dannygd Opublikowano 2 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Szacunkowo na srednich ocenialem to jako 55$+15$ za 25$+5$+0$.Fajnie - kontuzjowany Kawhi (który miał nie zagrać do świąt) wyceniany jest na 55$ (wg średnich, których nie ma i wartość która powinna być skorygowana), a Wiggins + Randle (kosztujący na drafcie 21$ i od wymiany grający za 22$) są za 5$. Że nie bierzesz pod uwagę, że bulek mógł odpuścić FT (gdzie znacząco rośnie wartość obu do ok. 25$,a po wymianie grają za 38$). No ale masz prawo wyceniać jak chcesz, tylko proszę nie zarzucaj innym braku założeń do wycen, skoro Twoim można wiele zarzucić i zdecydowanie brakuje Ci konsekwencji. Bez jaj, kazda wymiana jest relatywna. Oferowanie bolka jest fair jak sie oczekuje w zamian innego bolka, ale staje sie absurdem gdy ma stanowić fundament większej paczki.??? Rozumiem oferowanie Kawhi + Kantera (wycenianych przez Ciebie na 70$) za Irvinga z Gasolem (Grających za 65$) to dawanie bolków? Wg Ciebie jakie to ma znaczenie po 4-6 tygodniach sezonu?Ja rozumiem, że dla udowodnienia swojej tezy potrafisz zaklinać rzeczywistość, ale przypomnę, że Ty wymianę robiłeś po 2 tyg..., gracze mieli 6-7 meczów, a negocjacje może nawet szybciej zacząłeś z bulkiem... Więc nie rozumiem po co wciskasz ten kit, że na tym etapie cena z draftu nie ma znaczenia, skoro sam się na tym forum na początku sezonu do niej odnosiłeś przy ocenie wymian. No ale rozumiem, że dla własnej tezy tym razem te 6 meczy będzie stanowiło podwaliny negocjacji. Postaram się w kolejnych sezonach (o ile będziemy mieli okazję grac razem) po kilku meczach proponować Ci wymiany "Fournierów" (cytuję "to nie ta półka") za "Irvingów" czy "Durantów" i zobaczymy czy tę samą regułę zastosujesz Myślę, że dalsze "dyskutowanie" o tych wymianach nie ma sensu, bo temat wyczerpaliśmy (przynajmniej z mojej strony) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Fajnie - kontuzjowany Kawhi (który miał nie zagrać do świąt) wyceniany jest na 55$ (wg średnich, których nie ma i wartość która powinna być skorygowana),Korekta polega na dolozeniu zmiennej rozegrane_mecze / szacunkowo_rozegrane_od_trejdu_do_konca_sezonu [i to jedyny koncepcyjny powod, ktory bronil taka dysproporcje na srednich]. a Wiggins + Randle (kosztujący na drafcie 21$ i od wymiany grający za 22$) są za 5$.Huh? W momencie wymiany wg ninjy na srednich obaj byli poza Top150, wiec skad wziales te 22$??? ??? Rozumiem oferowanie Kawhi + Kantera (wycenianych przez Ciebie na 70$) za Irvinga z Gasolem (Grających za 65$) to dawanie bolków?Na poprzedniej stronie proponowales Hardena i Nance'a wartych prawie stowe ;-P Ja rozumiem, że dla udowodnienia swojej tezy potrafisz zaklinać rzeczywistość, ale przypomnę, że Ty wymianę robiłeś po 2 tyg..., gracze mieli 6-7 meczów, a negocjacje może nawet szybciej zacząłeś z bulkiem... Więc nie rozumiem po co wciskasz ten kit, że na tym etapie cena z draftu nie ma znaczenia, skoro sam się na tym forum na początku sezonu do niej odnosiłeś przy ocenie wymian. Bo minelo dwa razy wiecej czasu miedzy poczatkiem sezonu, a naszymi trejdami? Tzn dla jasnosci, nie wiem kiedy jest granica gdy statsy za sezon maja wieksza wartosc niz projekcje i byc moze miesiac to za malo, ale w przypadku Lopeza, Wigginsa i Randle'a sygnaly wobec ich okolicznosci byly negatywne [co sugerowalo, ze byli przecenieni na drafcie] zas w przypadku Kantera odwrotnie. I doskonale o tym wiesz bo klepnales ten trejd ze strony, ktora go wygra ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 3 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Korekta polega na dolozeniu zmiennej rozegrane_mecze / szacunkowo_rozegrane_od_trejdu_do_konca_sezonu [i to jedyny koncepcyjny powod, ktory bronil taka dysproporcje na srednich].Przecież to najważniejsza rzeczw tej wymianie była, a Ty piszesz "tylko"... W momencie wymiany wg ninjy na srednich obaj byli poza Top150, wiec skad wziales te 22$???Ale ja nie napisałem 22$ w momencie wymiany... tylko od wymiany. Co by świadczyło tylko jak mocno sie pomyliłeś w ocenie. Na poprzedniej stronie proponowales Hardena i Nance'a wartych prawie stowe ;-PNA dzień propozycji Nance (wtedy wart był 14$ - sprawdziłem dokładnie) i był jeszcze kontuzjowany i przed serią +8 stl w 2 meczach (która mega value mu podniosła, gdyż tylko 8 meczów wcześniej zagrał), a Harden grał wtedy za 59$. Więc dokładnie ta Twoja "stówa" to 73$ była warta. Niemniej proponowałem 2 opcje - z drugiej też nie skorzystałeś Bo minelo dwa razy wiecej czasu miedzy poczatkiem sezonu, a naszymi trejdami?Pisaliśmy o Twoim trejdzie po 2 tyg gry to raz, a dwa zawodnicy biorący w moim trejdzie (po obu stronach) byli/są tak trudni do przewidzenia (bo albo kontuzje, albo małe minuty, albo rotacja dziwna, albo FT%), że tak czy inaczej po 3 tyg. (gdyż 7-8.11 proponowany i dogadany deal był z bulkiem, tylko on prosił o czas na "wybór" gracza do spuszczenia na FAsy) liczenie ich value jako "kluczowgo" w dealu jest mega nadużyciem. To tylko może być jakaś wskazówka, ale nie podstawa decyzji po 6-10 meczach sezonu - dlatego ZAWSZE deale na starcie są bardziej kontrowersyjne i trudniejsze do oceny. Tzn dla jasnosci, nie wiem kiedy jest granica gdy statsy za sezon maja wieksza wartosc niz projekcje i byc moze miesiac to za maloJa też nie wiem - tu zgoda w 100%. Wiem jednak, że nidgy nie będzie to pierwszy m-c, a już szczególnie kiedy bierzemy pod uwagę graczy którzy windują krótkoterminową wartość (Gordon, Aminu) bo inni gracze w ich ekipach sa kontuzjowani i są to kluczowi gracze jak CP3 czy CJ. Tym bardziej nie rozumiem po co brniesz z tą poniższą wypowiedzią dalej... w przypadku Lopeza, Wigginsa i Randle'a sygnaly wobec ich okolicznosci byly negatywne [co sugerowalo, ze byli przecenieni na drafcie] zas w przypadku Kantera odwrotnie.Gdzie dalej próbujesz zaniżać wartość graczy, którzy od klepnięcia dealu udowadniają że jest inaczej. Szczególnie to boli w przypadku niskiej oceny wartości Wigginsa (o którego zaznaczę kilka osób się dopominało, bo taki "słaby" był i "przepłacony") a który grał i gra mega stabilne minuty 38.6MPG 19.7/1.7/3.9/2.4/1.3/1/46.8FG/66.1FT/1.8TO Tylko proszę nie pisz, że wg rankingu.. bo wtedy to gracze tacy jak DAJ, Drumm, Howard, Brown, Simmons, Ball, Henson czy Nurkic byliby "nietrejdowalni" wg ich cen osiąganych na drafcie. NA takich graczy trzeba Zawsze patrzeć inaczej, per team, strategia itd. Co do Kantera to "na dwoje babka wróżyła" - koleś gra te 25-26 MPG ale w drużynie jest straszny tłok na C, gdzie może też grać Porzingis. Trejd wisi na włosku od pewnego czasu, tylko że nikt nie kupi Noaha jeśłi ten nie będzie grał. Dużo więc zależy od tego jak będzie grać NYK w dalszej części, bo obecne pogranicze PO nic nie gwarantuje. A wystarczy jakaś kontuzja Łotysza, aby zaczęli tankować. Wtedy widzę Noaha grającego do szybkiej taniej sprzedaży i ogrywanie Williego. Dlatego nie kłócę się, że mam rację w tym wypadku a Ty nie, bo każdy z nas może się okazać, że mocno się pomylił. Niemniej to ja miałem Kantera i jakoś tego ryzyka nie chciałem trzymac w swojej ekipie klepnales ten trejd ze strony, ktora go wygra ;-)No z takiego założenia wychodzi chyba każdy klepiący deal - w tym również i Ty, więc podejście do klepania z założeniem że go na pewno przegram to chyba sens gry zatraca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowacx Opublikowano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zwracam się w tym miejscu do użytkownika Stryder, aby przestał spamować mnie wymianami w stylu 3 łosi za 1 grajka. Naprawdę kolego zwracałem się do ciebie z tym wielokrotnie pisząc, że nie rozmieniam graczy itp. A ty dalej spamujesz. Z tego miejsca zgłaszam również chęć wymiany swojego ofensywnego asetu na rzecz obrony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stryder Opublikowano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 (edytowane) Przepraszam, nie dostałem od Ciebie żadnego info przynajmniej ja go nie widzę, po prostu widze odrzucane wymiany od wielu osób a jak nie widze powodów odrzucenie to próbuje kolejne propozycje lub PM. Zwrócę uwage i nie bedę CI niczego podsyłał. Edytowane 5 Grudnia 2017 przez Stryder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 5 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Nikt nie jest zainteresowany tymi asystami??? Oj bo zaczne wysylac propozycje w ciemno! ;-) Nie bylo tabelki przez pare tygodni, ale tez nikt sie nie upominal, wiec to taka wersja lekko spozniona na 1/4 sezonu... rfg% rft% r3m rpkt rreb ras rprz rbl rto roto team 08 14 11 12 03 15 14 12 05 94 LongSufferin 04 15 14 07 11 06 02 10 15 84 Niggaz with 11 13 15 11 05 01 13 05 06 80 Planetariani 12 03 02 13 14 12 11 07 04 78 Sopockie Tre 15 01 01 14 15 05 10 14 02 77 bulls2006pch 09 08 07 03 09 07 12 13 08 76 Rookie Mista 14 10 05 01 08 13 05 11 09 76 Dziki Wschód 10 07 08 05 02 08 04 15 12 71 Wolves 13 09 06 08 06 11 07 06 03 69 The Fearless 07 12 09 06 04 09 01 04 14 66 USS Bronowic 02 02 13 15 13 14 03 03 01 66 owls 01 06 12 02 10 02 09 09 13 64 Wazki Wrocla 06 05 03 10 07 04 08 08 11 62 XDDDDDDDDDDD 03 11 10 04 01 03 15 02 10 59 Bone Collect 05 04 04 09 12 10 06 01 07 58 Cerveza Team plus srednie sr3m srpkt srreb sas srprz srbl sto GP roto team 1,49 15,53 5,20 3,81 1,10 0,70 2,07 232 94 LongSufferingNiggard 1,57 13,94 5,51 2,89 0,78 0,60 1,65 237 84 Niggaz with Attitude 1,71 15,02 5,32 2,51 1,08 0,52 1,97 231 80 Planetarianie LM 1,03 15,67 5,73 3,26 1,06 0,52 2,10 236 78 Sopockie Trefliki 1,03 15,68 7,42 2,88 1,03 0,75 2,30 246 77 bulls2006pch24 1,34 13,19 5,40 2,94 1,07 0,72 1,93 250 76 Rookie Mistake 1,26 12,99 5,40 3,32 0,94 0,62 1,89 225 76 Dziki Wschód 1,42 13,56 5,10 2,96 0,93 0,76 1,77 241 71 Wolves 1,26 14,02 5,36 3,21 0,98 0,52 2,12 217 69 The Fearless Freaks 1,44 13,75 5,30 3,18 0,75 0,50 1,72 242 66 USS Bronowice 1,54 16,06 5,70 3,51 0,85 0,46 2,39 244 66 owls 1,50 13,02 5,49 2,62 1,03 0,59 1,74 237 64 Wazki Wroclaw LM 1,22 14,76 5,36 2,77 1,02 0,56 1,87 243 62 XDDDDDDDDDDDDDLM 1,45 13,27 5,09 2,69 1,23 0,43 1,87 253 59 Bone Collectors 1,26 14,68 5,70 3,21 0,96 0,42 1,96 223 58 Cerveza Team Od ostatnich paru tygodni wykrystalizowal sie nam lider i to mi sie podoba ;-) Do 3 razy sztuka w LM? Tzn na dzisiaj troche za plytka jest ta moja druzyna, ale to efekt klepniecia kilku trejdow i mam nadzieje uzupelnie to z FAsow. Poza tym jest kilka wiekszych zmian - KapitanPlaneta i MTH wskoczyli na podium chociaz miesiac temu byli w dolnej polowce, striker nie utrzymal mocnego poczatku jak zaczal grac pelna zbyt plytka rotacja, a washko jakos ogolnie pierdzielnal o ziemie [co tu sie stalo? Z poczatkowego liderowania sa juz tylko wspomnienia?]. Z dolnych miejsc udalo sie wyrwac sowacxowi oraz dannygd i zwlaszcza u tego drugiego widac potencjal na marsz ku gorze skoro wrocil Paul i klepnal IMO bardzo korzystny trejd z Kawhim, wiec mozliwe ze sie uda powtorzyc podium... ale oby nie wygrana ;-) A jak to wyglada z Waszej perspektywy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MTH Opublikowano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Z mojej perspektywy wygląda to o tyle dobrze, że na miesiąc nie miałem Goberta, a zamiast polecieć w dół, poszybowałem w górę Teraz mam nadzieję, że po powrocie nie dojdzie do kolejnego paradoksu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 5 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Przecież to najważniejsza rzeczw tej wymianie była, a Ty piszesz "tylko"... Tu sie nie zgodze bo za najwazniejsza uznaje szacowana produkcje. Dla leszczy nie ma znaczenia czy rozegra 50 czy 80 gier, a dla gwiazd kazde spotkanie moze byc warte nawet dolara. Ale ja nie napisałem 22$ w momencie wymiany... tylko od wymiany. Co by świadczyło tylko jak mocno sie pomyliłeś w ocenie.Po 1, wg ninjy na srednich od 18.11 Wiggins 5$, Randle 0$, Lopez 0$, Kanter 42$[!], wiec wciaz nie wiem z jakiego sufitu wziales te 22$ czy nawet krotkoterminowe korzysci po stronie bulka ;-) Po 2, na tym etapie sezonu do niczego nie jest potrzebny w ocenie wymiany okres 2 tygodni po nim... zwlaszcza jak glowna jego czesc dopiero zapowiada powrot. NA dzień propozycji Nance (wtedy wart był 14$ - sprawdziłem dokładnie) i był jeszcze kontuzjowany i przed serią +8 stl w 2 meczach (która mega value mu podniosła, gdyż tylko 8 meczów wcześniej zagrał), a Harden grał wtedy za 59$. Więc dokładnie ta Twoja "stówa" to 73$ była warta.... czyli tak czy inaczej zaproponowales slaba propozycje skoro Kawhi byl kontuzjowany. Niemniej proponowałem 2 opcje - z drugiej też nie skorzystałeś Bo Irving+MGasol rowniez sa bardziej wartosciowi od Kawhi+Kanter, wiec nie ma to zwiazku z tematem? tak czy inaczej po 3 tyg. (gdyż 7-8.11 proponowany i dogadany deal był z bulkiem, tylko on prosił o czas na "wybór" gracza do spuszczenia na FAsy)Chwila, chwila. Jesli bulek mial dodatkowy tydzien na ocene wymiany, ale z niego nie skorzystal to jego blad, a nie okolicznosc usprawiedliwiajaca jego straty. liczenie ich value jako "kluczowgo" w dealu jest mega nadużyciem. To tylko może być jakaś wskazówka, ale nie podstawa decyzji po 6-10 meczach sezonu [...] Przeciez tak wlasnie bylo... chyba nikt nie sugerowal, ze gwiazdy beda nadal cieniowac, a rolesi wymiatac? Gdzie dalej próbujesz zaniżać wartość graczy, którzy od klepnięcia dealu udowadniają że jest inaczej.W jaki sposob to udowadniaja jak wszyscy graja gorzej od Kantera? Szczególnie to boli w przypadku niskiej oceny wartości Wigginsa (o którego zaznaczę kilka osób się dopominało, bo taki "słaby" był i "przepłacony") a który grał i gra mega stabilne minuty 38.6MPG 19.7/1.7/3.9/2.4/1.3/1/46.8FG/66.1FT/1.8TO Tylko proszę nie pisz, że wg rankingu.. bo wtedy to gracze tacy jak DAJ, Drumm, Howard, Brown, Simmons, Ball, Henson czy Nurkic byliby "nietrejdowalni" wg ich cen osiąganych na drafcie. NA takich graczy trzeba Zawsze patrzeć inaczej, per team, strategia itd. Tzn pod jakim katem trzeba patrzec na Wigginsa zeby byl dobrym graczem w fantasy? Bo dla w/w wystarczy tankowac wybrana kategorie, a dla Wigginsa to chyba trzeba kilka jednoczesnie... zas jesli sugerujesz, ze bulek poszedl w punt FT% [co poprawia wartosc Wigginsa] to wtedy traci calkiem sens udzial Lopeza, ktory jak na centra ta kategorie ma mocna... Dlatego nie kłócę się, że mam rację w tym wypadku a Ty nie, bo każdy z nas może się okazać, że mocno się pomylił. Niemniej to ja miałem Kantera i jakoś tego ryzyka nie chciałem trzymac w swojej ekipie Bo dostales wiekszy upside Kawhiego ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t3jlor Opublikowano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Ten sezon w tej lidze to jakaś tragedia... Westbrook rzuca ft nie wiele lepiej niż Drummond, ma dużo strat, słabe FG.... Griffin połamany, Whiteside polamany, Anderson połamany, a skład ciągną mi Zibo z Warrenem... sick... nie licze niestety na wiele, chociaż był moment jak grali Blake z Hassanem że odbiłem się od dna na średnich, ale teraz już bez szans raczej. Mam do oddania Whiteside jak ktoś będzie szukał zbiórek i bloków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 5 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Mam do oddania Whiteside jak ktoś będzie szukał zbiórek i blokówW zamian za jakiego typu graczy/kategorie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t3jlor Opublikowano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 W zamian za jakiego typu graczy/kategorie? jakiś pakiet tak by nie stracić za dużo w reb i FG. I dobrze by było poprawić trochę pkt i trójki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 wiLQ nie chce mi się prowadzić tej dysputy dalej bo w miejscu gdzie pisze o Twojej wymianie Ty piszesz na odwrót, z kolei jak mojej to dziwnym trafem argument już nie działa tak jak u Ciebie. Więc powiem tak - wszystkie wartości podałem z ninji, nie wiem co zaznaczasz i jak, ale na dzień posta było jak pisałem (chyba ze bug ma ninja). Niemniej jak sprawdzasz Kantera który akurat zagrał super mecz z całych 3-4 to nie dziwne że skacze mu wartość... Niemniej na koniec powiem jedno - to nie ja twierdziłem że paczka Kawhi+Kanter jest tak dużo warta, że powinieneś mi oddać proponowane deale, tylko Ty tak twierdziłeś... więc Ci je zaproponowałem. Dlatego nie wiem po co udowadniasz najpierw, że są warci więcej niż są... żeby za chwilę twierdzic że Twoi są warci wiecej od nich, kiedy liczby (które sam cytujesz) mówią co innego... Totalny brak konsekwencji - ja przynajmniej swoja potwierdziłem oddając Kantera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 5 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Więc powiem tak - wszystkie wartości podałem z ninji, nie wiem co zaznaczasz i jak, ale na dzień posta było jak pisałem (chyba ze bug ma ninja). Niemniej jak sprawdzasz Kantera który akurat zagrał super mecz z całych 3-4 to nie dziwne że skacze mu wartość...Przy jakich ustawieniach wychodzi te 22$? Niemniej na koniec powiem jedno - to nie ja twierdziłem że paczka Kawhi+Kanter jest tak dużo warta, że powinieneś mi oddać proponowane deale, tylko Ty tak twierdziłeś... więc Ci je zaproponowałem.Duzo warta nie oznacza, ze wiecej niz kazda inna. Jak zaproponowales gorsze paczki to bez zwiazku z tematem ;-P Dlatego nie wiem po co udowadniasz najpierw, że są warci więcej niż są... żeby za chwilę twierdzic że Twoi są warci wiecej od nich, kiedy liczby (które sam cytujesz) mówią co innego...Tu sie pogubilem o czym piszesz, wiec przydalyby sie cytaty wytykajace te niekonsekwencje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Przy jakich ustawieniach wychodzi te 22$? Duzo warta nie oznacza, ze wiecej niz kazda inna. Jak zaproponowales gorsze paczki to bez zwiazku z tematem ;-P Tu sie pogubilem o czym piszesz, wiec przydalyby sie cytaty wytykajace te niekonsekwencje. Ustawienia normalne, nasza liga, 200$ do 02.11 (patrz daty postów i godziny) Wiggins masz za 14$... wiLQ proponowałem lepszą zgodnie z Twoim wyliczeniem 55+15 to 70$, a Irving + Gasol grali wtedy za 65$, może ja liczyć nie umiem ale 70>65 Co do cytatów i pogubienia, to przecież sam możesz siebie przeczytać naszą dyskusję - ale jak prosisz to pierwszy z brzegu: rozmawiamy o Twoim dealu (jak go wyceniam) więc piszę Ci Pierwszych z brzegu - cen z draftu.bo deal zrobiłeś po 2 tyg (6-8 grach) więc dla mnie wartości Gorodona czy kontuzjowanego Aminu ze średnich Nic nie znaczyły (szczególnie mając kontuzje graczy CP3 i CJ) a Ty odpowiadasz: Wg Ciebie jakie to ma znaczenie po 4-6 tygodniach sezonu?Chyba mając na myśli mój deal, bo skąd i do czego wziąłeś 6tyg przy ocenie własnego dealu? NIE WIEM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 7 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Ustawienia normalne, nasza liga, 200$ do 02.11 (patrz daty postów i godziny) Wiggins masz za 14$...Zdjecie Twojego Windows 10 mi jest nie potrzebne, tylko napisz jak wypelniasz pola formularza ninjy... bo ta najwazniejsza dla mnie czesc wyciales ;-) wiLQ proponowałem lepszą zgodnie z Twoim wyliczeniem 55+15 to 70$, a Irving + Gasol grali wtedy za 65$, może ja liczyć nie umiem ale 70>65 Z tego jak rozumiem screena brales dane inne niz za sezon. Co do cytatów i pogubienia, to przecież sam możesz siebie przeczytać naszą dyskusję - ale jak prosisz to pierwszy z brzegu: rozmawiamy o Twoim dealu (jak go wyceniam) więc piszę Ci bo deal zrobiłeś po 2 tyg (6-8 grach) więc dla mnie wartości Gorodona czy kontuzjowanego Aminu ze średnich Nic nie znaczyły (szczególnie mając kontuzje graczy CP3 i CJ) a Ty odpowiadasz: Chyba mając na myśli mój deal, bo skąd i do czego wziąłeś 6tyg przy ocenie własnego dealu? NIE WIEM Na pewno sie troche pomieszalo o jakich dealach mowa, zdaje sie Ty pisales wiecej o moim, a ja o Twoim. Natomiast to pytanie wciaz ma sens, chyba inaczej oceniasz rankingi po 2 tygodniach niz po 4-6? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 (edytowane) Zdjecie Twojego Windows 10 mi jest nie potrzebne, tylko napisz jak wypelniasz pola formularza ninjy...bo ta najwazniejsza dla mnie czesc wyciales Nie wycinałem, ale tyle widać a ustawienia napisałem przecież. Z tego jak rozumiem screena brales dane inne niz za sezon.Nie rozumiem o co pytasz. Screen był do wartości gry Wigginsa po dealu (gdzie pisałeś że obaj z Randlem od klepnięcia dealu byli warci w sumie 5$, a ja pisałem że 22$ bo sam Wiggins za 14 grał). Natomiast wartość Irvinga + Gasola brałem na dzień posta z propozycja od początku sezonu - czyli normalnie, bez ucinania okresów. Natomiast to pytanie wciaz ma sens, chyba inaczej oceniasz rankingi po 2 tygodniach niz po 4-6?Oczywiście, kłopot w tym, że ani przy twoim ani przy moim byly inne terminy Edytowane 7 Grudnia 2017 przez dannygd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 8 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 (edytowane) Nikt nie chcial z waivera ani Jordana Bella ani Monroe???? To delikatnie mowiac zle ocenilem rynek ;-) Nawet tuz przed przetwarzaniem dorzucilem dodatkowe 10$ na Monroe zeby miec pewnosc... oooops. A w zwiazku z tymi pobraniami mamy kolejny trejd ;-) Nie wycinałem, ale tyle widać a ustawienia napisałem przecież.Umknela mi data, co ma wspolnego z ta wymiana 2.11? Nie rozumiem o co pytasz. Screen był do wartości gry Wigginsa po dealuW jaki sposob jak trejd byl klepniety 16.11? (gdzie pisałeś że obaj z Randlem od klepnięcia dealu byli warci w sumie 5$, a ja pisałem że 22$ bo sam Wiggins za 14 grał).Te wyceny dotyczyly moich projekcji od wymiany do konca sezonu. Oczywiście, kłopot w tym, że ani przy twoim ani przy moim byly inne terminy Huh? Moja byla klepnieta 2,5 tygodnie od rozpoczecia sezonu, a Twoja 4. Edytowane 8 Grudnia 2017 przez wiLQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stryder Opublikowano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 W Bella nie wierze bardziej w Monroe, mialem nawet za niego oferte (26) ale zdjąłem. Mam go w innej lidze i czasem złapanie rotacji Suns w kwestii centrów jest sporym wyzwaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 A w zwiazku z tymi pobraniami mamy kolejny trejd ;-)Dasz rozpiskę wartościową - szczególnie Whiteside ("do końca sezonu") mnie interesuje BTW. gratuluję dealu! Umknela mi data, co ma wspolnego z ta wymiana 2.11?2.12 oczywiście - mój błąd (tzn. dobrze zaznaczałem, źle napisałem) W jaki sposob jak trejd byl klepniety 16.11?od 16.11 do 02.12 Wiggins nawet za 15$ grał! Natomiast dziwnie Randle wychodzi, bo jak ost. sprawdzałem był za 8, a dziś za 3$ za ten sam okres... Musze chyba screeny robić i do Sławka wrzucić. Co by nie mówić 18$ bliższe moim 21-22$ niż Twoim 5$ Te wyceny dotyczyly moich projekcji od wymiany do konca sezonu.To na ile wyceniłeś Irvinga i Gasola "do końca sezonu" wtedy? Huh? Moja byla klepnieta 2,5 tygodnie od rozpoczecia sezonu,Czepialstwo 1 klasy! Dla "ligi" klepnięta po 16 dniach, dla Gordona po 15, dla Aminu 14, dla pozostałych po 13 dniach gry - toż to szok, że napisałem po 2 tyg, kiedy rozpatrujemy Twoją sugestię 4-6 tyg Pomija fakt, ile negocjowałeś - czy 2h czy 2 dni a Twoja 4.Pomijając fakt, że tekst tyczył się Twojej, to moją opisałem kiedy zatwierdziłem z bulkiem, choć to i tak nie ma żadnego znaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 11 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Dasz rozpiskę wartościową - szczególnie Whiteside ("do końca sezonu") mnie interesuje BTW. gratuluję dealu! Dzieki i wydaje mi sie, ze na srednich bedzie gral cos miedzy tym sezonem, a zeszlym i zakladam, ze wroci za 2-3 tygodnie. W tej wymianie mnie najbardziej cieszy, ze sprzedalem troche asyst za zbiorki bo w tym postrzegam swoja szanse na garsc dodatkowych punktow roto. 2.12 oczywiście - mój błąd (tzn. dobrze zaznaczałem, źle napisałem) od 16.11 do 02.12 Wiggins nawet za 15$ grał! Natomiast dziwnie Randle wychodzi, bo jak ost. sprawdzałem był za 8, a dziś za 3$ za ten sam okres... Musze chyba screeny robić i do Sławka wrzucić. Co by nie mówić 18$ bliższe moim 21-22$ niż Twoim 5$ Jak wspominalem to nie byla ocena na najblizsze 2 tygodnie po wymianie i mamy lata leszczowatosci wymienionych by byc spokojnym jak sie to skonczy. Cos mi ninja teraz nie dziala, ale dziwnie pominales jak w tym okresie gral Kanter... To na ile wyceniłeś Irvinga i Gasola "do końca sezonu" wtedy?Tej oferty nie zauwazylem i ja predzej bym rozwazyl... ale tylko na srednich bo kontuzja Kawhiego paskudzila ja na totalach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi