Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Może i ten Bojan powinien trafić do Heat, ale pisanie o sporo lepszych warunkach finsnsowych w Miami to spora manipulacja. 14 mln w dwa lata vs 8 mln w rok to podobne warunki finansowe i już do oceny głosujących należy czy ma szanse dostać za rok 6+ mln.

Argumentem za Bojanem w Heat jest to, że tam dostanie więcej minut, co za tym idzie więcej szans pokazania się. To już kwestia oceny jego ambicji, czy byłby gotów zaryzykować grę w Celtics, gdzie teoretycznie też by mógł dostać spore minuty - Gay wraca po ciężkiej kontuzji a Brown jest młody.

Inna sprawa, że w realu będzie gral w słabej Indianie, gdzie będzie pewnie kręcił fajne cyferki i gdyby tutaj wszedł za rok na FA to zgarnąłby raczej więcej niż te 6 baniek.

Info dla ciebie, że możesz pomyśleć powoli czy równasz Olynyka - wedle Camby'ego wygra oferta Bulls prawdopodobnie.

76ers wyżej niż Bucks u kucia przy Pattersonie? Hmm...

Jeszcze ktoś tak zrobił z tego co pamiętam, ale nie moja sprawa i nie pierwsze miejsce. inaczej pewnie bym grzmiał mocno, a tak tylko mogę powiedzieć, że od razu widać kto jak się skupia na tym i jak chce być fair. 

Już na pierwszy rzut oka oferta 76ers jest tam najgorszą ze wszystkich.

Mam oddawać głos?

Edytowane przez Tomek9248

Jeszcze ktoś tak zrobił z tego co pamiętam, ale nie moja sprawa i nie pierwsze miejsce. inaczej pewnie bym grzmiał mocno, a tak tylko mogę powiedzieć, że od razu widać kto jak się skupia na tym i jak chce być fair.

Już na pierwszy rzut oka oferta 76ers jest tam najgorszą ze wszystkich.

Tym bardziej, że oferta od Wizz jest praktycznie taka sama tylko jeszcze dodatkowymi 2,3 mln a jest po 76ers i Bucks(Wizards mogą mieć o wiele lepszy bilans od Philly)

Tym bardziej, że oferta od Wizz jest praktycznie taka sama tylko jeszcze dodatkowymi 2,3 mln a jest po 76ers i Bucks(Wizards mogą mieć o wiele lepszy bilans od Philly)

Jestem wręcz przekonany, że Kucio skopiował głosy LBS. Obaj mają ten sam absurdalny głos na PP, ta sama kolejność, reszta głosów chyba też jest wręcz identyczna, a tam gdzie LBS nie głosował, kucio nawet nie zadał sobie trudu dodania cyferek.

Sherlock Holmes ;]

aa z bilansem to akurat tam kij. Każda z tych drużyn będzie gdzieś między pierwszą, a drugą rundą PO pewnie. 3 wygrane w przód czy w tył to akurat żaden wyznacznik. 

Ba, w dodatku zajęło mu to 10 minut od kiedy odpowiedziałem, że ma głosować. Jest około 40 nazwisk do podjęcia decyzji /10 minut to daje 1/4 minut = 15 sekund. No fakin łej.

Weź się, k****, kucio za to porządnie. Usuń post, zrób sam, rusz głową. W taki sposób psujesz tylko zabawę i ludzie się denerwują, zresztą słusznie.

Mam oddawać głos?
Edytowane przez Tomek9248

Jestem wręcz przekonany, że Kucio skopiował głosy LBS. Obaj mają ten sam absurdalny głos na PP, ta sama kolejność, reszta głosów chyba też jest wręcz identyczna, a tam gdzie LBS nie głosował, kucio nawet nie zadał sobie trudu dodania cyferek.

Sherlock Holmes ;]

aa z bilansem to akurat tam kij. Każda z tych drużyn będzie gdzieś między pierwszą, a drugą rundą PO pewnie. 3 wygrane w przód czy w tył to akurat żaden wyznacznik.

No bez jaj. Naprawdę nie można usiąść nawet na te 0,5 h i chociaż przeanalizować te trudniejsze oferty? XD

Nie znam sie do konca i z tym Gordonem nie glosowalem, ale calej tej dyskusji wokol Waitersa i Pata niestety tez nie kumam. Sam dalem glosy na jednoroczne umowy, bo uwazam ze za rok kasy moze byc wiecej i po dobrym sezonie w real nba dostana lepsze lub podobne oferty. Co mnie jednak martwi w fa bo zauwazylem dwa problemy:

1. Wyjebanie uzytkownikow - glosuja na odczepne, kopiuj wklej bez pomyslunku, byle szybciej, byle latwiej, byle by tylko miec to z glowy. Sam skopiowalem sobie ksztalt glosow od Tomka i glosy dawalem po swojemu. Zajelo mi to 10 minut wiecej niz wrzucilbym pod swoim loginem skopiowane jego glosy. Naprawde te gra nie wymaga az tak wiele czasu, energii itd. itp. Wiem to najlepiej, bo mialem dwie ekipy na glowie i nie wymagalo to strasznie duzo czasu (trzecia to juz bylo za duzo).

Moze na serio przemyslcie tam wyzej, czy bardziej aktywni gmowie nie moga miec dwoch ekip z zupelnie dwoch roznych konferencji, zakaz handlu miedzy tymi druzynami, bo jak patrze i widze totalnie wywalone jaja na wszystko to jest slabo. Ok sa luki braki ale kurde koncepcja jest super i naprawde 20-30 aktywnych chlopa robiloby robote. A aktywnosc w tej grze to sie sprowadza do kilku dni w roku, moze tygodni, wiecej niz 2 miechy to to nie zajmuje po 0,5 h dziennie. To juz kilka ekip w fantasy i drafty to wiekszy pierdolnik. Transferow poszlo cale mnostwo i teraz przez rok albo i dwa bedzie kosmetyka. Przed sezonem 2019/20 bedzie booom bo ekipy tankujace ze zlymi umowami z fa 2016 beda mialy picki i spadajace umowy i znowu moze byc szal.

2. Placz i krzyk to najlepsza droga do sukcesu - im ktos wiecej drze lacha na forum, pudruje swoja oferte tym ma wieksze szanse na sukces. Troche z perspektywy czasu kumam Regisa. Roonie byc moze taka aktywnoscia pozyskal Milsapa ale i dal sobie szanse na pozostawienie PG13, brawa dla niego bo myslakem ze bedzie pierwsza ofiara odejscia supergwiazdy z ekipy. Teraz ten Pat i Waiters to tez jest aktywna walka to na plus ale tez nie mozna az tak bardzo wplywac na glosy innych. Choc moze problem jest po drugiej stronie ze tych najmniej zdecydowanych, olewajacych temat w taki sposob najlatwiej przekonac. Kurcze nie wiem. Sam kieruje sie ofertami tylko i wylacznie dobrem graczy. Co bym bral gdybym byl nimi. Pudrowanie ofert mnie nie interesuje. Tak samo w po. Kazdy mial swoja wizje ale chcialem to oceniac po swojemu. Sam szukalem kluczowych matchupow i zastanawialem sie czy wplyna na przebieg rywalizacji. Moze i mam glupie podejscie ale bardziej kierowalem sie swoja wizja niz innych. Choc moze za rok te aktywnosci podczas po beda wieksze i zmienie styl glosowania.

Natomiast w to fa wyszedl ogolny i najwiekszy problem tej gry w takim ksztalcie - sa uzytkownicy bardziej aktywni i mniej. Ci mniej maja wywalone i robia minimum, ci bardziej przez ajtywnosc chca cos uczknac dla siebie. Jeden i drugiej opcji nie pochwalam. Zloty srodek bylby najzdrowszy. Jezeli kogos obrazilem to sorry ale tak mnie naszlo.

A co jest zlego w tankowaniu? Tak zupelnie szczerze? W ligach zamknietych zawsze beda Ci co beda oszczedzac i dolowac liczac na mlody talent a inni beda szli w wygrywanie. Nie ma w tej lidze ekipy ktora bije sie o tytul ktora w zaden sposob nie jest oparta na zawodnikach z draftu. Na samych wolnych agentach nie zbudujesz mistrza z marszu i wiele ekip to juz przerabialo. Popieram Palnija najwiekszy problem to brak aktywnosci a nie droga obierana przez uzyrkownikow do sukcesu.

Jednych krytykujesz za aktywność, a drugich za ich brak. Ciężko Ci dogodzić :)

Widziałem Dnc na forum... Coś lachę na Nas położył

Aktywnosc w ktorej nie dazysz do wykorzystania luk jest ok. Stad po dzien dzisiejszy nie kumam o co karpikowi chodzilo z tymi two wayami skoro bylo mowione id dawna ze te kontrakty wchodza od 4 rundy.

Aktywnosc w ktorej nie dazysz do wykorzystania luk jest ok. Stad po dzien dzisiejszy nie kumam o co karpikowi chodzilo z tymi two wayami skoro bylo mowione id dawna ze te kontrakty wchodza od 4 rundy.

Big picture - brak zaangażowania Januarego, brak organizacji, niechlujstwo i podążanie w zaparte, że wszystko jest cacy.

Ja na temat Karpia powiem tylko pomidor. Mam nadzieję, że wróci do gry. Ale przydałoby, by dwie osoby schowały swoje ego do szuflady.

Mam nadzieje ze nie masz mnie w tej grupie, jak tak ro wal smialo ;-)

Tez licze ze kaepiu jeszcze wroci bo zajebiscie ogarnial temat i aktywnego gma zawsze szkoda.

Dnc jest chyba po urlopie wiec pewnie sie ogarnie i zarzuci typy bo watpie by olal temat po takiej lidze letniej w wykonaniu jego mlosych wilkow.