Skocz do zawartości

Random shit 2017/18

rw30

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 21.01.2018 o 23:56, Wyparlo napisał(a):

https://twitter.com/Eurohoopsnet/status/955081085167263747

David Blatt szybko wykorzystał moment do wyśmiania defensywny Cavaliers. Były trener Cleveland pocisnął bekę ze swojej byłej drużyny podczas meczu gwiazd w Turcji, gdzie obecnie jest trenerem.

Blatt: "I hope we won’t give up as many points as Cavs did last night".

i jego drużyna dała sobie wrzucić jeszcze więcej niż cavs ; ]

W dniu 22.01.2018 o 07:52, RappaR napisał(a):

Biorąc pod uwagę, że jest Żydem, który musi pracować w Turcji, naprawdę prawa do ciśnięcia beki za bardzo nie ma.

Mógłbyś podać wyznanie w stopce bo nie wiem czy masz prawo odbierać prawa Blatowi do ciśniecia beki z Cavs...

W dniu 22.01.2018 o 14:41, jack napisał(a):

Mógłbyś podać wyznanie w stopce bo nie wiem czy masz prawo odbierać prawa Blatowi do ciśniecia beki z Cavs...

Niewierzący.

Po pierwsze, napisałem Żyd, nie żyd. To pierwsze odnosi się do narodowości, to drugie do wyznanie. Jak chcesz być upierdliwy, to chociaż naucz się rozróżniać takie drobiazgi.

Po drugie - nie żyję w kraju skonfliktowanym z moim krajem, który nie uznaje mojej stolicy. Najbliższa analogia byłaby sytuacja Rosjanina na Ukrainie. 

I to wszystko pomijając fakt, że Cleveland i Lebron grają w najlepszej lidze na świecie, a Blatt trenuje klub w lidze z 5 klas niżej za dużo mniejsze pieniądze niż by miał w USA. 

Edytowane przez RappaR

W dniu 22.01.2018 o 15:43, RappaR napisał(a):

Niewierzący.

Po pierwsze, napisałem Żyd, nie żyd. To pierwsze odnosi się do narodowości, to drugie do wyznanie. Jak chcesz być upierdliwy, to chociaż naucz się rozróżniać takie drobiazgi.

Po drugie - nie żyję w kraju skonfliktowanym z moim krajem, który nie uznaje mojej stolicy. Najbliższa analogia byłaby sytuacja Rosjanina na Ukrainie.

I to wszystko pomijając fakt, że Cleveland i Lebron grają w najlepszej lidze na świecie, a Blatt trenuje klub w lidze z 5 klas niżej za dużo mniejsze pieniądze niż by miał w USA.

Serio ktoś się łapie na te pseudo mądrości, półprawdy i naciągane fakty? Równie dobrze można by wysnuć opowieść o tym jak Blatt, amerykanin zarabiający fortunę na koszykówce w Turcji, która jest sojusznikiem państwa w którym się urodził, wychował i jest obywatelem, jest krytykowany przez jakiegoś anonimowego gościa znajacego koszykówkę z telewizji, pochodzącego z kraju w którym kosz kojarzy się jedynie z wikliną.

W dniu 22.01.2018 o 21:55, Mentor napisał(a):

Ja pi****le.

Tymczasem 24 z 25 najwyżej opłacanych graczy jest czarnych. W kraju, gdzie tylko 13% populacji to czarni!

GDZIE TU RÓWNOŚĆ?

Edytowane przez Chytruz

W dniu 23.01.2018 o 08:59, pitrekk napisał(a):

Te pozostale 2% to Spo? :-)

tak ;]

Cytat

Swoja droga ciekawe ktora grupe 'zasilil' kidd.

do czarnych.

i żeby nie było, że Auerbach itp, to od '80: czarni 46,7% i 7 tytułów, biali 51,2% i 35.

jeśli porównanym trenerów z wcześniejszym doświadczeniem jako gracz w NBA, to przewaga białych jest jeszcze większa.

W dniu 23.01.2018 o 08:30, lorak napisał(a):

tak tylko dodam, że przez pierwsze 67 sezonów czarni trenerzy wygrali 46,6% meczów oraz zdobyli 7 mistrzostw, a biali 50,9% i 60 tytułów.

W dniu 23.01.2018 o 08:59, pitrekk napisał(a):

Te pozostale 2% to Spo? :-)

W dniu 23.01.2018 o 09:27, lorak napisał(a):

tak ;]

Czyli:

Biali: 50,9%

Czarni: 46,6%

Pomarańczowi: 2,5%

No, ale to porównanie oczywiście nie ma sensu, bo białych trenerów było dużo więcej, nie?

Edytowane przez Chytruz

W dniu 23.01.2018 o 09:48, Chytruz napisał(a):

Czyli:

No, ale to porównanie oczywiście nie ma sensu, bo białych trenerów było dużo więcej, nie?

Tak na oko to mi wychodzi, że tutaj chodzi o średnie wyniki białych i czarnych, a nie podział zwycięstw. 

W dniu 23.01.2018 o 09:36, Jendras napisał(a):

W sensie, że wygrali 46,6% meczów ogółem, czy swoich?

swoich.

W dniu 23.01.2018 o 09:48, Chytruz napisał(a):

Czyli:

jest dużo więcej (prawie dwa razy), ale i tak czarnych było 69 i rozegrali ponad 20k meczów od '80.

Edytowane przez lorak

W dniu 23.01.2018 o 09:56, RappaR napisał(a):

Tak na oko to mi wychodzi, że tutaj chodzi o średnie wyniki białych i czarnych, a nie podział zwycięstw. 

No właśnie nie wiem, skoro "pozostałe 2%" to Spoelstra, to wynikałoby, że udział w całości zwycięstw. Co też na pierwszy rzut oka nie ma sensu, bo białych trenerów było więcej. Nie wiem, może Lorak w zaślepieniu swoją rasistowską agendą coś pomylił?

W dniu 23.01.2018 o 10:26, january napisał(a):

Mówiłem dobrych!

:grin:

nie ma lepszych i ciekawe jak to wytłumaczyć. może to jednak nie jest przypadek, że czarni dominują w NBA pod względem fizycznym, ale już umysłowym/mentalnym to biali mają przewagę?

Edytowane przez lorak

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.