Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

A jakie to ma znaczenie?

Dinwiddie wygląda świetnie, jest młody. Może spójrzmy, więc na przykład Jeremy Lin. Też był bezrobotny. Dostał 25/3, a było to pięć lat temu. Teraz pieniądze są większe, więc w porównywalnej sytuacji dostałby koło 36/3, a ty oferujesz 20/4.

W życiu by nie klepnął takiego dealu. Liczę na jakąś rozsądną konkretną ofertę, bo ja to mogę mu dać roczne BAE :)

Z Dinwiddiem ciężka sprawa. Niby nigdy w życiu nawet nie powąchał takiej kasy, ale też 4 lata to dużo. W realu ma jeszcze non-gwaranta na następny rok i pewnie go wypełni, a dalej może się skusić na niego klubik, który zaoferuje mu ładną kasę, by pełnił rolę solidnego backupa.

No pewnie, tylko myślałem że tankujesz, a z duetem Booker-Spencer, to top5 nie powąchasz, a przy ilości ekip teraz idących w tank to i możesz koło top10 skończyć :tongue:

coś czuję że z Damianem Jonesem i Aingbogu pod koszem w tym roku powącham mimo to ;) Heat są poza zasięgiem, ale z Kings i Mavs jeszcze mogę powalczyć

Z Chrissem, Benderem i JM Greenem pod koszem, smallball ;>

Lepszy team (z Spencerem) na pewno od tych co wymieniłeś + od Jazz, Nets i chyba jeszcze ktoś dołączy.

hmm no nie przeceniajmy jeszcze aż tak Dinwiddiego, w kiepskiej druzynie łatwo kręcić staty, ja jeszcze co do oferty nie zdecydowałem, bo taki "2 month wonder" to czasem niezła pułapka, a  akurat Spencera sporo oglądałem w Pistons i wtedy jego gra wyglądała nijak

mam pytanie. czy jesli nei wykorzystalem swojego mid-level exception, to dalej je posiadam? 

co do zasady tak

ale zależy jakie miałeś w lipcu, bo czasem można stracić full MLE jeśli w wyniku dealów wskoczysz pod cap (wtedy zostaje tylko Room MLE)

Też myślałem, że da więcej

Mam nadzieję, że ktoś z pełnym wyjątkiem mu rzuci maksymalne dwa lata. Przy takiej grze to Dinwiddie to na pewno dostałby koło 15 baniek. A ma jeszcze półtora roku, by walczyć w RL o kontrakt.

nie przesadzaj, ma skuteczność z gry 39%, wolne tez rzuca nie najlepiej jak na PG

z plusów to dobrze broni i świetnie podaje oraz nie zalicza strat

ogólnie dobry fit pod DLo czy Bookera ale też nie jest to inwestycja wolna od ryzyka, wielu było juz takich co po paru miesiącach dobrej gry dostali tłusty hajs i róznie się to kończyło 

Ja mu teraz już mogę złożyć ofertę 33.5/4

wg excela masz 7,849,000 :)

musisz chyba jakieś ruchy zrobić na moje (trejd albo waive+stretch)

nie przesadzaj, ma skuteczność z gry 39%, wolne tez rzuca nie najlepiej jak na PG

Świetnie ofensywę prowadzi, a i ten poprzednik rok też miał udany, ale przeszło cichaczem, bo mało grał, a wtedy nie było BeGM, by tak śledzić każdego z szczególną wnikliwością. To nie są dwa miesiące. January chce Nas wydymać, mówię Wam.