Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedy Hurd to wrzuci?

Pewnie niedługo, bo na bieżąco wprowadzane są poprawki i zaczął symulację różnych sytuacji w poszczególnych latach.

Generalnie jest to samo z tą różnicą, że jest trochę luźniej, tak mi się wydaje. Znaczy się łatwiej utrzymać klub na zerze/plusie czyli mniej zachodu, a więcej zabawy, ale wciąż nie tworzymy irracjonalnych payrolli na poziomie 150 i więcej milionów ;)

Co wy tam ustalcie to jedno, pytanie brzmi czy Hurd może jechać cały sezon na 60m w salary czy ile tam jest?

75.

Tak, może tak zrobić, ale nie odniesie z tego żadnych korzyści dodatkowych (czyt. oszczędności z bycia poniżej salary floor) a nawet sam tam nałożył na siebie jakieś restrykcje, które mają być odpowiednikiem tego, że drużyna poniżej salary floor jest zobowiązana wypłacić te pieniądze graczom. Co u nas oczywiście nie ma miejsca jako tako (przekazanie $ właściciel -> zawodnik), ale pieniądze te na pewno wyparują z budżetu tak, jakby drużyna faktycznie osiągnęła poziom tych bodaj 89 mln w tym roku + tak jak i w NBA drużyny takie nie biorą udziału w redystrybucji części środków od ligi. Bodaj są to repeeatery w RL (mogłem pokręcić) ale u nas po prostu z calej puli taka ekipa ma trochę mniej zysków, bo nie ma co się rozdrabniać i tego rozdzielać.

Więc w skrócie: można skończyć poniżej floor, ale nie jest to korzystne raczej, na pewno nie finansowo 1:1.

Edytowane przez Tomek9248

Już się stał w sobotę.

Myślałem, że czas do dzisiaj.

Ty kreślisz graczy, którzy nie załapali się do ligi? Chyba Kris Humpries poleciał i też nie ma klubu.

Chyba twój Morrow ( tak wiem, sam go polecałem ) też poleciał.

Edytowane przez MarcusCamby

w tej chwili kara za nie dobcie do floor to nieuczestniczenie w rozdaniu hajsu zebranego z podatku

na ten moment kwalifikują sie do tego moi Suns I Sixers

ale system się cały czas tworzy, mam rozpisane 3 lata w excelu naprzód z symulacją różnych scenariuszy po to żeby dobrać właściwe liczby (premie za wygrane i mnozniki podatku) i nie było wypaczeń

Camby  nie panikuj, jak już w bólach powstanie projekt to na pewno będzie musia przejśc publiczne konsultacje i głosowanie, więc żadnej nocnej zmiany nie będzie ;)

ale na razie na spokojnie, docelowo deadline na zamknięcie tematu do święta/początek stycznia   

W NBA

Wydaje mi się, że w NBA po prostu rozdaje się kasę dla graczy aktualnych by każdy klub płacił przynajmniej floor. Nie ma karania za to. Popraw mnie, jeżeli się mylę.

Druga sprawa, że ten temat był już wałkowany podczas robienia przez Januarego regulaminu i wyszło na to, że kar za to nie będzie, bo to bezsens. Niestety nie pamiętam w jakim dziale to było, postaram się znaleźć. 

nie ma kar, tylko jak nie dobijesz do floor to nie dostajesz sianka z puli zebranej od taxpayerów

ale nie wiem czy u nas to nie bedzie już zbytnie przekomplikowanie, więc może redystrybucji taxu nie będzie wcale

ale kara za nie dobice do floor jakaś byc musi bo inaczej by wszyscy bezkarnie kisili cap space

mówię to jako owner drużyny o najniższym payrollu, która raczej do salary floor nie dobije chyba że zgarnę do lutego hakis tłusty expiring

CM

Co oznacza "brak szacunku dla gwiazdy"? oO

Taki skrót myślowy, może zbyt mało precyzyjny. Korzystając z twojej argumentacji przy Gordonie "Za dużo Orlando mają do stracenia na nim". Analogicznie, a nawet z większą mocą ten tok myślenia możey zastosować tu. Obecnie żyjemy w takich warunkach, że to zawodnicy rozdają karty. Rockets mają mało perspektywiczny team dla Hardena, także muszą mu zapropnoować max maxów, jeśli chcą go wgl przekonać do pozostania.   

Wizards nie mają innych alternatyw. Nie wydadzą tego hajsu lepiej. Wall to ich franchise player, z wielkim ego. Nie zgodzi się na mniej, a jak Wizards będą z nimi pogrywać to wyfrunie, gdzieś gdzie będzie miał lepsze perspektywy na wygrana.