Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

35 minut temu, MarcusCamby napisał:

Bo miał złożoną oficjalną obietnice? :)

Było obiecane ze dostanie w 2023, ze będzie miał na stole kase taka jak w realu i ja dostanie. Po co grzejemy kotleta rok wcześniej. Nie kumam tego…

36 minut temu, fluber napisał:

Extension było obiecane Gobertowi

Wszystko spoko ale mowa była o 2023 a nie fa 2022

W dniu 21.12.2020 o 11:51, shevcu napisał:

Odnośnie Goberta. Za dwa lata będzie miał prawo podpisać maxa od 35% wiec przez najbliższe 5 lat u nas Kings zaoferują mu z tym extension

Dwa sezony temu w 2020 napisałeś " Za 2 lata". Ale może nie do końca ogarniam. 

11 minut temu, eMeS napisał:

Z tym cp3 to jest o tyle śmiesznie, że ze względu na to, że nie dostał niewarunkowej oferty - jak go Ronnie wygra na kontrze, to i tak leci do 2 rundy. Więc tu mocne obietnice będą szły :P

Przecież mogę go wstawić na kontrze na samej gorze, bezwarunkowo. 

8 minut temu, eMeS napisał:

Hmm, no to skoro tak to niech się biją, jeszcze kontry i reoferty - wszystko sie moze zdarzyc : D

Ja nie bardzo widzę żeby pacers byli w stanie zbudować sensowny zespół po zapowiedzi zmatchowania oferty Nets dla Paula. Trzeba będzie oddać sporo kontraktów bo Paul plus Durant plus fvv cap hołd plus nurkic plus dead money plus 9 cap holdow to praktycznie 123 miliony. 

Ale Nets w 1 turze poza Paulem też nie mają na nikogo szans więc przy równych lub prawie równych ofertach Paul pewnie zostanie w pacers. 

Inna sprawa że kolader ma asa w rękawie w postaci reoferty

4 minuty temu, RonnieArtestics napisał:

Przecież mogę go wstawić na kontrze na samej gorze, bezwarunkowo. 

Gdyby oferta dla Paula była nieważna z powodu warunkowania to Twoja kontra by się w ogóle nie liczyła

Edytowane przez fluber

13 minut temu, shevcu napisał:

Było obiecane ze dostanie w 2023, ze będzie miał na stole kase taka jak w realu i ja dostanie. Po co grzejemy kotleta rok wcześniej. Nie kumam tego…

Wszystko spoko ale mowa była o 2023 a nie fa 2022

Mi się wydaje, że była umowa odnośnie pierwszego wolnego terminu czyli właśnie obecne FA. Nie bardzo wiem czemu służy zwłoka. Jako agent Goberta jestem lekko zaniepokojony. 

21 minut temu, fluber napisał:

Ja nie bardzo widzę żeby pacers byli w stanie zbudować sensowny zespół po zapowiedzi zmatchowania oferty Nets dla Paula. Trzeba będzie oddać sporo kontraktów bo Paul plus Durant plus fvv cap hołd plus nurkic plus dead money plus 9 cap holdow to praktycznie 123 miliony. 

Ale Nets w 1 turze poza Paulem też nie mają na nikogo szans więc przy równych lub prawie równych ofertach Paul pewnie zostanie w pacers. 

Inna sprawa że kolader ma asa w rękawie w postaci reoferty

Gdyby oferta dla Paula była nieważna z powodu warunkowania to Twoja kontra by się w ogóle nie liczyła

No jeszcze jest szansa na Jacksona a z Durantem tez nie powiedzialem ostatniego slowa. 

49 minut temu, fluber napisał:

Dwa sezony temu w 2020 napisałeś " Za 2 lata". Ale może nie do końca ogarniam. 

No to w takim wypadku mu zaproponuje w kolejnej turze choć korzystniejsze będzie po 2023 kiedy będzie miał 10 letni staz

40 minut temu, MarcusCamby napisał:

Mi się wydaje, że była umowa odnośnie pierwszego wolnego terminu czyli właśnie obecne FA. Nie bardzo wiem czemu służy zwłoka. Jako agent Goberta jestem lekko zaniepokojony. 

Po tym jak potraktowałeś Bagleya nie musisz się bać o innych graczy…;)

Godzinę temu, fluber napisał:

Ale Nets w 1 turze poza Paulem też nie mają na nikogo szans

Nets niespodziewanie mają chyba teraz największe szanse na duet CP3 + KD (tylko @kolader powinien zwiększyć ofertę dla Duranta do maxa), bo z tego co mówią rumorsy, to KD chce grać z Paulem. Do tego jest Hunter, Herro, Sengun, Murray plus Gafford do przedłużenia oraz LeVert z Hayesem i pickami do przehandlowania za kogoś wartościowego (przy okazji schodząc z kontraktów, żeby zmieścić parę KD + CP3). Jak się popatrzy na to, to jest to bardzo kusząca opcja. Nets stają się tu czarnym koniem.

Tylko teraz rodzi nam się problem z głosowaniami, bo ja np nie wyobrażam sobie, żeby do Nets przyszedł sam CP3 nie mając zapewnienia ze strony Duranta, że idą razem. A z głosowania tak może właśnie wyjść (bo np część uzna, że Durant woli Doncicia - sportowo wiadomo, że lepsza opcja, ale legacy-wise już niekoniecznie).

15 minut temu, karpik napisał:

Nets niespodziewanie mają chyba teraz największe szanse na duet CP3 + KD (tylko @kolader powinien zwiększyć ofertę dla Duranta do maxa), bo z tego co mówią rumorsy, to KD chce grać z Paulem. Do tego jest Hunter, Herro, Sengun, Murray plus Gafford do przedłużenia oraz LeVert z Hayesem i pickami do przehandlowania za kogoś wartościowego (przy okazji schodząc z kontraktów, żeby zmieścić parę KD + CP3). Jak się popatrzy na to, to jest to bardzo kusząca opcja. Nets stają się tu czarnym koniem.

Tylko teraz rodzi nam się problem z głosowaniami, bo ja np nie wyobrażam sobie, żeby do Nets przyszedł sam CP3 nie mając zapewnienia ze strony Duranta, że idą razem. A z głosowania tak może właśnie wyjść (bo np część uzna, że Durant woli Doncicia - sportowo wiadomo, że lepsza opcja, ale legacy-wise już niekoniecznie).

Nie za bardzo widzę żeby Durant z 3 nieudanych lat w opcji Harden- Durant chciał przejść do opcji Paul - Durant. 

Ale dostrzegam tez Legacy problem z doncicem

Pacers wyglądają najlepiej ale nie widzę jak zmieszczą Paula. Wiec nie wyglądają

Edytowane przez fluber

9 godzin temu, Reikai napisał:

Odpowiedź Warriors będzie stanowcza i nie zamierzają Sabonisa puścić, zwłaszcza że ma playoffowy zespół z innymi młodymi gośćmi którzy są w podobnym wieku i wchodzą w prime jak Tyus, Lavine, czy Ingram. Pieniądze dostal duże, ale kontroferta ze strony Warriors będzie zadowalająca, no i pytanie czemu mialby iść do głównie tankujących Pelicans, do Hardena który nie wiadomo czy podpisze extension(chce walki o mistrza kosztem paycutu). 

Sabonis jest po bardzo rozczarowującym sezonie swojego zespołu, a spędził w nim tylko ostatni rok, więc nie musi być jakoś przesadnie zżyty z tym otoczeniem. W dodatku na rozmowach wyszło, że Pelicans szanują go zdecydowanie mocniej i na razie tylko trzasnął drzwiami w gabinecie Reikaia i trochę się obraził na Warriors :)

Będziesz musiał mocno powalczyć o niego! 

4 minuty temu, fluber napisał:

Nie za bardzo widzę żeby Durant z 3 nieudanych lat w opcji Harden- Durant chciał przejść do opcji Paul - Durant. 

To dlaczego KD chce w realu przejść do Suns? 

Pacers byli moim faworytem, ale Ronnie teraz nie ma kontroli nad sytuacją CP3, więc po prostu sam już teraz nie wiem. Mówię tylko, że Nets mają swoje atuty, bo ten ich roster wygląda ciekawie pod kolejne ruchy i wzmocnienia.

6 minut temu, karpik napisał:

To dlaczego KD chce w realu przejść do Suns? 

Pacers byli moim faworytem, ale Ronnie teraz nie ma kontroli nad sytuacją CP3, więc po prostu sam już teraz nie wiem. Mówię tylko, że Nets mają swoje atuty, bo ten ich roster wygląda ciekawie pod kolejne ruchy i wzmocnienia.

Bo suns ma wyniki i tyle talentu ze jak cześć odda to dalej to mocny zespół? 

RZadka kombinacja 

41 minut temu, karpik napisał:

Nie doczytalem haki jest max dla KD. Oczywiscie zostanie poprawione

17 minut temu, fluber napisał:

Bo chce wygrywać z drużyną która była rok temu w finale a w tym miała najlepszy bilans w lidze. Gdzie tu analogia do Nets? 

I osoba Chrisa Paula nie ma z tym nic wspólnego? :)

Za KD Suns musieliby coś oddać (i to coś, to 2-3 starterów), także to nie byłoby tak jak wtedy, gdy przychodził do Dubs z niezmienionym core. Opcja przyjścia Duranta do drużyny, która rok temu była w finale, a w tym miała najlepszy bilans nie wchodzi w grę, bo w wyniku ewentualnej wymiany to będzie zupełnie inna drużyna.

U nas Durant ma 3 opcje - Pacers i Heat mają niemalże puste rostery. W Indianie pewnie jakoś się da upchnąć CP3, KD, FVV i Nurkicia. Reszta z łapanki. Miami ma Lukę i kluczowych graczy bez kontraktu, ciężko powiedzieć co tam się uda zatrzymać, ale biorąc KD w snt Heat będą mieć hard cap i ograniczone możliwości. Nasz system to jeszcze dodatkowo komplikuje, bo Durant musiałby tu wejść w ciemno w taki projekt nie mając pewności jak będzie ostatecznie wyglądać ten zespół. 

I trzecia opcja to Nets, którzy byli słabi przez ostatnie lata, ale mają teraz ogromną szansę przedstawić finansowo najkorzystniejsze warunki dla CP3 oraz mają mimo wszystko kilku bardzo ciekawych zawodników na rookie contracts, a także assety pod kolejne wzmocnienia (Pacers i Heat ich właściwie nie mają). 

Żadna z tych trzech opcji nie jest analogiczna do preferowanych destynacji z reala, każda ma swoje zalety i wady i szczerze to nie wiem, po prostu tak jak wczoraj nawet nie brałem pod uwagę Nets jako zespołu, który będzie się liczył w grze, tak teraz uważam, że należy tę opcję traktować poważnie.