Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście, że musi pojawić się kwota ;)

Tak myślałem, ale na razie są same bez kwot, więc to mnie zmyliło, pewnie maxy, ale jak nie wrzucą kwot to tak je traktujemy czy jak?

Ja się trochę waham, bo ja to traktuję jako pierwszą możliwość przedstawienia oferty na którą może się ewentualnie gracz nie zgodzić, ale czort to wie czy ludzie nie będą tego traktować jako obrazę gracza i wyciągną to przy ewentualnym głosowaniu na bilanse czy przedłużenie tego gracza za rok. Niezbadane są myśli ludzkie ;)

Tak myślałem, ale na razie są same bez kwot, więc to mnie zmyliło, pewnie maxy, ale jak nie wrzucą kwot to tak je traktujemy czy jak?

Ja się trochę waham, bo ja to traktuję jako pierwszą możliwość przedstawienia oferty na którą może się ewentualnie gracz nie zgodzić, ale czort to wie czy ludzie nie będą tego traktować jako obrazę gracza i wyciągną to przy ewentualnym głosowaniu na bilanse czy przedłużenie tego gracza za rok. Niezbadane są myśli ludzkie ;)

Jeśli do deadline nie pojawią się deklaracje kwoty to oferta jest nieważna, no bo skąd niby mielibyśmy wiedzieć o jakie pieniądze się rozchodzi? 

Edytowane przez Tomek9248

Joel Embiid, 76ers Agree Upon Five-Year, $148M Extension:

:rugby:

Tecu, u nas też będzie taki brejking news?

Mam nadzieję, że liczba będzie skromniejsza :smile:

Gdzieś mi mignęło, ze tylko dwa lata gwarantowane a w kolejnych 50%, czyli jak coś pójdzie nie tak i go zwolnią to wypłacają za 2,5 roku kasę.

Edytowane przez Tecu

Możesz i to jest swego rodzaju sondowanie.

Bez głebszych przemyśleń też nie bardzo kupuję Embiida na niecałych 18 mln rocznie.

Właśnie o to mi chodziło  by była dyskusja, bo z samym Embiidem nie mogę pogadać. Wczujcie się w moją rolę i odpowiedzcie sobie na pytanie czy nie ma ryzyka nawet w takim kontrakcie. To nie jest takie łatwe by odpowiedzialnie zarządzać zespołem. I zastanówcie się ile byście sami dali.

Dlatego dałem PO, by zmniejszyć ryzyko po jego stronie, dlatego dałem mniej by zmniejszyć ryzyko po mojej stronie.

Edytowane przez Tecu

Właśnie o to mi chodziło  by była dyskusja, bo z samym Embiidem nie mogę pogadać. 

Dlatego z takim wyprzedzeniem założyłem temat z extension.

No, ale nad supermaxami to za dużo dyskusji nie ma więc jesteś w sumie pierwszy ;)

Ja nie wiem, co o tym sądzić. Pierwsza reakcja to było duże zaskoczenie, spodziewałem się przynajmniej tego 80/4 w najgorszym wypadku. 

Byś się wstydził Tecu wielkiemu Embiidowi takie ochłapy rzucać. Nawet Curry na swoim słynnym kontrakcie dostał lepszy procent niż to co oferujesz.

Liczyłeś to czy z głowy? Bo mi wychodzi taki sam procent. Możesz też dodać statystyki ile meczów rozegrał Curry a ile Embiid by to oskarżenie było pełne.

Curry nie zdradzał takiego potencjału jak Embiid.

Trochę z głowy. Salary było dwa razy mniejsze niż to co wejdzie przy kontrakcie Embiida, a dostał koło 20%. Czyli dla Embiida nawet 22mln można uznać za steal. Może 4-5mln możesz uszczknąć na każdym roku, ale nikt nie zgodzi się na 12 i więcej w każdym kolejnym roku.