Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko, że tego Hardena jeszcze trzeba z Houston wyprowadzić... ot, taki szczegół nieistotny.

Co do teamu. Może nie rozegrałem najlepiej free agency, ale bez wątpienia mam też pecha. Alan, umiejący walczyć pod koszami, Nikola, który mógłby wspomóc Ryana i Holmes, któremu nieobce jest jedno i drugie się po prostu sami wyoutowali. Draft mi zupełnie nie wyszedł, ale wybór przed rzeczywistym draftem to wróżenie z fusów. Błędem było ściągnięcie Isha, bo można było poszaleć na FA. Na tą chwilę drużyna nie ma głębi, ale na szczęście nikt z podkoszowych nie jest out of season, więc do PO postaramy się dokaraskać. A jak pokazuje real, Rockets radzą sobie dobrze nawet bez Paula.  

Edytowane przez bulek

Trochę obok tematu. Według mnie Tecu dobrze rozegrał to z Embiidem. Jeśli podpisał by go w ciemno za kwotę bliską maksa to byłoby ogromne ryzyko. Raczej zniżka tych 10-15 mln rozłożonych w latach nie byłaby tego warta. Jak się sprawdzi to najwyżej za rok podpisze pełnowymiarowa umowę wiedząc na czym stoi.

Nie chciałem dawać w tym momencie więcej niż cap hold Embiida by mieć jakąś iskierkę nadziei na skuszenie jednego gracza z maxem. Celuje po konkretnego gracza, który wydaje mi się, że świetnie by pasował do mojej drużyny i miałby szanse walczyć o coś. Dając teraz maxa Embiidowi zamykałbym sobie tę drogę. Przyszły off season będzie weryfikacją GMa 76ers i ciężką przeprawą, ale wydaje mi się, że floor mam dosyć wysoki i nawet bez dodatkowej gwiazdy, wraz z rozwojem młodziaków i wsparciem posiadanych weteranów, mogę w przyszłości walczyć.

Mam rok na ocenę zdrowia Embiida i zobaczymy czy jeżeli słabo będzie z jego zdrowiem, będziecie rzucać mu maxy 5 letnie. 

Zbieram się do opisu mojej drużyny już od zakończenia FA, ale jakoś nie mogę znaleźć czasu :)

Nie chciałem dawać w tym momencie więcej niż cap hold Embiida by mieć jakąś iskierkę nadziei na skuszenie jednego gracza z maxem. Celuje po konkretnego gracza, który wydaje mi się, że świetnie by pasował do mojej drużyny i miałby szanse walczyć o coś. Dając teraz maxa Embiidowi zamykałbym sobie tę drogę. Przyszły off season będzie weryfikacją GMa 76ers i ciężką przeprawą, ale wydaje mi się, że floor mam dosyć wysoki i nawet bez dodatkowej gwiazdy, wraz z rozwojem młodziaków i wsparciem posiadanych weteranów, mogę w przyszłości walczyć.

Mam rok na ocenę zdrowia Embiida i zobaczymy czy jeżeli słabo będzie z jego zdrowiem, będziecie rzucać mu maxy 5 letnie. 

Zbieram się do opisu mojej drużyny już od zakończenia FA, ale jakoś nie mogę znaleźć czasu :smile:

Jak już jestem, to tak gwoli ścisłości, jeśli sam nie wyjdziesz z ofertą to będziesz miał do wyrównania maksymalnie 4 letnie oferty ;)

Ważne żebyś się zebrał w grudniu, jak już przyjdzie czas pierwszych rozliczeń. 

po 20 głosach przy extension Westbrooka jest 10 do 10 ;) to ja się pytam gdzie jest GM OKC z jakąś propagandą, cupcake'ami i duperelami, żeby zatrzymać Russa? ;)

reszta wygląda na w miarę klepnięte, dziwi mnie panująca tu wiara w BroLo i jego następny wysoki kontrakt, ciekawe które cwaniaczki głosujące na nie dadzą mu latem 10-12 baniek za rok

Edytowane przez BothTeamsPlayedHurd

Jak już jestem, to tak gwoli ścisłości, jeśli sam nie wyjdziesz z ofertą to będziesz miał do wyrównania maksymalnie 4 letnie oferty ;)

Ważne żebyś się zebrał w grudniu, jak już przyjdzie czas pierwszych rozliczeń. 

Racja :) Ja pewnie mu dam 5 letni, ale to jeszcze długa droga do tego.

Głosowanie na extensions szło bardzo szybko a teraz zdechło, chociaż większość spraw już rozstrzygnięta.

po 20 głosach przy extension Westbrooka jest 10 do 10 ;) to ja się pytam gdzie jest GM OKC z jakąś propagandą, cupcake'ami i duperelami, żeby zatrzymać Russa? ;)

reszta wygląda na w miarę klepnięte, dziwi mnie panująca tu wiara w BroLo i jego następny wysoki kontrakt, ciekawe które cwaniaczki głosujące na nie dadzą mu latem 10-12 baniek za rok

Ja raczej nie, chyba, że Embiid znowu szpital ;)

Racja :smile: Ja pewnie mu dam 5 letni, ale to jeszcze długa droga do tego.

Głosowanie na extensions szło bardzo szybko a teraz zdechło, chociaż większość spraw już rozstrzygnięta.

został w zasadzie Westbrook

matematycznie jeszcze BroLo zwwłaszcza jeśli ktoś zmieni zdanie, ale to już jakaś inicjatywa od SlaKBa musi być chyba

Też mnie to ciekawi. Tym bardziej, że center bez zbiórki, mający 213 cm to jednak bardzo ciężkie do wkomponowania działo w zespół, który ma o coś grać. 

nie no ta jego zbiórka to jest znane przekłamanie statystyczne, bo jest zajebistym box-outerem i daje zbiórki innym - raczej chodzi o jego wiek, łamliwość i bycie kołkiem w obronie na pnr i obwodzie, w playoffach vs GSW czy CLE to za bardzo BroLo nie pogra bo go będą jechać

z drugiej strony dla Bucks to głosowanie to może byc klasyczne "dodging the bullet" i 15 banek więcej do wydania za rok ;)

no najciekawsza drużyna w lidze do obserwowania w tej chwili chyba 

Brak aktywności GMa Thunder tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że Russell powinien olać to extension ;]

George ma rzut poniżej średniej ligowej.

To akurat nie jest prawdą.

Edytowane przez karpik

Jest aktywny tam gdzie trzeba, już bez przesady ;)

W kwestii Lopeza jest jeszcze to, że tutaj leży 60 mln i opcja. Widząc co się działo na FA to pewnie znajdzie się paru Mirków Przedsiębiorców (bez obrazy), którzy może i zaoferują 20 mln na rok, ale kontrakt 40/1+1 TO i ttyle będzie z dorabiania się. 

Jest aktywny tam gdzie trzeba, już bez przesady ;)

W kwestii Lopeza jest jeszcze to, że tutaj leży 60 mln i opcja. Widząc co się działo na FA to pewnie znajdzie się paru Mirków Przedsiębiorców (bez obrazy), którzy może i zaoferują 20 mln na rok, ale kontrakt 40/1+1 TO i ttyle będzie z dorabiania się. 

teoretycznie jeśli BroLo będzie walił statsy w LAL (w co wątpię) to mógłby te 70-75/4 wyszarpać, ale ryzyko moim zdaniem za duże, odrzucenie takiego extension to mniej więcej odjebanie tego co zrobił Noel w realu

• 2 miesiące temu...