Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Bo ja mówię o prawdziwych gamechangerach. Nie myślę o tym gdzie wyląduje Brook Lopez czy Andrew Wiggins, a Durant, Paul George, Lebron jeśli zdecyduje się odejść. No i jeśli Pacers wejdzie do półfinału wschodu (a raczej w tym wypadku odpadnie JUŻ w 2giej rundzie) to dla mnie Paul George z 33 letnim Millsapem z 30 mln umową grać nie chce ;) Ekipy które wymieniłem to ostrzy tankerzy, a w Twoim Nets, no nie czarujmy się, liderem jest Danilo Galinari, a drugi kontrakt należy do Reggiego Jaksona. Nie jest to taka bieda jak w Netsach RL, ale no to wciąż jest borderline PO team. Lebron nie przeniesie tam swoich talentów. Aldridge by mógł.

Przestań z tą agresją Ronnie, która jest totalnie nie na miejscu. Sam o Millsapa chlipałeś obrażając wszystkich w koło, a teraz piszesz, że "żygasz" wpływaniem na czyjąś opinię. Otóż jest to dyskusja, tak ludzie robią.

2. Widzisz wielkie JEŚLI? Widzisz ciąg zdanie po zdaniu? To złącz je, proszę, i zrozum sens tego ciągu przyczynowo skutkowego. 

JEŚLI INDIANA WEJDZIE DO 2 RUNDY [ tutaj jest gdybanie, które podobno dopuszczasz, dziękujemy] otwieramy nawias (A RACZEJ W TYM WYPADKU  [podkreślam słowo klucz, odsyłacz, nawiązanie do zdania poprzedzającego]  ODPADNIE JUŻ W 2GIEJ RUNDZIE [podkreślam kolejne ważne wyrażenie wskazujące na percepcję zjawiska].

eot i więcej ogłady, nie mamy 13 lat.

Edytowane przez Tomek9248

Dyskusja ma zawsze sens, zwłaszcza jak są dwie strony z różnymi opiniami. Masz straszną manierę ucinania dyskusji, gdy ktoś się z Tobą nie zgadza.

Może jeszcze pociągne temat po powrocie do domu, ale na pewno tacy Lakers sportowo daliby mu latem lepszą perspektywę na sukces.

Umiesz człowieku czytać ze zrozumieniem? To przeczytaj jeszcze raz.. cris napisał 'Indiana jak wejdzie do ECF to coś tam...' co znaczy 'jeżeli wejdzie' - nikt tu niczego nie przesądza, tylko mówi co jeżeli...

Natomiast Tomek napisał ' a w tym wypadku raczej skończą w 2 rundzie' co oznacza karpiu to w tym wypadku? Bo ja nie rozumiem 'tego wypadku ' właśnie.... jeszcze nie wiemy k..a nic, nie wiemy kto się połamie, jaka będzie drabinka w PO, a tu już jest 'w tym wypadku'????

Może niech się Tomek wypowie (E: O, już się wypowiedział), ale ja jego

No i jeśli Pacers wejdzie do półfinału wschodu (a raczej w tym wypadku odpadnie JUŻ w 2giej rundzie)

odebrałem w taki sposób, że dla PG dojście do hipotetycznego półfinału wschodu nie będzie wystarczającym sukcesem i PG odbierze taki wynik jako "odpadnięcie już w drugiej rundzie", a nie "dojście aż do drugiej rundy". Także Tomek wg mnie miał na myśli, że ewentualny półfinał wschodu to będzie za mało, żeby zatrzymać PG, a nie że Indiana zrobi max półfinał wschodu. Edytowane przez karpik

Przestań z tą agresją Ronnie, która jest totalnie nie na miejscu. Sam o Millsapa chlipałeś obrażając wszystkich w koło, a teraz piszesz, że "żygasz" wpływaniem na czyjąś opinię. Otóż jest to dyskusja, tak ludzie robią.

2. Widzisz wielkie JEŚLI? Widzisz ciąg zdanie po zdaniu? To złącz je, proszę, i zrozum sens tego ciągu przyczynowo skutkowego.

JEŚLI INDIANA WEJDZIE DO 2 RUNDY [ tutaj jest gdybanie, które podobno dopuszczasz, dziękujemy] otwieramy nawias (A RACZEJ W TYM WYPADKU [podkreślam słowo klucz, odsyłacz, nawiązanie do zdania poprzedzającego] ODPADNIE JUŻ W 2GIEJ RUNDZIE [podkreślam kolejne ważne wyrażenie wskazujące na percepcję zjawiska].

Ty się sam chcesz zaorać czy co? Co wg ciebie znaczy ' w tym wypadku raczej '?? Co znaczy ten wypadek pytam jeszcze raz?? W jakim wypadku?? Wiesz kogo trafie w Po? Kto jął będzie grał? Czy co? No wytłumacz mi proszę...

Ty się sam chcesz zaorać czy co? Co wg ciebie znaczy ' w tym wypadku raczej '?? Co znaczy ten wypadek pytam jeszcze raz?? W jakim wypadku?? Wiesz kogo trafie w Po? Kto jął będzie grał? Czy co? No wytłumacz mi proszę...

JEŚLI INDIANA WEJDZIE DO 2 RUNDY [ tutaj jest gdybanie, które podobno dopuszczasz, dziękujemy] otwieramy nawias (A RACZEJ W TYM WYPADKU  [podkreślam słowo klucz, odsyłacz, nawiązanie do zdania poprzedzającego]  ODPADNIE JUŻ W 2GIEJ RUNDZIE [podkreślam kolejne ważne wyrażenie wskazujące na percepcję zjawiska].

Nie no, to już jest groteska. Kończymy to. Jeszcze użycie słowa "zaorać" w dyskusji.

To zdanie w innym kontekście byłoby pozbawione sensu z prostego powodu.  Półfinał wschodu = 2ga runda.

Więc Cris napisał, że jeśli Pacers wejdą do 2giej rundy to dla niego chyba nie ma przeciwwskazań do pozostanie PG, a ja odrzekłem, że jeśli wejdą do 2giej rundy to to żaden progres i wciąż przynajmniej 2 drużyny są przed Pacers = żądania George'a nie zostały spełnione, bo nie ma drużyny do podszczypywania Lebrona/przejęcia po nim schedy.

Naprawdę, skończmy to.

Marcusie, ja chętnie przeczytam co masz do powiedzenia. Tylko, że powiedziałem już wszytko ze swojej strony o tej sytuacji, to czemu miałbym dalej was torturować tym samym? ;)

All in all chodzi o to, że uważasz odłożenie na rok 205 mln czeku przy takim stylu gry i takiej eksploatacji graczy/intensywności dzisiejszej ligi, za coś zupełnie normalnego. Ja uważam, że nikt sobbie na coś takiego nie pozwoli, bo to nie jest paycut 1,2,4 mln tyko cała umowa na stole praktycznie do końca kariery poważnej.

I o ile faktycznie może w pewnych warunkach jakaś druzyna stworzyłaby lepsze warunki sportowe (choć tu też trzeba mieć 36-37 mln wolnego capspace = wyczyścić się ze wszystkich swoich FA i części rosteru) to żadne 10, 15, 20 % szans na pierścień więcej nie jest warte ryzykowania 205 mln. 

A tacy Lakers czy Suns ile mniej im zaoferują?

ja trzymam dla Embiida sianko, który po tej skandalicznej ofercie Teca jest chyba mocno obrażony na Kolandzelo   :smile: a poza tym po co mi Hardeny jak mam Monka i Bookera, którzy będą NAKURWIAĆ razem

Monk w tych paru meczach  preseason wygląda na legitnego pnr handlera i PG może grać na luzie imo

DOUBLE THE OFFENSE!! :grin:

Po prostu mnie wkurwia taka gadka szmatka i mowie co mnie boli. Można se gdybać, co właśnie Crisu zrobił, ale jak słyszę teksty w stylu 'raczej na pewno tak będzie w PO' to mnie ch.. strzela..

Ronnie, polecam wiadomą maść ;) I większy dystans do thrash talku, wiadomo, że będą latały różne zapowiedzi sezonu i wróżenie z fusów, January pewnie będzie cały sezon prowadził kampanię w celu podprowadzenia George'a więc może wyluzuj i z większym humorem podejdź zamiast demonstrować tylko oburzenie

Edytowane przez BothTeamsPlayedHurd

All in all chodzi o to, że uważasz odłożenie na rok 205 mln czeku przy takim stylu gry i takiej eksploatacji graczy/intensywności dzisiejszej ligi, za coś zupełnie normalnego. Ja uważam, że nikt sobbie na coś takiego nie pozwoli, bo to nie jest paycut 1,2,4 mln tyko cała umowa na stole praktycznie do końca kariery poważnej.

W zasadzie przypadek, o którym piszesz mamy już za sobą, bo zrobił to LeBron podpisując rok temu na 3 lata zamiast kolejnego 1+1. Tym samym pomimo swojego stylu gry i takiego wyeksploatowania zdecydował się nie podpisywać już w 2017 umowy w typie 200/5 (nie sprawdzałem ile by mógł mieć, ale pewnie coś w tym stylu) i zabezpieczenia do końca kariery i postanowił pobawić się w to w 2018. Sytuacja bardzo podobna do Westbrooka, tylko Russell ma na dodatek za drugą opcję Victora Oladipo ;]

Edytowane przez karpik

W zasadzie przypadek, o którym piszesz mamy już za sobą, bo zrobił to LeBron podpisując rok temu na 3 lata zamiast kolejnego 1+1. Tym samym pomimo swojego stylu gry i takiego wyeksploatowania zdecydował się nie podpisywać już w 2017 umowy w typie 200/5 (nie sprawdzałem ile by mógł mieć, ale pewnie coś w tym stylu) i zabezpieczenia do końca kariery i postanowił pobawić się w to w 2018. Sytuacja bardzo podobna do Westbrooka, tylko Russell ma na dodatek za drugą opcję Victora Oladipo ;]

Jakiś przykład to jest, ale nie przekonuje mnie bardzo.

Lebron poza byciem atletą ma za sobą czystą kartę medyczną, poza jakimiś drobnymi skurczami, naciągnięciami. I tak część z nich był na potrzeby restowania bez wkurzenia Silvera. Co ważniejsze, Russell w tym momencie zmaga się z infekcją kolana, które już było kiedyś operowane. 

Dalej, James jest najlepszym podającym w lidze i ma jednak nieporównywalnie wyższy status niż RW + nie ma sensu nawet wspominać o pozaboiskowych dochodach. James zrobił mądrze żeby zarobić więcej. Było już wtedy ogłoszone negocjowane/CBA? Pewnie były już jakieś rozmowy i zapewne orientował się, że będzie można podpisać umowę na 35 % salary więc z tego skorzysta. Natomiast nikt nie da większych pieniędzy Westbrookowi, może dać jedynie taki sam kontrakt, aczkolwiek jest to obarczone roczną grą na ryzyku.

A ile Lakers mogą zaoferować Westbrookowi podczas przyszłego FA. Chcę wiedzieć o jakich sumach mówimy jako ryzyku.

Będzie miał za sobą 10 lat w lidze więc może dostać normalnie 35 % salary bez spełniania żadnych warunków dodatowych, choć kontrakt będzie o rok krótszy, czyli rozminie się zapewne o +/- 47 milionów. To jest aż 1/4 całej umowy.

Plus trzeba zaznaczyć, że to jest wariant najbardziej optymistyczny więc już na starcie jest stratny prawie 50 mln, a jeszcze nie wliczyliśmy tego ryzyka, bo każdy uraz może go zrzucić z poziomu tej umowy do jeszcze mniejszej.

Jakiś przykład to jest, ale nie przekonuje mnie bardzo.

Lebron poza byciem atletą ma za sobą czystą kartę medyczną, poza jakimiś drobnymi skurczami, naciągnięciami. I tak część z nich był na potrzeby restowania bez wkurzenia Silvera. Co ważniejsze, Russell w tym momencie zmaga się z infekcją kolana, które już było kiedyś operowane. 

Dalej, James jest najlepszym podającym w lidze i ma jednak nieporównywalnie wyższy status niż RW + nie ma sensu nawet wspominać o pozaboiskowych dochodach. James zrobił mądrze żeby zarobić więcej. Było już wtedy ogłoszone negocjowane/CBA? Pewnie były już jakieś rozmowy i zapewne orientował się, że będzie można podpisać umowę na 35 % salary więc z tego skorzysta. Natomiast nikt nie da większych pieniędzy Westbrookowi, może dać jedynie taki sam kontrakt, aczkolwiek jest to obarczone roczną grą na ryzyku.

James jest też 4 lata starszy i co ważne ma na koncie ponad 50 tys. minut, Westbrook dla porównania 26 tys. Każdy organizm ma swoje granice i w przypadku LeBrona na pewno zbliżamy się do niej.

LeBron jakby wszedł na rynek w 2017 to też by dostał te 35%, więc to nie jest argument. Jedyny plus finansowy dla LeBrona może być jak będzie miał 37-38 lat, bo jakby w tym roku wziął maxa, to na rynek FA wszedłby w wieku 37 lat, a jak za rok, to będzie miał lat 38. Także LeBron też tu trochę ryzykuje, ale sportowo jest znacznie bardziej spełniony. Westbrook również zmieniając drużynę i rynek na lepszy mógłby zyskać finansowo na innych polach dodatkowo spełniając się sportowo. Na ten moment poza pewną kasę OKC nie zapewnia nawet połowy tego, co ma LeBron od Cavs.

Edytowane przez karpik

Jest nad czym dumać. Za 5 lat salary może być już tak duże, że 30 mln mu rzuci każdy od niechcenia, ale też może być tak, że Westbrook będzie na poziomie Rose lub jeszcze niżej.

Ciężka sprawa, ale też zawsze byłem zwolennikiem by gracze zostawali w swoich macierzystych klubach.

Wiecie wogole od czego nasza rozmowa się zaczęła? ;) tam mi chodziło, że jeżeli Indiana wejdzie do 2 rundy to będzie fajnym zespołem dla jakiegoś all-star, bo to pisał Tomek, wymienił słabe zespoły w tym mój I Indiane, chodziło mi o to, że jak poleci taki scenariusz to ktoś solidny może do nich dołączyć i liczyć powtarzam liczyć na finał wschodu

Bez urazy ale znowu powstała jakąś gówno burza, jesteśmy różni mamy różne widzenie na świat po to każdy z nas ma głos żeby było jako tako sprawiedliwie i nie unoscie się, każdy z nas kisi ogórka bo, nie długo rusza sezon myślę, że stąd takie napięcie ;)

Bez urazy ale znowu powstała jakąś gówno burza, jesteśmy różni mamy różne widzenie na świat po to każdy z nas ma głos żeby było jako tako sprawiedliwie i nie unoscie się, każdy z nas kisi ogórka bo, nie długo rusza sezon myślę, że stąd takie napięcie ;)

Ale gdzie jest gównoburzą?

Rozmowa o extension Embiida i Westbrooka?

Zastanawianie się, ile zawodnik jest w stanie poświęcić pieniędzy marząc o zwycięzcach i laurach?

Sam jestem mocno rozdarty, a Ci mniej zainteresowani, dzięki temu też zyskali lepszy obraz sytuacji.