karpik Opublikowano 13 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 chyba nielegalna oferta, tak? Skoro Lopez nie jest na rookie kontrakcie, to tylko maxa możesz mu rzucić - tak ustalaliśmy (mi się wydaje) Można proponować ile chcesz w ramach CBA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MJ1 Opublikowano 13 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Można proponować ile chcesz w ramach CBA. Gdzie to było ustalone? W temacie nie ma nic takiego napisanego. No ok, w takim razie sorki za zamieszanie, ale wydaje mi się, że Tomek pisał o tym, że extensions ograniczamy do 2 przypadków: przedłużenie rookie kontraktów (różne oferty) i maxy... ale może coś na bieżąco nie jestem, w końcu nikogo nie mogę przedłużyć, ale czytam wszystko ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 13 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 No ok, w takim razie sorki za zamieszanie, ale wydaje mi się, że Tomek pisał o tym, że extensions ograniczamy do 2 przypadków: przedłużenie rookie kontraktów (różne oferty) i maxy... ale może coś na bieżąco nie jestem, w końcu nikogo nie mogę przedłużyć, ale czytam wszystko ;p Coś tam pisał, ale tu jest pisane dużo rzeczy. Oficjalnego stanowiska rady nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 14 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 (edytowane) Czy ja wiem. Jordan to trudny partner w negocjacjach co pokazuje ten offseasoson i zajście z Dallas. Na FA czeka na niego nawet 205/5 i ma organizacje w szachu, bo albo dostanie w lato 2018 sowity kontrakt, albo odejdzie, ale przez zapychacze Melo, Paula i Griffina nikt nie będzie mógł przyjśc. Pozycja negocjacyjna DAJ jest tu tak silna jak Shaq w prime. Edytowane 14 Października 2017 przez Tomek9248 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 14 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 (edytowane) ktoś mu tyle da ? Raczej nie. Zresztą w real NBA też siada do rozmów w Clippers więc mu się podoba w tym zespole. 205 mln? Skończony idiota, ale: a) w lidze takich nie brakuje [dobra, od razu mówię, że to oczywiście a'propos poczynań niektórych realnych decyzyjnych. U nas natomiast jest dużo ekip z wolną gotówka, które mogą się połasić na kogoś jak DAJ] pomiędzy 120 mln a 205 jest 85 mln powodów do rozmów. Gdyby nie usiadł byłby głupim czarnuchem, bo to byłby duzy afront dla organizacji. Raczej tak głupi nie jest, skoro sam dość zmyślnie prowadzi karierę. Na 3 dni przed startem sezonu nic z tego nie wynikło więc pewnie można przyjąć, że wymieniają się uprzejmościami i budują grunt pod FA 2018 żeby wydać jak najmniej na niego, a on żeby nie kopnięto go w zadek, bo wkurzył ekspresywnego właściciela odrzuceniem zaproszenia na obiad. Podoba, nie podoba. Nie mówię, że chce odejść. Mówię, że ma 85 mln powodów żeby usiąść do poważnych rozmów za rok gdy będzie miał wszystkie karty w ręku, a cała organizacja będzie na jego skinienie. PS No i nazwać tego maksem raczej nie można. Do maksymalnej umowy czteroletniej brakuje 32 mln dolarów. Edytowane 14 Października 2017 przez Tomek9248 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LONGER01 Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 (edytowane) Jutro start sezonu a Spurs dalej mają za mało zawodników Edytowane 16 Października 2017 przez LONGER01 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Ja pisalem do ignazza z propozycja wymiany, ale odpowiedzi się nie doczekałem od 3 dni :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Jutro start sezonu a Spurs dalej mają za mało zawodników Apeluje też do rady o jasny komunikat w sprawie 2nd rounderów, bo wychodzą sprzeczne informacje odnośnie deadline. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 16 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Apeluje też do rady o jasny komunikat w sprawie 2nd rounderów, bo wychodzą sprzeczne informacje odnośnie deadline. Po starcie sezonu nie ingerujemy już w rostery więc jutro ostatnia szansa na podpisanie. Brak deklaracji/wpisania do arkusza = stash. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cris155s Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Mam takie pytanie na szybko, 2 zespoły nie osiągnęły progu 90 baniek czy ile tam jest dokładnie, czytałem gdzieś, że w takiej sytuacji brakującą kwotę rozkłada się po równo pomiędzy zawodników w składzie, poprawcie mnie jak pisze głupoty, lub porostu co z tym robimy? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Mam takie pytanie na szybko, 2 zespoły nie osiągnęły progu 90 baniek czy ile tam jest dokładnie, czytałem gdzieś, że w takiej sytuacji brakującą kwotę rozkłada się po równo pomiędzy zawodników w składzie, poprawcie mnie jak pisze głupoty, lub porostu co z tym robimy? Pozdro Tak jest w rzeczywistości, ale u nas rozdawanie kasy na pozostałych zawodników nie ma sensu. Poza tym my bierzemy pod uwagę stan finansowy na koniec RS, także te drużyny mają jeszcze czas osiągnąć salary floor. Więcej szczegółów zdradzi niebawem Hurd ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cris155s Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 To nie są 2 różne sprawy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 To nie są 2 różne sprawy? ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cris155s Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Jak nie zrobi żadnych transferów co wtedy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Jeśli nie osiągnie się salary floor przewidziana jest kara finansowa. Tak jak pisałem wyżej, więcej szczegółów zdradzi niebawem Hurd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 17 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Floor w lidze ktoś wymyślił po to żeby je osiągać. Jak ktoś do niego nie dobija to i tak traci pieniądze, bo dziaduje, a liga musi być luksusowa żeby Wojtek Michałowicz dużo Benjaminów przesyłał za możliwość głupiego pi****lenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Jeśli nie osiągnie się salary floor przewidziana jest kara finansowa. Tak jak pisałem wyżej, więcej szczegółów zdradzi niebawem Hurd. WTF? Czy to nie jest zmiana regulaminu za pięć dwunasta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 17 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 WTF? Czy to nie jest zmiana regulaminu za pięć dwunasta? WTF Nie W lidze jest floor, do którego trzeba dobić. January już podawał floor, do którego trzeba dobić. Zachowaj WTF na bardziej odpowiednie momenty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Przeczytaj regulamin Januarego WTF! WTF! WTF! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 17 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Zostawiam do Karpikowi, bo ja nie mam do Ciebie cierpliwości ostatnio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi