rw30 Opublikowano 19 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 (edytowane) co wy na to? dla mnie nieporozumienie raczej, acz może warto mieć na uwadze co się może zdarzyć nawet jak się nic złego nie planuje? Redick pewnie nawet nie wiedział że tak wysoko umie skakać, jak się komentatorzy nabijali zresztą. Edytowane 19 Listopada 2018 przez rw30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 o co chodzi w tym roku z zaostrzeniem przepisow dotyczacych 'contination' i tego, czy faul byl przy rzucie czy nie przy rzucie oraz ew. uznawania 'and 1' badz nie uznawania? rozumiem ze w przeszlosci bylo sporo gwizdkow gdzie nie wiadomo bylo czy bylo continuation czy nie, ale teraz strasznie zaostrzyli kryteria wobec tego, a czesto gwizdki sa naprawde z dupy na niekorzysc atakujacego. Napisalem tego posta bo wlasnie dzisiaj dobry przyklad: 2:21 do konca 1st Q meczu Milwaukee - Toronto, rzut Giannisa ktory przez poprzednie 27 lat jak ogladam NBA bylby uznany 'and 1', a tu nagle w 2018 pileczka z boku. Ktos mnie wytlumaczy czym to spowodowane i co ma na celu gwizdanie w ten sposob? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 o, jest tutaj: https://youtu.be/xK4c11VquKc?t=106 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 o co chodzi w tym roku z zaostrzeniem przepisow dotyczacych 'contination' i tego, czy faul byl przy rzucie czy nie przy rzucie oraz ew. uznawania 'and 1' badz nie uznawania? rozumiem ze w przeszlosci bylo sporo gwizdkow gdzie nie wiadomo bylo czy bylo continuation czy nie, ale teraz strasznie zaostrzyli kryteria wobec tego, a czesto gwizdki sa naprawde z dupy na niekorzysc atakujacego. Napisalem tego posta bo wlasnie dzisiaj dobry przyklad: 2:21 do konca 1st Q meczu Milwaukee - Toronto, rzut Giannisa ktory przez poprzednie 27 lat jak ogladam NBA bylby uznany 'and 1', a tu nagle w 2018 pileczka z boku. Ktos mnie wytlumaczy czym to spowodowane i co ma na celu gwizdanie w ten sposob? Te przepisy zaostrzyli już wcześniej, chyba przed zeszłym sezonem. Anyway: http://official.nba.com/inside-the-rulebook-continuation/ Z tego co rozumiem: - Nie jest to drive, bo Giannis nie dotarł do lower defensive box. - Nie jest to runner, bo shot clock się nie zbliża do końca Wygląda na to, że sytuacja analogiczna do akcji Hardena z 5:35, czyli zalicza się to jako jumper, ale przed upwards motion. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 dzieki, dobry jest ten material..... tyle ze fc**uj sie z nim nie zgadzam ale to juz chyba moj problem musze to sobie obejrzec kiedys z rana, bo niektore przedstawione tam sytuacje, a raczej ich interpretacja, w glowie mi sie nie mieszczo zwlaszcza ta akcja Hardena, wg. mnie tam powinien byc flagrant 2, ejection, 3 rzuty i pilka z boku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 dzieki, dobry jest ten material..... tyle ze fc**uj sie z nim nie zgadzam ale to juz chyba moj problem musze to sobie obejrzec kiedys z rana, bo niektore przedstawione tam sytuacje, a raczej ich interpretacja, w glowie mi sie nie mieszczo zwlaszcza ta akcja Hardena, wg. mnie tam powinien byc flagrant 2, ejection, 3 rzuty i pilka z boku Ja się raczej zgadzam z większością, szczególnie tą akcją Giannisa, bo Chris Paul i jemu podobne zjeby próbowały tego w każdym meczu i i potem ciągle cyrk i dyskusje, bo panie sędzio ja się zbierałem do rzutu 16 metrów od kosza jak ten koleś mnie szturchnął biodrem i 3 osobiste się należą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Oczywiście ze to jest ok. Różnice w przepisach fiba i nba niby nie były ogromne ale ich interpretacja to przepaść. Plus kroki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 (edytowane) no nie wiem, z jednej strony jest troche sensu w tym co mowisz, z drugiej jak gosc odpuszcza gre w obronie i umyslnie cie fauluje, w dodatku "przymierzajac" sie do tego faulu od 3 sekund, a ty akurat jestes szybki i sprytny i zorientowales sie co jest grane.... dyskusyjna sprawa. Nawet w te sytuacji, Giannis jest naprawde pokrzywdzony (abstrac***e od tego ze trafil ten rzut) jesli chce sobie minac kolesia jak tyczke i wjechac w paint i zajebac dunka, a tu koles wypina sie na jego skilla, duch sportowej rywalizacji (a co! ) i ogolnie koszykowke i po prostu postanawia zayebac mu po lapach, bo tak jest prosciej. przeciez byla masa sytuacji ze koles niby przymierzal sie do faulu, atakujacy to widzial i oddawal beznadziejny rzut, a obronca w ostatniej chwili sprytnie "wycofywal sie z faulu", co konczylo sie z reguly bardzo glupio wygladajoco strato / rzutem w kant tablicy (celowal w tym WestBrook i Hardenowi tez sie zdarzalo) - no i ok, jest ryzyko jest zabawa. Edytowane 10 Grudnia 2018 przez rw30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 czy ktoś zainteresowany tematem (czyli wszyscy!!! ) może mi wytłumaczyć co powinno zostać zagwizdane w akcji na 10.30 do końca II kwarty (tytuł roboczy: Fejwors zablokowany przez obręcz) meczu Jazz@Rockets 2018.12.17 i czy to co zostało zagwizdane, było prawidłowe? nie umiem znaleźć nigdzie na youtube więc nie ma filmiku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 czy ktoś zainteresowany tematem (czyli wszyscy!!! ) może mi wytłumaczyć co powinno zostać zagwizdane w akcji na 10.30 do końca II kwarty (tytuł roboczy: Fejwors zablokowany przez obręcz) meczu Jazz@Rockets 2018.12.17 i czy to co zostało zagwizdane, było prawidłowe? nie umiem znaleźć nigdzie na youtube więc nie ma filmiku Niestety prawidłowo bo nie puścił piłki z rąk nawet na sekundę więc wyskoczył i opadł Akurat ten mecz to ogólnie słabe sędziowskie pro Houstonowe. W samym L2MR było że niesłusznie nie odgwizdali faulu Capeli na Gobercie a co jeszcze dziwniejsze zaliczyli mu blok w tej akcji Ale ogólnie Harden w tym meczu dostawał gwizdki za to że uderzył rywala łokciem jak Crowdera. To on go uderzył łokciem po rzucie przez co wygląda jakby tracił równowagę., I zamiast ofensa to dostał akcję 2+1. Niestety na nba.com jest tylko widok akcji z tyłu która nadal nie wygląda jak faul Crowdera Probelm z Hardenem jest taki że on dostaje gwizdki jakich nikt w lidze nie uswiadczy np LeBron a gdyby wszyscy je dostawali to NBA byłoby aoglądalne bo co chwilę byłyby gwizdki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 ely3. to czemu Jazz dostali piłkę z boku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 ely3. to czemu Jazz dostali piłkę z boku ? Bo sedziowie uznali że nie mieli prawa przerwać akcji i powinny być 2 pkt dla Jazz. A w takiej sytuacji pkt nie są przywracane tylko jest piłka z boku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 No to zle zagwizdali, skoro wxzesniej pisałeś że były kroki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dapunk20 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 (edytowane) Jak to jest w ogole mozliwe ze ani jeden ani drugi tego nie zauważyl będąc idealnie ustawionym i patrząc prosto na piłkę ? W dodatku byli tak pewni że nawet tego nie sprawdzili Edytowane 4 Stycznia 2019 przez dapunk20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Jak to jest w ogole mozliwe ze ani jeden ani drugi tego nie zauważyl będąc idealnie ustawionym i patrząc prosto na piłkę ? W dodatku byli tak pewni że nawet tego nie sprawdzili czy można w ogole sprawdzic cos takiego? jesli tak, to wtedy cofa sie zegar / wszystko co nastapilo pozniej? [wydaje mi sie ze mozna sprawdzic tylko wtedy jak pilka wyjdzie out of bounds od razu po dyskusyjnej akcji, bo wtedy nie ma czego cofac / nic nie moglo nastapic po tej dyskusyjnej sytuacji] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 11 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 https://youtu.be/yJY_S9RI_OU?t=108 jak ktoś mi powie co zrobić w NBA w 2019 by dostać continuation call skoro tutaj Doncic go nie dostaje (wiem, to tylko jeden przypadek ale prawie w każdym meczu są podobne), to bedzie miał mój szacun. Tzn ciągle nie sprawdziłem dokładnie tych definicji które Chytry podał i rozumiem, że niektóre akcje mogą się pod te definicje nie łapać.....ale w takim razie 'tym gorzej dla definicji' i coś widocznie z nimi jest nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Tzn ciągle nie sprawdziłem dokładnie tych definicji które Chytry podał No tam jest dokładnie ten przypadek wyjaśniony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 15 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 (edytowane) kuriozalny gwizdek: tak, Harden dostał 2 pkt za tę akcję (uznano że był goaltending :tongue: ) Edytowane 15 Lutego 2019 przez rw30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 15 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Wow, ten Harden to zawsze z tymi punktami w prezencie od sędziów, smh... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 15 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 dokładnie, po jednym meczu to ponoć kasę im dawał w gotówce jeszcze zanim wziął prysznic (było na youtube ale usunęli!), a jak byli na meczu w LA to ponoć potem był razem z sędziami na dziffkach w pubie na wódce i im stawiał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi