ozzy110 Opublikowano 20 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2024 Mnie tylko ciekawi czemu nie zamykamy okienka z momentem rozpoczęcia sezonu? TD też będzie zamykać kilka dni wcześniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 20 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2024 6 minut temu, ozzy110 napisał(a): Mnie tylko ciekawi czemu nie zamykamy okienka z momentem rozpoczęcia sezonu? TD też będzie zamykać kilka dni wcześniej? Terminy były znane dużo wcześniej specjalnie wpisałem wszystko w Komunikacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogans2 Opublikowano 20 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2024 1 minutę temu, Alonzo napisał(a): Terminy były znane dużo wcześniej specjalnie wpisałem wszystko w Komunikacie. To jakim cudem Exibit będzie dobierany po tym terminie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 20 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2024 1 minutę temu, bogans2 napisał(a): To jakim cudem Exibit będzie dobierany po tym terminie? @Tecu napisał z wyprzedzeniem - nie było protestów. Temat Exhibit 10 jest nowym pojęciem dla nas w BeGM, zatem tu w pierwszym sezonie jego działania będą wychodziły różne niuanse i dopracujemy to na bieżąco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 20 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2024 6 minut temu, Alonzo napisał(a): Terminy były znane dużo wcześniej specjalnie wpisałem wszystko w Komunikacie. No fajnie, ale nadal od czego mamy start sezonu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 20 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2024 1 minutę temu, ozzy110 napisał(a): No fajnie, ale nadal od czego mamy start sezonu? Idea jest taka, żeby do startu sezonu składy były już kompletne i powpisywane w arkuszu z bieżącym salary. Terminy zostały zaakceptowane w Radzie. Protestów też nie było. Dopiero teraz jak część z Was doczytała to znowu robicie chaos. My musimy upraszczać pewne rzeczy - drużyny mają czas do 48h przed startem sezonu, zatem my też tak zrobiliśmy. Jak będzie odpowiednia większość, to od przyszłego sezonu zmienimy te terminy i deale itp będą do startu sezonu. Teraz jednak nic nie będziemy zmieniać. Po prostu czytajcie Komunikaty i na bieżąco dyskutujemy - a nie że ktoś się w ostatniej chwili obudził. Bo jak tak ma być, to ja podziękuję traceniu swojego czasu na Komunikaty które ktoś ma w d.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 20 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2024 Fascynujące, że beGM już się zbliża do połowy postów całego działu inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogans2 Opublikowano 22 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2024 O co kaman z opisem picku np (31-40) że pick od 31 do 40 należy do mnie? Czy to jest protekcja 31-40 i wszystko co powyżej to moje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernie9005 Opublikowano 22 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2024 Tak, 31-40 należy do Ciebie. A jesli ten pick MIL będzie gorszy, to go nie dostaniesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 6 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2024 When a free agent signs a standard contract with an NBA team, he becomes ineligible to be traded for at least three months. Since this season’s trade deadline will land on February 6, that means a player who signs a new deal with a team anytime after Wednesday, November 6 won’t be eligible to be dealt this season. That three-month trade restriction also applies to a player who is converted from a two-way contract to a standard deal. So if a player signs as a free agent or is promoted from a two-way deal to a standard roster spot on Thursday, his trade restriction wouldn’t lift until February 7, a day after this season’s deadline has passed. Dużo to nie zmienia, ale pro forma - FA podpisani w okienku po 1T oraz gracze przeconvertowani z 2way na standardowy kontrakt nie mogą być wymienieni w tym sezonie. Nie wiem, czy tego wcześniej pilnowaliśmy i czy były takie sytuacje u nas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 6 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2024 @ozzy110 lub inną osoba, która zajmuje się arkuszem - w Houston brakuje picku MIL'29 (top 5 protected) , który pozyskałem w wymianie za CP3 w ostatnim okienku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 6 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2024 9 minut temu, Regis napisał(a): @ozzy110 lub inną osoba, która zajmuje się arkuszem - w Houston brakuje picku MIL'29 (top 5 protected) , który pozyskałem w wymianie za CP3 w ostatnim okienku. Wpiszę wieczorem jak wrócę do domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 8 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2024 4 godziny temu, LAF napisał(a): Można brać trenerów ? Jak coś to biorę Frasunkiewicza Ale ze jesteś na mieście i się spotkaliście w klubie? Zazdroszczę zdrowia. Daj foty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernie9005 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2024 Ważna informacja dotycząca zbliżającego się okienka transferowego: @Tecu zgodził się negocjować wymiany w imieniu Sixers i Suns. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 21 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2024 Jak to jest z powrotem gracza, który zostal wymieniony? Kiedys chyba byla zasada, ze musi minac rok. Potem, ze nastepny sezon, wiec jak bylo to podczas draftu, to teoretycznie juz w t1 moze wracac - based on RL, sporo graczy wygooglowalem, ze wracali w tym samym sezonie. Jaka jest zasada w koncu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 21 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2024 10 minut temu, Reikai napisał(a): Jak to jest z powrotem gracza, który zostal wymieniony? Kiedys chyba byla zasada, ze musi minac rok. Potem, ze nastepny sezon, wiec jak bylo to podczas draftu, to teoretycznie juz w t1 moze wracac - based on RL, sporo graczy wygooglowalem, ze wracali w tym samym sezonie. Jaka jest zasada w koncu? Zeruje się chyba 1 lipca, jednak jak to było podczas draftu to wydaje mi się że po 15 grudnia już może. Ostatnio na Radzie zajmowaliśmy się m.in. sprawdzaniem jak to jest z tym łączeniem minimalnych kontraktów w Wymianach i okazuje się, że ta zasada obowiązuje tylko włąśnie do 15 grudnia. Czyli od 16 grudnia do trade deadline można te kontrakty łączyć w Wymianach, a spowodowane jest to tym, żeby drużyny nie kombinowały z łączeniem ich w wymianach, by uzyskać jakieś wyższe TPE przez sumę takich np 2-3 kontraktów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 21 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2024 1 minutę temu, Alonzo napisał(a): Zeruje się chyba 1 lipca, jednak jak to było podczas draftu to wydaje mi się że po 15 grudnia już może. Ostatnio na Radzie zajmowaliśmy się m.in. sprawdzaniem jak to jest z tym łączeniem minimalnych kontraktów w Wymianach i okazuje się, że ta zasada obowiązuje tylko włąśnie do 15 grudnia. Czyli od 16 grudnia do trade deadline można te kontrakty łączyć w Wymianach, a spowodowane jest to tym, żeby drużyny nie kombinowały z łączeniem ich w wymianach, by uzyskać jakieś wyższe TPE przez sumę takich np 2-3 kontraktów. Mowa o 1y min kontraktach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 21 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2024 Teraz, Reikai napisał(a): Mowa o 1y min kontraktach? Ogólnie o kontraktach minimalnych, również min + PO/TO. Przy 1y min jest z reguły NTC Ogólnie w offseason, gdzie można mieć 21 graczy łatwiej o kumulacje takich kontraktów i sztuczne stworzenie TPE, jednak w tym okienku od 16 grudnia do trade deadline drużyny mają limity do 15 graczy i jest to duuużo trudniejsze. Ot taki fajny kruczek - może się komuś u nas przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 29 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2024 @Reikai Podepnij jak możesz temat opisów na samej górze BeGM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
january Opublikowano 29 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2024 Wrzuciłem absencje wszystkich teamów do arkusza do zakładki INJ. Powinno pomóc przy zblizającym się głosowaniu (mi na przykład od razu bardzo pomogło:) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi