Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

5 lat nie wchodzi w gre?

Jeśli nie, to prz Hardenie i tak pozostane na nie ze względu na średnie perspektywy póki co tej drużyny, a przy Wallu zmienie na tak.

Uległeś propagandzie i nabijaczom klików z ESPN ;)

Oni reklamowali kontrakt Hardena jako 228 mln żeby się ładnie klikało. Tak naprawdę to są 2 obecne lata 58,7, z trzeciego PO rezygnuje i tu wchodzi 170/4 co razem daje niby te 228.

W przypadku Walla jest tak samo. 2 obecne lata umowy (+/- 40 mln) i dopiero 170/4.

Inaczej, czyli też więcej, się nie da, bo DPVE może obejmować do 6 lat ale łącznie z tym co zostaje, ale nie więcej niż 2 lata. Więc w praktyce ma 4 albo 5 lat takie przedłużenie. 

No, ale to są i tak kolosalne pieniądze, bo średnio 42,5 mln w rok. 

Edytowane przez Tomek9248

No tak, bo to ja nie zrozumiałem zasad podpisywania DPVE, to ja jestem znów pierwszy do pojątrzenia na podstawie błędnego pojmowania zasad ligi. 

zmieniłem Walla, skoro wiecej hajsu nie moze dostac  :smile:

Mnie to tam rybka, znaczy ja mam swoje zdanie Ty możesz mieć swoje ofc. Tylko to wytłumaczenie mnie zaintrygowało i pomyślałem, że właśnie te huczne nagłówki ESPN itp. były dość mylące i wolałem dla jasności dodać, że to są supermaxy. W sumie mogłem od razu to podopisywać - naprawiłem błąd już. 

Wytłumacz, więc randomie zasady tych supermaxów. Czemu nie mogą być na 5 lat

No tak, bo to ja nie zrozumiałem zasad podpisywania DPVE, to ja jestem znów pierwszy do pojątrzenia na podstawie błędnego pojmowania zasad ligi. 

Mnie to tam rybka, znaczy ja mam swoje zdanie Ty możesz mieć swoje ofc. Tylko to wytłumaczenie mnie zaintrygowało i pomyślałem, że właśnie te huczne nagłówki ESPN itp. były dość mylące i wolałem dla jasności dodać, że to są supermaxy. W sumie mogłem od razu to podopisywać - naprawiłem błąd już.

Jesteś człowieku chory. Władza forumową Ci odbiła. Zauważ, że na ten aspekt zwrócił uwagę człowiek morza. Ja tylko skomentowałem, że ma rację.

żal patrzeć jak Ci odjebało

Bardziej sugerowałem się tym co dostał westbrook. myslalem, ze ich tez to dotyczy.

dzieki za wyjasnienie. 

Edytowane przez człowiek...morza

Jesteś człowieku chory. Władza forumową Ci odbiła. Zauważ, że na ten aspekt zwrócił uwagę człowiek morza. Ja tylko skomentowałem, że ma rację.

żal patrzeć jak Ci odjebało

walnij meliskę na uspokojenie ok, bo się znowu rzucasz chu.j wie z jakiego powodu  

btw mam problem z Hardenem i Westbrookiem jeśli mam być szczery, ale chyba tak jak C_M zagłosuje na nie, bo nie podoba mi się robota GMów w tych oganizacjach, a jeden i drugi są na tyle młodzi, że mogą jeszcze maksa gdzieś zgarnąć

ale muszę to przemyśleć bo jest 50/50

btw Tomek Twój głos na nie przy DAJ to chyba jakaś pomyłka? no weź  kurde przy BroLo piszesz,że centrzy mają cinżko, a Jordan ma zostawić 120 baniek na stole?

Edytowane przez BothTeamsPlayedHurd

Harden faktycznie najcięższy orzech do zgryzienia, ale trafi na rynek za 2 lata w wieku 30 lat, różne rzeczy moga się zdarzyć do tego czasu, na jego miejscu nie ma co ryzykować, najwyżej jak się sytuacja w HOU totalnie zjebie to zażąda wymiany i tyle

Chciałbym zapytać. Czy ktokolwiek w tej lidze wgl rozważa zapropnoowanie Jordanowi 30 mln rocznie? 

to jest dobre pytanie, karpik i Tomek słusznie zwracają uwagę, że do maksa brakuje 30 mln i DAJ ma LAC owiniętych wokół palca przez ich sytuację w salary, ale DeAndre oprócz tzw. internal leverage musi mieć jeszcze external leverage a tu już tak różowo nie jest

Russe Westbrook -tak.

Jesli dobrze pamietam to rok temu juz Westbrook podpisal taki kontrakt i wowczas tez drugim najlepszym graczem druzyny byl Adams. Jest juz MVP wiec czemu nie mialby wziac 200baniek? bo jak nie podpisze to kazdy kogo bedzie na niego stac da mu maksa argumentujac ze ma super zajebisty potencjal? Widze ze realizm powoli odchodzi tu w niepamiec, a prym wiedzie wyobrazenie o checi wygrywania. Sorry ale $$$ rzadzi w dzisiejszym NBA i majac taka opcje na stole imo Russell nie wahalby sie ani minuty, zwlaszcza Russell.

Źle pamiętasz. Podpisał jak przyszedł George. Do tego czasu długo się mówiło o braku porozumienia.