Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy wypada prosić GM o zdradzenie planów na wolnym rynku ale może warto aby każdy pokazał jaki zespół planuje pod Duranta. Niby jest to poza naszym protokołem bo odkrywanie kart jest niewygodne ale przecież jeżeli gdzieś większość głosów da się przekonać to kula śnieżna może pomoc zrobić ten wypisany skład. Ryzyko jest ale kto…. 

4 minuty temu, LAF napisał:

Nieprawda @RonnieArtestics może dać mu maxa

Na maxa pacers nie stać

Teraz, karpik napisał:

No jest, jak to się ma do naszej patogierki?

Że motywacja Duranta jest gra w mocnym teamie a nie gra z Chrisem Paulem. 

U nas pacers są najbliżej sensownego zestawu z fvv i nurkicem

12 minut temu, fluber napisał:

Na maxa pacers nie stać

Suns w realu odpadli na tym samym etapie co ja. Wiec to chyba podobnej klasy zespoł. 

15 minut temu, ignazz napisał:

Nie wiem czy wypada prosić GM o zdradzenie planów na wolnym rynku ale może warto aby każdy pokazał jaki zespół planuje pod Duranta. Niby jest to poza naszym protokołem bo odkrywanie kart jest niewygodne ale przecież jeżeli gdzieś większość głosów da się przekonać to kula śnieżna może pomoc zrobić ten wypisany skład. Ryzyko jest ale kto…. 

U mnie ma być docelowo czwórka Paul -FV - durant - Nurkic i rolesi + młodzież ta co jest. Jesli chce zmieścić paula i duranta będę musiał się pozbywać justina holidaya i noela na pewno.

Edytowane przez RonnieArtestics

15 minut temu, fluber napisał:

Na maxa pacers nie stać

W mocnym teamie, gdzie gra gwiazda mniej więcej w jego wieku i KD ma szansę być alpha dogiem - to tak w ramach uzupełnienia. Z jakichś powodów KD nie wskazał Celtics, Mavs, Bucks czy Clippers. No, ale ogólnie się zgadzam, dlatego pisałem, że Pacers jeszcze wczoraj byli moim faworytem, jednak po tym jak Indiana nie zadzwoniła do CP3, to może być różnie i jak CP3 dostanie lepszą ofertę z Brooklynu, to Pacers mogą przestać interesować Duranta, jeśli tam miałoby nie być Paula. I wtedy Nets mogą stać się najlepszą opcją, żeby zgarnąć ich obu (czyli u nas ten CP3 jest jednak swing factorem i od niego tak naprawdę powinno zależeć, gdzie idzie KD, jeśli nie do Heat).

Edytowane przez karpik

4 godziny temu, Braveheart22 napisał:

Sabonis jest po bardzo rozczarowującym sezonie swojego zespołu, a spędził w nim tylko ostatni rok, więc nie musi być jakoś przesadnie zżyty z tym otoczeniem. W dodatku na rozmowach wyszło, że Pelicans szanują go zdecydowanie mocniej i na razie tylko trzasnął drzwiami w gabinecie Reikaia i trochę się obraził na Warriors :)

Będziesz musiał mocno powalczyć o niego! 

Przejdzie mu, jak mu przypomnę o pewnym fakcie przez drugiej ofercie :)

56 minut temu, MarcusCamby napisał:

Zion Williamson 5-letni max - designated player 25% SC (5 yrs / $192,850,000), a jeśli Zion będzie MVP, DPOTY lub all-NBA 1st, 2nd lub 3rd to wtedy 30% SC. Dodatkowe protekcje zdrowotne - identyczne jak w realu.

U Nas nie ma takich protekcji. Temat był już omawiany przy Embiidzie. @karpik

Identyczny kontrakt, na takiej samej zasadzie dostał w zeszłym roku Michael Porter Jr, czyli rozumiem, że jedni mogą, a drudzy nie?

1 minutę temu, karpik napisał:

Identyczny kontrakt, na takiej samej zasadzie dostał w zeszłym roku Michael Porter Jr, czyli rozumiem, że jedni mogą, a drudzy nie?

No ja się z tym ciągle borykam, że jedni coś mogą, a drudzy nie.

a) ubezpieczenie Walla

b) oszukanie mnie z zamianą kontraktu Griffina

Rok temu mnie nie było, więc nie wiedziałem o kontrakcie Portera. Ale rada jest nowa, ciągle się uczy, nie zna przepisów, więc nie dziwię się, że takie kwiatki wychodzą.

6 minut temu, karpik napisał:

Ale w jakim sensie identyczny? Tam było wrzucone do głosowania że taki sam max jak w rl NBA bez info o zdrowotnych protekcjach. 

5 minut temu, MarcusCamby napisał:

No ja się z tym ciągle borykam, że jedni coś mogą, a drudzy nie.

a) ubezpieczenie Walla

b) oszukanie mnie z zamianą kontraktu Griffina

Rok temu mnie nie było, więc nie wiedziałem o kontrakcie Portera. Ale rada jest nowa, ciągle się uczy, nie zna przepisów, więc nie dziwię się, że takie kwiatki wychodzą.

W szablonie głosowania było tak i na te wartość glosowalismy:

Extension Michael Porter Jr.

• Grizzlies: 172,550,000/5 tak jak w RL NBA

MPJ nie ma protekcji zdrowotnych, ma fulla gwarantowany kontrakt 

Michael Porter Jr. signed a 5 year / $179,299,750 contract with the Denver Nuggets, including $179,299,750 guaranteed

tylko ostatni rok ma pewien zapis, choć raczej mało istotny:

- 12mln gwarantowane

- 17mln pozostałe staje się gwarantowane jeśli: nie zostanie zwolniony przed moratorium 26/27 lub zostanie all-star lub będzie w dowolnym all-team lub wygra mistrza

aczkolwiek u nas w arkuszu, jest wpisany full gwarantowany zgodnie z zasadami beGM

jakby miał być częściowo gwarantowany - byłby opisany jak Fultz

a i @MarcusCamby - wtedy w Radzie mnie nie było wiec zasłanianie się, że to wina Rady jest słabe ;) 

@karpik - twoja oferta jest uznana jako full max extension - jeśli chcesz zmienić na partly gwarantowany to musisz wycofać te ofertę bo reoferta nie może mieć mniej gwarantowanej kasy ;) choć myślę, że tu słowo się rzekło 

42 minuty temu, fluber napisał:

Ale w jakim sensie identyczny? Tam było wrzucone do głosowania że taki sam max jak w rl NBA bez info o zdrowotnych protekcjach. 

Było napisane, że kontrakt identyczny jak w realu. Czy kontrakt MPJ z Denver zawiera protekcje czy nie?

37 minut temu, Szulim napisał:

MPJ nie ma protekcji zdrowotnych, ma fulla gwarantowany kontrakt 

Ma protekcje:

• Fully guaranteed based on performance:
    • not waived 48 hours before 2026-27 Moratorium, or
    • two NBA All-Star, or
    • MVP/DPOY/All-NBA/All-Defense, or
    • wins NBA Championship + game played requirements

Kontrakt Ziona też jest gwarantowany na podobnych zasadach i zależny od liczby rozegranych spotkań. 

Nie mam pojęcia o co bijecie pianę. Nikogo nie robię w ciula, nigdzie w regulaminie nie jest napisane, że nie mogę dać takiego kontraktu, chcę mu dać dokładnie to samo, co dostał w realu, a jak Zion będzie się kwalifikował do skorzystania z protekcji, to wszyscy o tym usłyszymy. 

41 minut temu, Szulim napisał:

twoja oferta jest uznana jako full max extension

To nie jest moja oferta.

1 minutę temu, karpik napisał:

Było napisane, że kontrakt identyczny jak w realu. Czy kontrakt MPJ z Denver zawiera protekcje czy nie?

Ludzie wielokrotnie wrzucali takie info jak wartość zależała od tego na jakiego maxa się kwalifikował zawodnik. Protekcje zdrowotne nigdy nie wchodziły w grę, tak jak pisał @MarcusCamby było to przerabiane przy embiidzie. W szablonie do głosowania nie było info o żadnych protekcjach zdrowotnych i była podana wartość kontraktu i została ona potem wrzucona do arkusza jako full gwarantowany kontrakt i od roku w takiej formie tam się znajduje. 

Podsumowując, nie rżnij głupa, szkoda Twojego i naszego czasu. 

Teraz, ozzy110 napisał:

Nie ma u nas dodatkowych zapisów przy kontraktach oprócz zwykłych części gwarancji

dokładnie

plus @karpik - MPJ nie ma protekcji zdrowotnych lub spotkaniowych jak Embiid - jeśli denver go nie zwolnią to ma full gwarantowany kontrakt niezaleznie od innych czynników (wszędzie jest OR) 

u nas MPJ też nie ma zapisów zdrowotnych - jedynie co mógł mieć to częściowo gwarantowany kontrakt choć nie było to uściślone 

jeśli Zion ma jakieś ograniczenia jak Embiid w kontekście zdrowotnym czy ilości rozegranych minut - u nas to nie przejdzie - sorry 

1 minutę temu, fluber napisał:

Ludzie wielokrotnie wrzucali takie info jak wartość zależała od tego na jakiego maxa się kwalifikował zawodnik. Protekcje zdrowotne nigdy nie wchodziły w grę, tak jak pisał @MarcusCamby było to przerabiane przy embiidzie. W szablonie do głosowania nie było info o żadnych protekcjach zdrowotnych i była podana wartość kontraktu i została ona potem wrzucona do arkusza jako full gwarantowany kontrakt i od roku w takiej formie tam się znajduje. 

Podsumowując, nie rżnij głupa, szkoda Twojego i naszego czasu. 

Przecież Memphis wyraźnie napisali w ofercie Extension: M. Porter (kontrakt taki jaki dostał w realu, potem to rozpiszę tekstowo, bo nie mam czasu), jak nie mogę dać takiej umowy, to trudno.

Co jasno wskazuje jaka była intencja, zwłaszcza, że rundę wcześniej przeszedł kontrakt Fultza z częściowo gwarantowanym ostatnim rokiem.

Ja nie rżnę głupa, chętnie się dowiem gdzie jest zapis, że tego nie mogę zrobić. Sprawy Embiida na tyle dobrze nie pamiętam, kojarzę tylko, że Tecu mu w pierwszej ofercie dał śmiesznie mało kasy i tyle. 

Chcę dać identyczny kontrakt na jaki się Zion zgodził w realu. Jak się nie będzie łapał na pełną gwarancję, to na pewno o tym usłyszymy.

2 minuty temu, Szulim napisał:

u nas MPJ też nie ma zapisów zdrowotnych - jedynie co mógł mieć to częściowo gwarantowany kontrakt choć nie było to uściślone 

Było, patrz wyżej.

Zion też ma na pewno skonstruowany kontrakt w podobny sposób, to nie jest tak, że on np w czwartym czy piątym roku ma nagle gwarantowane zero dolarów.

4 minuty temu, Szulim napisał:

jeśli Zion ma jakieś ograniczenia jak Embiid w kontekście zdrowotnym czy ilości rozegranych minut - u nas to nie przejdzie - sorry 

Mógłbyś mi wyjaśnić na podstawie którego punktu w regulaminie nie mogę tego zrobić?

1 minutę temu, Szulim napisał:

dokładnie

plus @karpik - MPJ nie ma protekcji zdrowotnych lub spotkaniowych jak Embiid - jeśli denver go nie zwolnią to ma full gwarantowany kontrakt niezaleznie od innych czynników (wszędzie jest OR) 

• wins NBA Championship + game played requirements