Skocz do zawartości

Sezon 2018/19 Liga I

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 7.11.2018 o 15:35, marcos napisał(a):

Swoją drogą wiedziałeś przecież po naszych dyskusjach przedsezonowych w fbx1 że Harta cenię b.wysoko ;)

Że ja nie czytałem tego wątku ... psia jego mać :smile:

Tak btw dopiero na drugi dzień się zreflektowałem że go zrzuciłem, nie cediego ... takie tam bolączki narwanej głowy i listopada ;)

Edytowane przez evitacre

Levert is dead. Kiedyś tak kupiłem gościa (już nie pamiętam kogo) i się od razu połamał...

Szkoda, o ile nie przepadam za nim, to naprawdę nieźle zaczął sezon i przyjemnie się patrzyło (bo nawet trochę BN oglądałem z racji dwóch gagatków w Fantasy) na płynność w ataku (+współpraca z JAllenem).

Zabawnie byłoby jakbym jeszcze zdążył zaakceptować (ale nie wiem czy bym to zrobił w sumie...) ofertę Łobuza ; )

Jak ma ochotę to niech opowie jaką...

W dniu 10.11.2018 o 08:50, aQQ napisał(a):

wow! a mi szkoda było ustawić waivera za 1$ na ACrabbe i wczoraj jednak cancelowałem...

To teraz wszyscy bedziemy zalowac? ;-) Najwyrazniej Bart widzial ta kontuzje skoro tyle dal...

W dniu 10.11.2018 o 08:50, aQQ napisał(a):

nikt nie wierzy w SEXtona?

Nie bo GHill lada moment wroci i go spaskudzi na najblizsze miesiace. 

W dniu 13.11.2018 o 08:54, aQQ napisał(a):

Zabawnie byłoby jakbym jeszcze zdążył zaakceptować (ale nie wiem czy bym to zrobił w sumie...) ofertę Łobuza ; )

Niech powie skoro temat nieaktualny ;-)

Tak przy okazji, chetnie zaweze rotacje, wiec jak ktos chce sie rozmienic to zapraszam do stolu!

W dniu 13.11.2018 o 08:54, aQQ napisał(a):

Przestraszyłem się, że rzucasz klątwy i cokolwiek od Ciebie kupię pojedzie prosto do szpitala ;-)

A w razie czego w tej chwili poszedłbyś na taką wymianę? Bo negocjuję też z innymi, ale jeśli nie będzie lepszej oferty to możemy wrócić do rozmów.

W dniu 13.11.2018 o 08:59, wiLQ napisał(a):

Nie bo GHill lada moment wroci i go spaskudzi na najblizsze miesiace. 

tiiia bo Cavs walczą o mistrza tu i teraz i na bank będą zajeżdżać Hilla a nie świezy pick w drafcie...

rozumiem, że o Knoxa też nie będziesz walczył, bo pewnie zaraz wróci CLee i spaskudzi?...

wiLQ trochę wiary w umiejętny tank na wschodzie (ATL, NYK, CHI, CAV) ; )

Chcialem sie pochwalic, ze wg rankow mam 12 rotacyjnych zawodnikow plus Collinsa, ktory takim bedzie jak zacznie grac ;-)

W dniu 15.11.2018 o 14:41, aQQ napisał(a):

tiiia bo Cavs walczą o mistrza tu i teraz i na bank będą zajeżdżać Hilla a nie świezy pick w drafcie...

Raczej zakladam split minut do okolic trade deadline.

rozumiem, że o Knoxa też nie będziesz walczył, bo pewnie zaraz wróci CLee i spaskudzi?...

O niego nie bede walczyl bo jest leszczowaty ;-)

wiLQ trochę wiary w umiejętny tank na wschodzie (ATL, NYK, CAV) ; )

Dobry zart z Twojej strony... te druzyny sa na dnie wiele lat dlatego, ze nie wiedza co robia... co dotyczy rowniez wybierania w drafcie!

I tak biora na potege prospektow, ktorych optymistycznym wariantem jest "meh", a potem sa rozczarowani, ze tkwia w loterii.

Dobrym przykladem sa tu Cavs z Sextonem, nie mam pojecia jak oni widzieli w nim cos wiecej niz material na rezerwowego.

Edytowane przez wiLQ

Odpisuje na posta z forum...

Kriszot napisał(a):

zawodnik z top 20 Holiday za Leszcza rzucajacego niski Fg% = jak dla mnie trochę mało (plus NY to padaka gdzie nikt nie ma pewnych minut )

plus druga para tej wymiay Ariza - Anderson - tu ok ale bez żadnej przewagi zeby cos zwiekszyło wartość do wymiany za Holidaya

Czego ja nie potrafie dostrzec w tej wymianie , serio ...

Ze nazwales leszczem gracza aktualnie w Top60? ;-)

Mozna kogos nie lubic, ale bez przesady, przed sezonem tez byl typowany na przecietnosc, wiec nie jest to jakis wystrzal znikad.

O ile sie zgadzam, ze Jrue > Hardaway to wg mnie Ariza > Anderson, wiec to sie tam jakos bilansuje.

Zwlaszcza, ze to wygladalo jak ruch w kierunku tankowania FG%... az do momentu pozyskania Sabonisa ;-)

W dniu 19.11.2018 o 16:10, wiLQ napisał(a):

Ze nazwales leszczem gracza aktualnie w Top60? ;-)

Mozna kogos nie lubic, ale bez przesady, przed sezonem tez byl typowany na przecietnosc, wiec nie jest to jakis wystrzal znikad.

O ile sie zgadzam, ze Jrue > Hardaway to wg mnie Ariza > Anderson, wiec to sie tam jakos bilansuje.

Zwlaszcza, ze to wygladalo jak ruch w kierunku tankowania FG%... az do momentu pozyskania Sabonisa ;-)

W kontekscie wymiany za Jrue to Leszcz i .

A dla mnie nie, Ariza to pierwszy ktory straci minuty lada chwila juz blizej mi do Ariza<Anderson ...

Aha czyli co jesli wymiana  za Sabonisa pokazalaby sie wczesniej to vetowal bys wymiane z /Jrue? i co teraz z tym mozna zrobic jak juz jest po fakcie ?

W dniu 19.11.2018 o 16:42, bigfucker napisał(a):

W kontekscie wymiany za Jrue to Leszcz i .

Jesli uwazasz Hardawaya za leszcza w tym formacie to masz wyjasnienie dlaczego Twoja opinia sie rozni od innych.

A dla mnie nie, Ariza to pierwszy ktory straci minuty lada chwila

Moze, ale piszesz jakby musial zostac w Suns gdy IMO jest niemal pewne, ze najpozniej po ASW bedzie gral w innej druzynie.

Jak tylko Suns postanowia zeby dac minuty prospektom kosztem Arizy to go pchna do contendera, ktory nim bedzie gral z przyjemnoscia.

Aha czyli co jesli wymiana  za Sabonisa pokazalaby sie wczesniej to vetowal bys wymiane z /Jrue?

Nie bo wg mnie jest niewielka roznica w wartosci graczy.

i co teraz z tym mozna zrobic jak juz jest po fakcie ?

Teraz juz tylko mozna marudzic na forum jak to liga sie nie zna na wycenach graczy ;-)

Nawet nie zauważyłem, że był tam wątek...

Bo takim był. A Fox za Sabasa to tylko oddawanie nadmiaru ast i stl za potrzebne zbiórki.

jak dla mnie każda z trzech wymian jest na niekorzyść Gerarda, ale też nie widzę tu niczego ponad zwykłe golenie pingwina ; )

nie ma wałka, ewidentnego przekrętu, wymiany jakośtam się bronią lepiej lub gorzej...

dajcie żyć i zamiast marudzić o veto to wysyłajcie propozycje, może jeszcze ktoś złapie haczyk.

W dniu 19.11.2018 o 19:31, Gerard napisał(a):

Bo takim był. A Fox za Sabasa to tylko oddawanie nadmiaru ast i stl za potrzebne zbiórki.

W dniu 19.11.2018 o 20:49, Gerard napisał(a):

Sabas vs Fox też?

Co ciekawe na wszystkich korzystam, jeśli wziąć pod uwagę punt FG i BLK oraz overkill AST i STL.

Tu nie bardzo ogarniam Twoja logike, jesli poprzednimi wymianami poszedles w punt FG% to przeciez Sabonis ma dla Ciebie wartosc marginalnego gracza. Nie dalo sie rozladowac tego overkilla na 5 innych wysokich lepszych dla tej strategii od Sabasa?

Czy chodzi o to, ze inni wysocy bez blokow nie bylo dostepni/interesujacy?

Tak przy okazji, sprzedaje ktos wysokiego za niskiego? Czy znowu mam wysylac propsy bez ostrzezenia? ;-)

Edytowane przez wiLQ

W dniu 20.11.2018 o 16:00, wiLQ napisał(a):

Tu nie bardzo ogarniam Twoja logike, jesli poprzednimi wymianami poszedles w punt FG% to przeciez Sabonis ma dla Ciebie wartosc marginalnego gracza.

Widziałeś na jakiej skuteczności gra Fox? Biorąc pod uwagę nadwyżkę asyst i steali, zbiórki Sabonisa są dla mnie cenniejsze.

Nie dalo sie rozladowac tego overkilla na 5 innych wysokich lepszych dla tej strategii od Sabasa?

Czy chodzi o to, ze inni wysocy bez blokow nie bylo dostepni/interesujacy?

Myślisz, że Love'a nie ma się co bać? :-)

Tak przy okazji, sprzedaje ktos wysokiego za niskiego? Czy znowu mam wysylac propsy bez ostrzezenia? ;-)

Sabonis jest na sprzedaż!

Wczoraj na lawce mialem 2 dobre wystepy bo... nie mialem miejsca by ich wystawic... nadmiar bogactwa!

Alez mnie to drazni, wyslijcie mi swoje propsy 2-3 za 1 to cos najmniej badziewnego klepne do konca tygodnia ;-)

Jakby co szukam glownie statsow defensywnych oddajac punkty i trojki.

Gerard, Sabonisa FG% tez jest zawyzone, wiec pod tym wzgledem niewiele sie rozni od Foxa.

Ale zobaczymy, w kazdym badz razie taktycznie mnie zdziwil ten ruch ;-)

Edytowane przez wiLQ

• wiLQ zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.