Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, Tecu napisał:

Szukam defensywnego 3/4 a kimś takim jest Stanley. Kimś takim jest też Herb Jones btw 😉

Bardziej chodziło mi o to, że wymieniłeś masę graczy z pozycji 2/3 i o innym profilu

Pisałeś jednak o tym, że chcesz go wykorzystać jako 4/5 ;)

A wymieniłem Clarke, Covington, McDaniels, Robinson, Klay i Duarte. Oni przecież wg Twojego opisu grają właśnie na pozycjach 3/4, stąd ich właśnie wymieniłem. Na 2 masz przecież jeszcze większy logjam 😛

5 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał:

to skąd bierzesz takie dane do opisów?

Swoich graczy regularnie obserwuję i nie muszę sprawdzać na jakiej pozycji grają i co potrafią :)

7 godzin temu, karpik napisał:

Cameron Krutwig:

1. Magic TW/1
  2. Knicks TW/1

Głosy: 2, 1

C_M złożył mu propozycję dla imby, a u mnie Cam był przecież na niegwarantowanym kontrakcie przed sezonem - każdy normalny człowiek wie, że to jest oczywista oczywistość, że by ze mną podpisał. Uważałem cię za rozsądnego, ale po czyms takim juz mnie nie dziwią bilanse z d.. dla Magic.

5 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał:

Cameron Krutwig:

1. Magic TW/1
  2. Knicks TW/1

Głosy: 2, 1

Pomyliłeś zią swoja lojalność do kumpla C_Ma z lojalnością gracza dla klubu, który dał mu szansę, czy zwykła niekompetencja.. 

W d.. mam co o mnie myślicie możecie mi jak zawsze bilanse obniżać, ale przykład waszego niekompetentnego i stronniczego (konkretnie przeciwko mnie) głosowania pokazuje gdzie ta gra zmierza i dlaczego sie ją nazywa BeClown 🙃 

26 minut temu, Alonzo napisał:

C_M złożył mu propozycję dla imby, a u mnie Cam był przecież na niegwarantowanym kontrakcie przed sezonem - każdy normalny człowiek wie, że to jest oczywista oczywistość, że by ze mną podpisał. Uważałem cię za rozsądnego, ale po czyms takim juz mnie nie dziwią bilanse z d.. dla Magic.

Pomyliłeś zią swoja lojalność do kumpla C_Ma z lojalnością gracza dla klubu, który dał mu szansę, czy zwykła niekompetencja.. 

W d.. mam co o mnie myślicie możecie mi jak zawsze bilanse obniżać, ale przykład waszego niekompetentnego i stronniczego (konkretnie przeciwko mnie) głosowania pokazuje gdzie ta gra zmierza i dlaczego sie ją nazywa BeClown 🙃 

Gra jest do dupy i w ogole, więc stwierdziłeś że będziesz wymuszał takim płaczem jak teraz przy każdym głosowaniu, nawet w głosowaniu o jakiegoś wypierdka z Antwerpii?

Btw @człowiek...morza gdybym był krutwigiem spytalbym na pewno podczas interview o przewidywaną rolę, bo wiedziałbym że w tak przewybitnym zespole jak Magic bym grzał tylko ławkę ;] 

Tak więc, przewidujesz jakieś stałe minuty w tym sezonie ?

Edytowane przez RonnieArtestics

3 godziny temu, Alonzo napisał:

C_M złożył mu propozycję dla imby, a u mnie Cam był przecież na niegwarantowanym kontrakcie przed sezonem - każdy normalny człowiek wie, że to jest oczywista oczywistość, że by ze mną podpisał

Ja wyszedłem z założenia, że to dobry moment, żeby rzeczywiście przypomnieć sprawę Rayjona Tuckera (oraz ostatecznie ją zakończyć). "Kara" jest symboliczna, bo przewinienie też takie było i ostatecznie do niczego nie prowadzi, ale sam przecież podkreślasz znacznie kultury organizacji, więc powinieneś to zrozumieć (choć patrząc na Twoją reakcję chyba się łudzę). 

Edytowane przez karpik

10 minut temu, karpik napisał:

Ja wyszedłem z założenia, że to dobry moment, żeby rzeczywiście przypomnieć sprawę Rayjona Tuckera. "Kara" jest symboliczna, bo przewinienie też takie było i ostatecznie do niczego nie prowadzi, ale sam przecież podkreślasz znacznie kultury organizacji, więc powinieneś to zrozumieć (choć patrząc na Twoją reakcję chyba się łudzę). 

Aha.. Czyli Cam Krutwig nie podpisze ze mną pomimo, że tylko ja tu w BeGM wiem kim on jest i był u mnie w składzie w preseasson i gdyby nie ja to w ogóle by nikt w BeGM o nim nie słyszał, a podpisze z C_M któremu d.. ze śmiechu odpada, że dla beki sobie zaproponował kontrakt w stylu Qcina tylko dlatego, żeby zrobić imbę - co mu się udało, ponieważ ja kiedyś nie dałem kontrakt jakiemuś Rayjonowi Tuckerowi.. Zatem podpisze z Knicks, którzy.. mają tylko jednego gracza z poprzedniego sezonu i epicko wydymali kontuzjowanego Kawhi Leonarda i sprzedali tez Irvinga. I pisze mi to gość, który w offseason okłamał wszystkich GMów obiecując złote góry Christianowi Woodowi wyciągając go z Atlanty, po czym po trymestrze jak brudną szmatę wywalił w wymianie za Anthony Davisa..

Słusznie.. Brzmi logicznie 👍

Jeb#$ć potraktowanie Wooda - liczy się przecież niejaki Rayjon Tucker 🙃

Niektórym by się tu faktycznie przydał jakiś spacer po świeżym powietrzu i przywróciłoby to jakieś logiczne myślenie. To jest tak żenujące, że nawet nie chce mi się z tego śmiać.. Bawcie sie dalej w tym cyrku. :) 

Nie wiem Alonzo, naprawdę chcesz porównywać sytuację, w której obiecałeś człowiekowi pracę, po czym mu jej nie dałeś i zostawiłeś bez środków do życia do sytuacji Wooda, który dostał za transfer extra 8 baniek?  Chyba każdy wolałby być tutaj na miejscu tego drugiego.

Swoją drogą mógłby ktoś wprowadzić tego TK Wooda po kilku miechach, ja już się z pięć razy przypominałem i wciąż cisza.

1 minutę temu, karpik napisał:

Nie wiem Alonzo, naprawdę chcesz porównywać sytuację, w której obiecałeś człowiekowi pracę, po czym mu jej nie dałeś i zostawiłeś bez środków do życia do sytuacji Wooda, który dostał za transfer extra 8 baniek?  Chyba każdy wolałby być tutaj na miejscu tego drugiego.

Ciekawe, czy Wood i Atlanta również tak uważają.

Jeżeli Rayjon Tucker to etatowy gracz tej ligi, a Christian Wood to taki no name którym LBS uzupełniał sobie skład w 2T na tych 10-ciodniówkach to masz rację. W innym przypadku to imba dla imby. Skoro nikomu tu nie przeszkadza, że January pozbawił Currego supermaxa, a LBS wykorzystał fioletowy rok kontraktu na Vanderbilta którym się tak zachwyca, ( nawiasem mówiąc Vanderbilt robi auf Widersehen od razu po sezonie za takie potraktowanie), a któryś rok słyszę o jakimś Rayjonie Tuckerze - to nie mam pytań. :) 

4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał:

no, na pewno ma wielki żal, że dałem szansę rozwoju obok przyszlego goata, na pewno Ty o tym zadecydujesz

ja mam tylko 1/29 głosu - ale raczej no-brainer że odchodzi za takie poskąpienie mu kasy. Gdyby się połamał jak Dozier to ciekawe ile by wtedy dostał.. 

2 godziny temu, Tecu napisał:

W sezonie regularnym w Dallas też będzie miał problem z minutami, bo konkurencja to:

Vassell, Bogdanovic, H. Jones, Porter, Pokusevski, I. Jackson, D. Windler, Paul Reed a może też Zion wróci. Czy będzie z tego dużo minut? Nie sądzę. 

Oj, Tecu jeszcze wczoraj pisaliśmy o tym na jakiej pozycji miałby grać Stanley, a teraz wypisujesz, że u mnie by konkurował z IJaxem i B-ball Paulem, czyli centrami. Trochę nieładnie z Twojej strony.

BTW Windler gra obecnie w G League, coś nisko cenisz Stanleya, skoro widzisz w nim konkurencję dla niego 😛

5 godzin temu, karpik napisał:

Oj, Tecu jeszcze wczoraj pisaliśmy o tym na jakiej pozycji miałby grać Stanley, a teraz wypisujesz, że u mnie by konkurował z IJaxem i B-ball Paulem, czyli centrami. Trochę nieładnie z Twojej strony.

BTW Windler gra obecnie w G League, coś nisko cenisz Stanleya, skoro widzisz w nim konkurencję dla niego 😛

To już poziom dokuczania. Ty wrzuciłeś Clarke, czyli PF/C i to ok a ja IJaxa i Reeda, czyli PF/C i to już nieładne 🙂

Peace.

Inna sprawa, że to tylko pokazuje, że pozycja nie ma aktualnie większego znaczenia, liczy się rola na boisku i w tym się z Tobą zgadzam.

Jednocześnie wcale nie zaprzeczam, że u mnie może mieć mniejsze minuty, tylko wskazuję, że nie tylko ilość minut na mecz ma znaczenie. 

Edytowane przez Tecu