Skocz do zawarto艣ci

Playoffs 2018 - WCF (1) Rockets vs (2) Warriors

rw30

Rekomendowane odpowiedzi

w PO 偶adna z ekip nie musia艂a wrzuci膰 nawet wy偶szego biegu.

GSW spokojnie odprawi艂o Spurs贸w & Perliki, Rakiety wygra艂y z Timberwolves & os艂abionymi znacznie Jazz.

Co ciekawe, w Rockets bardzo dobrze graj膮 role playerzy - Capella, Gordon, PJ Tucker, Ariza, wszyscy daj膮 sporo cennych meczy / minut. Paul r贸wnie偶 wygl膮da dobrze / bardzo dobrze [G6 z Jazz!], Harden szuka na razie jumpera, ca艂y czas epicko kreuj膮c Capell臋 i reszt臋 roles贸w. Na Jazz to聽 wystarczy艂o, na GSW nie wystarczy. Je艣li znajdzie jumpera - to b臋dzie epicka seria. Je艣li nie znajdzie - 5, max 6 meczy, bo jednak rolsi z GSW nie poci膮gn膮.

Houston ma zayebisty rok, ale w PO ma艂o si臋 to liczy, licz膮 si臋 matchupy, a GSW to od paru lat matchup nightmare, i to po obu stronach. Maj膮 sporo defensor贸w na Hardena - mog膮 go gry膰 Klay / Durant / Iguadola, a z pomocy Green czy Durant - w obu kategoriach ch艂opaki z GSW to elita ligi.聽 Maj膮 te偶 w s5 4 shooter贸w za 3, a jedyny kt贸ry nie trafia [iguadola聽 -cho膰 p贸ki co w PO idzie mu zaskakuj膮co dobrze, 11/29] 艣wietnie podaje / slashuje [no nie wiem, mo偶e powinienem pisa膰 w czasie przesz艂ym], wi臋c sami te偶 s膮 piekielnie trudni do krycia.

Houston ma te偶 spory problem z obron膮 pomalowanego zawsze gdy tylko na boisku nie ma Capeli, ale nawet z nim nie b臋dzie 艂atwo, bo Green jednak co艣-tam trafia za 3 [do tej pory w 2018 PO: 16/48]. Nene w obronie zupe艂nie si臋 ju偶 niestety nie nadaje.

Fakty s膮 takie, 偶e wszystko sprowadza si臋 do tego, jak poradzi sobie Harden, bo jak nie poradzi sobie w ataku, to pewnie szybko si臋 sfrustruje, si膮dzie jego defensywa [ a na to z GSW nie za bardzo Rockets mog膮 sobie pozwoli膰] i b臋dzie po zawodach. Czy to si臋 uda? zobaczymy

Garsc statsow:

Rockets maj膮 najlepszy ORTG w PO - 113,6, GSW: 110.7

GSW maj膮 najlepszy DRTG - 101.9, Rockets s膮 drudzy, 103,9, ale grali z Jazzmenami, kt贸rzy od czasu kontuzji Rubio w wewn臋trznych gierkach liczyli sobie 1pkt je艣li pi艂ka dotyka艂a obr臋czy.

Rockets trafili najwi臋cej tr贸jek.... dobra, sprawdzcie sobie tutaj co chcecie:

https://www.basketball-reference.com/playoffs/NBA_2018.html

Niech zwyci臋偶y lepszy, niech nie b臋dzie kontuzji & wyklucze艅.

Serce - Rockets w 7, rozum - GSW w 6.

schedule :聽

Game 1 - Warriors @ Rockets - Toyota Center - Monday, May 14 - 8 p.m. CT
Game 2 - Warriors @ Rockets - Toyota Center - Wednesday, May 16 - 8 p.m. CT
Game 3 - Rockets @ Warriors - Oracle Arena - Sunday, May 20 - 7 p.m. CT
Game 4 - Rockets @ Warriors - Oracle Arena - Tuesday, May 22 - 8 p.m. CT
Game 5* - Warriors @ Rockets - Toyota Center - Thursday, May 24 - 8 p.m. CT
Game 6* - Rockets @ Warriors - Oracle Arena - Saturday, May 26 - 8 p.m. CT
Game 7* - Warriors @ Rockets - Toyota Center - Monday, May 28 - 8 p.m. CT
CT = Warszawa - 7 godzin
All games will be broadcast on TNT.
Edytowane przez rw30
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Serce - Rockets w 7, rozum - GSW w 6.

Klasyk.

Zobaczym czy Rockets w obronie b臋d膮 robi膰 to co wszyscy, tzn. rzuci膰 wszelkie 艣rodki na Curry'ego na pnr a reszt膮 martwi膰 si臋 p贸藕niej, czy mo偶e bior膮c pod uwag臋, 偶e Capela jest im wyj膮tkowo potrzebny pod koszem, spr贸buj膮 wymy艣li膰 ko艂o na nowo i p贸jd膮 w taktyk臋 dania Curry'emu 35 punkt贸w co mecz i pr贸by zatrzymania reszty (brzmi to r贸wnie 藕le jak ka偶dy inny pomys艂, ale przed takimi wyborami si臋 stoi jak si臋 gra z Warriors). Mo偶na dodatkowo liczy膰, ze Curry nie jest jeszcze w pe艂ni formy i nie narobi tyle szk贸d, ile normalnie by m贸g艂.

Anyway, zesz艂oroczne playoffy to by艂a kompletna pora偶ka na ka偶dym froncie, te s膮 znacznie lepsze, ale jakby nie by艂o to ostatni膮 wypasion膮 kozack膮 seri臋 na topowym poziomie miedzy wyr贸wnanymi zespo艂ami, to mieli艣my w 2016 roku i jak ta nie wypali to b臋dzie s艂abo i kaplica i og贸lnie dramat.

Edytowane przez Chytruz
Odno艣nik do komentarza

Wypali, wypali. :)

Czuje, 偶e to b臋dzie jedna z najlepszych serii ostatnich lat! Wiem, 偶e si臋 powtarzam ale bardzo na ni膮 liczy艂em ju偶 od kilku miesi臋cy i w ko艅cu zostanie nam zaserwowana niczym wykwintne danie w najlepszej restauracji. Pozostaje si臋 ni膮 tylko rozkoszowa膰 i podziwia膰!

P.S. Oby tak by艂o, bo wtedy jednog艂o艣nie b臋dzie mo偶na okrzykn膮膰 te PO jednymi z najciekawszych i najbardziej ekscytuj膮cych.

Odno艣nik do komentarza

Wypali, wypali. :smile:

Czuje, 偶e to b臋dzie jedna z najlepszych serii ostatnich lat! Wiem, 偶e si臋 powtarzam ale bardzo na ni膮 liczy艂em ju偶 od kilku miesi臋cy i w ko艅cu zostanie nam zaserwowana niczym wykwintne danie w najlepszej restauracji. Pozostaje si臋 ni膮 tylko rozkoszowa膰 i podziwia膰!

P.S. Oby tak by艂o, bo wtedy jednog艂o艣nie b臋dzie mo偶na okrzykn膮膰 te PO jednymi z najciekawszych i najbardziej ekscytuj膮cych.

Albo dostaniesz starego kebsa na cienkim z sosem 艂agodnym a.k.a. 4-1 GSW i ca艂e czekanie w pizdu.

Odno艣nik do komentarza

Tak naprawd臋 to fina艂 ligi i do tego powinien by膰 zaci臋ty. Trzeba ogl膮da膰 bo zanosi si臋 na dobr膮 i mam nadziej臋 d艂ug膮 seri臋. Odno艣nie typ贸w to niestety GSW w 6/7 meczach a nast臋pnie przejechanie si臋 po biednych Cavsach.

Odno艣nik do komentarza

W sumie Houston jest ostatni膮 nadziej膮, 偶e b臋dzie co艣 nowego w PO w tym sezonie. Jak ju偶 gdzie艣 pisa艂em, nie bawi mnie ogl膮danie kolejnego fina艂u w wykonaniu Cavs i GSW, chyba, 偶e LBJ zrobi takie hero ball, 偶e nam wszystkim szczeny do box贸w zjad膮.

Umys艂 ka偶e stawia膰 na GSW, serce wola艂o by Houston. CP3 b臋dzie mega zmotywowany, o Hardena si臋 boj臋 偶e si臋 spaskudzi, Capela swoje zagra. Dziwi mnie tylko dlaczego Anderson gra takie ma艂e minuty? Co艣 mu jest? Czy mo偶e typowy zjazd do bazy.

Nie wiem jak to b臋dzie wygl膮da艂o. Klay na CP3 a Durant na Hardena? Tylko czy Durant, mimo 偶e bardzo poprawi艂 obron臋 w ostatnich dw贸ch latach wyrobi za Brod膮? Do tego Houston ma pi臋knie switche wy膰wiczone i mo偶e b臋d膮 CP3 i Harden b臋d膮 na zmian臋 Kur臋 atakowa膰? Green na 5 vs Capela? Tu mo偶e by膰 klucz do zwyci臋stwa rakiet.聽

Nie mniej, powoli 偶yj臋 przysz艂ym sezonem. Tam znacznie wi臋cej powinno si臋 dzia膰 w PO ni偶 w tych bo ( mam nadziej臋 ), b臋dzie zdrowy Boston, lepsza Philla, LBJ gdziekolwiek by nie poszed艂 b臋dzie wow to watch, Utah troch臋 kosmetyki wprowadzi ( jaki艣 lepszy PF? ) i b臋dzie na pewno ciekawiej.

Odno艣nik do komentarza

wszystkie 777 obron klaya na hardenie (wartosci,ktore malo znacza,bo obecni to lepsi,bardziej doswiadczenie gracze-ot ciekawowstka)

https://i.redd.it/u04uf39n1xw01.png

nalezy sie spodziewac od poczatku The Hamptons 5 (swoja droga dopiero wujek google pomogl mi w odpowiedzi skad taka nazwa - https://www.quora.com/Who-are-the-Hamptons-5-on-the-Warriors-Why-are-they-called-this

co do krycia to mysle,ze kerr rzuci duranta na hardena (kevin w poprzedniej serii bronil juz sporo nizszego jrue i dawal rade-wiem ,ze harden jest lepszy niz holiday,ale jakies tam porownanie jest) a na cp3-klaya

curry moze kryc arize a silnego fizycznie tuckera przejmie andre

draymond bedzie walczyl o zbiorki z clintem

wiadomo,ze bedzie duzo switchow i kazdy bedzie kryl kazdego

cel dla houston to zaczac od 2-0-gsw zechce wrocic do roaracle z 1-1

wszystkie mecze pokaze c+sport

Edytowane przez jordan20
Odno艣nik do komentarza

Nom. Troch臋 to dziwne/smutne, 偶e dru偶yna z dwoma superstarami (i to takimi "true" a nie jakimi艣 kasztanami typu Melo czy DMC) otoczonymi fajnymi / mega fajnymi (Capela, Gordon, Ariza) rolsami wydaje si臋 sporym underdogiem...

Takie czasy z tym Golden State...

4-1 / 4-2 dla GSW (sweep te偶 by mnie specjalnie nie zdziwi艂 - szczeg贸lnie je艣li Harden nie zacznie gra膰 troch臋 lepiej).

Odno艣nik do komentarza

Golden a zw艂aszcza Draymond i Curry wygladaj膮 bardzo dobrze.

nie zgodze sie co curry`ego

wg mnie nie doszedl jeszcze do siebie kondycyjnie po kontuzji (co zrozumialem)

te jego trojki sa takie ,,niedociagniete`` i czasem ledwo dotykaja obrecz (wiem,ze ich liczba trafionych temu przeczy,ale takie mam wrazenie)

ciekawi mnie (i wg mnie mialoby to sens) czy houston nie odpusci kompletnie krycia na obwodzie draya i iggiego,bo oni raczej beda trafiac ,,wide openy``z ok 30% skutecznoscia,co zadowoli rakiety

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.