Cardi Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 2 minuty temu, Mirwir napisał: SSD, 8GB +, Jeśli do kodowania to sprawdź układ klawiatury czy Ci pasuje? Chociaż zawsze można podłączyć klawiaturę zewnętrzną (ilość USB przynajmniej 3 mysz/klawiatura/dysk, no i żeby był 3.0) Matryca raczej matowa. Pewnie Java to sprawdź wymagania IntelliJ IDEA bo pewnie prędzej czy później zaczniesz go używać. No właśnie jestem na etapie IntelliJ IDEA i stwierdziłem że lepiej poświęcić temu dedykowane urządzenie, szczególnie że mam możliwość klepać kod w pracy gdy jest luźniej i robota jest zrobiona. Więc który z powyższych/jeżeli żaden to jaki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 (edytowane) W dniu 26.08.2019 o 09:46, antek napisał: Panowie, chcialbym kupic laptopa jakiegos taniego, wylacznie do gry w heroesy 3, jakies pomysly ? Ja mam dwa nieużywane laptopy 14" w firmie które z chęcią bym spieniężył. Nawet nie wiem jakie bebechy są w nich, ale pewnie coś pomiędzy porządnym kalkulatorem a Nokią N8. Nie mniej Heroes 3 na pewno na tym ruszy . O i mają oryginalny Windows 7! Cena 100 PLN. W 100% sprawne. Wystawię FV jak trzeba! #edit No może bateria stęka ale po tylu latach to dziwne, żeby nie. Edytowane 17 Września 2019 przez Eld Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirwir Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 35 minut temu, Cardi napisał: No właśnie jestem na etapie IntelliJ IDEA i stwierdziłem że lepiej poświęcić temu dedykowane urządzenie, szczególnie że mam możliwość klepać kod w pracy gdy jest luźniej i robota jest zrobiona. Więc który z powyższych/jeżeli żaden to jaki? Te, które podałeś są dość podobne. Kierowałbym się układem klawiatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Ja mam Huaweia, tylko bez dedykowanej karty i polecam. Wygodna klawiatura, nie grzeje się za mocno i bardzo przyjemnie się na nim pracuje. Mimo braku oddzielnej karty spokojnie można pograć w PCM czy FM, więc z kartą masz i z grami spokój na jakiś czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 12 minut temu, Lucas napisał: Ja mam Huaweia, tylko bez dedykowanej karty i polecam. Wygodna klawiatura, nie grzeje się za mocno i bardzo przyjemnie się na nim pracuje. Mimo braku oddzielnej karty spokojnie można pograć w PCM czy FM, więc z kartą masz i z grami spokój na jakiś czas. 15tkę czy 14"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 15, ale jak na 15 jest mały i lekki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolader Opublikowano 23 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 To teraz moja kolej. Znalazłem na alledrogo takie laptopiki https://allegro.pl/oferta/asus-tuf-fx505dt-3550h-16gb-512ssd-gtx1650-rgb-w10-8452857951 https://allegro.pl/oferta/lenovo-l340-15-i5-9300-16gb-256ssd-gtx1650-w10p-do-8393031753 Nie jestem w stanie ocenić który lepszy. Wiele wyczytałem na temat słabości jakości Lenovo i ich serwisów ale czy to prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 25 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 (edytowane) Jak nie kupiłeś to bierz i zmykaj https://www.x-kom.pl/goracy_strzal/19340 Edytowane 25 Września 2019 przez P_M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 25 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 kupiłem Aspire 5 na i5... za stówę mniej... k**** mać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolader Opublikowano 28 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2019 Zapomniałem napisać do czego ma mi służyć ten laptop. Trochę modelowania sieci neuronowych, trochę CADa. Skłamałbym gdybym nie napisał że czasem odpalę jakiegoś FMa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 30 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Jak mam sprawdzić jaka wydajność moja sieciowa w laptopie? Bo nie wiem czy to nie powód do tego, że może wolno internet chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 (edytowane) przerzuć plik po lokalnej sieci, np bezpośrednio z urządzenia X (inny komputer czy smartfon) na Twój komputer, najpierw po kablu (tu ze smartfonem bedzie ciezko ), potem po WiFi, zobaczysz ile 'wyciągają' w 'sprzyjających' warunkach. Jeśli -raczej dla pzykładu, bo wątpię żeby tak było - po WiFi ale po localu wyciąga Ci 50kbps to trudno będzie żeby internet chodził szybciej. Edytowane 1 Grudnia 2019 przez rw30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 1 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 Chciałem tak zrobić, ale pc który jest po kablu padł i dopiero za tydzień mogę oddać go do serwisu. Chyba karta graficzna, bo działa ale nie ma obrazu. Te 60-70 mega transferu w zupełności wystarczy. Mam horizon go, HBO go, nc+ go, to przy takim transferze nie przycina. A tv stary to nie ogarnia takich wynalazków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 (edytowane) a po kablu dobrze net chodzi? 1. sprawdz net po kablu 2. zrob siec point to point laptop z telefonem , przekopiuj plik z telefonu na komputer albo na odwrot, zmierz jaki wychodzi transfer 3.sprawdz jak szybki jest net jak robisz tethering z telefonu na laptopa i na podstawie tego co ci wyjdzie bedziesz wiedzial czy problem jest a) ogolnie z wszystkimi polaczeniami sieciowymi z Twojego kompa (jesli wydajnosc (1) bedzie kiepska ) --- imho najmniej prawdopodobne b) z sieciowka Wifi w laptopie (jesli oba, (2) i (3) dzialajo wolno, a 3 dziala podobnie wolno do normanego polaczenia wifi z routerem) ---bardziej prawdopodobne niz 1, mniej niz 3 c) z modulem WiFi w routerze (imho najbardziej prawdopodobna opcja) - jesli net z punktu (3) jest szybszy niz przez wifi/router a 2 jest tak szybkie jak oczekujesz (zalezy jaka masz karte sieciowa i jaki tryb, b / g / n czy co tam teraz jest na topie) nie ma za co Edytowane 1 Grudnia 2019 przez rw30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Chyba nie ma tematu o stacjonarkach, więc wrzucę tutaj https://www.x-kom.pl/p/529832-desktop-x-kom-g4m3r-500-i7-9700k-16gb-480-w10x-rtx2070.html Warto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 1 minutę temu, Cardi napisał: Chyba nie ma tematu o stacjonarkach, więc wrzucę tutaj https://www.x-kom.pl/p/529832-desktop-x-kom-g4m3r-500-i7-9700k-16gb-480-w10x-rtx2070.html Warto? Nie znam się, ale rozjebało mnie reklamowanie stacjonarnego kompa za 6,5 k LoLem, CSem i (największy lol) Hearthstonem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Teraz, julekstep napisał: Nie znam się, ale rozjebało mnie reklamowanie stacjonarnego kompa za 6,5 k LoLem, CSem i (największy lol) Hearthstonem. A to nie dlatego, że mają co-op z AGO e-sports, chyba teraz się nazywają AGO x-kom i mają w tych grach swoich zawodników? A akurat CS to jedna z gier, gdzie stałe 300+fps ma kolosalne znaczenie. Na proscenie of kors. Tak czy owak, dzieki za "nie znam sie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 @Cardi jaka jest różnica między 100fps a 300 fps dla gracza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Teraz, rw30 napisał: @Cardi jaka jest różnica między 100fps a 300 fps dla gracza? Nie wiem, ja nigdy ponad 120 nie miałem, wiem tylko jak wygląda sprawa na profesjonalnej scenie CSGO, gdzie obecnie 240Hz monitory to standard, a 240Hz bez stałych 240fps nie mają sensu. Ale ja nie o to pytam, tylko o komputer z linku czy warto czy nie warto? W sensie wiem, że nie warto, ale to nie moja kasa, pytam raczej czy ulokowana w dobry komputer, czy da się mieć coś takiego w lepszej cenie, ewentualnie coś lepszego w takiej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 11 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 Panowie! Podłączę się - szukam poleasingowego taniego laptopa - na fakturę i najchętniej z dolnego śląska firma bo chce obejrzeć przed zakupem. Najchętniej z win10 pro w zestawie bo chyba home nie można na firmę? Myślałem o dell i lenovo. ktos coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi