Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Curry nie zdradzał takiego potencjału jak Embiid.

Trochę z głowy. Salary było dwa razy mniejsze niż to co wejdzie przy kontrakcie Embiida, a dostał koło 20%. Czyli dla Embiida nawet 22mln można uznać za steal. Może 4-5mln możesz uszczknąć na każdym roku, ale nikt nie zgodzi się na 12 i więcej w każdym kolejnym roku.

Salary nie było 2 razy mniejsze. Było na poziomie 58 mln, czyli dostał 18%, czyli mniej więcej tak jak u mnie. Tak gwoli ścisłości.

Takiego potencjału nie zdradzał, ale też zagrał dużo więcej meczów. Dla mnie remis.

A to, że później kontrakt okazał się stealem to wiemy teraz, ale o zdrowiu Embiida nic nie wiemy na przyszłość, jedynie przeszłość, która nie jest zbyt ciekawa. Może być stealem a może być wielkim obciążeniem dla budżetu.

To teraz serio - wymienisz się Embiid - Davis z Embiidem na kontrakcie Davisa? Potencjał Embiid ma większy niż Davis, więc powinien to być dla Ciebie no brainer. Czy nie chcesz ryzykować?

Nie no Davis to sprawdzony top10 gracz ligi, ktory jeszcze moze sie mocno rozwinąć. Chyba kazdy bralby Davisa.

Embiida można porównać do gracza jeszcze za bardzo nie sprawdzonego w tej lidze lub zdrowego, slabszego i przeplaconego. Taki wybor np Wiggins/Embiid, czyli bierzemy gracza, o ktorym sporo juz wiemy i raczej wiele sie nie zmieni lub gracza ktory moze byc jednym z najlepszych w historii lub spedzic reszte kariery w gabinetach lekarskich.

Z tej dwojki wolalbym ryzykowac z Joelem niz nie ryzykowac z Wigginsem.

Podatność na kontuzje to też część potencjału. Także nie, Davis ma większy potencjał od Embiida.

No właśnie, dlatego dostał propozycje mniejszego kontraktu a Marcus nawołuje bym mu dał taki sam jak Davis. Dlatego moja publiczna propozycja.

Nie no Davis to sprawdzony top10 gracz ligi, ktory jeszcze moze sie mocno rozwinąć. Chyba kazdy bralby Davisa.

Embiida można porównać do gracza jeszcze za bardzo nie sprawdzonego w tej lidze lub zdrowego, slabszego i przeplaconego. Taki wybor np Wiggins/Embiid, czyli bierzemy gracza, o ktorym sporo juz wiemy i raczej wiele sie nie zmieni lub gracza ktory moze byc jednym z najlepszych w historii lub spedzic reszte kariery w gabinetach lekarskich.

Z tej dwojki wolalbym ryzykowac z Joelem niz nie ryzykowac z Wigginsem.

A NYK daje propozycję przedłużenia Wigginsowi? Porównujmy to co można porównać.

Też nie rozumiem o co chodzi z tym Davisem, ale jak podpiszesz go za 17mln na sezon to przynajmniej będziesz miał mocną kartę przetargową, by mi złożyć ofertę. Kochamy Embiida.

Tak zastanawiałem się czy, bo extension to też FA i może warto zastanowić się już teraz czy będzie możliwość odrzucania ofert, by nie dochodziło do gamblowania?

I jeszcze jedna ważna rzecz, nasz rynek jest zupełnie inny niż ten realny. Zrobiłem mały research i wyszło mi takie coś:

Gracze, którzy powinni dostać oferty 20mln za sezon i więcej.

Thomas
Cousins
Wiggins
Embiid
Favors
LeBron James
George
Brook Lopez
Harris
Westbrook
Aldridge
Durant
Parker

Kluby z wolną gotówką na przyszłe FA.

Boston
Nets
Sixers
Pacers
Bucks
Hornets
Heat
Nuggets
Mavericks
Warriors
Lakers
Suns
Kings

Jak widać nasz rynek ma więcej klubów z wolną gotówką niż ma to miejsce w RL NBA. Warto mieć to na uwadze przy głosowaniu.

Aldridge, Brook Lopez, Favors, Parker po 2 ACL przy tych stawiam zdecydowane xD

Przy kilku pozostałych znak zapytania może.

No chyba, że ktoś chce budować ekipę na 8 seed 4 ever to co innego.

W ogóle na tej liście bez sensu znaleźli się Lebron, Durant i Wesbtrook. Lebron i extension to fikcja, Durant nie może go podpisać, a jeśli w czyjejś głowie Westbrook odrzuca 205 mln umowę to moze mi przelać swoje piniądze, nigdy za dużo ;)

Tak samo kluby z wolną gotówką Ci się też pomerdały trochę, bo niektórzy na te skromne 20 mln muszą wywalić część rookie, a pozostałe mają do przedłużenia swoich dużych FA, których pensje wypada doliczyć i tak, bo nie zniknie w próżni.

No i np. Kings, Suns, Pacers, Nets, Hornets, Heat to nie są ekipy do zbierania dużych nazwisk. Nawet jeśli wyłożą maksymalne kontrakty to i tak, bez DUŻEGO przebicia, nie są sensownym rozwiązaniem dla Georgów tej ligi. 

Edytowane przez Tomek9248

No właśnie, dlatego dostał propozycje mniejszego kontraktu a Marcus nawołuje bym mu dał taki sam jak Davis. Dlatego moja publiczna propozycja.

Davis to niestety zły przykład. Maxa ma np też Otto Porter. Postaw się teraz w sytuacji Embiida i jego agenta jak się dowiadujesz, że Philly proponuje Ci prawie 10 baniek rocznie mniej niż dostał Otto. Agentowi Embiida szkoda byłoby nawet czasu, żeby napisać smsa, że Joel nie jest zadowolony z tej oferty.

No może źle to ująłem. Dla mnie po prostu wielu z nich tych 20 mln wart nie jest jesli chce się zbudować drużynę na te finały konferencji, czy półfinały na Zachodzie.

Anyways z tych extension, które są ogłoszone, to Wall, Harden i RW są nobrainerami, George ni fallusa nie podpisze i Emiid na razie też jestem na nie, 40 mln mu z kontraktu zajebać to jednak gruba przesada.

No może źle to ująłem. Dla mnie po prostu wielu z nich tych 20 mln wart nie jest jesli chce się zbudować drużynę na te finały konferencji, czy półfinały na Zachodzie.

Anyways z tych extension, które są ogłoszone, to Wall, Harden i RW są nobrainerami, George ni fallusa nie podpisze i Emiid na razie też jestem na nie, 40 mln mu z kontraktu zajebać to jednak gruba przesada.

A ile w realu ma Embiid gwarantowanych baniek?

84 po dwóch latach ;)

Sorki, jak go zwolnią po roku to dostanie 84,2 mln. Poza tym, te wszystkie kryteria są śmieszne, bo nie uwzględniają kolan, które gość sobie rozjebał właśnie i które mu siadają+ są najczęstszym problemem.

W tym momencie Twoja propozycja wygląda jeszcze słabiej, Tecu. 

Proponujesz mu 71 mln za 4 lata pracy, a oni mu tu wrzucili 150, ale jak zwolnią po roku, to dostanie ponad połowę tego, co miał dostać w 5 :D

Dlaczego Tomku piszesz, że jakieś gwiazdy nie podpiszą z konkretnymi klubami, bo tak, to jest właśnie problem tej gry, że wielu Gm patrzy na zespoly przez pryzmat realiów, nie mów mi, że jak nasza Indiana wejdzie do półfinału wschodu to jakieś gwiazdy nie beda chciały grać z PG, Millsapem i Turnerem...

Dlaczego Tomku piszesz, że jakieś gwiazdy nie podpiszą z konkretnymi klubami, bo tak, to jest właśnie problem tej gry, że wielu Gm patrzy na zespoly przez pryzmat realiów, nie mów mi, że jak nasza Indiana wejdzie do półfinału wschodu to jakieś gwiazdy nie beda chciały grać z PG, Millsapem i Turnerem...

Bo ja mówię o prawdziwych gamechangerach. Nie myślę o tym gdzie wyląduje Brook Lopez czy Andrew Wiggins, a Durant, Paul George, Lebron jeśli zdecyduje się odejść. No i jeśli Pacers wejdzie do półfinału wschodu (a raczej w tym wypadku odpadnie JUŻ w 2giej rundzie) to dla mnie Paul George z 33 letnim Millsapem z 30 mln umową grać nie chce ;) Ekipy które wymieniłem to ostrzy tankerzy, a w Twoim Nets, no nie czarujmy się, liderem jest Danilo Galinari, a drugi kontrakt należy do Reggiego Jaksona. Nie jest to taka bieda jak w Netsach RL, ale no to wciąż jest borderline PO team. Lebron nie przeniesie tam swoich talentów. Aldridge by mógł.

Twój lider - Gallinari

jego backup - Reggie/Monroe

No to wschód (kolejnosc losowa)

Cavs - LBJ + Kyrie

Boston - IT + DMC

Pacers - PG + Millsap

Wiz - Wal+ Beal

Raps - DDR + Lowry 

Bucks - GreekFreak + Middleton

76ers - Klay + Embiid

Nie jestem od razu przeonany, czy Kemba Walker jest słabszym liderem niż Gallo. Mentalnie na pewno nie. W Nowym Yorku jest uwolniony Kristaps. No, a reszta to bezczelni tankerzy, ale wciąż to 7 drużyn z lepszymi duetami i głębszą ławką i 2 pewnie mniej więcej porównywalne. Nikt ze szczytu nie ląduje w 7/8/9 drużynie konferencji.

Nie wydaje mi się, żebym tu coś zniekształcał przez słabość Nets w rl NBA.

Ja się nie czaruje i dokładnie wiem na czym stoję, nie będę walczył o LeBronów ligi na ten moment, ale jak dobrze pewnie pamiętasz w to FA przegrałem Noelaw w glosowaniu tylko dlatego, że mój zespół nazywa się Brooklyn Nets, a Gm orlando dostał od was promocje, bo i tak by wyrównał ;)

Ja się zgadzam z tym co piszesz, ale jaka ja będą miał ławkę I jak będą grali moi zawodnicy to się dopiero okaze

Ja się nie czaruje i dokładnie wiem na czym stoję, nie będę walczył o LeBronów ligi na ten moment, ale jak dobrze pewnie pamiętasz w to FA przegrałem Noelaw w glosowaniu tylko dlatego, że mój zespół nazywa się Brooklyn Nets, a Gm orlando dostał od was promocje, bo i tak by wyrównał ;)

No to się rozumiemy :) Bo ja po prostu jeśli mówię o NAJLEPSZYCH, czy TOPOWYCH graczach to zawsze mam w głowie te kilka najważniejszych nazwisk w lidze, które zapiszą się tu w skali all-time, a nie zagrają 10 dobrych sezonów i załapią się do 2 all star game. Tej drugiej kategorii graczy, przy odpowiedniej kasie, oczywiście nikomu odmówić nie można.

aaaa ja głosowałem na Nets i pisałem jeszcze o tym.