Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Ja myślałem ze będziemy oceniać zespoły na podstawie tego jak zawodnicy grają w Real NBA. Myślałem ze o to ma chodzić w zabawie.

a tu wjeżdża Tomek i już wróży mi max 2 rundę.. sorry ale jak masz jakieś uprzedzenia to sobie zachowaj je dla siebie, bo takie sugerowanie i wpływanie na czyjaś opinie jest żałosne wg mnie. ZA-LO-SNE. Jesteśmy przed sezonem a wy już układacie drabinki PO, albo snujecie który prospect dostanie maxa w 2020 roku? Brooklyn powalczy o PO a może nie, Miami będzie miało 1st pick, co jeszcze chcemy ustalić już przed sezonem?? Może faktycznie zaoram ta indiane w c*** skoro k...a nie potraficie sobie wyobrazić innej sytuacji niż ta która jest obecnie w Pacers??? Po c*** się spinać skoro Tomek już wie co pomyśli w rzeczywistosci fantasty Paul George za rok i jakie zdanie będzie mial o 33 letnim Millsapie?

Czy ktoś oprócz mnie uważa podobnie? Przecież niektórzy to się k..a zachowują tu jakby byli prawdziwymi gm, oraz pozjadali wszystkie złote analityczne rozumy...

Ja myślałem ze będziemy oceniać zespoły na podstawie tego jak zawodnicy grają w Real NBA. Myślałem ze o to ma chodzić w zabawie.

a tu wjeżdża Tomek i już wróży mi max 2 rundę.. sorry ale jak masz jakieś uprzedzenia to sobie zachowaj je dla siebie, bo takie sugerowanie i wpływanie na czyjaś opinie jest żałosne wg mnie. ZA-LO-SNE. Jesteśmy przed sezonem a wy już układacie drabinki PO

Coś Ci się pomerdało chyba, wstałeś lewą nogą albo jesteś dobrym przykładem, że lepiej nie pisać na forum jak jesteś na bańce.

Tomek odpowiedział na pytanie zadane przez Crisa, co będzie wg niego z PG, gdy Indiana wejdzie do półfinału na wschodzie. W dodatku nigdzie nie wspomniał, że dla Pacers tenże półfinał to jest sufit. Po prostu odpowiedział na konkretne pytanie. Tylko tyle. Nikt nikomu nie rozdaje na ten miejsc w tabeli, ale trudno chyba udawać, że Heat albo moi Mavs będą w tym roku contenderem. To normalne, że przed sezonem stara się przewidzieć mniej więcej na ile stać daną drużynę. Robi się to w prawdziwej lidze i robi się to też tu (choć akurat Twoich Pacers to w tym przypadku nie dotyczyło, to była zwykła luźna dyskusja).

Dlaczego Tomku piszesz, że jakieś gwiazdy nie podpiszą z konkretnymi klubami, bo tak, to jest właśnie problem tej gry, że wielu Gm patrzy na zespoly przez pryzmat realiów, nie mów mi, że jak nasza Indiana wejdzie do półfinału wschodu to jakieś gwiazdy nie beda chciały grać z PG, Millsapem i Turnerem...

jeśli Pacers wejdzie do półfinału wschodu (a raczej w tym wypadku odpadnie JUŻ w 2giej rundzie) to dla mnie Paul George z 33 letnim Millsapem z 30 mln umową grać nie chce ;)

Przecież niektórzy to się k..a zachowują tu jakby byli prawdziwymi gm, oraz pozjadali wszystkie złote analityczne rozumy...

Ronnie, akurat ta postawa jest najbliższa Tobie, znów.

Naprawdę, 5:30 widać nie jest dobrą porą na przeglądanie forum, bo znów dajesz się ponieść negatywnym emoc

jom, włącza Ci się passive-agressive z obrażaniem reszty (jak to było w przypadku FA z Millsapem) a w sumie nawet nie ma o co. Tak samo ten wpis, że niby wycofujesz Georgea, bo Ci ktoś chce team obrazić. No nie, wycofujesz, bo Ci napisałem, że maksymalna oferta dla PG to 105/4. To o czym tu w ogóle rozmawiać z extension 5 czy tam 6 SF ligi, jak kto sobie liczy. Zresztą wiadomo jaki jest stosunek PG do Indiany - obojętny. Będą wyniki - zostanie, znów będzie bebłanie się w bagnistym wschodzie - będzie ujadał po wszystkich mediach, że chce koniecznie odejść i ma wszystko gdzieś.

Totalnie nie rozumiem Twojego oburzenia.

Edytowane przez Tomek9248

Ale czemu Harden i Westbrook to no-brainerzy, a George raczej na nie?

patrząc na to się dzieje w Houston i zwłaszcza Oklahoma, uważam że prędzej ta dwójka da dyla, a Ronnie by George jednak został.

Jasne i odrzuci najwyższe kontrakty w historii ligii które im zapewnią 223 mln w 6 lat oraz 205 w 5. Oj Camby, za bardzo fantazjujesz i chcesz tworzyć alternatywna rzeczywistość, ale w oparciu o nic.

Dla porównania PG 105/4.

I dlatego nie napisałem "raczej nie", ale "ni chu chu" 

:smile:

A tacy Lakers czy Suns ile mniej im zaoferują?

no jak dla mnie Westbrook i Harden patrząc co się dzieje w ich klubach, zaczęli by rozglądać się za nowymi opcjami, bo te kluby nie zmierzają w dobrą stronę.

ile za rok będze wynosił super-Max dla Davisa?

W przypadku Hardena jest to tak odległa przyszłość (2 lata), że nawet nie ma sensu dywagować, a sam fakt odłożenia w czasie jest ogromnym faktorem podpisania umowy już teraz. Dwa lata to wieczność w skali ligi i może się wiele zdarzyć i nie wierzę, że ktokolwiek położyłby na szali 200 mln $.

Westbrook jest w takim momencie, przy jego stylu gry, że każdy kolejny uraz może go zrzucić  z poziomu /+- MVP do średniego startera, bo bez atletyzmu i dynamiki wiele nie oferuje. A już przecież złapał jakiś uraz kolana, przy czym przecież wcale jego kariera nie jest w tym aspekcie usłana różami i w każdym momencie może się skończyć chojrakowanie. + oczywiście obaj Panowie podpisali swoje extension, już wcześniej niby świetnie się odnajdują w swoich miastach, Westbrook po całym zajściu z Durantem no to stał praktycznie przyparty do muru.

Nie jest pewne, że w ogóle AD będzie mógł cokolwiek podpisać. Zarówno z powodów proceduralnych jak i spełnionych osiągnięć. Ogólnie to i tak ewentualnie nie będziemy mówić o żadnym super maxie, a jedynie o 30 % salary, nie 35. Dwa, zarówno Houston jak i OKC to są 99,9% drużyny na playoffy, NOP jest w odrwotnej sytuacji. W przypadku Hardena i RW mowa o 30 latkach, Anthony będzie miał 25. Także nie porównywałbym, zwłaszcza już teraz, tych sytuacji. 

OKC to 99,9 procent pewniak do PO? Rok temu weszli z 7 seeda mając mocniejszy skład i słabszą konkurencję. Ja bym dał może 30 procent.

Rakiety są na ostatnim roku promcyjnych cen, dochodzą do ściany.

Finansowo mogę przyjąć twój punkt widzenia, ale sportowo widzę to zupełnie inaczej.

OKC to 99,9 procent pewniak do PO? Rok temu weszli z 7 seeda mając mocniejszy skład i słabszą konkurencję. Ja bym dał może 30 procent.

Rakiety są na ostatnim roku promcyjnych cen, dochodzą do ściany.

Finansowo mogę przyjąć twój punkt widzenia, ale sportowo widzę to zupełnie inaczej.

Maja lepszego lidera niż 12-13 drużyn na zachodzie.

Weszli z szóstego z 3 W przewagi nad Memphis, które się rozkłada.

Z teamów które skończyły za nimi znacząco wzmocniły się tylko Lakers (zaczynając z pułapu 25w co ważne) oraz Portland.

A Wolves, nie?

Wolves i Blazers są mocniejsi co oznacza, że awans każdego z trójki Pelicans, Grizzlies czy Lakers oceniasz na 0,1%...

A mówimy o drużynie która nawet nie ma startera na pozycji PF.

Ja mam Davisa i Holidaya, Grizzlies Cobleya i Marca Gasola. Nawet Lakers mają Butlera i DARa. I jeden Westbrook jest niby więcej wart?

No fucking way...

Jak Butler czy inny Lillard zaciągnie bandę scrubow do PO na zachodzie z 6 miejsca, robiąc przy tym TD i mając on/off + milion to pogadamy jak to oni są więcej warci niż Westbrook. Jak go nie lubię tak akurat jest to najlepszy gracz w lidze do maskowania ułomnych teamów.

Grizzlies mieli ich i rok temu i oglądali plecy. Teraz obaj są pierwsi do oddania.

Koszykówka to jednak sport zespołowy, a OKC są właśnie bez Taja Gibsona względem poprzedniego sezonu i ogólnie krótkim wartościowym rosterem, a jednak sezon regularny jest bardzo intensywny i głęboka rotacja jest bardzo ważna.

Grizzlies nie mieli Conleya, Pelicans Holidaya. Tak, więc potencjalnie z nimi zdrowymi te zespoły już są znacząco mocniejsze.

Zobaczymy co przyniesie sezon, ale ogólnie Thunder to może być duże rozczarowanie u Nas. I taki Westbrook też to widzi.

To już w ogóle za daleko zaszło. Wrócmy do sedna, ,bo deprecjonowanie MVP z triple double na przestrzeni sezonu, on/off +15 i jednymi z najlepszych, jeśli nie najlepszymi występami w clutch time, jest niewarte tracenia czasu.

30 letni Russell Westbrook, opierający się w 99% na swojej przekozackiej fizyczności i z problemem z kolanem, który wyklucza go z startu sezonu, ma na stole 205 milionów dolarów, a Ty próbujesz go wcisnąć do Suns.