Skocz do zawarto艣ci

Dallas Mavericks 2018/2019

iglo13

Rekomendowane odpowiedzi

Jako 偶e Mavs po drafcie zyskali na popularno艣ci, a tak偶e paru u偶ytkownik贸w zaapelowa艂o o powstanie nowego tematu odpowiadam na zapotrzebowanie. Wielkiego elaboratu nie b臋dzie bo po pierwsze nie mam do nich zdolno艣ci, po drugie zapieprz w robocie ostatnio taki ze nie mam si艂y. Ale do rzeczy聽

Co Dallas ma

JJ Barea聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 3,7 mln

Harrison Barnes聽 聽 24,1 mln

Wesley Matthews聽 18,6 mln

Dwight Powell聽 聽 聽 聽 9,6 mln

DSJ聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 3,8 mln

Luka Doncic聽 聽 聽 聽 聽 聽6,5 mln

Paaanie, no bieda. DSJ, Doncic to z pewno艣ci膮 ekscytuj膮ca przysz艂o艣膰, core. Dennis powinien by膰 efektywniejszy ni偶 w 1 sezonie, moze doda cho膰 troche gry defensywnej. Donci膰 powinien z kolei 艂agodnie wej艣膰 do ligi, gra艂 juz przecie偶 z seniorami. Powell w drugiej po艂owie sezonu udowodni艂 ze jest niez艂ym graczem. Ale chyba tylko z 艂awki, gdzie wsp贸lnie z Bare膮 i takim Dirkiem powinien gra膰 pnr. Dodatkowo jest przyzwoitym obro艅ca, co w艣r贸d wysokich Mavs nie jest takie cz臋ste.

Poza tym Harrison Barnes kt贸ry jest prawdopodobnie jedn膮 z lepszych 3 opcji w NBA. Tyle tylko ze on u nas robi za 1 opcje za 24 mln za rok gry. I tu zaczyna sie problem bo Barnes uwielbia izolacje, rzuty z p贸艂dystansu oraz za 3. W tej kwesti gra bardzo podobnie do Melo sprzed paru lat. A to nic dobrego. Na koniec mamy poczciwego Matthewsa kt贸ry stara sie, ale duzo juz nie daje. W po艂owie sezonu pos艂uzy jako asset do wymiany albo po prostu Cuban go przeczeka i w kolejnym sezonie zapoluje na grube ryby z cap spacem w gar艣ci.聽

Dodatkowo na niegwarantowanych kontraktach mamy聽

Dirka za 5 mln, Klebera, Finneya-Smitha i Collinswortha(ka偶dy za ok 1,3 mln). Szczerze sza艂u nie ma, poza Nowitzkim oczywi艣cie

Zostaj膮 jeszcze wolni agenci

Seth Curry(niezastrze偶ony) kt贸ry leczy艂 sie ca艂y sezon, a i na obwodzie robi sie t艂oczno. Elitarny rzut za 3, niewiele wiecej poza tym. Nie wiem czy warto sie 艂adowac w kontrakt, dla mnie nie

Yogi Ferrell czyli ma艂y, waleczny skurczybyk, on musi zosta膰. Nie jest zawsze efektywnym graczem, ale o dziwno polepsza defensyw臋 dru偶yny nawet mimo swoich marnych warunk贸w fizycznych

Doug McDermott. No i tu jest pytanie, bo Rick Carlisle go dobrze wkomponowa艂 w zesp贸艂, w艂a艣ciwie gra to samo co Parsons z czas贸w Dallas( i ze zdrowych czas贸w). Czyli duzo rzuca za 3 po zas艂onach, 艣cina do kosza. Moze pare milion贸w warto wyda膰 na takiego zadaniowca

Aaron Harrison, Salah Mejri- 2 zb臋dne ogniwa, nic nie daj膮 dru偶ynie poza darciem japy z 艂awki rezerwowych(Salah to do ciebie)

I na koniec wisienka na torcie czyli Nerlens Noel, cz艂owiek hot-dog, cz艂owiek idiota. Bo jak nazwa膰 cz艂owieka kt贸ry odrzuca 70 mln p艂atne w 4 lata? W tej chwili nie wiem na co go sta膰, moze dostanie gdzie艣 1 rok kontraktu na odbudowanie sie, na pewno nie w Dallas

DRAFT

Po pierwsze Luka Donci膰, wybawca, przysz艂a gwiazda, najlepszy prospekt tego draftu? Mavs wygrali ten nudny draft uderzaj膮c po numer 3. Suns rozumiem ze wzi臋li go艣cia z Arizony, Sacto to barany wiec te偶 ich rozumiem. Generalnie o Doncicu powiedziano tyle w temacie o drafcie ze nie ma chyba o czym wiecej pisa膰. Powiem tylko ze czekam na duet DSJ-Doncic, oraz ze m艂ody S艂oweniec raczej bedzie odpoczywac w czasie ligi letniej.聽

Po drugie Jalen Brunson, o kt贸rym ma艂o wiem, jest kolejnym PG, Carlisle lubi miec w sk艂adzie pe艂no ma艂ych, szybkich graczy wiec pewnie go jako艣 wykorzysta. Facet z tego co widzia艂em ma przyzwoite warunki fizyczne i wjazd pod kosz

Po trzecie Raymond Spalding o kt贸rym nie wiem nic poza tym ze to wysoki, oraz po czwarte Kostas Antetokounmpo kt贸rego wzi臋li chyba tylko za nazwisko, albo zeby polowac na brata w 2021.聽

To wszystko sk艂ada sie na ok 20 mln wolnej got贸wki na nowych graczy, moze troszke wiecej.

I teraz Cuban musi zrobi膰 tak, zeby druzyna gra艂a ju偶 w tym sezonie. O PO b臋dzie ci臋偶ko ale kto wie? Jak sie wszystko dobrze u艂o偶y to daje Mavs te 40% na playoffy

Przede wszystkim potrzebny jest center bo w tej chwili na tej pozycji moga gra膰 Powell(nie jest centrem), Dirk(艣miech w obronie) i Kleber(HEHEH). Jak wida膰 lekko nie ma. Ale na rynku jest pare opcji

1. DeMarcus Cousins. Oby nie. Drogi, po kontuzji, kapry艣ny, dominuj膮cy pi艂ke. Z drugiej strony najbardziej utalentowany z wymienionych. Ale stanowcze nie

2. Clint Capela. Te偶 prawdopodobnie drogi. Potrzebuje bardzo dobrego rozgrywaj膮cego zeby sam m贸g艂 co艣 znaczy膰 w ofensywie. Ciekawe czy przy wiekszym kontrakcie bedzie chcia艂 wyj艣膰 ze swojej roli czy wiedz膮c ze ma ograniczenia pozostanie zawodnikiem takim jakim jest w Houston. Jak uda sie go wyrwa膰 bez maxa to ok, inaczej nie. Cuban w imi臋 mi艂o艣ci do Rockets co艣 b臋dzie pr贸bowa艂聽

3. DeAndrzej Jordan. Kolejny kt贸ry spr贸buje podpisa膰 wysoki kontrakt. Publika w Dallas go nie szanuje, wiadomo z jakich wzgl臋d贸w. Coraz starszy, nie warto sie w niego pakowa膰

4. Julius Randle. Typowy dzik, problem jest taki ze raczej nie na centra. Dobry poprzedni sezon w LA, za rozs膮dn膮 kwote mozna pomy艣le膰. Rozs膮dn膮 znaczy poni偶ej 15 mln na rok.聽

5. Nowa opcja, raczej tania w por贸wnaniu do pan贸w wyzej. Dwight Howard. Jakby uda艂o sie go ogarn膮膰 to staje sie powa偶n膮 kandydatur膮. W Charlotte sie uda艂o, to i w Dallas dadz膮 rade. Dalej przydatny gracz, zapewni szczeg贸lnie zbi贸rk臋- w tym elemencie Mavs byli najgorsi w lidze. Da te偶 obron臋. Ja bym pr贸bowa艂, o ile jego kontrakt zostanie wykupiony oczywi艣cie.聽聽

Do tego przyda艂oby sie pare graczy-zapychaczy na 艂awke bo Finnley-Smith czy Kleber to nie s膮 odpowieni ludzie. Ale tutaj to ju偶 nie ma o czym pisa膰, opcji jest milion, no i trzeba zobaczy膰 ile forsy zostanie po zakontraktowaniu wysokiego

Mam nadzieje ze to bedzie lepszy sezon od poprzedniego

Let's go Mavs!

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

A Jusuf Nurkic?

bardzo dziwi mnie, 偶e nie jest wymieniany w kontek艣cie Mavs. Zdecydowanie bym go chcia艂, a jego warto艣膰 zdecydowanie spad艂a co daje szanse na zdrowy kontrakt.

Ptaszki 膰wierkaj膮, 偶e najbli偶ej jest o dziwo Mavs do Jordana.

Nie obrazi艂bym si臋 te偶 na Howarda, kt贸rego zawsze by艂em fanem lub jak膮艣 korzystn膮 wymian臋 po Hassana, co pozwoli艂oby si臋gn膮膰 po dobrego PF, kt贸ry nie jest Randlem ;)

A Jusuf Nurkic?

bardzo dziwi mnie, 偶e nie jest wymieniany w kontek艣cie Mavs. Zdecydowanie bym go chcia艂, a jego warto艣膰 zdecydowanie spad艂a co daje szanse na zdrowy kontrakt.

Ptaszki 膰wierkaj膮, 偶e najbli偶ej jest o dziwo Mavs do Jordana.

Nie obrazi艂bym si臋 te偶 na Howarda, kt贸rego zawsze by艂em fanem lub jak膮艣 korzystn膮 wymian臋 po Hassana, co pozwoli艂oby si臋gn膮膰 po dobrego PF, kt贸ry nie jest Randlem ;)

Odno艣nik do komentarza

Je艣li ja bym mia艂 uporz膮dkowac centr贸w wg preferencji to wygl膮da艂oby to tak

Capela>Howard>Jordan. Reszta bez znaczenia. Nurki膰 to niby ciekawa opcja, zapomnia艂em o nim. Zdrowy kontrakt w zamian za mniejsze umiejetno艣ci. S膮 jeszcze opcje typu Robin Lopez kt贸ry moze nie chcie膰 zosta膰 w Chicago. Ale tutaj juz wchodzi jaka艣 wymiana聽

Odno艣nik do komentarza

Za艂o偶y膰 temat i podsumowa膰 2/3 draftu ekipy spoza po ze si臋 nic nie wie. Kozacko.

Edit. 3/4 bo abc

Spalding? Ja wychodze z za艂o偶enia ze jak faceta nigdy nie widzia艂em to nie bede 艣ciemnia艂 ze znam jego mocne i s艂abe strony. Mozna oczywi艣cie wej艣c na nbadraft, przeczyta膰 ze umie blokowa膰 i nie umie gra膰 w ataku. Ale jakie to ma znaczenie jak pewnie nie zagra nawet minuty.聽

Abc z kolei to kole艣 kt贸ry rzuca艂 5 pkt na mecz. Wybrali go za nazwisko.聽

Je艣li chodzi o te dw贸jke to wyczerpa艂em temat, szczegolnie ze b臋d膮 grac pod Carlislem kt贸ry raczej nie stawia na m艂odych. Oczywi艣cie jak ogl膮da艂es Ncaa mozesz uzupe艂ni膰 info na ich temat

Odno艣nik do komentarza

Jusuf Nurki膰 za 15mln/sezon albo i mniej to chyba najlepsza opcja bo pozwoli jeszcze co艣 fajnego na rynku wy艂owi膰, syf贸w nie b臋dzie robi艂 i raczej te 70-75 mecz贸 zagra to starczy a czy DAJ za kontrakt ponad 20 baniek to fajna opcja to bym si臋 zastanowi艂 powaznie czy te zbi贸rki s膮 tego warte

Odno艣nik do komentarza

Pora偶aj膮ce s膮 niekt贸re ceny i propozycje. Nukric za 15? Chyba tylko na 1 rok i to pod warunkiem 偶e nic innego nie da si臋 wy艂owi膰. Howarda dawa膰 za jakie艣 艣mieszne dolce a z $$$ czeka膰 na przysz艂y rok jak Wesley spadnie i wtedy atakowa膰.

Odno艣nik do komentarza

Pora偶aj膮ce s膮 niekt贸re ceny i propozycje. Nukric za 15? Chyba tylko na 1 rok i to pod warunkiem 偶e nic innego nie da si臋 wy艂owi膰. Howarda dawa膰 za jakie艣 艣mieszne dolce a z $$$ czeka膰 na przysz艂y rok jak Wesley spadnie i wtedy atakowa膰.

Za rok kasy b臋dzie miec wiele ekip i Dallas nie b臋dzie dru偶yn膮 pierwszego wyboru

Odno艣nik do komentarza

dok艂adnie 15 baniek/sezon to nie jest du偶y kontrakt ale te偶 taki co powinien go skusi膰 a do tego pozwoli na jaki艣 ruch na rynku ewentualnie za ca艂y cap space (zak艂adam, 偶e b臋dzie go oko艂o 20mln) wzi膮膰 Favorsa

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.