Skocz do zawartości

Laptop za około 3k

Luki

Rekomendowane odpowiedzi

17 godzin temu, blackmagic napisał(a):

Popróbuj czy na pewno będziesz tak robił - ja też myślałem że to spoko opcja i mam dzięki temu iPada i surface pro i w sumie z żadnego nie korzystam :)

W warunkach mam, że musi być tablet/laptop z ekranem dotykowym, bo wszystkie materiały na zajęcia będą w formie elektronicznej. Sam zawsze uczyłem z papierowych wersji i też mi się średnio to widzi.

2 godziny temu, Pablo81 napisał(a):

W warunkach mam, że musi być tablet/laptop z ekranem dotykowym, bo wszystkie materiały na zajęcia będą w formie elektronicznej. Sam zawsze uczyłem z papierowych wersji i też mi się średnio to widzi.

A to ok. Jak ekran dotykowy to MacBook odpada więc pewnie lepiej laptop z ekranem dotykowym bo tablety to chyba w większości na androidzie a jednak winodows więcej daje. Kiedyś były lenovo yoga spoko ale nie wiem czy to dalej robią. Surface pro jest średni do pracy - klawiatura z etui to zdecydowanie gorsze rozwiązanie od normalnej laptopowej

8 minut temu, blackmagic napisał(a):

Jak pisałem mam iPada pro on ma chyba 11 cali. Da radę ale raczej maile niż coś dłuższego. Klawiatura mechaniczna dużo lepszą 

Oglądam tablety z dołączoną klawiaturą i ciekawi mnie czy na tak wąskiej klawiaturze jak wielkość tableta 11 cali można wygodnie pisać?

To zależy pewnie też od tego jakiego rozmiaru masz dłonie etc. W teorii te klawiatury do iPada są moim zdaniem lepsze niż np do surface pro więc to zależy od modelu bo surface ma większy ekran więc i niby większą klawiaturę ale lepiej pisze mi się na iPadzie. Natomiast do pisania dłuższych tekstów jest to słabe rozwiązanie. Lepsza będzie klawiatura w laptopie a najlepszą mechaniczna bezprzewodowa 

4 minuty temu, blackmagic napisał(a):

To zależy pewnie też od tego jakiego rozmiaru masz dłonie etc. W teorii te klawiatury do iPada są moim zdaniem lepsze niż np do surface pro więc to zależy od modelu bo surface ma większy ekran więc i niby większą klawiaturę ale lepiej pisze mi się na iPadzie. Natomiast do pisania dłuższych tekstów jest to słabe rozwiązanie. Lepsza będzie klawiatura w laptopie a najlepszą mechaniczna bezprzewodowa 

Z ciekawości wszedłem na ceny iPada 11 i widzę, że apple przestał być premium. Najnowszy Ipad 11 kosztuje 1500 zł, ja za swojego bazowego Xiaomi dałem z rok temu też gdzieś tyle? Pamiętam, że za Huaweia dawałem z 4 lata temu 2k, ale dostałem zegarek i słuchawki w gratisie, a osobno ten zestaw wychodził z 3500 wedle strony producenta.

4 minuty temu, RappaR napisał(a):

Z ciekawości wszedłem na ceny iPada 11 i widzę, że apple przestał być premium. Najnowszy Ipad 11 kosztuje 1500 zł, ja za swojego bazowego Xiaomi dałem z rok temu też gdzieś tyle? Pamiętam, że za Huaweia dawałem z 4 lata temu 2k, ale dostałem zegarek i słuchawki w gratisie, a osobno ten zestaw wychodził z 3500 wedle strony producenta.

Ogólnie ja się dziwię że te sprzęty nie są bardziej popularne. Ja mam wprawdzie iPada pro 11 ale do zwykłego użytkowania w zupełności standardowa 11 wystarczy. Podobnie MacBook Air ogarnia wszystko co zjadaczowi chleba jest potrzebne. A pod kątem wykonania szybkości działania bezawaryjności to są dużo lepsze sprzęty niż alternatywy w ich cenie. Ogólnie te wszystkie xiaomi i zwykle laptopy są mega przewalone cenowo