4 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Coś Ci się miesza. Ja ten pick dostałem od Braveheart22 i na pewno nie za c***ograjca Reddisha. 

Widzę polityka "czyste papcie" wjeżdża przed T3 na pełnej :)

W dniu 25.06.2022 o 13:19, january napisał(a):

#369 Pelicans - Spurs - Hawks - Cavaliers

NOP in: Dzanan Musa, 1st pick Spurs 2025, 2nd pick GSW/PHI/ATL/NYK 2021, 2nd pick Spurs 2024, 2nd pick Pelicans 2024, 2nd pick Spurs 2026

NOP out: Buddy Hield

SAS in: Cam Reddish, prawa do Romeo Langford

SAS out: Dzanan Musa, 1st pick Spurs 2025, 2nd pick GSW/PHI/ATL/NYK 2021worst ,2nd pick Spurs 2024, 2nd pick Pelicans 2024, 2nd  Spurs 2026, Chimeze Metu, prawa do Isaiah Roby

W dniu 25.06.2022 o 14:15, january napisał(a):

#482 Lakers - Pelicans

LAL out: Huerter
LAL in: Musa, A.Holiday, SAS '25 1st, NOP '24 2nd, Jazz '26 2nd

NOP out: Musa, A.Holiday, SAS '25 1st, NOP '24 2nd, Jazz '26 2nd
NOP in: Huerter

Tak było :) 

3 minuty temu, ignazz napisał(a):

Jedna z luk których nie zasypiemy jest to że opis końcówki RS „daje odpocząć liderom” aby zdrowi weszli w PO nic nie daje bo jak się gracz w RL złoży to i tak nie zyska GM na świeżości. Szkoda bo tu ekipa weteranów zyskała by dodatkowe punkty w PO. Ale chyba nic nie wymyślimy. 

ja tu zawsze głębie liczę na plus.

1 minutę temu, Alonzo napisał(a):

No, a jak teraz ocenisz np takiego Oubre, który jest w podobnej sytuacji do Maxeya? Reikai wolałby, żeby grał raczej :P 

Yup - może o Oubre Reikai walczyć. Ale też - Tecu nie musi walczyć o Maxeya.

Nie można zrobić natomiast akcji pod tytułem shutdown Reavesa przez Hornets przykładowo.

5 minut temu, ignazz napisał(a):

Nic się nei wymyśli tu faktycznie, bo jak w RL pykają po 38 mpg i będą zmęczeni/złapią urazy to nic moje oszczędzanie ich nie da :) 

Stąd grać będą tyle co w RL.

Yup - może o Oubre Reikai walczyć. Ale też - Tecu nie musi walczyć o Maxeya.

Nie można zrobić natomiast akcji pod tytułem shutdown Reavesa przez Hornets przykładowo.

No właśnie gra Oubre oraz brak gry Maxeya jest obu GMom na rękę - choć wg mnie to dość podobne przypadki :P rl 76ers też mają protekcję przy swoim picku 1-6 (a 7-30 idzie do rl Thunder) - Tecu takie niuanse naturalnie pomija mówiąc o takiej samej sytuacji :P  i dlatego taki hard tank rl 76ers odpali.

ja jak się waham liczę po prostu gracza na mniejszej intensyywności, czy że gra nieco słabiej i po prostu opuszcza część meczy - chodzi o fair uśrednienie.

7 minut temu, Alonzo napisał(a):

No właśnie gra Oubre oraz brak gry Maxeya jest obu GMom na rękę - choć wg mnie to dość podobne przypadki :P rl 76ers też mają protekcję przy swoim picku 1-6 (a 7-30 idzie do rl Thunder) - Tecu takie niuanse naturalnie pomija mówiąc o takiej samej sytuacji :P  i dlatego taki hard tank rl 76ers odpali.

ja jak się waham liczę po prostu gracza na mniejszej intensyywności, czy że gra nieco słabiej i po prostu opuszcza część meczy - chodzi o fair uśrednienie.

Przeciez to totalnie nie ma nic z fair - umniejszanie graczom dlatego, ze w rl ich druzyny tankuja to jest dopiero wypaczanie zabawy.

Rownie dobrze mozna losowac zwyciezce czy kto w jakiej jest formie. Z reszta tu I tak pewnie malo kto na powaznie sledzi juz nba, takze byloby to fair wyjscie.

17 minut temu, january napisał(a):

Tak było :) 

Czyli Cam Redish ( wybór 10) i Romero (14) z 2019 za pick. No założenia były inne a Cam był moim celem wyboru draftu jako wysoki priorytet. On z marszu idzie do tematu GRACZ KTÓRY MNIE OSZUKAŁ 

1 godzinę temu, Alonzo napisał(a):

Boston mało oglądam - ale wiem, że Brown gra na limitowanych minutach. Z LaMelo wiem, ale pytanie czy jego brak to wzmocnienie, czy osłabienie. Oni ogólnie mają bardzo głęboki i zwyczajnie bardzo dobry defensywny team. To jest naprawdę solidny poziom - o to mi chodziło. Nie wiem, czy Knicks będą przd Bux, ale wstępnie przed analizą bym tego nie wykluczał po prostu.

niestety w begm tradycyjnie zapomina sie o defensywie :(

Wypadnie #1 będę bity. Wypadnie #7 jakoś przeżyje gdy wybiorę ostatecznie z twoim wyborem jakiegoś kasztana 

1 minutę temu, człowiek...morza napisał(a):

niestety w begm tradycyjnie zapomina sie o defensywie :(

Brown w tym aspekcie jest trudny do oceny ale masz kozaków. Tu zgoda. Mało pisze miłych rzeczy w twoim kierunku ale masz rację. 

widzę @Reikai że zaczyna się kolorowanie trawy na zielono :) 

Zion to nie ma zbyt pięknej historii zdrowia - raczej częściej w szpitalu niż w PO :P

Ingram też zbytnio zdrowiem nie grzeszył ostatnio - choć tu mogę się zgodzić, że skręceni kostki pewnie w innym teamie by już było wyleczone

Opisy i głosujący zdecydują, ja tylko na razie zaznaczę, że 11 zawodników z mojego zespołu będzie grać w play-in / playoffs RL NBA z czego 8śmiu raczej na pewno w PO (Allen, Banchero, Dort, Joe, Isaac, Aldama, Schroeder, Hield)

Patrząc na twój team, to chyba jeszcze nie ten sezon ;) życzę zdrowia w kolejnym :)

1 minutę temu, Szulim napisał(a):

widzę @Reikai że zaczyna się kolorowanie trawy na zielono :) 

Zion to nie ma zbyt pięknej historii zdrowia - raczej częściej w szpitalu niż w PO :P

Ingram też zbytnio zdrowiem nie grzeszył ostatnio - choć tu mogę się zgodzić, że skręceni kostki pewnie w innym teamie by już było wyleczone

Opisy i głosujący zdecydują, ja tylko na razie zaznaczę, że 11 zawodników z mojego zespołu będzie grać w play-in / playoffs RL NBA z czego 8śmiu raczej na pewno w PO (Allen, Banchero, Dort, Joe, Isaac, Aldama, Schroeder, Hield)

Patrząc na twój team, to chyba jeszcze nie ten sezon ;) życzę zdrowia w kolejnym :)

Lol, niezla bragga i pewnosc siebie jak na zespol z cancerowatym Banchero i Lavine aka mam  bottom 6 najgorsze pluso minusy All time w nba.

A jakie znaczenie ma to, czy ktos w RL gra w PO, skoro tu mamy inne zespoly, inne warunki itd?

Tak jak mowilem, niech wygrywaja ci, ktorzy w RL maja najwiecej ludzi w PO ! c*** z forma graczy w RL, malo kto juz tu oglada nba przeciez, nie mowiac o powazniejszym sledzeniu I zadaniu sobie trudu i popatrzec na adv stats. Kopiujmy kto ma wiecej graczy w PO w RL xD

I tak czesto glosy tu sa komedia. Raz odnosimy sie do RL, raz beGM to inny swiat i zasady sa inne.

Kabaret :) dla mnie eot.

6 minut temu, Reikai napisał(a):

malo kto juz tu oglada nba przeciez, nie mowiac o powazniejszym sledzeniu I

ja daję radę śr. nieco ponad 1 mecz dzienni (1,5h), w łikend i w jakiś pojedynczy dzień w tygodniu uda się więcej, ostatnio w niedzielę dałem radę nawet 3. Ale są oczywiście dni, gdzie nie jestem w stanie obejrzeć nawet jednego.

Teraz, Alonzo napisał(a):

ja daję radę śr. nieco ponad 1 mecz dzienni (1,5h), w łikend i w jakiś pojedynczy dzień w tygodniu uda się więcej, ostatnio w niedzielę dałem radę nawet 3. Ale są oczywiście dni, gdzie nie jestem w stanie obejrzeć nawet jednego.

Polecam condensed game na LP. Akcje bez tych przerw, timeoutow itd. Pojebani sa w NBA z tym. Mecze sie ciagna jak flaki z olejem.

Jestem w stanie tak obejrzec 3 mecze w 2h, zamiast jednego.