Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Alonzo napisał:

Rozsądniejsza jest opcja nr3 czyli 2xMLE + max 2+1PO czyli to co zrobił swojego czasu Morey ściągając z FA Lina i Asika.

Napisałeś to samo co ja powyżej.

Godzinę temu, january napisał:

Chyba 89/4, 3+1? (10.5/11/33/34.5). Czy coś przeoczyłem?

No tak też się da. Te moje cyferki to tylko orientacyjne były. Czyli Poole ma 3 opcje.

1 godzinę temu, fluber napisał:

Biorąc pod uwagę renomę Knicks na fa to raczej będzie tu wiecie team option i będzie tłumaczone że po to żeby Poole za rok mógł dostać maxa, a w trakcie sezonu pójdzie wymiana

TO u Poolea w kontrakcie po tym żonglowaniu graczami w Knicks zdecydowanie nie wchodzi w rachubę. Tylko PO.

Godzinę temu, karpik napisał:

Napisałeś to samo co ja powyżej.

ja podałem dłuższą bardziej korzystną opcję dla gracza, tylko nie wiem czy może być max 4 czy 5 lat.

25 minut temu, fluber napisał:

Knicks mają team option na poola na następny sezon i mogą zrobić to co Miami z brooksem. 

Tego to sobie nie wyobrażam, że C_M mógłby tak zrobić.. Poole wtedy znika po sezonie, a przy ewentualnej wymianie gracz ma prawo veta i wtedy GM zostaje jak.. Himilsbach z tym przysłowiowym angielskim..

Ten fioletowy rok kontraktu to rozumiem inaczej QO.

To samo Rada musi z Dortem pomyśleć jak nie będziw GMa, żeby gracz nie uciekł za free po kolejnym sezonie.

4 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał:

widzę, że GM Bulls chyba pod wpływem kolejnych PO przestał liczyć na łód szczęścia i chce dać Aytonowi maksymalną umowę

rozsądna decyzja

Wyrównam najwyższą ofertę po prostu.

A co te pismaki z TCT piszą, to nie wnikam. Byle by nakład był.

6 godzin temu, Alonzo napisał:

Ozzy,

ale to musi działać jak QO, gdyż po tym fioletowym roku gracz jest po prostu FA - więc jak nie przy fioletowym, to kiedy? 

Nie działa bo te kwoty będą różne. Qo to zabezpieczenie gracza, TO to zabezpieczenie gma. To nie to samo

3 godziny temu, ozzy110 napisał:

Nie działa bo te kwoty będą różne. Qo to zabezpieczenie gracza, TO to zabezpieczenie gma. To nie to samo

To drążąc dalej.. 😏

kiedy gracz może w tym przypadku brać QO? Przed fioletowym jest RFA - czyli tak naprawdę ten fioletowy rok to jest QO - jak by na to nie patrzeć. Gdyż po sezonie fioletowym staje się FA i sam może decydować, gdzie chce grać i klub nie może go przed tym powstrzymać. 

• 1 miesiąc temu...
3 minuty temu, january napisał:

A co, razem z CP3, Lowrym, i Horfordem do Lakers za minimum po swój 1 tytuł?

nie, bardziej oferta od rockets w stylu nance+hart+ 2-rundowce albo moze bucks by cos zmajstrowali po wzieiu przez Lopeza PO

Edytowane przez człowiek...morza

22 minuty temu, LAF napisał:

Tego nie napisałem. Ogólnie Ja odpuszczam go także zrobię sobie popcorn i będę obserwował walkę o niego na F.A. Jestem ciekaw jak go inni GMowie ocenią 

Dobra to my tez odpuścimy. Tylko obiecał ze nie złożysz mu oferty. My nie złożymy. Niech rok odpocznie. 

wgl ciekaw jestem oszacowania CP3. Ciesze sie, ze nie bede bral w tym udzialu :D

van fujara tez trudny.

ciekawe czy ktos sypnie maksa bridgesowi. mam nadzieje, ze ta

ciekawe i trudne w decyzjach lato przed @RonnieArtestics

Edytowane przez człowiek...morza

8 minut temu, january napisał:

Many veteran players intend to join the Lakers this offseason in search of a much desired first ring for a minimum contract. The most frequently mentioned names according to rumors:

-Chris Paul
-Kyle Lowry
-Al Horford
-Brook Lopez
-Robert Covington
-Eric Gordon
-Marcus Smart
-Patrick Beverley
-Evan Fournier
-Reggie Jackson

mnie bardziej interesuje max dlugoletni dla currego oraz extension maksymalne dla jamesa i butlera.

od tego powinien zaczac sie temat wolnej agentury lakers

1 minutę temu, january napisał:

bo to ostatni sezon tego trio razem w Lakers będzie przecież (finanse)

Jak ktoś będzie brał paycut w rl NBA żeby mieć pierścień to tutaj też pewnie tak zrobi, także się nie martw. 

Ale jak liczysz na to że gracz który w rl NBA zarabia 20-25 milionów u Ciebie zagra za minimum to jesteś w grubym błędzie