Skocz do zawartości

Sport

montana

Rekomendowane odpowiedzi

Jednak Littler. Skład finału mi niezbyt odpowiadał. 

MvG na doublach sporo przegrywał. Przegrał zdecydowanie, choć inne statystyki jak maxy, srednia były wyrównane. 

No i rekord młodego ciężki do pobicia. 17 letni mistrz świata. Odebrał ten rekord van Gerwenowi, który pierwszy tytuł zdobył w wieku 24 lat. 

Tak jak pisałem rok temu - Littler to Schlierenzauer darta. Ciekawe jak dalej potoczy się ta jego błyskawiczna kariera, w tym specyficznym sporcie. Czy totalne zdominuje go, czy będzie się poprostu stale utrzymywał w absolutnej czołówce przez dekady a może się gdzieś po drodze wypali? Dzieciak ma 17 lat to w sumie można się tu spodziewać każdego wariantu.

Ja za niego trzymam kciuki gdy tylko widzę , że gra, gdzieś od połowy tych poprzednich MŚ, bo zwyczajnie uwielbiam takie historie, gdy ktoś bardzo młody wchodzi totalnie z buta i od razu walczy z najlepszymi jak równy.

6 minut temu, fluber napisał(a):

12 tysięcy (komplet) miejsc na półmaraton wrocławski na 14 czerwca sprzedało się w tym roku w 30 godzin. Chyba sporo ludzi ma bieganie w postanowieniach noworocznych 

W sumie przypomniało mi się, że chciałem w tym roku jakiś półmaraton zrobić gdzieś w Europie. 

6 minut temu, RappaR napisał(a):

Bardziej myślałem jakiś Rzym

Gliwice są fajne

W pewnych proporcjach

Zależy jaki masz cel. W Rzymie startuje kilkanaście tysięcy zawodników na klasycznej połówce, na Roma-Ostia prawie 10k. Ja nie startuje w biegach/festiwalach gdzie jest ponad tysiąc ludzi, bo to żadna frajda. Raz się skusiłem na mistrzostwa Polski i mi wystarczy. Noclegi drogie, ludzi pełno, kolejki do pakietów, zanim miniesz linię startu to najlepsi są kilometr z przodu, tłoczno na trasie itd. 

Można Roberta Lewandowskiego nie lubić, ale 8. miejsce w przeglądzie sportowym dla sportowca roku w Polsce? xDDDDDDDDDD 

Rozumiem mamy Igę Świątek, ale tak to w żadnym liczącym się sporcie nie mamy nikogo takiego kalibru.

Teraz, P_M napisał(a):

Można Roberta Lewandowskiego nie lubić, ale 8. miejsce w przeglądzie sportowym dla sportowca roku w Polsce? xDDDDDDDDDD 

Rozumiem mamy Igę Świątek, ale tak to w żadnym liczącym się sporcie nie mamy nikogo takiego kalibru.

Roberta nie lubić?

Rozumiem Lewandowską, ale Roberta?

2 minuty temu, fluber napisał(a):

Czyżby świątek oprócz wszystkich swoich sukcesów turniejowych nie zdobyła tam medalu?

Pisałem bardziej w kontekscie Roberta.

A co do Igi to dla Januszy ogladajacy IO, słuchajacy napompoowanego do granic możliwości balonika ona bardziej przegrała złoty medal niz zdobyła brazowy...