Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Można proponować ile chcesz w ramach CBA.

Gdzie to było ustalone? W temacie nie ma nic takiego napisanego.

No ok, w takim razie sorki za zamieszanie, ale wydaje mi się, że Tomek pisał o tym, że extensions ograniczamy do 2 przypadków: przedłużenie rookie kontraktów (różne oferty) i maxy... ale może coś na bieżąco nie jestem, w końcu nikogo nie mogę przedłużyć, ale czytam wszystko ;p

No ok, w takim razie sorki za zamieszanie, ale wydaje mi się, że Tomek pisał o tym, że extensions ograniczamy do 2 przypadków: przedłużenie rookie kontraktów (różne oferty) i maxy... ale może coś na bieżąco nie jestem, w końcu nikogo nie mogę przedłużyć, ale czytam wszystko ;p

Coś tam pisał, ale tu jest pisane dużo rzeczy. :) Oficjalnego stanowiska rady nie było.

Czy ja wiem. Jordan to trudny partner w negocjacjach co pokazuje ten offseasoson i zajście z Dallas. Na FA czeka na niego nawet 205/5 i ma organizacje w szachu, bo albo dostanie w lato 2018 sowity kontrakt, albo odejdzie, ale przez zapychacze Melo, Paula i Griffina nikt nie będzie mógł przyjśc.

Pozycja negocjacyjna DAJ jest tu tak silna jak Shaq w prime.

Edytowane przez Tomek9248

ktoś mu tyle da ? Raczej nie.

Zresztą w real NBA też siada do rozmów w Clippers więc mu się podoba w tym zespole.

205 mln? Skończony idiota, ale:

a) w lidze takich nie brakuje [dobra, od razu mówię, że to oczywiście a'propos poczynań niektórych realnych decyzyjnych. U nas natomiast jest dużo ekip z wolną gotówka, które mogą się połasić na kogoś jak DAJ]

B) pomiędzy 120 mln a 205 jest 85 mln powodów do rozmów.

Gdyby nie usiadł byłby głupim czarnuchem, bo to byłby duzy afront dla organizacji. Raczej tak głupi nie jest, skoro sam dość zmyślnie prowadzi karierę. Na 3 dni przed startem sezonu nic z tego nie wynikło więc pewnie można przyjąć, że wymieniają się uprzejmościami i budują grunt pod FA 2018 żeby wydać jak najmniej na niego, a on żeby nie kopnięto go w zadek, bo wkurzył ekspresywnego właściciela odrzuceniem zaproszenia na obiad.

Podoba, nie podoba. Nie mówię, że chce odejść. Mówię, że ma 85 mln powodów żeby usiąść do poważnych rozmów za rok gdy będzie miał wszystkie karty w ręku, a cała organizacja będzie na jego skinienie.

PS No i nazwać tego maksem raczej nie można. Do maksymalnej umowy czteroletniej brakuje 32 mln dolarów. 

Edytowane przez Tomek9248

Mam takie pytanie na szybko, 2 zespoły nie osiągnęły progu 90 baniek czy ile tam jest dokładnie, czytałem gdzieś, że w takiej sytuacji brakującą kwotę rozkłada się po równo pomiędzy zawodników w składzie, poprawcie mnie jak pisze głupoty, lub porostu co z tym robimy? Pozdro

Tak jest w rzeczywistości, ale u nas rozdawanie kasy na pozostałych zawodników nie ma sensu. Poza tym my bierzemy pod uwagę stan finansowy na koniec RS, także te drużyny mają jeszcze czas osiągnąć salary floor. Więcej szczegółów zdradzi niebawem Hurd ;]