Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli ma ryzykować 16 baniek, bo być może jak będzie grał tak samo dostanie 20?

Ludu szanujmy się, skąd takie pomysły w ogóle?

Można też patrzeć z 2 strony. Po co mu 33,5/4 jak mógłby zarabiać więcej.

Przecież prawie 10mln to mu January zaproponuje.

Ja tu widzę coś grubszego. Moim zdaniem w cztery lata, by nie poszedł.

Też bym nie poszedł w 4 lata.

no, tylko jadę 4.5% kickerem,

aaa no to spoko, faktycznie możesz zrobić podwyżki back loadowane, zapomniałem o tym

ale i tak bym więcej chyba nie dał, zbyt dobrze pamiętam jegoo pieerwsze dwa lata gry

btw podwyżki w nowym CBA są 5% i 8% zamiast 4,5 i 7,5 tak tylko żeby każdy pamiętał

Dobra bez jaj już nie dość, że miałby zrezygnować z gwarantowanych mln to miałby rezygnować z PO-teamu na bottom5?

Camby, proszę Cię...

*borderline PO teamu ;)

Gdybyś mógł mu dać MLE, albo chociaż ten taxpayer, to u mnie CM już byś mial Spencera, bo to byłaby super oferta, a tak to jeszcze się zastanawiam czy czysta kasa, czy jednak krótszy okres i większa szansa na coś.

*borderline PO teamu ;)

Gdybyś mógł mu dać MLE, albo chociaż ten taxpayer, to u mnie CM już byś mial Spencera, bo to byłaby super oferta, a tak to jeszcze się zastanawiam czy czysta kasa, czy jednak krótszy okres i większa szansa na coś.

cóż. wydaje mi sie, że moja oferta ma spore plusy dla spencera. w lato taka same kase, jak nie wieksza(jesli utrzyma poziom) powinien dostac. 

a kwestie pozahajsowe mysle proponue mu zdecydowanie najlepsze. 

na razie siedzi kontuzjowany.

A na ławkę pójdzie Nance/BI.

będziesz gral ingramem z ławki albo na pf?

tak troche nie ufam 

Edytowane przez człowiek...morza

Przecież ty go blokujesz na potencjalne morze gotówki. Co ty tu próbujesz bajerować teraz jakością zespołu.

10mln to dostają od jakiegoś czasu mocni rolesi. Nie zagłosuje na cztery lata. On jest za młody, jeszcze przed prime. Na FA na pewno by dostał więcej, ty próbujesz wykorzystać sytuacje i zgarnąć go pół darmo.

Przecież ty go blokujesz na potencjalne morze gotówki. Co ty tu próbujesz bajerować teraz jakością zespołu.

10mln to dostają od jakiegoś czasu mocni rolesi. Nie zagłosuje na cztery lata. On jest za młody, jeszcze przed prime. Na FA na pewno by dostał więcej, ty próbujesz wykorzystać sytuacje i zgarnąć go pół darmo.

No i aktualnie jeśli chodzi o granie o coś to NY > LA po dzisiejszym dniu zdecydowane. 

borderline PO team zbiera Marca Gasola, o czym Spencer na rozmowie się dowiedział i celuje w finał konferencji ;)

A mam bekę Tomek jak 3 dni temu pisałeś że w przypadku Dinwiddich tylko kasa.

Ma szansę zostać na zachodzie i co, nagle nie kasa tylko super oferta niższa o 24 mln?

Nie wiem co robi i co się dowiedział. Pojawi się w rosterze to będę to wtedy o tym pomyślę.

Oczywiście, że kasa. Tylko ta kasa, którą mu proponujesz jest śmiesznie niska na przestrzeni 4 lat i o wiele więcej tu można kasy stracić, niż zyskać.

Już nie bajeruj nas, że nie wiesz dlaczego ta oferta jest słaba dla zawodnika. 

Ale to nie jest FA.

Do FA jest 6 miesięcy, gdzie może obniżyć formę, doznać kontuzji etc.

NIE MA CHU*A, by gracz, który nic nie zarobił w karierze, grał 2 miesiace na wysokim poziomie zrezygnował z 25 mln prawie, bo może za pół roku dostanie więcej.

Bo to za duże ryzyko.

shabazz muhhamed odrzucił jeszcze więcej, a jego marka była gorsza :smile:

noel w lato rowniez

I co teraz? Podobnie jak wielu innych żałuje, co jest nauczką dla Dinwiddich.

No to, że załują to prawda. Podałem tylko przykład zawodników, ktorzy nie zarobili jakiegos wielkiego hajsu, a zrezygnowali z większych umów, bo wierzyli w swoje umiejętności. 

To samo tyczy się Dinwiddiego. U mnie dostaje idealne warunki do grania, dzięki czemu w lato moze dostac jeszcze wieksza umowe, niz od Cb. 

Warto też spojrzeć na rynek w lato, bo o ile się nie myle, wielu porządnych pg nie bedzie dostepnych, a to sprzyja większym zarobkom. Na pierwszy rzut oka widze wsrod potencjalnych chetnych dallas, nets, suns, magic, bucks. sporo 

Sam mu pewnie w lato zaproponuje pelne mid-level, jesli nie stanie sie nic oczekiwanego.  A jakby sie trafila kontuzja, to dalej ma swoje player option, czyli te 9 mln gwarantowane ma.