Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę martwi głosowanie Eryko. Myślałem, że Boston mając kupę siana będzie chciał polować na superstara. Skoro głosuje na TAK, rozumiem to trochę jako brak potencjalnej oferty dla Westbrooka, Walla czy Hardena.

Zostają Bucks i kilka klubów, które oferują mniej więcej tyle co Ci gracze mają na miejscu.

To chyba zadecyduje o moich głosach.

Trochę martwi głosowanie Eryko. Myślałem, że Boston mając kupę siana będzie chciał polować na superstara. Skoro głosuje na TAK, rozumiem to trochę jako brak potencjalnej oferty dla Westbrooka, Walla czy Hardena.

Zostają Bucks i kilka klubów, które oferują mniej więcej tyle co Ci gracze mają na miejscu.

W sumie fakt, chyba zmienię dla Hardena i Walla.

Jak głupi musiałby być żeby głosować wbrew swoim przekonaniom bo chciałby niby kogoś? No chyba 11/10.

Później masz do mnie pretensje jak takie głupoty wypisujesz.

Jak głupi musiałby być żeby głosować wbrew swoim przekonaniom bo chciałby niby kogoś? No chyba 11/10.

Później masz do mnie pretensje jak takie głupoty wypisujesz.

Dlaczego głupoty. Boston i Bucks to dwa najbardziej zainteresowane kluby tego typu graczami. Skoro Eryko głosuje na nie, to wysyła sygnał, że nie będzie szykował dla nich supermaxa.

To są właśnie te smaczki, bo niestety sources u Nas bardzo mało dają informacji.

Gdybym ja był GM Bucks czy Celtics, to właśnie Woy czy inny ćwierkacz by pisał jakieś info o zainteresowaniu. My jako agenci trochę błądzimy po omacku, nie wiedząc kto może być zainteresowanym jego usługami. W RL mamy jakieś przecieki, a już na pewno wie w co trawie piszczy agent.

A swoją drogą kolejny raz wyciągam rękę na zgodę, by zakopać topór wojenny. Proszę tylko o szacunek do mojego zdania. Podobnie jak z Januarym było, nie działam przeciw komuś, tylko dla dobra gry. Nie musisz moich opinii wyśmiewać czy pisać przy każdej sprawie, że jestem mącicielem. Z lekką złośliwością, że zachowujesz się jak PO. Inne standardy wyznawali jak byli przy władzy, inne będąc w opozycji. Przemyśl to.

Edytowane przez MarcusCamby

Dlaczego głupoty. Boston i Bucks to dwa najbardziej zainteresowane kluby tego typu graczami. Skoro Eryko głosuje na nie, to wysyła sygnał, że nie będzie szykował dla nich supermaxa.

To są właśnie te smaczki, bo niestety sources u Nas bardzo mało dają informacji.

Dla mnie to totalnie wadliwe podejście. Nie można przy takich decyzjach kierować się swoim dobrem. Idąc tym tokiem myślenia każdy powinien teraz zagłosować na "nie", bo przy odpowiednich ruchach może sobie uruchomić miejsce w salary.

Edytowane przez człowiek...morza

Dla mnie to totalnie wadliwe podejście. Nie można przy takich decyzjach kierować się swoim dobrem. Idąc tym tokiem myślenia każdy powinien teraz zagłosować na "nie", bo przy odpowiednich ruchach może sobie uruchomić miejsce w salary.

Ja się kieruje dobrem gracza i tym co oferuje rynek. Przecież głosuje na nie, bo nie ja go chcę podpisać, tylko zakładam realny scenariusz, że dostaje podobną ofertę od klubu, który ma cap space i lepsze perspektywy.

Gdyby nie było możliwości, głosowałbym inaczej. Dlatego Westbrooka zagłosowałem na tak.

A mnie się chu*ku czepiasz, że puszczam w eter ploteczki o PG13, Westbrooku czy DMC w Lakers :(

Jak to się czepiam? Uważam, że prowadzisz brudną grę, ale też uważam Cię m.in. dlatego za najlepszego GMa ;)

Dokładnie o to chodzi. Podstawą projektu Januarego było to, że bawimy się w 30 poważnych osób. I przede wszystkim zachowujemy realizm i jesteśmy fair wobec siebie, a dopiero później w granicach tego działamy na korzyść klubów, bez takich dziwnych zachowań rodem z podstawówki, bo wszystko się wyłoży.

I jestem bardzo rozczarowany tym, że jako poważna osoba sugerujesz naszemu młodemu koledze takie zachowania, które powinniśmy od początku tępić. Zwłaszcza, że na każdym kroku podczas FA bałeś się o to żeby nie było jakiś nierealnych wypaczeń i ktoś nie podpisał np. Krzysia Pawła za 15 mln

Edytowane przez Tomek9248

Ale wobec kogo jestem nie fair?

Znaczy trochę rozumiem wasze podejście, że widzicie tu konflikt interesów, ale to jest nierozłączny element przy tym, że jesteśmy GMami i też podejmujemy głosowania za gracza. Mieliśmy to widoczne, zwłaszcza w początkowych turach.

Ja tego nie robię, by komuś zrobić na złość. Po prostu staram się wyobrazić sobie sytuacje jak zadziałał by w tej sytuacji Harden. Może Eryko należy pochwalić. Ja będąc GM Bostonu zadziałałbym inaczej. Napisałbym, że jestem zainteresowany takim graczem i będąc tą 1/29 agenta uznałbym zapewne, że warto na kontrakt od klubu z lepszym zapleczem poczekać.

Nie, to że Eryko głosuje na "nie" moim zdaniem oznacza, że poważnie i uczciwie podchodzi do zabawy

Przesadzacie, ale niech wam będzie.

Macie szczęście, że Pelikany toną w gównie, bo ja bym "oszukiwał" :)

Swoją drogą BTPH sam narzekałeś, że podczas draftu i wymian nie ma przepływu informacji. Ja tu widzę podobny problem, bo opieram się tylko na domysłach.

Ale trochę ruszyłem karuzelę :P

Czyli właściwie Harden, Wall, Powell, DAJ Hood, Harris klepnięci. Gordon i Embiid odrzucają.

Lopez i Westbrook w toku.

Jako, że głosowałem przy Brooku i RW na nie,możecie spróbować mnie przekonać do zmiany zdania jak coś GMowie Bux i OKC.

Wszyscy wiedzą, że masz chrapkę na Westbrooka.

Bądź gentlemanem gry, głosuj na tak ;)

A czy jest sens przekonywać Was na temat zmiany głosu Hardena? Tak, jakoś odnoszę wrażenie, że przeceniacie Rockets i ich dalsze pole rozwoju. Nie chciałbym, by bulek myślał, że działam przeciw niemu.

Swoją drogą BTPH sam narzekałeś, że podczas draftu i wymian nie ma przepływu informacji. Ja tu widzę podobny problem, bo opieram się tylko na domysłach.

a moim zdaniem jest fajna kostruktywna dyskusja - ludzie tylko mają rożne opinie o grajkach jak Brook i jego declinie albo Russ i co mu w tym łbie siedzi 

Wszyscy wiedzą, że masz chrapkę na Westbrooka.

Bądź gentlemanem gry, głosuj na tak ;)

A czy jest sens przekonywać Was na temat zmiany głosu Hardena? Tak, jakoś odnoszę wrażenie, że przeceniacie Rockets i ich dalsze pole rozwoju. Nie chciałbym, by bulek myślał, że działam przeciw niemu.

Ciekawe czy z czasem bulek bedzie mial sile, ochote, wene by robic to samo, jak bedziesz jak lew bronil sie przed odejsciem Davisa, ktore na dzis jest bardziej prawdopodobne niz odejscie Hardena niz Westbrooka. Harden ma prawie ten sam sklad co sezon temu i to klikalo takze zobaczymy co i jak wyjdzie. Na dzis odpadlo juz mocne Utah a Sota gra tak sobie...dlatego Houston ma realne szanse na walke o 2 runde PO. Pamietaj Camby ze zadna ofensywa w Twoim kierunku,ale musisz uwazac, bo jezeli przeciwko komus robisz krucjate, to ta bron moze obrocic sie przeciwko Tobie ;-)

Co do rywalizacji Bucks i Lakers. Panowie pieknie prezentuja swoje walory ale moze sie okazac ze z duzej chmury maly desz. Cousins zostanie w Bostonie, Westbrooka ktos wylapie w niezlym dealu, George zostanie bo to zacznie klikac, a James nie bedzie chcial plamic swojego imienia n-ty raz. Jeszcze nie bylo grudniowego glosowania, PO, draftu, a wy juz kolejne FA przeprowadzacie :-)

a moim zdaniem jest fajna kostruktywna dyskusja - ludzie tylko mają rożne opinie o grajkach jak Brook i jego declinie albo Russ i co mu w tym łbie siedzi 

Zawsze propsuje konstruktywną dyskusje. Jestem jej zagorzałym fanem, a kto wie, może nawet małym prowokatorem... ;)

Dlatego chciałem podyskutować o Hardenie, bo moim zdaniem jego pozycja nie jest lepsza niż Westbrooka. Klub został z Gordonem, Andersonem i koniecznością przedłużenia Paytona i Capeli. O ile Capela może będzie dla tej ligi równie wartościowy co Adams, o tyle Payton raczej nie ma takiej wartości jak Oladipo. Dostanie zapewne niższy kontrakt, ale też Rockets będą mieli związane ręce. Kończy się kontrakt Arizie, który też powoli schodzi ze sceny. Myślę, że on może zapolować na kasę w jakimś gorszym teamie, bo kokosów nie dostawał.

Ja shevcu zdaje sobie sprawę, że sytuacja Davisa jest dużo gorsza. Staram się kłaść jakieś podwaliny na przyszłość. Tak, moje posty to może być obusieczny miecz, ale cóż, wbrew temu co sugerują niektórzy, staram się grać fair.

I tak sobie myślę, że taki Harden wolałby zmienić otoczenie, bo nie dostał argumentu by zostać, a wprost przeciwnie bulek uwiązał mu kule u nogi kilkoma dziwnymi kontraktami.

Zawsze propsuje konstruktywną dyskusje. Jestem jej zagorzałym fanem, a kto wie, może nawet małym prowokatorem... ;)

Dlatego chciałem podyskutować o Hardenie, bo moim zdaniem jego pozycja nie jest lepsza niż Westbrooka. Klub został z Gordonem, Andersonem i koniecznością przedłużenia Paytona i Capeli. O ile Capela może będzie dla tej ligi równie wartościowy co Adams, o tyle Payton raczej nie ma takiej wartości jak Oladipo. Dostanie zapewne niższy kontrakt, ale też Rockets będą mieli związane ręce. Kończy się kontrakt Arizie, który też powoli schodzi ze sceny. Myślę, że on może zapolować na kasę w jakimś gorszym teamie, bo kokosów nie dostawał.

Ja shevcu zdaje sobie sprawę, że sytuacja Davisa jest dużo gorsza. Staram się kłaść jakieś podwaliny na przyszłość. Tak, moje posty to może być obusieczny miecz, ale cóż, wbrew temu co sugerują niektórzy, staram się grać fair.

I tak sobie myślę, że taki Harden wolałby zmienić otoczenie, bo nie dostał argumentu by zostać, a wprost przeciwnie bulek uwiązał mu kule u nogi kilkoma dziwnymi kontraktami.

no ale wiesz Morey traktował Hardena jak oczko w głowie - Presti to trejder do n-tej potęgi i było wiadomo, że brak extension=trade

no nie są to zero-jedynkowe kwestie, ale ja na razie zdania nie zmieniam na pewno przy Russie, który ma w tej chwili status "wkurwionej gwiazdy" i ten rok ryzyka i  kontuzji może olać zwłaszcza, że ma opcję

dziwią mnie za to głosy min 20 baniek dla BroLo na lata jego kariery 30-34 i gościa, który w playoffs raczej nie będzie konczył spotkań

A może po prostu głosuje obiektywnie, czyli tak jak powinniśmy a nie egoistycznie pod siebie?

Co do rywalizacji Bucks i Lakers. Panowie pieknie prezentuja swoje walory ale moze sie okazac ze z duzej chmury maly desz. Cousins zostanie w Bostonie, Westbrooka ktos wylapie w niezlym dealu, George zostanie bo to zacznie klikac, a James nie bedzie chcial plamic swojego imienia n-ty raz. Jeszcze nie bylo grudniowego glosowania, PO, draftu, a wy juz kolejne FA przeprowadzacie :-)

Zgadzam się, zwłaszcza, że się strasznie zafiksowaliście na LAL i Bucks a mogą być też inne kluby z możliwościami na FA :)