Skocz do zawartości

beGM - Bilans finansowy ekip.

january

Rekomendowane odpowiedzi

• 7 miesięcy temu...

Ostatnie okienko, by ogarniać kontrakty pod hardcapy finansowe na sezon 25/26 (podczas okienka draftowego, już tylko cash considerations, ograniczone do 7,24 mln jakie można max przyjąć). Dlatego zrobiłem szybką ściągę, wedle projekcji obecnych.

Hawks – szykuje się hardcap, ale w umiarkowanej wysokości, a Atlanta będzie operować na cap space, więc nie ma problemów większych.
Hornets – możliwy minimalny hardcap, ale przy sytuacji kontraktowej Charlotte latem nie wydaje się to być problemem.
Pelicans – potrzebują 1R PO + cash considerations, by uniknąć HC. Ale latem jak coś nieznaczny hardcap ich nie zabije.
Raptors – Raps potrzebują finałów konfy by na pewno uniknąć HC, na styku przy odpadnięciu w 2r PO + cash considerations. Ale latem jak coś nieznaczny hardcap ich nie zabije.
Heat - potrzebują 1R PO by uniknąć HC.
Nuggets – Baryłki potrzebują finałów konfy by na pewno uniknąć HC, na styku przy odpadnięciu w 2r PO + cash considerations.
Thunder – potrzebują 2R PO by na pewno uniknąć HC, ale wydatki raczej ich za rok nie zamordują jak coś.
Clippers – potrzebują finałów konferencji by uniknąć HC, a mają duże wydatki za rok uwzględniając maxa dla Cade’a – muszą uważać na finanse, może już powinni ciąć?
Pistons – potrzebują 1R PO by uniknąć HC, hardcap nie będzie najprzyjemniejszy, bo wtedy znów będą musieli wszystko liczyć co do dolara.
Warriors - potrzebują bilansu w okolicach top8 konfy, a hardcap utrudni mocno życie przy nowej umowie Kumingi.
Cavaliers – Cavs potrzebują 2R PO by na pewno uniknąć HC, na styku przy odpadnięciu w 1r PO + cash considerations. A wydatki mają za rok znacznie powyżej luxury.
Bulls – aktualnie potrzebują awansu do PO, by uniknąć HC, a na przyszły sezon mają wydatki ponad luxury. Szykuje się nieznaczne cięcie kosztów – lepiej teraz niż latem, ale latem też możliwe.
Pacers – aktualnie potrzebują awansu do 2R PO, by uniknąć HC, projektowany HC szykuje się poważny (na poziomie 165 mln na przyszły sezon, a może być i gorzej) – tu przydałyby się cięcia finansowe raczej już teraz, latem może być trudniej.
Mavericks – aktualnie potrzebują finałów konferencji by uniknąć HC. Wiadomo w jak fatalnej sytuacji zostawił ich poprzedni GM. Tu zdecydowanie już teraz powinni ciąć finanse – by zjechać poniżej poziomu luxury. Bo inaczej grozi im ogromny hardcap (projected na poziomie 160 mln, przy wynagrodzeniach 172 mln na top6 płatnych graczy – AD, Younga, Vassella, DLO, Jonesa i WCJ).

2 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a):

To co daje reset latem jak nie wyjście na 0 ? 

Reset jest czasem korzystny, czasem nie. Ale to nie jest tak, ze masz bilans za 3 latke finansowo nie wiem -40 mln i sobie reset wciskasz i nie masz hardcapu, nie wiem skąd taka idea:)

Np nasi Sixers to po tym sezonie idealny przykład wciśnięcia reset. Jakoś plus pod plus 60 mln za ostatnie 2 sezony, a teraz pewnie z minus 50.

40 minut temu, january napisał(a):

Reset jest czasem korzystny, czasem nie. Ale to nie jest tak, ze masz bilans za 3 latke finansowo nie wiem -40 mln i sobie reset wciskasz i nie masz hardcapu, nie wiem skąd taka idea:)

Np nasi Sixers to po tym sezonie idealny przykład wciśnięcia reset. Jakoś plus pod plus 60 mln za ostatnie 2 sezony, a teraz pewnie z minus 50.

A co jesli byłem na plus 0,7 ostatnie dwa sezony, wcisnę reset a będę na minus teraz z -20? Co wtedy daje mi ten reset ? 

4 godziny temu, RonnieArtestics napisał(a):

A co jesli byłem na plus 0,7 ostatnie dwa sezony, wcisnę reset a będę na minus teraz z -20? Co wtedy daje mi ten reset ? 

Nic, będziesz miał hardcap, bo byłeś -20.