Skocz do zawartości

Sezon 2018/19 Liga I

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 11.04.2019 o 07:20, Gerard napisał(a):

Wilkowi przyda się konkurencja, bo się za bardzo rozbestwił ;-)

Naprawde uwazasz, ze 2 miejsce przytemperuje moje ego? ;-) Zwlaszcza, ze tego miejsca mi brakowalo do kolekcji.

W polaczeniu z wygrana LM to jednak w drzewku ciagle moge miec poczucie, ze wymiatam...

W dniu 11.04.2019 o 07:44, aQQ napisał(a):

I liga trzyma już konkretny poziom.

True, true. A za rok kolejna fala wracajacych weteranow, wiec coraz bardziej sie to robi walka o przetrwanie 2-3 sezonow gdzie juz prawie nikt nie zagosci tu na stale.

W dniu 11.04.2019 o 07:44, aQQ napisał(a):

PS a z oceną mojego draftu wyjątkowo miałeś rację - wszystko oprócz DLillarda i PGeorgea to wtopa za wtopą ; )

Ha! Dlugo czekales na ta uwage, ale ze w ogole przez gardlo/palce Ci przeszlo... ;-)

W dniu 11.04.2019 o 08:08, Dig napisał(a):

w tym sezonie przyszedł czas na wielki comeback i po tylu latach udało się odzyskać mistrzostwo :grin:.

Gratki za to, faktycznie mocna kolejka gorska, ktora przy okazji pokazuje jak trudno sie ocenia jakosc GMowania.

Bo wiecej mowia nam te sezony spadkowe czy z sukcesami?

Wczoraj gdy pisał wiLQ wcale nie było jeszcze pozamiatane, bo mogło się skończyć tak, że dziś obaj byśmy mieli na koniec 92 punkty i wtedy bym przegrał przez tiebreakera (w kilku kategoriach zdobyłem punkty przy minimalnych przewagach).

Ale to tylko w wariancie ultrahiper optymistycznym, a takich nie mozna traktowac powaznie.

Specjalne podziękowania dla QASa, że mimo grania w końcówce już o nic, to do końca walczył o każdą kategorię i dzięki temu była ciekawsza rywalizacja w lidze i na rynku FA.

+1. To byl piekny przyklad jak wazna dla ogolnej jakosci ligi jest aktywnosc na dole.

Później dodam coś jeszcze o moim składzie i rozgrywce w przeciągu całego sezonu.

Tez musze przeanalizowac co tu sie stalo bo przez wieksza czesc sezonu zakladalem, ze to wygram ;-)

Ale jednak koncowke miales lepsza i sie nieco przejechalem opierajac sklad na samych gwiazdach w 2 polowie sezonu.

Edytowane przez wiLQ

Hej, jestem za rozpoczęciem dyskusji nad zmiana przepisow vetowania trejdów, co to k**** jest 1998 rok wejdzi na forum zaloguj sie na telefonie i wyraz opinie. Jak ludzie nie moga wyrazic swojej opinii i zdania w łatwy i dostępny sposob (np bezposrednia z mejla yahoo) to nikomu sie nie chce tego robić i potem przechodzą takie kwiatki.

Ps: Na którym skończył sprzedawca Duranta?

W dniu 11.04.2019 o 12:41, sooobi napisał(a):

co to k**** jest 1998 rok wejdzi na forum zaloguj sie na telefonie i wyraz opinie. Jak ludzie nie moga wyrazic swojej opinii i zdania w łatwy i dostępny sposob (np bezposrednia z mejla yahoo) to nikomu sie nie chce tego robić i potem przechodzą takie kwiatki.

Huh? Doslownie wszyscy zagladaja na forum przy zapisach bo tylko tam mozna potwierdzic udzial.

W dniu 11.04.2019 o 12:41, sooobi napisał(a):

Ps: Na którym skończył sprzedawca Duranta?

Na 11. W momencie wymiany na srednich byl 9 i nie utrzymalby tego miejsca przez kontuzje Covingtona.

Wg ninjy na srednich od klepniecia wymiany Durant 50$ w 55 GP, a z drugiej strony Lavine 20$ w 41, Harrell 23$ w 61, Gay 14$ w 51.

Na tym polega jeden z problemow dyskusji wokol weta, ze GMowie maja zupelnie inne zalozenia jak to powinno dzialac.

Wg mnie ten trejd nie mial nawet blisko do uzasadnionego weta zarowno wtedy jak i majac wszystkie dostpne dane na tacy.

Gratulacje dla podium i dla tych co dali radę się utrzymać. U mnie bez A. Davisa jakoś to się udało, chociaż do ostatniego dnia było wszystko możliwe i mogłem pocałować klamkę do 1 ligi. Walczyłem o inne strefy tabeli ale w tej sytuacji z 9 też jestem zadowolony.

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka

W dniu 15.04.2019 o 19:12, marcos napisał(a):

Jako że to był mój ostatni i szkoda że niestety niechlubny sezon w roto bo ze spadkiem, 

to dziękuje wszystkim za grę i powodzenia w kolejnych sezonach.

Oj ciezko przyjales ten spadek ;-)

A powazniej to dzieki za lata wspolnej gry, troche roznych pojedynkow sie zebralo mniej i bardziej pamietliwych.

Co dla wazne dla drzewka to jesli ta deklaracja sie utrzyma do wrzesnia to sie zwolni dodatkowe miejsce w II i III.

W dniu 16.04.2019 o 09:01, wiLQ napisał(a):

Oj ciezko przyjales ten spadek ;-)

A powazniej to dzieki za lata wspolnej gry, troche roznych pojedynkow sie zebralo mniej i bardziej pamietliwych.

Co dla wazne dla drzewka to jesli ta deklaracja sie utrzyma do wrzesnia to sie zwolni dodatkowe miejsce w II i III.

Jak poważnie podchodzisz do rzeczy które robisz to np. takiego spadku nigdy nie przyjmiesz lekko ;)

Ale Ty przecież wiesz że ta decyzja dojrzewała bo już rok temu pisałem o tym na PMie

i potraktowałem ten sezon jako taki "last dance" stąd też diametralnie inna taktyka niż zawsze,

a to że nie wszystko zagrało to już inna sprawa.

Nie taktyka winna tylko selekcja zawiodła i wykonawcy nie sprostali zadaniu ;)

W dniu 11.04.2019 o 15:47, wiLQ napisał(a):

Huh? Doslownie wszyscy zagladaja na forum przy zapisach bo tylko tam mozna potwierdzic udzial.

Przed sezonem a ja mowie w trakcie kiedy ja nie zaglądam tu w ogóle tylko na yahoo. debilizm to wchodzenie na forum zeby wyrazic veto skoro rozgrywka odbywa się na yahoo i tam dostaje tez powiadomienie o dealu.

W dniu 11.04.2019 o 15:47, wiLQ napisał(a):

Wg ninjy na srednich od klepniecia wymiany Durant 50$ w 55 GP, a z drugiej strony Lavine 20$ w 41, Harrell 23$ w 61, Gay 14$ w 51.

Durant value 0.55

vs

Harell 0.06

Lavine 0.02

Gay -0.1

To jest kpina a przed dealem była to jeszcze większa kpina.

Jak mamy grać w lidze gdzie takiej deale przechodzą bo wymagane są jakieś głosy na forum to ja rezygnuje.

W dniu 16.04.2019 o 09:59, sooobi napisał(a):

debilizm to wchodzenie na forum zeby wyrazic veto skoro rozgrywka odbywa się na yahoo i tam dostaje tez powiadomienie o dealu.

Dlatego wetuje sie na forum Yahoo, a nie na tym...

W dniu 16.04.2019 o 09:59, sooobi napisał(a):

Durant value 0.55

vs

Harell 0.06

Lavine 0.02

Gay -0.1

To jest kpina a przed dealem była to jeszcze większa kpina.

Jest kpina bo odjales po stronie Duranta 2 leszczy [z duzym minusowym Value].

Przeciez podany sposob analizy trejdow sugeruje, ze doslownie wszystkie wymiany z nierowna liczba graczy sa bez sensu.

• wiLQ zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.