Skocz do zawarto艣ci

beGM - [Playoffs 2018 East 2nd Round] (2) Toronto Raptors - (3) Cleveland Cavaliers

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Na pocz膮tku gratuluj臋 Raptors prawie jednog艂o艣nej wygranej z Knicks w 1 rundzie. Dobra robota! A skoro ju偶 uprzejmo艣ci mamy za sob膮...

Jedyna seria w naszych play-offs, kt贸ra si臋 powtarza w por贸wnaniu do RL NBA. Podobnie, jak w RL NBA to Raptors maj膮 przewag臋 parkietu, a zatem seria zaczyna si臋 w LEBRONTO:)

W 2 rundzie RL NBA Cavs wygrali z Raptors, wydaje si臋, 偶e mimo wszystko do艣膰 艂atwo, 4-0, w sumie +56 punkt贸w, czyli 艣rednio +14 na mecz.

Zanim o tej serii, to najpierw przypomn臋 par臋 s艂贸w o lineupach, kt贸rych u偶ywa艂em w poprzedniej serii, a kt贸re w zale偶no艣ci od tego, co si臋 b臋dzie dzia艂o na parkiecie, b臋d臋 m贸g艂 u偶y膰 r贸wnie偶 w tej serii. Jak kto艣 przestudiowa艂 to w poprzedniej serii, to bardzo prosz臋 o przeskoczenie za cytat:

W tym miejscu powinienem si臋 bardziej szczeg贸艂owo odnie艣膰 do mojej rotacji i u偶ywanych lineup贸w. Pi膮tka pozostaje bez zmian, czyli Rondo - McCollum - Korver - LeBron - Love. G艂贸wn膮 przyczyn膮 takiego faktu jest ch臋膰 zastopowania Kemby Walkera w pocz膮tkowych minutach spotkania, kt贸ry, je偶eli si臋 rozstrzela, robi si臋 p贸藕niej trudny do zatrzymania, a Rondo jest w tych play-offs i w og贸le bardzo dobrym obro艅c膮, a jego 185 centymetr贸w przy Kembie nie jest problemem. W ataku gram mi臋dzy innymi picki Rondo/Love, atakuj臋 obr臋cz LeBronem, korzystam z LeBrona jako screenera do wypracowywania wide open 3s Korverowi, przede wszystkim staram si臋 atakowa膰 desk臋, bo Brook Lopez notuje w tym sezonie 2,97DRPG i 3,97RPG w og贸le. Przy tak s艂abym zbieraj膮cym grzechem by艂oby nie korzysta膰 z tak elitarnego zbieraj膮cego jakim jest Kevin Love. Dominowanie deski ofensywnej nie jest zreszt膮 w przypadku Cavs czym艣 nowym, bo wielokrotnie w poprzednich latach z tego korzystali nawet przy wysokich rywalach ( wtedy grali z Tristanem, kt贸rego nie mam). Tutaj przy centrze, kt贸ry ma ogromne problemy ze zbieraniem pi艂ek z tablicy jest to jakby oczywiste.
Lineup startowy gra przez 4-5 minut, Rondo czyta zagrywki, pomaga ustawi膰 obron臋, przekazuje na bie偶膮co wskaz贸wki, posiadanie gracza kt贸ry 艣wietnie czyta gr臋 i potrafi przekaza膰 kolegom uwagi jest bardzo istotna zw艂aszcza na pocz膮tku meczu, bo w pewien spos贸b ustawia ca艂膮 gr臋. Oczywi艣cie je偶eli trafi mu si臋 czy艣ciute艅ka tr贸jeczka to bior膮c pod uwag臋, 偶e robi z nich 1,1PPP jestem jak najbardziej za.
Kolejny lineup kt贸rym zamierzam katowa膰 obron臋 Bucks to: McCollum - Ellington - Korver - James - Love, kt贸ry pojawia si臋 po zej艣ciu Rondo z parkietu. Ellington to kolejny do艣膰 wysoki shooter. Jako, 偶e Middleton siedzi na McCollumie, staram si臋 wykorzysta膰 fakt, 偶e Walker i Collison musz膮 kry膰 dw贸ch elitarnych shooter贸w, z niezwykle szybkim release i du偶膮 przewag膮 wzrostu nad rywalami ( Walker ma 185cm, Collison 180cm, Korver 201cm, Ellington 193cm) plus wykorzysta膰 fakt, 偶e potrafi膮 艣wietnie wychodzi膰 do rzutu po zas艂onach. James jest w tej grze rozgrywaj膮cym, Love 50/50 albo wyci膮ga Lopeza spod kosza, je偶eli James b臋dzie chcia艂 gra膰 1 na 1 z Giannisem i ko艅czy膰 przy obr臋czy, a przy podwojeniu poda膰 na obw贸d, albo b臋dzie atakowa艂 ofensywn膮 desk臋 w momencie kiedy LeBron b臋dzie szuka艂 wolnego strzelca po zas艂onach. Oczywi艣cie C.J. McCollum przy pr贸bie pomocy ze strony Middletona dla Walkera i Collisona b臋dzie niemi艂osiernie wykorzystywa艂 swoje wjazdy pod kosz.

Po kilku minutach z tego lineupu wymieniam Love'a na Dirka g艂贸wnie dlatego, 偶e Dirk 艣rednio nadaje si臋 do naparzania z Baynesem. Kevin Love jest zdecydowanie lepszy do tego zadania, ponadto Korver te偶 dostaje troch臋 odpoczynku w zwi膮zku z czym jeszcze w 1 kwarcie gram lineupem McCollum - Ellington - Manu - LeBron - Dirk. W przypadku tego lineupu troch臋 cierpi moja ofensywna zbi贸rka, Dirk ma oczywi艣cie za zadanie grozi膰 rzutem i wyci膮ga膰 Lopeza spod kosza ( 44% z czystych tr贸jek w tym sezonie). Middleton zak艂adam, 偶e albo jest na Manu, albo na McCollumie w zwi膮zku z czym kt贸rykolwiek z nich ma s艂abszego fizycznie i ni偶szego obro艅c臋, ten zajmuje si臋 wjazdami pod kosz ( zak艂adam, 偶e jednak Bucks odpu艣ci Manu). 2 metrowy Manu tanecznym krokiem wje偶d偶a pod kosz na Kembie albo Collisonie i albo ko艅czy radosnym layupem, albo odgrywa na obw贸d do wolnego strzelca ( ca艂y czas wszyscy gracze na parkiecie gro偶膮 rzutem, przykro mi SlakB). W tym lineupie pozwalam troch臋 odsapn膮膰 LeBronowi, kt贸rzy przecie偶 ca艂y czas kryje Giannisa i u偶ywam go jako screenera i rozci膮gaj膮cego gr臋.聽
Nast臋pnie, kiedy w 2 kwarcie pojawiaj膮 si臋 rezerwowi ( Trey Burke, centrzy na PF, Baynes na centrze) do gry wraca Kevin Love, a za McColluma wchodzi Wade i gra nast臋puj膮cy lineup: Rondo - Wade - Ellington - Manu - Love. Love wyci膮ga ju偶 teraz do b贸lu Baynesa spod kosza i czeka na wolne tr贸jki, Rondo w ko艅cu dostaje pi艂k臋 w 艂apy i przyspieszamy:) Maker, czy Patterson nie s膮 w stanie nad膮偶y膰 z bieganiem za Manu, nie s膮 w stanie usta膰 na nogach, je偶eli kryj膮 Ellingtona, nie s膮 w stanie za nim biega膰 po zas艂onach, Rondo czy Wade, w zale偶no艣ci od tego, kt贸rego z nich kryje Burke wje偶d偶aj膮 obok niego jak przez drzwi obrotowe, bo to jeden z najgorszych obro艅c贸w w NBA na pozycji PG. Rondo ko艅czy dobrze spod kosza, a Wade 艣wietnie 艣cina, czy pi艂k臋 w r臋kach ma w akcji Rondo, czy Manu oczywi艣cie znajd膮 艣cinaj膮cego Wade'a, odpuszczonego Love'a, co tylko dusza zapragnie. Zreszt膮 Bucks graj膮 w tym momencie dwoma rozgrywaj膮cymi, dwoma centrami i Giannisem lub Middletonem, to nie mo偶e si臋 uda膰.
Po paru minutach odpoczynku do gry wraca LeBron i Korver. Za Love'a wskakuje Nowitzki i wrzucam absolutnie hipsterski lineup: Rondo - Korver - Manu - LeBron - Dirk. Rondo zawiaduje czterema lud藕mi, z kt贸rych ka偶dy ma 2 metry wzrostu. Dirk dalej wyci膮ga Lopeza spod kosza, Manu i Korver wykorzystuj膮 przewag臋 fizyczn膮, LeBron gra jako point forward, du偶o pick and rolli i pick and pop: Rondo/James, Manu/James, Rondo/Nowitzki, Manu/Nowitzki a do tego biegaj膮cy tam i z powrotem Korver, szukaj膮cy czystej pozycji do rzutu.
Po kr贸tkim odpoczynku wraca Love ( za Dirka) oraz McCollum za Rondo, Manu ko艅czy w tym lineupie i raczej ko艅cz臋 po艂owy zestawem McCollum - Korver - Manu - LeBron - Love, g艂贸wnie z uwagi na mo偶liwo艣膰 wykorzystania przewagi warunk贸w fizycznych.

Na specjalne okazje wystawiam smallballowy lineup 艣mierci: McCollum - Korver - Ellington - Manu - James jako center, ale to tylko na specjalne okazje w 4 kwartach, gdyby by艂y problemy z ko艅cowym rezultatem, bo GM Bucks nie ma absolutnie 偶adnego sposobu, 偶eby zagra膰 smallball, chyba 偶e chce biega膰 tercetem Walker - Collison - Burke to wtedy bardzo prosz臋. Na inne specjalne okazje mam te偶 tallballowy lineup 艣mierci: Manu - Korver - James - Nowitzki - Love.

Tak jak poprzednio, na pocz膮tek par臋 s艂贸w o przeciwniku, czyli o Toronto Raptors. Kadra LONGERA jest bardzo, bardzo podobna do kadry jak膮 mia艂 Dwyane Casey w RL NBA. R贸偶nice s膮 nast臋puj膮ce, LONGEROWI brakuje Ibaki, Annunoby'ego oraz Valanciunasa, a posiada zamiast tego Batuma, Ilyasov臋, Favorsa i Jamesa Johnsona. Ocen臋 czy to lepiej, czy to gorzej, pozostawiam Wam. Teraz przejd臋 do statystyk graczy z 2 rundy play-offs:

Kyle Lowry - dobra seria przeciwko Cavaliers 17,8PPG 8,8APG 11/24 za 3 57,1% FG

DeMar DeRozan - bardzo zawi贸d艂, ogromne rozczarowanie 16,8PPG 4RPG 2,8APG 0/9 za 3 43,9% FG

(3 w minutach w serii by艂 Annunoby, tu go nie ma)

C.J. Miles - trafia艂 swoje tr贸jki, wi臋c wi臋kszych pretensji raczej by膰 nie powinno 10PPG, 7/14 za 3

(5 w minutach w serii by艂 Valanciunas, tu go nie ma, a LONGER mo偶e 偶a艂owa膰 bo Litwin robi艂 16-12 w tej serii)

Fred VanVleet - chyba troch臋 zawi贸d艂, nie trafia艂 swoich rzut贸w 9PPG, 3/10 za 3, 35,5%FG

(7 w minutach by艂 Ibaka, niewielka strata, zagra艂 s艂ab膮 seri臋)

Pascal Siakam - trafia艂 swoje rzuty, ale LeBron jecha艂 go jak chcia艂 - 7PPG, 68,8%FG

Delon Wright - podobnie jak VanVleet w sezonie regularnym potrafi艂 wygl膮da膰 du偶o lepiej - 5,5PPG, 44,4%FG

Poza tym w 2 rundzie zagra艂o 2 graczy, kt贸rych ma LONGER - Ilyasova oraz Favors, zatem przytocz臋 r贸wnie偶 ich statystyki

Derrik Favors dostawa艂 po 18 minut na mecz w barawch Jazz, do艣膰 niewiele: 5,6PPG 2,8RPG 61,9%FG

Ersan Ilyasova聽 dostawa艂 po 20 minut na mecz w barwach 76ers: 7,8PPG, 6,0RPG 3/14 za 3, 33,3%FG

Ponadto jeszcze dw贸ch graczy, kt贸rzy, zak艂adam, b臋d膮 pe艂ni膰 istotn膮 rol臋 u LONGERA w rotacji, czyli:

Nicolas Batum - przep艂acony, ale po偶yteczny gracz, niestety, coraz s艂abszy, nie wiem, czy akurat tutaj przy DeRozanie b臋dzie mia艂 sens, bo wci膮偶 nie rzuca dobrze za 3, w sezonie regularnym notowa艂: 11,6PPG 4,8RPG 5,5APG 41,5%FG 33,6% 3PT ( 92/274)

James Johnson - dobry obro艅ca na LeBrona, mo偶e spokojnie pe艂ni膰 rol臋 Annunoby'ego w tej serii i gdyby LeBron nie by艂 w kosmicznej formie, to pewnie by艂oby to dla mnie problemem. W momencie kiedy biega obok DeRozana i Batuma, to brak tr贸jki robi si臋 jeszcze powa偶niejszy. Plusem jest to, ze podobnie jak Batum potrafi dobrze wykreowa膰 koleg贸w, w sezonie regularnym notowa艂:

10,8PPG 4,9RPG 3,8APG 50,3% FG 30,8% 3PT (聽 57/185)

Dostrzegam tu powa偶ne problemy Raptors, bo DeRozan, Batum i James Johnson to 3 ludzi, kt贸rzy rzucaj膮 za 3聽 na poziomie 30-33%.

Drugim problemem jest brak wysokich, kt贸rzy mogliby mnie dominowa膰 na tablicach, gdy moi wysocy znani s膮 raczej z rzut贸w za 3 , ni偶, poza Kevinem Love, twardej walki na tablicach. Brak Valanciunasa i mimo wszystko Ibaki i zamiana ich na Favorsa i Ilyasov臋 sprawia, 偶e Raptors wydaj膮 si臋 by膰 jeszcze bardziej soft ni偶 byli w tych play-offs w rzeczywisto艣ci.

Skoro poda艂em statystyki Raptors, to wypada, 偶ebym poda艂 podobne statystyki z mojej strony. Przypominam, 偶e ze sk艂adu Cavaliers z RL NBA mam tylko 4 graczy: LeBrona, Kevina Love, Kyle'a Korvera i Jeffa Greena.聽

Zamiast: Smitha, Tristana, Hilla, Clarksona i Hooda posiadam McColluma, Nowitzkiego, Rondo, Manu, Wade'a i Ellingtona. Wci膮偶 uwa偶am, 偶e zestaw, kt贸ry posiadam tutaj jest du偶o lepszy od tego, z kim gra LeBron. A zatem statystyki mojej czw贸rki z serii z Raptors:

LeBron James 34PPG 8,3RPG 11,3APG 55,3% FG,ale tylko 3/18 za 3

Kevin Love 20,5PPG 11,5RPG 47,5% FG, 6/17 za 3

Kyle Korver 14,5PPG 58,3% FG 14/25 za 3

Jeff Green 12,3PPG 54,8% FG 7/16 za 3

Wydaje mi si臋, 偶e ci czterej gracze byli w 2 rundzie w naprawd臋 du偶ym gazie i 艣rednio sk艂adali si臋 na ponad 80 punkt贸w Cavaliers w ka偶dym meczu w RL NBA w 4 spotkaniach z Raptors.

Ponadto z moich graczy w 2 rundzie gra艂 jeszcze Rajon Rondo, kt贸ry w serii z Warriors notowa艂 nast臋puj膮ce statystyki:

9,6PPG 7,6RPG 11,4APG 35,8% FG 5/12 za 3

Dodatkowo statystyki z sezonu regularnego pozosta艂ych moich graczy:

Dirk Nowitzki 12PPG 5,7RPG 45,6% FG 40,9% 3PTM ( 138/337 )

Dwyane Wade 11,4PPG 3,8RPG 3,4APG 43,8% FG 28,8% 3PTM ( 32/111)

Manu Ginobili 8,9PPG 2,5APG 43,4% FG 33,3% 3PTM ( 64/192)

C.J. McCollum 21,4PPG 4RPG 3,4APG 44,3% FG 39,7% 3PTM ( 189/476)

Wayne Ellington 11,2PPG 2,8RPG 40,7% FG 39,2% 3PTM ( 227/579)

Podzia艂 minut by艂 ju偶 wst臋pnie ustalony w serii z Bucks:

Naturalnie podzia艂 minut b臋dzie zale偶a艂 od tego, jak b臋dzie reagowa艂 SLakB na moje rotacje, ale uzwgl臋dniaj膮c jego podzia艂 minut to wygl膮da to mniej wi臋cej tak:

James - 36 minut
McCollum - 36 minut
Love - 34 minuty
Korver - 28 minut
Ellington - 26 minut
Manu - 26 minut
Rondo - 22 minuty
Nowitzki - 14 minut
Wade - 13 minut
Green - 5 minut

W tym przypadku troch臋 si臋 to zmieni, poniewa偶 LeBron b臋dzie gra艂 po oko艂o 38-39 minut na mecz, McCollum spadnie do jakich艣 32, Korver oraz Ellington spadn膮 o jakie艣 4-5 minut oraz Manu b臋dzie gra艂 oko艂o 20 minut na mecz. Wi臋ksze minuty dostanie na pewno Wade, Love, Nowitzki i Green oraz by膰 mo偶e 2-3 minuty wi臋cej dostanie Rondo.

Bardziej szczeg贸艂owo odnios臋 si臋 do tego po opisie LONGERA, ale widz臋 du偶e braki pod koszem, a jako, 偶e w przeciwie艅艣twie do 1 rundy, Love przesta艂 mie膰 problemy z kciukiem i wr贸ci艂 na sw贸j poziom, to zamierzam gra膰 nim wi臋cej bli偶ej kosza, a mniej za 艂ukiem. Je偶eli Johnson b臋dzie lata艂 za LeBronem, to Love nie powinien mie膰 trudnego rywala pod koszem i zapewne b臋dzie m贸g艂 liczy膰 r贸wnie偶 na mismatche.

Druga kwestia to LeBron, kt贸ry w tej serii nie b臋dzie gra艂 najlepszego gracza rywali. W przypadku serii z Bucks, musia艂 koniecznie kry膰 Giannisa, gdy偶 nie mia艂em na tyle dobrych obro艅c贸w, kt贸rzy mogliby go zatrzyma膰. W tej serii LeBron tak naprawd臋 nie musi si臋 wysila膰 w obronie i po bronionej stronie parkietu zamierzam da膰 mu troch臋 odpocz膮膰, by wi臋cej m贸g艂 da膰 w ataku. Z tego te偶 powodu zamierzam dorzuci膰 troch臋 minut Greenowi, kt贸ry powinien troch臋 posiedzie膰 na DeRozanie i da膰 mu si臋 we znaki. Par臋 minut wi臋cej zagra Rondo z uwagi na dobr膮 form臋 Lowry'ego, jako 偶e Lowry jest podobnego wzrostu co Rondo, powinien spokojnie za nim nad膮偶a膰, a defensywnie Rondo mia艂 bardzo dobr膮 seri臋 z Warriors.

Wci膮偶 zamierzam trzyma膰 na parkiecie regularnie 2-3 strzelc贸w zza 艂uku, by rozci膮ga膰 gr臋, ale zamierzam te偶 wykorzystywa膰 fakt s艂abszej obrony pod koszem Raptors i gra膰 du偶o wi臋cej wjazd贸w pod koszem, mi臋dzy innymi Dwyane Wade powinien w takiej grze si臋 艣wietnie odnale藕膰. Do rzucania za 3 w odwodzie mam tak偶e Marshona Brooksa, kt贸ry mo偶e jakie艣 pojedyncze minuty w tej serii tak偶e otrzyma.

W RL NBA Cavaliers nie s膮 tak dobrzy i do艣wiadczeni jak moja grupa graczy, nie widz臋 tutaj zawodnika, kt贸rym LONGER m贸g艂by zrobi膰 tak膮 r贸偶nic臋, 偶e z serii, kt贸ra w RL NBA si臋 sko艅czy艂a 0-4 nagle odwr贸ci wynik rywalizacji na swoj膮 korzy艣膰, nie s膮 takimi graczami Nicolas Batum, nie jest nim Derik Favors, nie jest nim Ersan Ilyasova. Mo偶e James Johnson zastopuje LeBrona w jednym meczu, ale chyba Raptors nie maj膮 szans w tej serii z tak graj膮cym LeBronem, z tak graj膮cym Kevinem Love, z tak graj膮cym McCollumem i z ca艂膮 plejad膮 znakomitych weteran贸w i strzelc贸w. Cavs w 4-6, chocia偶 patrz膮c na t臋 seri臋 przeciwko Raptors w RL NBA, to chyba jednak w czterech...

Edytowane przez fluber
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Dzi臋ki za gratulacje przej艣cia do drugiej rundy, my艣l臋 偶e kucia nie przekona艂bym 偶e Raptors s膮 w stanie przej艣膰 pierwsz膮 rund臋 nawet jakbym gra艂 z Miastem Szk艂a Krosno ale mniejsza z tym. Jest kilka rzeczy z kt贸rymi si臋 zgadzam a mianowicie:

- Tw贸j support LeBrona zagra艂 super druga rund臋. Niestety dla mnie najlepsz膮 w tych PO, niestety dla Ciebie opr贸cz serii z Raptors to Korver a zw艂aszcza Green nie graj膮 nic wielkiego, Love w serii z C's gra na 30% 3PT%, Wade nie trafi艂 偶adnej tr贸jki w PO, Ellington zagra艂 serie z PHi na FG 34% i og贸lnie ci臋偶ko ca艂ej 艂awce dobi膰 do 40FG% tak偶e b臋dzie problem z przekonaniem ludzi 偶e dziadki w okolicach czterdziestki to poci膮gn膮 ale to ju偶 b臋dzie Twoje zadanie w finale konferencji

- Nie mam wi臋kszych szans na wyrwanie czegokolwiek wi臋cej ni偶 1-2 mecze, te w kt贸rych by艂a zaci臋ta ko艅c贸wka w rl NBA

- James Johnson to najlepszy stoper LeBrona na Wschodzie - to moje zdanie. Nie wpuszczam na kr贸la rookasa jak w rl kt贸ry mimo dobrej gry by艂 przepychany jak pionek na szachownicy w zderzeniu z t膮 kup膮 mi臋艣ni. PS: Jak b臋dzie trzeba to JJ wyp&%$ LeBronowi, mo偶e ma艂o kto wie ale Johnson w kickboxingu i MMA ma bilans 27-0, to tak w formie ciekawostki ;)

Nie zgadzam si臋 z:

- To nie by艂o tak 艂atwe zwyci臋stwo jak pokazuje bilans ko艅cowy, w pierwszym meczu Cavs nie prowadzili w regulaminowym czasie ani razu, w G2 do przerwy wygl膮dali kiepsko i dopiero niesamowite rzuty wiadomo kogo odwr贸ci艂y mecz, w G3 wygrali dzi臋ki game winnerowi, G4 to mecz bez historii

- Herezj膮 jest wypisywanie 偶e brak Ibaki to jakiekolwiek os艂abienie, ten 艣mie膰 nie umie nic. Mia艂 w serii z Cavs 4zb na mecz!, rzuca艂 FG% 39! 3PT 30%! Ilyasova czy Siakam to przy nim bogowie koszyk贸wki. Mi teraz wytkasz jego brak a w serii z Tecu zapewne uznasz go za raka i os艂abienie(i s艂usznie)聽 :smile:

- James Johnson w serii z 76ERS mia艂 statystyki 12,4pkt 6zb 4,8as FG 54% 7/13 za 3 wi臋c nie wiem czemu tych statystyk nie przywo艂ujesz tylko te z RS

- Batum zabiera pi艂k臋 DeRozanowi to akurat jest plus a nie minus :grin:

- Derrick Favors to nie jest soft guy, ch艂op w rl cierpi z powodu gry przy Gobercie i graniu na PF. Statystyki Favorsa bez Goberta gdy gra艂 na centrze to: 16,5pkt 9,3zb, 2,5as 1,5blk na 61% .聽Pokaza艂 to w serii z OKC gdzie w G2 mia艂 20-16-3

Moja rotacja na serie z Cavs:

Lowry 35 / VanVleet 15 / Wright

DeRozan 31聽/ Miles 21聽/ Selden

Batum 29聽/ McDermott 13 / Powell

Johnson 32 / Ilyasova 16聽

Favors 26 / Siakam 15 / Poeltl 7

Odno艣nik do komentarza

- Herezj膮 jest wypisywanie 偶e brak Ibaki to jakiekolwiek os艂abienie, ten 艣mie膰 nie umie nic.

Ale ja nie napisa艂em, 偶e to os艂abienie. Napisa艂em kogo nie masz w RL Raptors, a kogo masz z graczy, kt贸rych RL Raptors nie maj膮 i napisa艂em, 偶e nie oceniam, czy jeste艣 mocniejszy, czy s艂abszy.

Kadra LONGERA jest bardzo, bardzo podobna do kadry jak膮 mia艂 Dwyane Casey w RL NBA. R贸偶nice s膮 nast臋puj膮ce, LONGEROWI brakuje Ibaki, Annunoby'ego oraz Valanciunasa, a posiada zamiast tego Batuma, Ilyasov臋, Favorsa i Jamesa Johnsona. Ocen臋 czy to lepiej, czy to gorzej, pozostawiam Wam.

- James Johnson w serii z 76ERS mia艂 statystyki 12,4pkt 6zb 4,8as FG 54% 7/13 za 3 wi臋c nie wiem czemu tych statystyk nie przywo艂ujesz tylko te z RS

Po prostu przyj膮艂em taki klucz, w kt贸rym, je偶eli zawodnik gra艂 w 2 rundzie play-offs, to przywo艂ywa艂em jego statystyki z tego okresu w NBA, a je偶eli nie gra艂, to przywo艂ywa艂em statystyki z sezonu regularnego. Rzeczywi艣cie straci艂 na tym James Johnson, ale u mnie te偶 jest kilku graczy, kt贸rzy w 1 rundzie play-offs byli lepsi ni偶 w RL season: Wade, Manu, McCollum, wi臋c na takim podawaniu statystyk, wcale nie straci艂e艣, moim zdaniem.

- Derrick Favors to nie jest soft guy

By膰 mo偶e, ja mam po prostu takie skojarzenie z nim:)

Moja rotacja na serie z Cavs:

Lowry 35 / VanVleet 15 / Wright

DeRozan 31聽/ Miles 21聽/ Selden

Troch臋 du偶o tych minut:)

- Nie mam wi臋kszych szans na wyrwanie czegokolwiek wi臋cej ni偶 1-2 mecze, te w kt贸rych by艂a zaci臋ta ko艅c贸wka w rl NBA

Ciesz臋 si臋, 偶e si臋 zgadzamy:)

Odno艣nik do komentarza

- Tw贸j support LeBrona zagra艂 super druga rund臋. Niestety dla mnie najlepsz膮 w tych PO, niestety dla Ciebie opr贸cz serii z Raptors to Korver a zw艂aszcza Green nie graj膮 nic wielkiego, Love w serii z C's gra na 30% 3PT%, Wade nie trafi艂 偶adnej tr贸jki w PO, Ellington zagra艂 serie z PHi na FG 34% i og贸lnie ci臋偶ko ca艂ej 艂awce dobi膰 do 40FG% tak偶e b臋dzie problem z przekonaniem ludzi 偶e dziadki w okolicach czterdziestki to poci膮gn膮 ale to ju偶 b臋dzie Twoje zadanie w finale konferencji

Nie odnosi si臋 to co prawda do tej serii, tylko do mojego potencjalnego udzia艂u w finale, ale:

1) ani Tecu, ani Sylvinho nie maj膮 Brada Stevensa聽

2) Ani Wall, ani Beal, ani Simmons, ani Embiid nie graj膮 ju偶 w play-offs. Ten drugi duet odpad艂 w stylu Raptors

3) Gdyby Korver i Love trafili o jedn膮 tr贸jk臋 wi臋cej, to mieliby po 40% 3PTM i nagle okaza艂oby si臋, 偶e s膮 w 艣wietnej strzeleckiej formie. Uroki pr贸by dw贸ch mecz贸w wyjazdowych przeciwko TOP 3 obronie ligi

4) Support mojej czw贸rki ( Korvera, Greena, LeBrona i Love'a) rzuca w tej serii 34,3% FG i 11,7% 3PTM. Naprawd臋 b臋dzie problem z przekonaniem, 偶e McCollum, Manu, Rondo, Wade, Ellington i Nowitzki zagraliby lepiej??? Ta poprzeczka raczej nie jest ustawiona zbyt wysoko:)聽

Odno艣nik do komentarza

• 2 tygodnie p贸藕niej...

Nie ma w膮tpliwo艣ci tutaj raczej, lebron na tym etapie w takiej formie nie odpadnie.聽

Jednak nasi Raps to nie tacy ch艂opcy do bicia. W realu mimo sweepa walczyli do konca w ostatnich dw贸ch spotkaniach. Kyle Lowry pokazal pazur i wol臋 walki. Derozan oczywiscie slabo, jednak jest tu CJ Miles czy Batum kt贸rymi mo偶na go zast膮pi膰 艣mia艂o. James Johnson i Favors to zajebi艣ci rolesi. Ilyasova te偶 swoje ma艂e zadania wykona. Nie b臋dzie tu raczej sweepa ;).

Odno艣nik do komentarza

Go艣膰
Ten temat zosta艂 zamkni臋ty. Brak mo偶liwo艣ci dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.